benteslilleverden

Er du klar for GRATIS strikkeoppskrift igjen?

 • Publisert: 26.08.2017, 19:03
 • Kategori: Håndarbeid
 •  

  Det har gått lang tid nå, altfor lang tid.. Mye er skjedd i mellomtiden, men jeg har klart å beholde gleden og kosen ved å strikke oppi alt som er skjedd. Tanter og onkler på sykehus, alvorlige sykdommer, personlig kræsj oppi alt av følelser og tanker.. U name it....
  Noe kommer jeg til å dele med dere, mens noe er best å forbli i det stille..

  Uansett,- er dere klar for min gratis oppskrift nummer 3?
  Tenk så morsomt egentlig, å klare å lage sine helt egne mønstre - jeg som i alle år har vært fullstendig mønsterslave og turde ikke strikke en eneste maske feil, eller øke/minske med en maske fra mønster og oppskrift.
  Nå diller jeg og leker meg med mine egne tanker og idèer, her i huset tegner vi opp hvordan klær skal se ut og nye klær for " født ".  Alt garn kjøper jeg uavbrutt på det som jeg mener er verdens aller beste garnbutikk, nemlig Hos Mona i Flekkefjord!

  Lille M.A. simpelthen ELSKER sin nye " høyvannsbukse " med skjørt! Og den er strikket i garn som ikke klør, selvfølgelig.
  Selve oppskriften på denne superherlige buksen med skjørt ( jeg har navngitt plagget, som også kommer i neste blogginnlegg ), skal jeg publisere og dele med dere i løpet av kvelden! 
  Så følg med!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
  Og ikke minst Dream Life By Bente - klikk deg gjerne inn og bli medlem!
   

 • Publisert: 26.08.2017, 19:03
 • Kategori: Håndarbeid
 • 0 kommentarer
 • Det gavmilde hjørnet mitt

 • Publisert: 29.07.2017, 14:44
 • Kategori: Håndarbeid
 • " Jeg tror jeg må ha enten funnet det gavmilde hjørnet i huset her, eller så er det spanderbukser jeg har tatt på meg i dagtidlig. Uansett hva det er som ligger til grunn for dette, så er det jo hvertfall en flott og grei ting for dere lesere. "

  Jeg tror jeg må ha enten funnet det gavmilde hjørnet i huset her, eller så er det spanderbukser jeg har tatt på meg i dagtidlig. Uansett hva det er som ligger til grunn for dette, så er det jo hvertfall en flott og grei ting for dere lesere.
  For jeg tenkte å legge ut GRATIS oppskrift på capribuksen i dag, som jeg har designet selv. 

  Jeg skal jo strikke skjørt på buksen, så den er ikke ferdig enda. Men man kan likevel også kun velge å ha buksen og ikke skjørtet utenpå, når man strikker denne oppskriften. Så derfor tenkte jeg at siden dere er så tålmodige og venter på oppskriften jeg har lovet dere, så kan dere i første omgang få sjansen til å få strikke capribuksen om dere ønsker.

  Så følg gjerne med her på bloggen, plutselig publiserer jeg oppskriften til dere! Akkurat når vet jeg ikke, men jeg lover dere at den kommer ut i dag uansett.


  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
  Og ikke minst Dream Life By Bente - klikk deg gjerne inn og bli medlem!
   

 • Publisert: 29.07.2017, 14:44
 • Kategori: Håndarbeid
 • 0 kommentarer
 • Dette er en UFO i strikkeverden

 • Publisert: 29.07.2017, 01:55
 • Kategori: Håndarbeid
 • Alle vet nok hva en ufo er, men er det alle som vet hva det betyr i håndarbeidsverden?
  Selv elsker jeg jo å strikke, og har noen få ufoer liggende et sted. Jeg tror der er mange der ute som har ufoer liggende, uten at de aner hva en ufo egentlig er for noe. Har du peiling på hva jeg snakker om?

  Dere har sikkert hørt eller lest om UFO når det kommer til håndarbeid? Men vet dere hva det egentlig betyr for noe? For i den vanlige UFO utgaven, så betyr det jo uidentifisert objekt, og er myntet mot flyvende tallerkener og små grønne menn.
  Jeg skal love dere en ting, jeg klødde meg i hodet og rynket på nesen i vantro over å lese ordet UFO når det kom til strikking og håndarbeid generelt. Men fant ut etterhvert hva det betydde, og da gikk det opp et lys for meg.

    Navnet ufo betyr rett å slett " uferdig objekt " i håndarbeidsverden, ganske morsom      forkortelse og ord syntes jeg. Og den som har kommet på dette kule ordet i denne  forbindelse burde fått en medalje, for bedre beskrevet om noe halvferdig strikkerier o.l.  som ligger bortgjemt et sted - ja det skal man lete lenge etter! ( Ordet altså, ikke  strikkerier og slike ting man trenger å lete lenge etter ).

   Jeg har ikke så mange ufoer liggende, men noen få er det blitt med årenes løp.
   Faktisk har jeg bare en ufo som er noen år gammel, og den kommer til å forbli ufo  resten av " sitt liv " også! Det er en VM genser som er strikket av et eller annet dønn  kjedelig og fælt garn som jeg kjøpte på Europris for 5 år siden.
   Garnet er så hslig og fælt at jeg kommer aldri til å strikke den ferdig, da vil jeg heller  strikke en ny. I et annet og bedre garn, og i andre farger.
   For selve VM genseren er jo nydelig i seg selv!

   Ellers så pleier jeg å være ganske flink til å strikke ferdig hva jeg har begynt på, og helst  vil jeg bli ferdig på noen få dager. Så jeg kan gjerne bruke nettene på å strikke, i tillegg  til mange timer om dagene også. Strikker da gjerne i bilen ( når jeg er passasjer  selvfølgelig ), i møter, på besøk, på kafè osv osv.

   Men nå har jeg to søte Monsterbukser liggende som ikke er blitt ferdig enda. Det er  mest pga at jeg må tegne opp et mønster som jeg kan bruke å maskesy bak på rompa  til buksene, siden jeg ikke ønsker å bruke det vanlige monstermotivet som de aller fleste bruker. Buksene skal være en gave, så jeg burde sette igang og gjøre de ferdig når jeg er klar med mitt eget design som jeg strikker på i skrivende stund.
  Og som jeg vet mange av dere venter på GRATIS oppskrift fra, og det kommer snart her på bloggen til dere,


  Men så har da i tillegg min supersnille * ironisk.. * rottweiler, Rocco, fått tak i garn nøstet til den ene monsterbuksen... Og derfor er nøstet blitt forvandlet til et sodoma gomorra som jeg må fikse opp i før jeg kan strikke videre...
  Jaja, det skal jeg fikse - etterhvert.

  Den siste ufoen min vet jeg ikke helt om jeg kan kalle ufo. Men jeg gjør det likevel, nevner den her i bloggen som en ufo. Siden jeg begynte å strikke på den, men da jeg ikke for mitt bare liv kunne klare å få vevestrikk til å bli likt som på bildet til Tilda kåpen i KlompeLompe boken, så ble jeg litt oppgitt og lei å la det bort.

  Men etter en tur på min favoritt butikk, garnbutikken i Flekkefjord som heter Hos Mona, så fikk jeg et knallbra tips! Rett å slett å strikke noe annet enn vevstrikk der det i boken står du skal strikke vevstrikk.
  Så derfor skal jeg strikke perlestrikk eller dobbel perlestrikk i stedet!
  Jeg burde vel ha tenkt i de baner selv, men noe så enkelt og lett å heller velge har jeg ikke kommet på i det heletatt.

  Egen blogg om butikken Hos Mona kommer om litt. Det er en butikk og noen helt fantastiske damer som jobber der, som virkelig fortjener å bli satt pris på og bli fortalt om til alle andre strikkeglade og strikkegalne!


  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
  Og ikke minst Dream Life By Bente - klikk deg gjerne inn og bli medlem!
   

 • Publisert: 29.07.2017, 01:55
 • Kategori: Håndarbeid
 • 0 kommentarer
 • Det morsomste men likevel vanskeligste ved å designe selv

 • Publisert: 28.07.2017, 00:30
 • Kategori: Håndarbeid
 • " ... Lille M.A. hadde på seg M.A.`s jumpsuit i dag mens vi var på byturen.
  Og det var utrolig herlig å få høre all ros og godord om jumpsuiten, hvordan folk la merke til den og kommenterte den positivt.
  Det var utrolig kjekt å oppleve, og typisk meg da vet du,- kjempet mot k... "

  Det er liksom dette jeg gleder meg til hver eneste gang jeg designer noe nytt. Ja ikke for det, jeg har ikke laget så utrolig mye nytt på egenhånd enda, men bitte litte granne har det blitt opp gjennom årene. Og det er først nå at jeg har fått helt dilla på å designe barneklær, noe jeg er sikker på at jeg kommer til å fortsette med i lang tid fremover!
  Selvfølgelig så trenger jo ikke hvert eneste plagg et eget navn, jeg tror ikke det er så mange som setter seg ned og tenker gjennom hva du skal navngi plagget du nettopp har designet hihi. Men jeg er litt der jeg.. 
  Sånn har jeg alltid vært opp gjennom alle år,- alt og alle må ha et eget navn.

  Dette er altså en capribukse ( 3/4 del lang altså ) med skjørt festet til buksen. Slik at de ikke trenger å vise trusen når de er på trampoline og hopper å koser seg, hopper tau osv. Skulle jeg sette fokuset på buksen eller skjørtet når jeg skulle tenke ut et navn tro?
  Hvis jeg skulle legge fokuset på buksen, så var jeg litt inne på trampolinebuksen, men det hørtes ikke så bra ut uansett. Så kom min datter med forslaget om å kalle plagget for hoppeskjørt. Jeg " tygger " enda på navnet og klarer ikke helt å bestemme meg enda.
  Noen som har navneforslag kanskje?

  I går skrev jeg at jeg skulle på garnbutikken og handle noe annet garn også, som jeg skal bruke på skjørtet. Det har jeg nå handlet inn, og jeg er så spendt på hvordan jeg skal gå frem videre når jeg nå øyeblikk er ferdig med selve buksen! Jeg kjenner at denne gangen har jeg ikke en 100% klar plan i hodet for hvordan jeg vil at plagget skal se ut. Jeg hadde det i starten, men så har jeg fått litt nye planer i hodet og dermed så må veien rett å slett bli til mens jeg " strikker den ". Det er jo utrolig spennende det også.
  Jeg vet bare at selve mønsteret skal jeg ha rett opp fremme på skjørtet, og muligens at jeg skal strikke lagvis oppover med tynn merinoull og med silk mohair.
  Planen er også å ha en litt grei vri på overgangen mellom bukse og skjørt også, så det kan bli ganske spennende denne gangen og se hvordan resultatet blir!
  Uansett så skal dere - som jeg har sagt så mange ganger før - få oppskriften gratis i en størrelse her på bloggen min! 

  Lille M.A. hadde på seg M.A.`s jumpsuit i dag mens vi var på byturen. Og det var utrolig herlig å få høre all ros og godord om jumpsuiten, hvordan folk la merke til den og kommenterte den positivt. Det var utrolig kjekt å oppleve, og typisk meg da vet du,- kjempet mot klumpen i halsen og " de svette øynene " mine... Sentimental, jeg?.. Jepp..

  Og mens vi stod inne på garnbutikken " Hos Mona " og pratet, så sier plutselig min datter,- " Er det en ny KlompeLompe bok du har der? "
  " Ja, " sier hun på butikken, " den kom faktisk ut i dag ".
  Jeg som egentlig hadde planer om å handle undertøy etterpå, valgte glatt bort undertøy til fordel for ny bok fra mine absolutt nummer 1 topp favoritt designere på strikka klær! 

  Jeg har alle bøkene til KlompeLompe, pluss strikkekalenderen deres. Og kommer til å være blodfan av deres knallflotte design og herlige oppskrifter i lange tider fremover.

  Resten av kvelden skal vies til strikking og seriemaraton på tv ( Go ). Jeg har nemlig bygget boks til den søte lille shettisen min datter og jeg gav lille M.A. til hennes 4 års dag tidligere denne mnd. Så nå har Felix som han heter, fått seg en solid og god boks som han skal få bo i fra høsten og ellers i sommernetter med plagsomme knott og mygg som summer og plager han.
  Hva trenger vi mannfolk til når vi kan bygge det selv?! Borre i betong, snekre, sage og håndtere elektriske redskaper er null problem her i gården.
  Så nå er det på tide å senke blodtrykket noen hakk med strikketøyet mellom fingrene resten av kvelden og utover natten.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
  Og ikke minst Dream Life By Bente - klikk deg gjerne inn og bli medlem!
   

 • Publisert: 28.07.2017, 00:30
 • Kategori: Håndarbeid
 • 0 kommentarer
 • For en herlig respons!

 • Publisert: 25.07.2017, 01:34
 • Kategori: Håndarbeid
 • " ... Jeg har virkelig funnet gleden og spenningen ved å strikke og designe ting selv, så dette er noe jeg virkelig ønsker å fortsette med fremover!
  Og gavmild som jeg er, så kommer jeg til å fortsette å dele oppskriftene mine med dere. Så følg med her, for her på bloggen kommer der til å bli masse nye og spennende egetdesignede strikke oppskrifter fremover tenker jeg... "


  Jeg er helt overveldet over hvilken fantastisk positiv og herlig respons jeg fikk på forrige blogg innlegg om jumpsuit oppskriften jeg la ut.
  Jeg har fått så mye positive og oppløftende kommentarer, pm og folk som har kommet bort og snakket til meg om jumpsuiten jeg designet! Jeg blir så rørt over så mye flotte ord fra så mange folk, jeg hadde jo aldri i livet forestilt meg at den skulle bli så populær som den allerede er blitt. 
  Men guri malla så enormt gøy da!

  Planen er å lage oppskriften til M.A.`s jumpsuit i forskjellige str, gjerne fra 0-6 mnd og opp til 6 år. I så tilfelle så trenger jeg teststrikkere til de forskjellige størrelsene. Så om du kan tenke deg p være teststrikker for jumpsuiten, så si gjerne ifra til meg. Du kan f eks sende meg en pm på Facebook ( link i slutten av bloggen ) eller sende meg en mail : bente_broberg@hotmail.com
  Eller selvfølgelig bare legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under her.

  I skrivende stund holder jeg på med et nytt design. Denne gangen er det litt tynnere garn, men det går utrolig fort og greit å strikke med dette garnet likevel!
  Det er garn fra KlompeLompe tynn merinoull og pinne 3 mm.
  Det er jo ganske kjedelig når de små f eks hopper på trampoline i skjørt, og skjørtet flyr opp hele tiden så trusen vises...
  Derfor holder jeg nå på med å designe en pirat tights ( altså 3/4 lang tights ) med skjørt utenpå. Begge deler i ett altså.
  Jeg tror dette kommer til å bli knallflott når det er ferdig, om jeg skal tørre innrømme det selv. Og selvfølgelig så skal jeg dele oppskriften gratis her på bloggen med dere lesere!

  Jeg har virkelig funnet gleden og spenningen ved å strikke og designe ting selv, så dette er noe jeg virkelig ønsker å fortsette med fremover!
  Og gavmild som jeg er, så kommer jeg til å fortsette å dele oppskriftene mine med dere. Så følg med her, for her på bloggen kommer der til å bli masse nye og spennende egetdesignede strikke oppskrifter fremover tenker jeg.

  Og jeg kommer ikke bare til å strikke til jenter, men planen er å lage design til gutter også.

  Men nok en gang,- MANGE tusen millioner takk til alle dere som har gitt meg så mye pene ord om designet mitt! Oppmuntret meg til å lage flere oppskrifter, flere plagg som jeg designer selv, og som også oppmuntrer meg til å lage oppskriftene i forskjellige str også.
  Det betyr så uendelig mye å få høre positive ord fra dere lesere, det gir pågangsmot og en ny iver og lyst til å gi dere enda mer av mine tanker om design, gratis oppskrifter osv!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
  Og ikke minst Dream Life By Bente - klikk deg gjerne inn og bli medlem!
   

 • Publisert: 25.07.2017, 01:34
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Designet mitt er ferdig!

 • Publisert: 20.07.2017, 23:21
 • Kategori: Håndarbeid
 • Lyst å se hvordan den ble som ferdig resultat?
  Her er også et par tips, siden det er et par ting i oppskriften som kanskje ikke alle kan. 
  Så mulig noen setter pris på steg-for-steg bilder og forklaring på hvordan man lager det forskjellige jeg tar opp i denne bloggen.

  Det er en herlig følelse å vite at det klesplagget som lille M.A. løpte rundt i i kveld, er diktet selv! Og jeg er ikke så rent lite stolt heller over å ha klart dette her, jeg som egentlig er oppskrift-slave. Det hører til sjeldenhetene at jeg designer noe selv, sånn helt ut av det blå. Men nå har jeg fått helt " blod på tann " og kommer til å designe mye fremover nå!
  Så følg med her i bloggen min, for jeg kommer til å dele oppskriftene mine med dere lesere, gratis.
  Og skulle det hende at jeg tenker på å legge ut noe oppskrift for salg, så kunne jeg trenge teststrikkere. Så da er det bare å si fra om du vil være min teststrikker altså.

  Men tilbake til M.A `s jumpsuit. Der er et par ting jeg tenkte å vise dere i denne bloggen, før dere får selve oppskriften i neste blogg jeg legger ut.
  Altså det å strikke icord ( snor ) og strikke falsk heklekant. Jeg tok steg-for-steg bilder av begge deler, så kan dere trene på dette om dere ikke kan det allerede?

  Icord er ikke vanskelig å lage, der legger du opp 4 masker. Skyv så maskene til den andre enden av pinnen, slik at tråden henger ned på venstre side av pinnen. Så strikker du første maske og videre de tre neste. Skyv maskene tilbake til motsatt ende av strikkepinnen, slik at tråden henger ned på venstre side av pinnen igjen. ( alle masker strikkes rett hele tiden )
  Slik fortsetter du til icorden er så lang som ønskelig.
  Du kan også selv velge hvor mange masker du skal ha for å strikke icord, men i oppskriften min passet det med 4 masker.

  Slik feller du av :

  Strikk første maske, sett den tilbake på venstre pinne. Strikk den masken og neste sammen, og sett masken tilbake på venstre pinne.
  Gjenta til du har en maske igjen, klipp tråden og dra gjennom løkken. 
  For at man ikke skal kunne se tråden når du skal feste og klippe, kan du gjemme den i icorden.


  Legg heklenålen og strikkepinne inntil hverandre, og legg opp 10 masker. ( Her har jeg brukt 3 mm strikkepinne og 3,5 mm heklenål )
  Ta et kast på heklenålen, og træ gjennom alle maskene, Deretter setter du masken som er igjen på heklenålen, inn på strikkepinnen/rundpinnen, sammen med den siste masken som du la opp av de 10 m = 2 masker på strikkepinnen/rundpinnen. Fortsett slik til du har det antall med buer til den falske heklekanten som du trenger.
  På neste omgang strikker du den første masken, legger opp 3 masker og strikker den siste masken på buen.

  Resultatet blir en utrolig flott kant langs det du skal strikke, om det er et teppe, skjørt eller som i mitt tilfelle,- jumpsuit.

  Håper denne bloggen var til hjelp og kanskje noen lærte noe nytt også tro?
  Og som sagt, neste blogg kommer oppskriften til jumpsuiten - så følg med! Her er bilde av hvordan den ser ut :

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
  Og ikke minst Dream Life By Bente - klikk deg gjerne inn og bli medlem!
   

   

 • Publisert: 20.07.2017, 23:21
 • Kategori: Håndarbeid
 • 0 kommentarer
 • Oppskrift og design snart ferdig

 • Publisert: 19.07.2017, 01:33
 • Kategori: Håndarbeid

 • Det er så utrolig spennende og også utrolig kjekt å lage noe som ikke alle andre har, klare å lage noe som er mer ditt eget og noe du har skapet selv.
  Jeg skal ikke påstå at jeg har den største fantasien da, men denne utgaven av jumpsuit som jeg holder på å strikke nå - er skapet ut fra hvordan lille M.A. ønsket å ha den, og litt hvordan jeg så den for meg i hodet mitt.

   Jeg er helt fersk på dette med å lage noe selv, foruten tova produkter da. Der har jeg  designet et helt senarie av produkter som er helt unike! De holder form og styrke i  strukturen i mange mange år! I tillegg til at de er testet ned i -30 kuldegrader pluss  effektive minusgrader, en halvtimes kjøring på snøscooter. Hendene var like varme og  gode etter denne testen også.
   Men nå sklir jeg jo helt ut da!...


  Jeg skriver ned hele tiden i boken min, hvordan jeg går frem for å strikke jumpsuiten. Så en gratis oppskrift kommer ut her i bloggen øyeblikk.
  Og jeg må ærlig innrømme at dette garnet er helt himmelsk å strikke med!
  Tidligere har jeg hele tiden vært blodfan av Drops sine garntyper som Merino ekstra fin, Baby merino, Big merino osv.
  Men etter å ha strikket med Sandnes Garn DUO er jeg helt hekta!  Dette garnet er noe fastere i spinningen enn baby merino som jeg i utgangspunktet hadde tenkt å strikke med.
  Det er ikke like elastisk heller, noe som jeg syntes er helt toppers. Da holder sikkert formen mye bedre på klesplagget vil jeg tro.

  Så heretter tror jeg at jeg kommer til å legge Drops sine garntyper litt mer på hyllen, og heller handler inn Sandnes garn og Klompelompe sine garntyper heretter.

  Dette er ikke en jumpsuit med lange bein, men bein som stopper like over kneskålene, Lille M.A.sitt ønske, og det syntes jeg ble rålekkert rett å slett.

  Jeg kan også røpe såpass at der kommer flere klær i dette mønsteret og utgaven som denne jumpsuiten, jeg og min herlige datter har hatt en aldri så liten brainstorm sammen og kommet ut med at jeg kan strikke mer i dette mønsteret. 
  Noen eksempler kan jeg røpe til dere, i tilfelle dere også har lyst på oppskriftene mine på det forskjellige? Jeg kommer til å strikke hotpants med skjørt over ( alt i ett altså ), skjerf, shorts, singlet har jeg allerede strikket til henne.
  Jeg vet vi snakket om en del andre plagg også, men det får heller bli en overraskelse til dere om jeg strikker andre ting også.

  Nå satser jeg på at jeg blir klar med jumpsuiten til lille M.A. i morgen, så følg med altså - for plutselig ligger den gratis utgaven ute her i bloggen min!
  I tillegg til filmen om at lille M.A. fikk shetlandsponnien sin! Jeg skulle hatt den ute for lenge siden... Men føler ikke at tiden ar strukket til.. Og når kvelden kommer er det liksom ikke overskudd og tålmodighet til å lage filmen...
  Men nå er den laget! Holder på å få lagret den på pc`en min... Holder dere ut med å vente bittelitt til tro?

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
  Og ikke minst Dream Life By Bente - klikk deg gjerne inn og bli medlem!
   

   

 • Publisert: 19.07.2017, 01:33
 • Kategori: Håndarbeid
 • 0 kommentarer
 • Mitt eget strikkedesign tar form

 • Publisert: 16.07.2017, 12:39
 • Kategori: Håndarbeid
 • "  Til å lage disse flotte buene, bruker jeg både strikkepinne og heklenål. 
  Men jeg har laget et bildecollage til dere som ønsker å strikke den gratis utgaven jeg skal legge ut her på bloggen, til dere. "


  De siste dagene har ikke strikketøyet fått den helt største oppmerksomheten, som dere kan se av selve bloggen og hva jeg har blogget om de siste dagene. Men det har likevel blitt litt tid til fokus på designet mitt, og mitt lille prosjekt.
  En del av dere venter vel enda på filmen fra dagen da lille M.A. fikk den beste bursdagsgaven ever?! Nemlig da vi kjørte avsted og hentet hjem gaven fra meg og min datter, shettisen Felix. Den kommer, jeg jobber med den! Det er bare ikke nok timer i døgnet til at jeg klarer få alt ferdig, som jeg ønsker at skal bli ferdig..
  Men den kommer, jeg vil tro den er klar for publisering i kveld eller morgen - så følg med!

  Strikkeprosjektet mitt ja.
  Jeg har prøvd, feilet og prøvd videre. Nå begynner den å ta litt mer form, og selv om det er mitt oppi siste dag av bursdagsfeiringen til herlige lille M.A., så har jeg litt tid til å strikke og kose meg - mens jeg også stiller meg frivillig til å hjelpe med forberedelser og kakebaking til selskapene.

  Det var litt knotete å finne noe teknikk med starten av bena på jumpsuiten. Til å lage disse flotte buene, bruker jeg både strikkepinne og heklenål. 
  Men jeg har laget et bildecollage til dere som ønsker å strikke den gratis utgaven jeg skal legge ut her på bloggen, til dere.

  Nå er det øyeblikk klar for siste selskap for feiring av denne skjønne lille energibunten sin 4 års dag. Så det er vel på tide å stelle seg og hoppe i finstasen igjen. Der skal jeg hvertfall vite å nyte tiden med strikketøyet og kaker!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
  Og ikke minst Dream Life By Bente - klikk deg gjerne inn og bli medlem!
   

 • Publisert: 16.07.2017, 12:39
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Eget gratis strikkedesign

 • Publisert: 10.07.2017, 19:40
 • Kategori: Håndarbeid
 • " Jumpsuiten som jeg skal designe, tenker jeg at dere lesere skal få hvertfall en av størrelsene, gratis her på bloggen min. Men det er KUN her på bloggen jeg kommer til å legge ut gratis - versjonen av oppskriften.  "

  Jeg satt her og strikket på Aurora - sommertoppen til lille M.A., da plutselig en idè poppet ned i hodet på meg!
  Hva med å designe noe nytt igjen? Det er jo så lenge siden jeg har designet noe selv, så det er vel på tide med noe nytt? En ny utfordring?
  Jeg har aldri før designet noe slikt som dette, så dette blir en spennende og kanon kjekk utfordring!
  Jeg planlegger nemlig å strikke en jumpsuit til lille M.A. som fyller 4 år på lørdag.   Denne supersøte sommertoppen er det som jeg strikket for et par dager siden, og brukte bare to dager på å strikke. Det er så rolig og herlig i huset for tiden, og jeg kjenner hvordan skuldrene senker seg og hjerteslagene slår roligere når jeg får strikkepinner eller rundpinner og garn mellom fingrene mine.

  Jumpsuiten som jeg skal designe, tenker jeg at dere lesere skal få hvertfall en av størrelsene, gratis her på bloggen min. Men det er KUN her på bloggen jeg kommer til å legge ut gratis - versjonen av oppskriften. 
  De andre størrelsene blir kjøpe - oppskrifter, så får vi se hva str som blir lagt ut gratis.
  Har dere noe ønske om hva størrelse som jeg skal legge ut gratis? Legg igjen en kommentar her i bloggen, om hva ønske dere har. Så skal jeg se hva flertallet ønsker.

  Jeg har ikke bestemt meg 100% riktig enda for hva mønster jeg skal ha på jumpsuiten, men vurderer sterkt å bruke det flotte bladmønsteret som er på sommertoppen på bildet her.
  Garnvalget har falt på Drops Baby Merino, og lille M.A. valgte ut lime som farge på jumpsuiten sin.

   

  Så da gjenstår det vel bare å sette igang å designe vil jeg tro?..
  Jeg kjenner at jeg gleder meg veldig, jeg ble jo faktisk sittende oppe halve natten i natt, og bare tenkte og planla hvordan designet mitt skulle være. For denne jumpsuiten kommer jeg til å videreutvikle også, men mer om det kommer senere. Jeg kan hvertfall love dere at dette skal bli supergøy!

  Men som sagt,-
  Har dere noe ønske om hva størrelse som jeg skal legge ut gratis? Legg igjen en kommentar her i bloggen, om hva ønske dere har. Så skal jeg se hva flertallet ønsker.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
  Og ikke minst Dream Life By Bente - klikk deg gjerne inn og bli medlem!
   

   

 • Publisert: 10.07.2017, 19:40
 • Kategori: Håndarbeid
 • 1 kommentarer
 • Mens jeg venter på å finne riktig

 • Publisert: 08.07.2017, 01:55
 • Kategori: Håndarbeid
 • " Mørket har senket seg ute, natten er kommet allerede.. Hvor ble skumringen hen mon tro? Kvelden forsvant så utrolig fort, kanskje fordi tankene og fløyet over fjell og daler - et fjell av følelser og dype daler med bunnløs fortvilelse og høyere topper der " noen " står og heier meg fremover mot bedre og lysere tanker og mer positivitet. "


   

  Mørket har senket seg ute, natten er kommet allerede.. Hvor ble skumringen hen mon tro? Kvelden forsvant så utrolig fort, kanskje fordi tankene og fløyet over fjell og daler - et fjell av følelser og dype daler med bunnløs fortvilelse og høyere topper der " noen " står og heier meg fremover mot bedre og lysere tanker og mer positivitet.
  Seriemaraton på Mac`en til min datter står og sviver, mens jeg strikker og koser meg. Det er en av de bedre seriene jeg noen gang har sett, og jeg digger slike serier og filmer for den saks skyld, filmer fra eldre dager mens heksene enda ble brent på bål ( noe jeg hater at skjedde!... Uvitende idioter som bestemte slike ting, reddharer spør du meg!!... ) og fra romertiden, filmer og serier fra det gamle Egypt.
  Men jeg liker også vampyrserier som Vampire Diaries, og krim,- Bones er en sikker vinner på det planet.

  Jeg skrev jo i sist blogg at jeg tenker på å strikke kaptein Sabeltann genser og bukse til min herlige lille tantegutt, A. 
  Well, jeg har bestemt meg allerede for å strikke den! Det ble ikke så veldig lange tenkepausen før jeg klarte å bestemme meg for at dette må jeg jo bare prøve meg på. Selv om det blir mye konsentrasjon for å strikke mønster frem og tilbake - retten og vrangen - men det kan da ikke være så vanskelig?! Så lenge man holder tungen rett i munnen så går det meste bra.

  Jeg har jo et solid lager med garn, det har jeg visst i en tidligere blogg. Men av alle ting så har jeg ikke garn til genseren jeg vil strikke til min supersøte tantegutt. Så mens jeg venter på at jeg får kommet meg avsted og handlet inn garn i rett type og farger, så strikker jeg like så godt på en " Aurora - sommertopp " fra boken " KLOMPELOMPE - strikk til baby, barn og voksen " av Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland. ( Linken åpner seg i nytt vindu )

  Jeg elsker Klompelompe bøkene, og det aller meste de har laget av mønster og design er mitt i blinken for min del. Jeg digger det, og heldigvis så liker min datter og lille barnebarnet mitt, M.A. også mye i de bøkene. Så jeg har fått strikket en god del allerede fra de bøkene.

  Hva dag jeg får handlet inn garnet jeg trenger, er jeg litt usikker på.. Men denne sommertoppen kommer jeg nok til å strikke ferdig ganske fort, tenker jeg. Så da håper jeg at det blir shopping av garn en dag til uken.
  Jeg ELSKER å handle garn, og se garn lageret mitt fylles opp er kanongøy! For jeg elsker når jeg kan sitte å se i strikkebøkene eller alle strikkeheftene mine, plukke ut noe jeg ønsker å strikke, og deretter bare tusle inn til garnlageret mitt og hente det garnet og de fargene jeg trenger for å sette igang.

  Om du også vil strikke kaptein Sabeltann genser ( oppskriften til kaptein Sabeltann buksen skal jeg skrive opp når jeg skal strikke buksen. Den skal dere få gratis, så bare følg med her på bloggen om du vil ha gratis oppskrift på den! ), så kan du klikke deg inn på linken i DENNE bloggen.

  Hiv O`hoi alle akterutseilte landkrabber!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
  Og ikke minst Dream Life By Bente - klikk deg gjerne inn og bli medlem!
   

   

 • Publisert: 08.07.2017, 01:55
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Pandagalskap!....

 • Publisert: 18.06.2017, 15:29
 • Kategori: Håndarbeid
 • Lille M.A. elsker den, og det er det viktigste for meg! Men den er jo søt da, jeg skal ærlig innrømme det.  # Inneholder reklame #

   

  Den søteste pandaen ever, har inntatt stuen vår. Lille M.A. ønsket seg en pandapute og det ville jeg med glede hekle til henne.
  Så da fant vi frem hekleboken " Hekling til barnerommet " av Vibeke Fantoft Magnesen, og hentet frem det garnet vi skulle ha fra garnlageret mitt.
  Denne pandaen skulle ikke ha samme farge som de vanlige, altså svart/hvit. Men den skulle være hvit og grønn.
  Det ble faktisk ganske så kult syntes jeg!  Lille M.A. E L S K E R denne søte puten, og den følger henne i sengen hver kveld sammen med " Ninen " som er hennes unike følgesvenn gjennom tykt og tynt.
  Men det var ikke bare hun som ville ha slik pandapute visst nok.. Hennes mamma ville også ha, og spurte meg så fint at jeg kunne jo bare ikke si nei.
  Så nå hekler jeg en som er større! Jeg bruker dobbelt garn ( Viking Vår ) og heklenål nr.5.5 til denne puten.
  Og den blir STOR altså! Jeg skal vise dere i en annen blogg hvor stor den er i forhold til denne " originale " som lille M.A. har fått.

   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
  Og ikke minst Dream Life By Bente - klikk deg gjerne inn og bli medlem!

 • Publisert: 18.06.2017, 15:29
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Velkommen Blekkulf

 • Publisert: 09.06.2017, 15:00
 • Kategori: Håndarbeid
 • Så utrolig morsomt jeg har hatt det ved å skape denne lille store kompisen! Lyst på oppskriften? Les i bloggen for å finne oppskrift.   

  Endelig kom boken som jeg hadde bestilt på nettet, boken som heter " Hekling til barnerommet " skrevet av fantastiske Vibeke Fantoft Magnesen!
  Mange av dere har nok denne boken og har kanskje hatt den lenge. Selv har jeg nettopp fått den hjem, siden jeg har hatt en liten stund uten motivasjon til å hekle eller strikke så veldig mye. Nå er motivasjonen tilbake, jeg trengte bare å få denne boken i hendene mine - vips så var jeg full av inspirasjon!

  Den første boken hennes " Hekling til småfolk " har jeg brukt så mye, at den faktisk holder på å gå helt istykker!... 
  Vibeke er mitt store forbilde når det kommer til hekling, hun er bare helt RÅ og et NATURTALENT!

  Så snart lille M.A. kom hjem fra barnehagen, tok vi frem " Hekling til barnerommet " og bladde i den for å se hva lille M.A. ville at jeg skulle hekle til henne. En ting som vi ofte gjør sammen, som er så utrolig koselig! Det aller meste i boken ble peket på og snakket om, men førstevalget falt på blekkspruten Bengt.
  Deretter bar det inn på lekerommet til lille M.A., hvor jeg har hele garnlageret mitt. Og M.A. fikk velge ut farge på blekkspruten.

  I dag ble en råstilig blekksprut til her i hjemmet vårt. Jeg har døpt han om fra Bengt til Blekkulf - det til tross for at han ikke er Blekkulfblå...
  Det er en litt trett men søt Blekkulf som er i ferd med å innta et søtt lite barnerom, sammen med hele heklegjengen som jeg har heklet til mitt lille deilige barnebarn siden Vibeke begynte å gi ut heklebøker.

  Jeg vil anbefale dere som tenker på å kjøpe boken, eller til dere som TENKER på å anskaffe deg en heklebok. Kanskje der er noen som sitter de rute som ønsker å lære seg å hekle? Til dere alle sammen har jeg et knallbra tips :


  Invester i heklebøkene til Vibeke Fantoft Magnesen, disse bøkene er hekleverdens bibler!

  Dette sier jeg som privatpersonen Bente, som hekleentusiasten Bente, som bloggeren Bente og alt det der... Jeg får IKKE betalt for å skryte av bøkene hennes, og heller ikke noen form for sponsing for å si dette om bøkene hennes. Det er jo nok med å bare se på hva mesterverk hun har tryllet frem i bøkene?! Se hvor utrolig søte alle figurene er, de er jo til å dåne av.

  Nå venter jeg bare på at lille M.A. skal komme hjem fra barnehagen, slik at hun kan få Blekkulf - og slik at jeg kan få et nytt oppdrag av henne å hekle.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
  Og ikke minst Dream Life By Bente - klikk deg gjerne inn og bli medlem!

   

 • Publisert: 09.06.2017, 15:00
 • Kategori: Håndarbeid
 • 4 kommentarer
 • Heklet apeteppe - Julius og hans venner invaderer stuen!...

 • Publisert: 11.03.2017, 16:19
 • Kategori: Håndarbeid
 • Bak klipper jeg av spissen, og pusset det helt ned med litt sandpapir. Det går fort og greit å gjøre dette, og så syntes jeg det blir såpass mye penere også.

  # Inneholder reklamelink #
  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Jeg sitter her og knoter med en oppskrift til et supersøtt og supernydelig vognteppe. Normalt sett pleier jeg aldri ha noen som helst problemer med å lese og tyde engelske oppskrifter, men enten så er ikke hodet helt med meg i dag - eller så er denne oppskriften noe vanskelig å tyde. 
  Men jeg har jo google translate, så jeg har fått det til.

  Jeg tørr ikke tenke på hvor mange slike små lapper jeg måtte ha heklet, om dette skulle være vognteppe til en baby... Men heldigvis så skal jeg lage dette vognteppet til to små herlige babyborn dukker,- Sossefine og Aline. Så det skal ikke så mange lappene til for å ha dekket nok i vognen deres.
  Link til apeteppet kan du klikke deg inn på HER.

  Er vel ikke apen søt vel? Jeg digger den! Jeg syntes han er super søt. I stedet for å sy øynene, valgte jeg  å bruke safety eyes. Bak klipper jeg av spissen, og pusset det helt ned med litt sandpapir. Det går fort og greit å gjøre dette, og så syntes jeg det blir såpass mye penere også.

  Hva strikker eller hekler dere på i dag da?

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 11.03.2017, 16:19
 • Kategori: Håndarbeid
 • 4 kommentarer
 • Mine topp 10 favoritt gratis - strikke - og hekleoppskrifter

 • Publisert: 10.03.2017, 22:58
 • Kategori: Håndarbeid
 • Jeg har så lyst å vise frem mine favoritter innen gratis strikke - og hekleoppskrifter! Så her kommer en liten fortelling fra meg til deg, om du bare vil lese og se hva jeg har å si deg.


   

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Jeg har ofte blitt sittende og tenke over oppskriftene jeg har lagt ut her, noen har jeg laget selv mens andre har jeg ikke laget selv. Hva er det jeg liker best av alle de jeg har lagt ut? Der er et sted mellom 20 og 30 gratis oppskrifter som ligger ute under kategorien " gratis strikke og hekleoppskrifter ".
  Vel, den første og mest brukte oppskriften var lett egentlig. Samtidig som jeg føler at den første og andre ligger tett tett opp til hverandre. Utrolig gode oppskrifter og plagg begge to!

  1. Sjyvotter/barnehagevotter : Vinterens must have.
     Det er ingen tvil om at dette måtte være den som kom på aller første plass! Disse vottene er helt geniale, hun som har designet disse vottene burde få en premie i gull altså. Vottene er tovet i Tove garn, et garn som gjør at etter toving er vottene akkurat passe tykke til små barnehender! 
  De er myke og veldig behagelige, og jeg har aldri fått noe tilbakemelding på at de klør heller.

  Du kan velge å strikke mønster på de om du vil, eller du kan ha de helt ensfarget. Du har mange muligheter her, så bruk fantasien og sett ditt eget preg på disse amazing vottene. Selv har jeg laget de både ensfarget ( i starten når jeg begynte å lage disse vottene ) og med mønster på. Etterhvert skal jeg forsøke å nålefilte på disse vottene også, det gjør jeg jo på de store vottene jeg lager til voksne.

  2. Stay-on-booties, sokkene som aldri faller av! Jeg sier det bare,- disse sokkene blir sittende på foten! Uansett hvor mye babyen beveger på de søte små bena sine, så er dette sokker som blir sittende godt på foten uansett. Aldri har jeg før opplevd noe så gode sokker som disse! Så trenger du å strikke gode varme sokker til noen små babyføtter, så aldri nøl med å kaste deg over denne oppskriften her!
  Dette er en oppskrift som jeg fant for et par år siden og lagret, til jeg skulle strikke flere. Håper denne blir brukt og til glede for andre også.

  3. Når sauene invaderer stuen... Denne oppskriften er jeg stolt over å kunne si at jeg har laget selv. Denne ryggsekken bruker mitt barnebarn når hun skal på turn, og den rommer overraskende nok ganske god plass. Hun har plass til turndraken sin og turnskoene. Om man vil ha mer plass kan man bare hekle sekken bredere og/eller høyere.
  Du kan velge å sette på klips spenner på remmene, slik at du kan justere de. Det er noe jeg satte på i ettertid, når jeg fikk kjøpt hjem noen i riktig str.

  4. Når sauene invaderer stuen... Del ll  Selvfølgelig. Her er leggvarmere og pulsvarmere i samme " familie " som ryggsekken. Disse kan jeg også stolt fortelle at jeg har designet selv. Jeg håper at så mange som mulig vil lage dette settet, og også mer enn gjerne dele bloggene mine med oppskriftene.
  Om du trenger å låne noe bilder så spør meg først, da får dere som regel et ja til svar.

  5. U-huuugle pulsvarmere er knallstilige syntes jeg! Jeg har en veldig stor forkjærlighet for ugler av en eller annen grunn. Digger de! Så da jeg laget denne oppskriften ble jeg sittende oppe til det nesten begynte å lysne ute, før jeg tok meg tid til å få meg litt søvn. Jeg rett og slett storkoste meg med prosjektet mitt.
  Disse er gode og varme, siden jeg har heklet de i rent ullgarn.
  Hva syntes dere om de?

  6. Tarkus sin favorittlue
  Å lære barna om sikkerhet er det viktigste vi lærer fra oss, og det er nok mye derfor at beltedyret Tarkus har blitt til. Han lærer barna om trafikksikkerhet, og jeg vet at han til tider er på besøk i barnehagen til mitt lille barnebarn. Barna i barnehagen elsker denne lille fyren, og det skjønner jeg jo godt! Han er jo en bedårende søt liten fyr da.
  Men for å hjelpe litt til med sikkerhet rundt barn og også voksne, så har jeg laget denne oppskriften til noen kule luer. Jeg bruker min hele tiden, og i dag fikk mitt barnebarn også sin Tarkus favorittlue.

  7. Prikken over i`en er bare helt herlig! Denne flotte store kurven hekler du faktisk på bare en dag, siden det er så tykt og herlig garn.
  Dette er en herlig kurv som jeg elsker å legge oppi gode varme ullpledd, som jeg kan hente frem på ekstra kalde vinterkvelder.

  8. Slik kan garn hjelpe deg med søvnen
  Hva er vel ikke kjedeligere enn når man ligger våken halve natten og ikke klarer finne søvnen? Da kan kanskje denne idèen hjelpe deg. 
  Jeg har prøvd og feilet noen ganger ( som vanlig når jeg skal forsøke å lage nye oppskrifter ), men føler selv jeg klarte å få sluttresultatet til på en ganske grei måte. 

  Da jeg hadde laget denne sove - uglen til meg selv, ble mitt lille barnebarn helt vill da hun så den. Og hadde  lyst på en selv også. Så da var det bare å sette seg ned og forsøke å lage noe kult til henne også.Hun ville ha med åpne øyne, og slike øyne som jeg laget mot henne ( altså der de ser inn mot nesen sin ).
  Jeg gikk litt i tenkeboksen og dermed ble et nytt par med øyne til, og heldigvis husket jeg å skrive ned oppskriften på øynene.

  Og ei vidunderlig jente som jeg er så heldig å være tante til, bruker sin nesten hver gang hun skal sove. Jeg får av og til bilder tilsendt fra mamsen hennes, og det varmer og gleder langt inn i hjerteroten.

  9. Med hjertet av gull og baller av stål
  Hjerter,- de kommer i så mange forskjellige typer, størrelser og fasonger. Noen er varme mens andre er kalde, noen er harde mens andre er myke.
  Disse jeg skal vise der her, er myke og utrolig vakre! Dette er definitivt de flotteste hekla hjertene jeg har funnet oppskrift til. Der er liksom så mye mer fasong i disse hjertene enn mange av de andre man kan finne oppskrifter til.
  Dette er en oppfølger blogg fra bloggen som heter " Hekle broren til Dumbo? ".

  10. Pulsvotter som holder deg varm
  På milde vinterdager eller litt kaldere høstdager er disse helt geniale å bruke! De er strikket i et utrolig behagelig og herlig garn, myke og veldig behagelige pulsvotter å ha på seg. Disse elsker jeg!

  Hvilken oppskrift liker du best? Der er så enormt mange flere oppskrifter jeg vil dra frem og si litt om, men føler jeg har fått vist frem de aller aller størst favorittene mine. Og det er utrolig kult at flere av favorittene er oppskrifter som jeg har designet selv.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 10.03.2017, 22:58
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Prosjektet er endelig ferdig!

 • Publisert: 05.03.2017, 00:18
 • Kategori: Håndarbeid
 • " Siden man ikke får kjøpt helt hvit ull, så har jeg tatt ull som jeg har samlet fra samojedhundene mine opp gjennom årene. Og nålefiltet med litt av all ullen jeg har liggende. Jeg har over 10 kg med samojedull liggende, som jeg egentlig skal spinne garn av. Jeg har rokken stående og all ting, det er bare det å tørre å sette igang.... Jeg er så livende redd for å ødelegge ulla med så enormt ujevn og stygg spinning....  "


   

  # Inneholder reklamelink #
  If you wanna translate this blog, feel free to use
   Google Translate( Link opens in new window )


  Som dere sikkert husker fra i går, så hadde jeg noe spennende nålefilting prosjekt på gang?! Jeg ble ferdig sent i går kveld nesten natt, men var så sliten og trett at jeg måtte stupe i seng. Vi skulle nemlig avsted i dag og se på en liten søt valp. I morgen kommer blogg om denne dagen og hva som skjedde.
  Og siden vi bor på et småbruk og har noen dyr, så gikk kvelden i kveld til å stelle og fore dem..
  Derfor sen blogg...

  Prosjektet mitt gikk ut på å nålefilte et par med svarte tova vanlige votter for min datter. Vi jobber begge to i et selskap som heter It Works, og hun ville så svært gjerne ha et par med votter som er gode og varme - også hun de blir våte så er hun like var og god på hendene.
  Logoen til firmaet ønsket hun å ha på vottene, så da var det bare å sette igang med å tegne av logoen og få de på vottene istedet.  Her kan dere se det ferdige resultatet! Ganske kult ikke sant? Jeg håper jeg klarer å bli enda bedre på detaljer og til å få alt enda mer likt originalen, uansett om det er Olaf fra Frost jeg nålefilter, eller uansett hva annet det måtte være. Jeg er som sagt ingen kunstner, og er den aller første til å innrømme det.
  Men er ganske fornøyd med resultatet denne gangen. 

  Siden man ikke får kjøpt helt hvit ull, så har jeg tatt ull som jeg har samlet fra samojedhundene mine opp gjennom årene. Og nålefiltet med litt av all ullen jeg har liggende. Jeg har over 10 kg med samojedull liggende, som jeg egentlig skal spinne garn av. Jeg har rokken stående og all ting, det er bare det å tørre å sette igang.... Jeg er så livende redd for å ødelegge ulla med så enormt ujevn og stygg spinning.... 
  Derfor blir den liksom bare liggende i papirsekkene enda..

  I morgen er det meldt snøstorm her. Men det kan jo bli koselig egentlig! Da kan vi tenne noen lys her inne, strikke og kose oss, rydde litt, blogge og lage noe god mat å se kjekke filmer på tv. Så er det bare å hoppe i kjeledressen å tusle ned å fore hestene i stallen, mens Rocco strever seg rundt i stormen for å tisse hihi.
  Men følg gjerne med i morgen, da skal jeg vise dere litt forskjellige strikkevesker/håndarbeids vesker som jeg har og som jeg bruker. Hva som er bra og hva som er mindre bra med de forskjellige. Hvor man får kjøpt de, priser og mye mer. 
  Jeg har i alle år bare brukt pose til å ha med meg strikketøyet mitt i. Nå har jeg endelig vesker, en som jeg har kjøpt selv - resten har jeg fått og fått i julegave.

  I tillegg kommer der blogg om dagens tur avsted for å hilse på en liten valp, en sinnsykt søt og deilig liten hjerteknuser. Bilder og film kommer også i blogg i morgen - så altså,- mye spennende å se frem til!

   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 05.03.2017, 00:18
 • Kategori: Håndarbeid
 • 0 kommentarer
 • Nålefilte,- et spennende prosjekt på gang!

 • Publisert: 03.03.2017, 14:44
 • Kategori: Håndarbeid
 • " Jeg lover dere,- dette blir rått altså!
  Har du lyst å se hva jeg skal lage? Eller har du allerede sett hintet her inne i bloggen, og vet hva jeg skal nålefilte?
  Om du har gått glipp av den aller første vloggen jeg har laget, så kan dere se filmen... "   

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Dette nålefilte prosjektet har jeg ventet lenge på, og gledet meg til like lenge! Grønnfargen på bildet lyver litt, den grønne ulla er lysere og penere enn det ser ut som på bildet. Den hvite ulla er faktisk etter min avdøde herlige samojedhund, Kiwi. Jeg elsker å få ta ulla hennes med i de nålefilta tingene jeg lager. Jeg savner henne noe helt enormt, men samtidig er det terapi å få jobbe med ulla etter henne.

  Husker dere de svart vottene jeg tovet i vloggen Kom igang med tovingen? De vottene skal jeg nålefilte på i dag, og jeg skal vise dere det ferdige resultatet av dem litt senere. Jeg lover dere,- dette blir rått altså!
  Så har du lyst å se hva jeg skal lage? Eller har du allerede sett hintet her inne i bloggen, og vet hva jeg skal nålefilte?
  Om du har gått glipp av den aller første vloggen jeg har laget, så kan dere se filmen Kom igang med nålefilting.Den filmen er blitt sett nesten 1000 ganger allerede! Jeg er så utrolig takknemlig og stolt over at den er blitt tatt så godt imot av dere lesere! Tusen mange takk alle sammen.

  Så lurte jeg litt på noe,- er der noe dere kunne tenke dere å få se på film om håndarbeid for eksemel? Er der noen teknikker, strikking, toving, nålefilting osv osv som dere vil jeg skal filme og forklare? Send meg mer enn gjerne en kommentar i såfall, eller en pm på Facebooksiden eller Instagramsiden min. Linker kommer rett under her.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 03.03.2017, 14:44
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Hemmeligheten bak toving

 • Publisert: 01.03.2017, 17:22
 • Kategori: Håndarbeid
 • Der er mange som opp gjennom årene har spurt meg om hvordan jeg lager vottene og hvordan jeg tover de. Nå skal jeg lette litt på sløret og vise dere hvordan jeg gjør det når jeg strikker og tover votter, tøfler, sitteunderlag osv osv.   

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Der er mange som opp gjennom årene har spurt meg om hvordan jeg lager vottene og hvordan jeg tover de. Nå skal jeg lette litt på sløret og vise dere hvordan jeg gjør det når jeg strikker og tover votter, tøfler, sitteunderlag osv osv.
  Jeg er i full gang med å strikke et par votter nå som jeg tenkte å bruke når jeg nå skal vise dere hvordan jeg går frem. Jeg tenkte også å samtidig tove noen mindre votter, barnevotter, som dere også skal få se hvordan jeg går frem.

  Det tar bittelitt tid å strikke vottene ferdig, men jeg blir selvfølgelig klar med de i dag da. Og snart så kommer filmblogg ( vlogg ) om hvordan jeg går frem for å tove og gjøre vottene ferdige. Følg med her, for plutselig er filmen ( vloggen ) klargjort til dere kjære lesere!

  Sist blogg viste jeg dere hvordan jeg nålefilter, jeg er helt i startfasen selv altså, Men ville dele med dere av de små erfaringene jeg allerede har fått med nålefilting, så til dere som ikke fikk med dere den vloggen min ( som faktisk var min aller første vlogg ), så kan dere se den her : 
  Kom igang med nålefilting. ( linken åpner seg i nytt vindu )

  Stay toon, plutselig er jeg klar med bloggen eller vloggen som det så greit heter når det er videoblogg.  Driver og flytter på alt garnet mitt, har endelig fått tak i en slik Ikea hylle som jeg har ønsket meg i evigheter. Så nå koser jeg meg med å plassere alt garnet mitt der det skal være, sorterer og styrer. Det gir meg senkede skuldre og rolig puls av å holde på med.
   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

   

 • Publisert: 01.03.2017, 17:22
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Jeg skulle hatt en septober...

 • Publisert: 20.11.2016, 16:39
 • Kategori: Håndarbeid
 • Tarmene formelig vrir seg til høyre og venstre, på kryss og tvers og opp å i minte. Mens feberen herjer i kroppen som om jeg bare er et bittelite leketæy for den.
  Hodet hamrer og alle musklene i kroppen skriker mayday mayday!
  Men ingen hører, enkelt å greit fordi det er ikke noen som kan gjøre noe for å hjelpe. Omgansyken er kommet og her har den tenkt å bli værende til den har hakket meg opp, tygget og svelget meg, for så å gulpe meg opp igjen å gjenta det samme en gang til. Omgansyken er en drøvtygger med andre også altså...

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

  Da min datter var liten og skulle lære seg månedene i året, så kom hun alltid til 13 mnd uansett hvordan hun forsøkte.. " September, septober, oktober, november, desember ".... Ja du dette året skulle jeg virkelig ønsket å ha en mnd som heter septober også, en ekstra mnd til å få gjort unna alle julegavene jeg skal lage og ikke minst alle de bestillingene jeg har liggende på tova ridevotter o.l.
  Først så inntraff bilulykken med påfølgende hjernerystelse, deretter denne omgangsyken. Det er ikke rart at barnehagene her hvor vi bor nå går ut med aat barna må være hjemme 48 timer etter siste oppkast, og ikke 24 timer. For denne gangen er den hard altså!
  Heldige dere som slipper unna for denne gang.

  Vi fikk oss jo endelig en leiebil da, en positiv og super ting som skjedde oss. Jeg og mitt barnebarn kaller bilen for Perten. Det er en bitte liten Ford Fiesta som er så liten at når jeg er og handler så når posene helt opp i taket + hele trunken er stappa. Så bilen bærer navnet sitt med rette haha.

  Jeg er så enormt takknemlig for alle dere som likte bloggen min om den super enkle halsen man kan strikke! Mye mer oppskrifter kommer her på bloggen, så følg med for plutselig kommer der ut noe nytt å lage til deg selv eller noen du er veldig glad i.
  Jeg legger ut litt bilder av NOE jeg har laget oppskrifter på selv, som er tova. Men jeg kommer ikke til å kunne ta mot noen bestillinger med det første dessverre. Men mulig mulig jeg legger ut litt oppskrifter for salg, jeg har ikke bestemt meg enda helt.
  Enda flere produkter kan du se inne på Facebooksiden min " Toving for hest og rytter ".  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #syk #sick #omgansyke #anothermnth #endaenmåned #tidengårforfort #håndarbeid 

 • Publisert: 20.11.2016, 16:39
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Benteslilleverden heklet design!

 • Publisert: 06.11.2016, 12:10
 • Kategori: Håndarbeid
 • Jeg har alltid beundret de som kan strikke og hekle uten å trenge følge oppskrifter slavisk, og har alltid drømt om å kunne designe oppskrifter selv.
  Plutselig finner jeg meg mitt oppi notater og prøving å feiling, det er så gøy at jeg glemmer nesten å sove når natta kommer!  Jeg har tidligere designet forskjellige tova produkter som jeg har brukt i nærmere 10 år nå, uten at produktene er blitt hullete og fæle. Og noen enkelte små ting til mitt lille barnebarn, som min egen utgave av Uggs, tova barnehagevotter og slike ting.
  Jeg har aldri turt forsøke meg på så mye innen hekling, men denne gangen har jeg faktisk designet tre forskjellige produkter som et sett!
  En liten ryggsekk, leggings og pulsvarmere - for å være mer spesifikk. Jeg har planene klar for hva jeg skal gjøre videre også innen designet, og jeg kommer til å komme med mange flere etterhvert nå fremover.
  Og jeg gleder meg til å vise dere alt sammen her på bloggen!
  Oppskriftene mine tenker jeg å legge ut gratis her på bloggen min, slik at dere alle sammen kan få muligheten til å hekle dette om dere ønsker.

  Jeg gleder meg faktisk noe helt utrolig til å dele disse oppskriftene med dere! Og håper at jeg får se bilder av deres resultater fra mine oppskrifter.
  Notatboken min er full nå, så jeg må gå til anskaffelse av ny notatbok så snart jeg kommer meg til sentrum. Er jo enda uten bil etter bilulykken vi var i tidligere i uken. Men håper inderlig at ting snart ordner seg så vi får leiebil istedet for å være avhengig av gode venner som kjører oss.

  Vesle Mina Adeline har vært med på å utvikle designet, og i dag kunne hun løpe rundt med den ene leggingsen ferdig. Den var jo ikke til å få ta av den lille foten hennes, der hun løp rundt i stuen, gangen og lekerommet - kry som en hanekylling! Så med notater til leggings og pulsvarmer som passer slik som jeg hadde sett for meg inni hodet mitt, er det bare å hekle andre delen så de blir et par.
  I løpet av dagen blir de siste notatene ferdige, og da er det bare å ta bilder og deretter kommer alt ut på bloggen her. Så om dere ønsker å se resultatet er det bare å følge med her inne, og se når bloggen kommer.

  Jeg gleder meg som sagt, noe helt utrolig - til å vise dere hva jeg har designet. Jeg som aldri har designet noe heklet før.
  Og jeg er veldig spendt på hva dere mener og syntes!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #håndarbeid #handarbete #hobby #craft #hekle #hekling #crochet #hekledilla #hekleglede #egetdesign #hekledesign #mydesign #mittdesign #hekletilbarnebarn #design #privatdesign #heklingtilbarn 

 • Publisert: 06.11.2016, 12:10
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Unicorn fairytale

 • Publisert: 03.11.2016, 23:01
 • Kategori: Håndarbeid
 • De fleste jenter drømmer om en hvit vakker hest en eller gang gjennom barndommen. Selv sluttet jeg aldri å drømme om en hvit vakker hest, og i voksen alder fikk jeg faktisk endelig muligheten til å kjøpe drømmen min selv! Men det er ikke alle som får en slik mulighet, så hva med å lage noe kjempestilig til de små som drømmer så veldig om nettopp dette? Hva med å hekle en blendende vakker enhjørning? En enhjørning som de kan bære med seg hvor enn de skulle gå, samtidig som enhjørningen er like stor som barnet selv?!

  # Inneholder reklamelink #

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate. ( Link opens in new window )

   
  Joni Memmott / BriAbby har godkjent at jeg får låne bildene i denne bloggen.

  Jeg har - i mine øyne - verdens herligste lille barnebarn, Mina Adeline på 3 år. Hun elsker hester og enhjørninger, og helt fra hun var baby så har hun lekt med hester i stedet for dukker. Både her hjemme og i barnehagen har det vært hest som er i fokus. Til og med hennes usynlige venn som så mange små barn har, er en hest. Det er en sebrahest ved navn Fartstripa. Fartstripa har vært hennes usynlige venn i to år nå, han er på sommerbeite om sommeren, men blir likevel godt trent. Han har boks i stallen hvor han bor, og får stell, mat, trening og kos av lille Adeline.

  Jeg satt og Googlet litt her den ene kvelden, og kom over det nydeligste heklede settet jeg noen gang har sett! Bildet over forteller vel det meste som er å si?
  Tenk noe så stilig å hekle til de små som elsker hester og enhjørninger da?! 
  Det er stilig, elegant, søtt, vakkert, samtidig som det varmer godt på de små barne kroppene, om du hekler dette i ullgarn.  Dette er et mønster som man må kjøpe, men jeg garanterer dere,- det er verdt hver en krone! Mønsteret kan dere kjøpe på Etsy.com/BriAbby.
  Jeg har tidligere også kommet over hennes hjemmeside, briabby.com. Hun har så utrolig mye vakkert der inne, og ønskelisten min over ting jeg ønsker å kjøpe mønster av - og hekle, blir bare lengre og lengre for hver gang jeg klikker meg inn der. Legg også merke til at du kan velge hva språk du vil ha mønstrene på, der er så mange som seks forskjellige språk å velge mellom. Det nærmeste norsk er jo svensk da, men jeg lever i håpet om at der kan komme noen mønster på norsk også en eller annen gang. Det hadde vært helt topp for oss nordmenn, eller hva?
  Jeg visste ikke at hun hadde en Facebookside også, før i dag. Den nettsiden skal jeg inn å titte på senere i kveld, jeg skal virkelig kose meg masse med å se på alle bildene av ting denne flinke dama hekler! I mine øyne er hun et naturtalent!

  Snart er jeg ferdig med et lite hekleprosjekt jeg har på gang. Jeg driver og tar utgangspunkt i et mønster, men utvikler det videre til slik som jeg ønsker å ha det ferdige produktet. Blogg og bilder av dette kommer etterhvert som det blir klart, altså ikke så lenge til rett å slett.
  Men i går var jeg og min datter utsatt for en bilulykke, der bilen vår ble veldig ødelagt. Så foreløpig er vi uten bil, og bor slik til at vi er avhengig av bil.. 
  Jah,- da er det godt å ha gode venner! Det er helt fantastisk å se hvordan venner stiller opp og hjelper oss med kjøring til og fra, tusen mange takk - dere vet hvem dere er!
  Helsen til hverken min datter eller meg er så veldig på topp akkurat, men for å kunne hekle dette nydelige settet så må jeg få kommet meg avsted til Lyngdal for å handle garn. Men får fortsette å tenke positivt så kommer jeg meg nok fort og greit frem og tilbake før jeg vet ordet av det.
  For jeg kan nesten ikke vente til jeg kan begynne å hekle! Det formelig kribler i fingrene mine til å få starte på dette her.
  Jeg har også en bestilling på noen tova ridevotter som jeg må få klart, men tenker det kan være greit å hekle litt og strikke litt.
  I tillegg er det godt å ha noe å hekle og strikke nå mens helsen ikke er god etter ulykken. Men jeg sier bare en ting,-takk og lov for Monster, Burn, Shot osv. Det er takket være slike energidrikker at jeg er på bena og klarer gjøre de gjøremål som er på et lite småbruk med hester, kaniner, katter og hund.


  Er ikke disse leggingsene bedårende søte da? Jeg digger de!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #briabby #etsy.com #pattern #crochet #crochetpattern #unicorn #toddlerunicorn #enhjørning #mønster #hekle #hekling #hekledilla #hekleenhjørning #lue #hat #leggings #hale #tale #unicorntale 

   

 • Publisert: 03.11.2016, 23:01
 • Kategori: Håndarbeid
 • 1 kommentarer
 • Når man kombinerer hekledilla med fotoglede

 • Publisert: 29.10.2016, 03:57
 • Kategori: Håndarbeid
 • Vannet sildrer nedover og vasker de halvstore steinene. Sjøauren står i bekken, leker med strømmen og kreftene sine. Løvet fra trærne farger bakken i en uendelig vakker fargeskala fra knall gul og til orange, mens en liten søt grønn frosk sitter ved bekkekanten og fisker!  Jeg er så utrolig heldig å få være testhekler for Vibeke Fantoft Magnesen, som kommer ut med ny heklebok til våren! Jeg er snart ferdig med de oppskriftene jeg skulle hekle, og da er det tilbake til hverdagen igjen - for å si det sånn.. Jeg storkoser meg virkelig som testhekler! Så dette er virkelig noe som har gitt mersmak!

  Men å være overtrett samtidig som man er ferdig med noen av disse nydelige og artige figurene som jeg skulle testhekle, tja,- det kan by på litt annerledes bilder av produktene enn hva jeg ellers pleier poste på Instagram og her i bloggen min.
  Men det er hvertfall hevet over enhver tvil at jeg og min datter har hatt en utrolig morsom dag mens vi har tatt disse bildene da.


  danser musene på bordet..


  " Kan du spare meg, om jeg slutter å fortelle kattevitser? Pleaseeeee "...

  Dessverre så har hele blogg.no ligget nede i hele dag.. Så det er ikke kommet ut noe blogg fra min kant før nå. Der skulle jo virkelig ha kommet en blogg i dag fra meg, en blogg om en fødsel som har vært i kveld! En fødsel om i aller høyeste grad angår oss i dette lille huset!
  Blogg om hvem det er, kommer i morgen så følg med!
  I tillegg så skal jeg gi dere en ny gratis oppskrift også, så her er det bare å følge med altså!

  Du kan følge Vibeke på Facebook  Amigurumi Scandinavia og Instagram Vibeke Magnesen design

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #artigebilder #hekledilla #funnypic #funnypics #amigurumi #katt #cat #mus #mouse #frosk #frog 

   

 • Publisert: 29.10.2016, 03:57
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Ny heklebok ser dagens lys!

 • Publisert: 24.10.2016, 14:51
 • Kategori: Håndarbeid
 • # Inneholder reklame

  Denne dagen har jeg ventet lenge på! Da første heklebok kom ut, tok det ikke så lange tiden før jeg begynte å leve i håpet om at der skulle komme enda en heklebok fra denne superflinke personen. På sosiale medier kunne man nemlig etter kort tid se nye figurer som ble tryllet frem, men som ikke hadde noe oppskrift i hekleboken å gjøre.
  Vi var flere som spurte etter oppskrift til flere av figurene hun tryllet frem, og plutselig en dag,- ny bok er klar for " å fødes " snart!  Boken " Hekling til småfolk " er det mange som kjenner til, det er hekleboken til Vibeke Fantoft Magnesen. Nå er hun nemlig klar med ny heklebok! Nye søte artige figurer har fått sett dagens lys hos henne, og oppskriftene er endelig klar for å trykkes.
  Selv er jeg så hoppende jublende glad for at det endelig skjer, at Vibeke kommer ut med ny heklebok - for dette har jeg ventet på siden jeg kjøpte den frste boken hennes! Dette er nemlig figurer som passer meg helt perfekt, dette er figurer som jeg elsker å hekle, elsker utseendet på, og som er så utrolig artige og enkle å hekle.
  Jeg er egentlig ikke en drevet hekler, det er strikkepinnene som har vært min lidenskap gjennom alle år. Men etter å ha heklet litt fra denne boken, er jeg fullstendig hekta på hekling også! Så ny bok blir så spennende og gøy!  Jeg er så utrolig heldig som har fått være en av dem som har testheklet noen av oppskriftene som kommer ut. Figurene er lette å hekle, slik som de i " Hekling til småfolk ", siden Vibeke er såpass flink til å skrive selve oppskriftene på en slik måte at du får en veldig god oversikt over hver omgang du skal hekle. Og det er kort og lett forklart for hver omgang.
  Jeg har hekler fra andres oppskrifter også, og der er mye forskjellig der ute når det kommer til forklaringer pr omgang. Selv liker jeg Vibeke sine aller best, og jeg tror ikke jeg er alene om nettopp dette! 
  For ikke å snakke om utseendet til disse herlige figurene som trylles frem? Søte, bedårende, uskyldige og sjarmerende er noen av ordene som dekker, syntes jeg.

  Nå må vi bare vente, vente i spenning på å få vite hva dato som settes for at der blir bokutgivelse! Jeg gleder meg helt sinnsykt, og kommer til å stå i bokhandlerbutikken den morgenen og vente på at de skal åpne butikken. Trippe av spenning og iver, og deretter kaste meg i bilen og kjøre hjem for å starte med heklingen av disse flotte figurene i den nye boken hennes!

  Du kan følge Vibeke på Facebook  Amigurumi Scandinavia og Instagram Vibeke Magnesen design

  Gleder du deg til de nye boken kommer da?

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #heklingtilsmåfolk #vibekefantoftmagnesen #vibekemagnesen #veibekemagnesenblogg #hekling #crochet #nybok #newbook #nyheklebok #newbookofcrochet #amigurumi #dropsgarn #dropsyarn #garn #yarn #bomullsgarn #cottonyarn #hekletøy #hekling #håndarbeid #bestemorhekling #heklenål #heklegarn #yarn #crochet #crocheting #lovecrocheting#lovecrochet #elskerhekling #heklingerlivet #norway #norge #babyleke #hjemmelaget #hjemmelagetbabyleke #vognpynt #handwork#homemade #hjemmelaget

 • Publisert: 24.10.2016, 14:51
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Hekling til småfolk - GIVEAWAY

 • Publisert: 27.05.2016, 19:34
 • Kategori: Håndarbeid
 • // Reklame //

  Nå har dere muligheten, folkens! Dette er en mulighet som du absolutt ikke vil gå glipp av, det kan jeg love dere! Denne boken om hekling inneholder alt fra bilder og forklaring på teknikker, forskjellige heklemetoder, hvordan man fester ben, armer, ører osv - uten at tråd og fester vises, og den inneholder enormt mye mer. Vil du virkelig at en sånn sjanse som dette,- å få en slik bok gratis, gå fra deg?


  Vibeke Fantoft Magnesen er i gi-bort-hjørnet nå, og vil gi bort en bok " Hekling til småfolk ". For å delta på denne konkurransen er det faktisk veldig lite du trenger å gjøre. Du kan delta ved å klikke deg inn på Instagram og delta på Vibeke Magnesen design. Lik bildet på Instagram, følg Vibeke på Instagram og tag en venn.
  Du kan delta så mange ganger du vil ved å tagge en ny venn for hver gang. 
  Vinneren kåres på førstkommende søndag kveld, så kjapp deg å delta!

  Om du ikke har Instagram konto, kan du likevel ha muligheten til å delta. Klikk deg inn på Facebooksiden til Amigurumi Scandinavia  og delta under det samme bildet som jeg har lagt ut øverst i bloggen her.

  Hvorfor forteller jeg dette? Jeg blir jo ikke sponset på noen måte.

  Jo det skal jeg fortelle dere. 
  Jeg har ikke vært så veldig til å hekle opp gjennom årene, jeg har vært mye mer interessert i å strikke. Så det har blitt mange plagg med strikepinnene, mens heklenålene har ligget og støvet ned. En dag så jeg noen bilder av passe små amigurumi som Vibeke F. Magnesen hadde heklet. Hun hadde ikke heklet i et år engang, og likevel klarte hun å hekle slike nydelige figurer, hel fra eget hode og fantasi. Jeg var helt sjokkert over hvor gode skills denne dama hadde!
  Da jeg så fikk høre at hun jobbet med en bok med oppskrifter til alle disse nydelige dyrene hun heklet, så satt jeg formelig på pinne og ventet på datoen som boken skulle bli lansert!
  Jeg ble hekta på hekling der og da! Strikkepinnene ble lagt litt på sidelinjen den dagen jeg fikk boken i hendene!
  Jeg har nå heklet mange av de dyrene og uroene som er i boken, jeg har enda en del igjen som jeg skal hekle. Og jeg sier det bare,- dere kommer til å bli like hekta som jeg hvis dere vinner - eller kjøper denne boken. Det kan jeg nesten garantere. 


  Grisen Gerd, fra boken " Hekling til småfolk "

  Oppskriftene er utrolig lettleste og enkle, og de aller fleste amigurumis hekles med fastmasker. Lett som en plett så lenge boken forklarer deg hvordan en hekler fastmasker også.

  Dette er en mulighet som du ikke bør la gå fra deg altså, jeg kan nesten love deg at du kommer til å bli superfornøyd med å få hjem en slik bok i postkassen din! Heng deg på og delta i denne giveawayen, og husk at vinneren kåres førstkommende søndag kveld ( 29.05.16 ).

   

 • Publisert: 27.05.2016, 19:34
 • Kategori: Håndarbeid
 • 0 kommentarer
 • Topp seks på favorittlisten

 • Publisert: 09.05.2016, 13:34
 • Kategori: Håndarbeid
 • Da jeg fikk den koselige nyheten om at jeg skulle bli mormor for snart 3 år siden, var jeg ikke vanskelig å be om å sette meg ned pg strikke noen plagg til den kommende nyfødte - mitt førstefødte barnebarn. I starten var det tykt garn og tykke pinner som var det eneste jeg strikket med, men etterhvert som tiden gikk fant jeg ut at hendene og fingrene mine klarte ( overraskende nok ) tynnere pinner og garn også. Til min store glede!
  Siden jeg har leddgikt er det ikke så lett alltid å holde strikkepinner eller heklenåler, men jeg var veldig glad da jeg fant ut at jeg kunne klare å lage strikke plagg i tynt garn også.
  Jeg har forsøkt å plukke ut mine 6 topp favoritt plagg som jeg har strikket til Mina Adeline, det var jammen meg ikke noen lett oppgave! Der er så utrolig mye flott som er blitt tryllet ut fra alle disse garn nøstene, og etter å ha strikket til henne i 3 år - er det ingen enkel oppgave å bare plukke ut de topp seks favorittene mine. Men jeg forsøker å begrense meg til seks, så får vi se helt på slutten av bloggen om jeg klarte å stoppe der eller om det ble et plagg eller to til på listen min.  Denne nydelige capen og matchende kjappstrikka drakten er ganske høyt oppe på  denne listen min altså. De er superkjekke og strikke, capen strikkes i to omganger på en måte. Man begynner oppe og strikker, og henter opp masker så det ser ut som man har strikket stående på en måte.
  Duskene må man rekne et helt nøste til, slik at de blir fluffy og tette å fine.
  Og garnet jeg brukte til både capen og drakten, er Drops Merino Extra Fin.
  Der er der så utrolig mange flotte farger å velge mellom, at det faktisk er veldig vanskelig å velge ut hva farge jeg ville bruke på dette flotte settet.

  Sommerfugl knappene har jeg kjøpt fra eBay, der er et hav at superkule knapper der inne. Men de samme knappene mener jeg å huske at du kan finne inne på Wish og Home.no.

  Den kjappstrikka drakten er utrolig lett å strike. Du strikker hele drakten i samme stykke, ingen montering eller noe! Du starter fremme og strikker deg nedover, rundt og oppover på baksiden igjen. Og avslutter med å strikke selene.
  Den er i dobbel perlestrikk.

  Oppskriftene til begge disse delene kan du finne i boken Klompelompe.

   

   

   


  To kjappstrikka drakter.  Dette herlige settet er bare helt bedårende nydelig! 
  Ugleluen har jeg heklet i samme garn som genseren er strikket i. Alt er laget i rent ull, slik at Adeline skulle holde seg god og varm hele tiden.
  Ugleluen er fort gjort å hekle, det er noe en klarer fint å gjøre på en dag,

  Oslo anorakken har jeg strikket etter oppskrift jeg fant på nettet, og sydd på en søt ugle på ryggen av genseren.
  Jeg har strikket noen andre anorakker også, noen har jeg valgt å beholde hetten på, mens andre av Oslo anorakkene har jeg valgt bort hetten. Da er det mye lettere for de små når de skal sitte i bilsetet sitt og kjøre turer. Man slipper den klumpen av hette som den ofte gir...
  Hvertfall så kan ikke Adeline fordra å ha den klumpen bak, når hun er med og kjører bil.

  Buksen er fullstendig homemade. Min datter elsker å sy, så hun har sydd en herlig varm tights. Og så har jeg heklet noen herlige søte ugler som vi sydde på knærne til buksen.
  I tillegg til at det er fint og søtt, så har de en glimrende funksjon.
  Nemlig at når de små kryper rundt forbi, så beskytter uglene knærne deres.
  Genialt eller hva? 

  Skoene har jeg heklet og strikket.
  Jeg fant oppskriften på nettet, og heklet dobbel såle så de skulle være myke og gode å tråkke på.
  Snøring som vanlige sko.
  Jeg skal være helt ærlig og si at jeg syntes ikke de satt godt på foten hennes...
  Selv liker jeg mye bedre stay-on-boots, de sitter superbra på bena til de små. 
  Om dette er noe du vil lage, så søk bare på stay-on-boots på nettet, så kommer der opp oppskrifter på dem.

  Oslo anorakken har jeg også strikket med Olaf på. Olaf har jeg maskesydd på etter at jeg var ferdig med anorakken.
  Denne anorakken liker jeg veldig godt, og mitt herlige lille barnebarn elsker denne anorakken!

  Denne varme gode og herlige dressen, har jeg tatt utgangspunkt i Marius dressen som dere sikkert kan se. Jeg har strikket den i Rubin garn fra SparKjøp, etter mammaen til Adeline sitt ønske.
  Halsrellingen har jeg valgt å bruke rundfelling. Siden hverken jeg eller min datter er noe særlig glad i å måtte sy og klippe opp for armene.
  Rundfelling er superlett og genial måte og " flette " inn armene på!
  Så jeg har tatt litt herfra og derfra for å få laget denne dresen.

  Knappene har jeg sydd på bare som pynt. Dette er noen superflotte knapper som jeg fikk  som overraskelse og gave fra min herlige datter.
  De har hun kjøpt på eBay.
  En knapp så så lite ut på dressen, så da passet det mye bedre med to knapper overfor hverandre.

  Søt dress ikke sant?
  Faktisk så tar det ikke mange dagene å strikke en slik dress, men så elsker jeg å strikke og hekle - så jeg koser meg mye med å sitte og strikke eller hekle.
  Selv om dagens andre gjøremål blir gjort under pausene jeg tar med håndarbeidet.
  Selv om jeg EGENTLIG skulle ønske jeg ikke trengte å ta pauser hehe.

  Dette var mine topp seks plagg som jeg har strikket til mitt superherlige barnebarn som snart allerede fyller 3 år. Årene går så altfor fort, tiden flyr jo!

  Følg meg gjerne på Instagram : benteslilleverden

 • Publisert: 09.05.2016, 13:34
 • Kategori: Håndarbeid
 • 0 kommentarer
 • Top twelve most wanted

 • Publisert: 13.04.2016, 13:25
 • Kategori: Håndarbeid
 • // Reklame //

  For å komme på denne listen, krevdes det faktisk en liten skjønn barnekropp, barnlige meninger siden de er de mest ærlige, mye garn og masse forskjellige farger! Det er hevet over enhver tvil at jeg er bitt av pinnegalskap, garngalskap og heklenålgalskap.... Ja jeg burde kanskje blitt arrestert for mindre haha, men så lenge jeg får gå fritt uten å trenge leve i skjul for arrestasjon - så fortsetter jeg!
  Verdens aller søteste barnebarn er min modell og nye eier av det jeg lager med pinner og tråd, og jeg kan som regel lene meg tilbake og nyte synet av denne lille kroppen som løper rundt og danser i sine nye klær. Istedenfor å gjøre som hun pleier,- nelig danse rundt i " kongens nye klær ". For dem som ikke har hørt det eventyret, så handler det om en skredder som er giddaløs. Så han sier til kongen at dette er hans nye klær, siste mote. Og holder opp noe i luften som ingen kan se, der er nemlig ikke noe der! Men skredderen er godt til å snakke for seg, og får kongen og dronningen til å tro på ham når han snakker om disse nydelige praktfulle klærne han har sydd til kongen.
  Det ender med at kongen går naken i toget i gatene, og alle folk ler av ham.
  Vesle Adeline elsker nemlig å danse rundt i bare bleien, så derfor " kongens nye klær ".

  Da jeg fikk min datter Xtine MIchelle for 24 år siden, kom strikke interessen min for fullt. Og det var da jeg virkelig startet med å strikke, i tillegg til å studere på hjemmebasis ( og for å skryte en hel haug, så endte jeg opp med 6 på eksamen! ) samtidig som jeg var alenemor med egen leilighet, bil og hund.
  Tøffe tider, men strikkingen var en stund der jeg slappet av. Like god avslapning som da jeg var i stallen og trente araberhesten jeg stelte, mens passepiken trillet Michelle på tur og koste seg.
  En del av det jeg strikket til Michelle i den tiden, har jeg liggende enda her hjemme. Men så ploppet der ned et nytt lite vidunder i liv mitt,- verdens aller søteste, snilleste og skjønneste barnebarn, Mina Adeline. Og ei ny lite snelle å trylle frem plagg til. 
  Så da var det bare å sette igang og strikke små søte deilige plagg som Adeline kunne glede seg over.
  Her skal jeg vise dere en del collage jeg har satt sammen, for ellers hadde ikke denne bloggen hatt noen ende hihi.
  Jeg skal forsøke å huske å skrive inn hvor jeg har hentet oppskriftene fra, men det er mulig jeg ikke husker alle plassene. I såfall, om der lurer på noe som dere vil strikke, og som ikke står oppgitt her i bloggen om hvor oppskriften er å få fatt i. Så spør meg gjerne, så skal jeg finne utav det og si fra til deg/dere.
  Paelas sine tightser, strikket i Drops baby merino


  Adeline og jeg elsker jo kaniner, så da måtte jeg jo strikke en deilig og varm kaningenser i ull til henne.

  Marius teppe med en liten " momma-touch " i mønsteret.

  Smurfeplutt-lue og votter i str.6-9 mnd. Stjernene er sydd på i etterkant med maskesting. Luen sitter så godt på hodet at det trengs ikke snøring under haken. Perfekt til små søte bebiser som Adeline som alldeles ikke liker å ha noe snøring under haken sin.

  Osloanorakken. Detaljbilder av ugleknappene, og diverse andre ugler på klærne​. Min datter har sydd buksen selv, mens jeg har heklet uglene og sydd dem på knærne. Mykt og deilig for små barneknær som skal krype rundt både inne og ute.

  Mariusdressen.

  Lettvintbukse. Strikket i Bambus soft, myk og deilig bukse som ikke klør.

  Kappeskjørt strikket i babyull, Lotta-hals og Lotta-pannebånd fra Klompelompe og Hotpants/shorts.

  Hello Kitty lue, bukse og genser. Heklet uglelue, tova votter i garnet Tove.

  Heklet uglelue, Osloanorakken med ugleknapper og ugle bak ( det kan ses på et bilde like ovenfor her ), og uglebuksen som er hjemmesydd og hjemmeheklet, selfmade sko med antiskli under. I blått og hvitt : stay-on-boots, selvdiktet votter med stjerne med maskesting, og en hel dress i hvitt med stjerner sydd med maskesting i etterkant. Så er det strikka smekker, som er kjempekule og lage.

  FROZEN TID! Osloanorakken er så genial til å fremheve diverse temaer med, så her er Olaf kommet frem i lyset. En av favoritt genserene til Adeline når det er kaldt ute. Har valgt å ikke strikke hetten, siden det blir så klumpete og vondt for henne når hun skal sitte i barnesetet i bilen.

  Cape og pulsvarmere i ren ull,​ skjørt i ullgarn og det siste med seler er diktet selv.

  Kjappstrikke drakt og popcorndrakt fra Paelas, en liten seleshorts og til slutt en shorts i dobbel merino ull.


  En liten søt " bunad " kjole til Adeline, og to ribbestrikkede bukser i ull. Helt fantastisk herlige å bruke på kalde dager og gjennom vinteren også.
  Brettekant nede så den " vokser " sammen med barnet.
  Og helt på tampen,- Klompelompe sitt herlige sett, min favoritt og det flotteste jeg tror jeg har strikket i mine øyne. Lilly's høstponcho fra Klompelompe og kjappstrikke drakt fra Paelas.

  Jeg har strikket en hel haug flere klær, og forskjellige ting og tang. Men om dere vil se mer, så si gjerne fra så kan jeg lage en annen blogg med flere " strikkerier " fra denne kanten.

 • Publisert: 13.04.2016, 13:25
 • Kategori: Håndarbeid
 • 4 kommentarer
 • Jeg måtte bare adoptere

 • Publisert: 09.04.2016, 15:19
 • Kategori: Håndarbeid
 • // Reklame //

  Så liten, bortkommen og søt.. Jeg klarte ikke la være å adoptere denne lille søte skapningen...
  De små mørke øynene hans lyste mot meg, pelsen hans var mørk og hvit. Det var som om øynene tryglet meg om å la han få bo hos oss. Jeg kunne bare ikke la være....
  Jeg fant frem heklenål og tråd, denne skjønnheten bare måtte jeg adoptere og la få komme og bo i vårt hjem. Dagene gikk og etter to tre dager var hele skjønnheten ferdig og klar til å få seg et nytt hjem her hos oss. Verdens søteste lille panda som har fått navnet pandaen Petra, er nå kommet til vårt hjem for godt! Hadde du klart og si nei til slike bedårende søte øyne, og med hodet på skakke kanskje?  Han er ikke store tassen, men raker nesten 20 cm over bakken. Akkurat stor nok til å passe inn i seg selv. Og han elsker å gi oss bamseklem! Armene hans står i bamseklem posisjon hele tiden, og smiler når han får klem. Han bor ikke alene her på barnerommet til mitt supersøte herlige barnebarn, Mina Adeline. Her bor han sammen med en liten gjeng andre kosedyr,- kaniner, gris, tiger osv.
  Jeg tror det er lettere å vise dere bilder av de andre vennene hans, enn å ramse dem opp. Og så er det jo mye kjekkere å se dem, enn å bare lese hva hans venner er for noe.
  Alle sammen er adoptert fra samme sted, nemlig fra " Hekling til småfolk ".


  Apen Anton
  Kaninene Kanutte


  Den alltid så overlykkelige og superglade grisen Gerd ( her i huset ble hun omdøpt til grisen Gisle )


  Tigerne Tim, som er en ordentlig kosetiger ( kan jo ikke si kosegris, for det blir jo helt feil.. )


  Og litt flere adoptiv venner som ikke er fra den boken. Som f. eks. enhjørningen Erling, skilpadden Steinar, elefanten Elsa.

  Hvem som nå skal adopteres er ikke godt å si, men Elgen Einar ligger godt an til å få flytte inn her.
  Jeg og min datter, Xtine Michelle, har utrolig tørr og dårlig humor. Men vi ler godt av den likevel haha. Hvordan vi to voksne mennesker leker på Adeline sitt rom, kan dere se i filmen under her om dere vil. Vi storkoser oss hvertfall, selv om Adeline var i barnehagen denne dagen og ikke var med på leken.


  Liker du å hekle? Jeg har som regel alltid bare likt å strikke jeg, men etter at jeg kjøpte denne boken som jeg linket til over her - så elsker jeg å hekle! Denne boken har alt man trenger å vite for å hekle slike nydelige bamser som dette her. Og dette sier jeg ikke fordi jeg blir sponset av forfatteren eller noe, for det gjør jeg ikke. Hun aner ikke at jeg lager denne bloggen engang. Men av og til fortjener folk skryt for noe de gjør bra, selv om man ikke hverken får betalt for å skryte av dem eller noen annen form for positiv respons tilbake.
  Forfatter Vibeke Fantoft Magnesen har gjort en helt formidabel jobb med å trylle frem disse utrolig flotte bamsene, og for det fortjener hun all form for positiv tilbakemelding og godord!
  Hun jobber nå med bok nummer to, og jeg kan ikke vente til den boken slippes!... Jeg er hundre prosent sikker på at de bamsene hun har tryllet frem til den boken, blir minst like bra som disse søtnosene. Jeg er langt fra ferdig med å trylle frem hva hun har tryllet i boken sin, og jeg har bestemt meg for å hekle hver eneste en av alle figurene i boken " Hekling til småfolk ".
  Der er også flere som har spurt meg hvor jeg får kjøpt slike safety eyes til bamsene? De kjøper jeg enten på eBay ( linken er direkte til safety eyes ) eller hos Home.no ( linken er direkte til safety eyes ). Billige å kjøpe og mine erfaringer med home.no er at pakken med safety eyes er kommet ganske kjøpt hjem i postkassen min. Håper linkene kan være til litt hjelp for dere som ønsker å kjøpe dere en eller flere pakker med safety eyes, de er helt geniale å bruke til bamser og slikt som man strikker, hekler eller syr.


  Mens jeg hekler og tryller frem små søte kosebamser til Mina Adeline, er dette en liggestiling og gjøremål som hun til tider koser seg med mens hun venter på at jeg skal bli klar. At hun ligger såpass rolig og stille skjer ikke ofte, men etter en lang og hard dag i barnehagen er det godt for henne å kule`n litt med Ipaden og se på " Vennebyen ". Og viktigst av alt,- kose seg med " ninen " som er kosekaninen hennes. Den har fulgt henne siden dåpen, og den kommer til å være livsviktig for henne i flere år fremover tenker jeg.

 • Publisert: 09.04.2016, 15:19
 • Kategori: Håndarbeid
 • 4 kommentarer
 • Familieforøkelse på gang

 • Publisert: 07.04.2016, 18:43
 • Kategori: Håndarbeid
 • // Reklame //

  Dere har sikkert fått med dere bloggen som min datter, Xtine MIchelle skrev i sist uke?
  Der hun skrev at hun var gravid, og at Adeline skulle bli storesøster. Vel, det stemte ikke helt da. Hun skrev senere at det bare var en aprilsnarr der hun gikk grundig inn for å narre sin far, noe hun klarte. Nå har han narret henne så grundig godt i så utrolig mange år, så nå var det på tide at han ble lurt trillende rundt.
  Nå var det veldig mange som reagerte på denne aprilsnarren, og hun fikk mye pes fra leserne for denne spøken.
  Jeg syntes at det er helt på tryne å reagere så voldsomt på en spøk, uansett om man har barn eller ikke, om man forøker å bli gravid eller ikke.
  Det ble så ille kommentarer at hun til slutt måtte sperre kommentarfeltet. 
  Er det virkelig nødvendig å reagere så voldsomt? Hva når man frem med og spre negativitet og såre personer slik? Jeg syntes det er dumt at man ikke kan klare å ha såpass til takhøyde her i Norge hvor man lever godt og har det såpass bra som man har det. Takhøyde for en aprilspøk, uansett hva temaet for spøken skulle være!  Men altså,- familieforøkelse er der blitt i familien våres likevel!
  Hils på verdens søteste og deiligste lille gris; grisen Gisle :  Han er bare helt utrolig søt, ikke sant? Tror han må være fetteren til Ole Brum sin venn Nasse Nøff. De er så utrolig like.
  Han har allerede fått seg mange venner her hjemme, og de bor alle sammen i sengen til Mina Adeline. Det virker som de trives godt der, og hvertfall er de medvirkende til at den lille kroppen sovner trygt og godt om nettene.
  Av og til er de med henne i barnehagen, men i dag er de hjemme hos oss.  Så mens Adeline er i barnehagen, driver jeg og min datter og leker litt på rommet hennes. Og vi koser oss en hel haug, kan man trygt si!
  Gisle og vennene hans leker seg også på rommet haha. Ute og kjører bil, så ørene flagrer i ordets rette forstand.  Hva som skjer bak kamera, og bak bildene vi tar i dette huset? Jo det skal dere få se litt av her, der jeg er fotografen og Michelle er den som må holde og sørge for at alt skal være som det skal, før jeg tar bildene. Nå har jeg jo som kjent en ny pc ( eller rettere sagt Chromebook ), og siden den ikke er kalibrert, så er det godt mulig at bildene jeg poster ikke er like pent etterbehandlet som det jeg ser dem.. Men håper på at jeg får fikset dette etterhvert.
  Men her er filmesnutten fra da vi tok bildene i dag, ingen tvil om at vi kan storkose oss og ha det morsomt med uansett hva det skulle være hehe :


  Selv om regnet faller til tider, stopper ikke litt regn det søte smilet til Gisle og vennene hans :)  Ok, dette var definitivt den mest barnsligste bloggen jeg noen sinne har postet! Men man er jo ikke voksen før man tørr vise at man er barnslig.

 • Publisert: 07.04.2016, 18:43
 • Kategori: Håndarbeid
 • 0 kommentarer
 • Rabbit crazyness!

 • Publisert: 28.03.2016, 14:37
 • Kategori: Håndarbeid
 • // Reklame //

  Jeg som alltid har elsket å strikke, har nå plutselig funnet glden ved å hekle også! Hvem hadde trodd det?!
  Jeg har noen få hobbyer som jeg liker å holde på med,- ute er det hestene og kaninene som opptar det meste av tiden min. Men inne er det håndarbeidet. Og siden jeg sliter med bl.a. fibromyalgi og leddgikt, er det godt å holde på med håndarbeid siden det holder fingrene og hendene mine sånn noenlunde i gang.
  Etter at jeg kjøpte hekleboken " Hekling til småfolk ", har jeg fått helt dilla på å hekle fra denne boken + noen kule oppskrifter fra andre utenlandske blogger på nettet. Det går kjempegreit å hekle etter engelsk oppskrift også faktisk, utrolig nok.
  Den siste nykomplingen i samlingen til mitt skjønne lille barnenbarn, er kaninen Kanutte fra denne hekleboken. Og Mina Adeline ble helt i hundre og nitti da jeg tok kaninen frem i dagtidlig og gav den til henne! Det er alltid så gøy og herlig å seden gleden hun viser når hun får noe.


  Kaninen Kanutte får en nuss av sin nye eier :)

  Tidligere har jeg laget en blogg om tigeren Tim,som jeg heklet til henne sist. Og i dag har vi satt oss ned og bladd i hekleboken igjen, Adeline har funnet frem hva dyr hun ønsker seg nå, og vi har sett i garnet mitt der hun har fått plukke ut farge til det neste dyret.
  Litt sånn kos og " momma/barnebarn - samvær " sånn på morgenkvisten.
  Ute øser regnet ned, og det er dags for en rolig dag innendørs. Senere skal vi bare ut og slippe ut 3 sprelske hester, gjøre rent i boksene deres og legge inn mat og vann til dem for natten. Så tenker jeg det er hopp og sprett i alle vannpytter som er kommet i veien vår ute, før noen våte kropper tusler inn og varmer seg igjen.  At kaninen Kanutte er en rolig og harmonisk kanin er det ingen som helst tvil om, hvertfall når jeg sammenlikner henne med disse to superglade herlige kaninene som jeg har fått gjennom Dyrebeskyttelsen i Horten/Tønsberg! De har hatt en røff fortid, men har det helt supert her hos oss. De heter Oscar ( belgisk kjempe ) og Caramell, og kom til oss i sommer og i desember.
  Er de ikke skjønne vel? 
  Jeg vil oppfordre ALLE som vurderer å anskaffe seg dyr, om å kontakte Dyrebeskyttelsen og adoptere derfra. På den måten gir du et ulykkelig liv, en sikker og god fremtid med masse tapt kjærlighet, og du støtter opp om de folkene som virkelig strekker ut en hjelpende hånd til dyr i nød.

  F_J6NE-x2cY
  Lyden i bakgrunnen kan virke forstyrrende, men bare skru ned lyden. Det er den store bekken som renner..
  Følg meg gjerne også på Instagram for flere bilder av ting jeg strikker og hekler, pluss annet : @benteslilleverden
 • Publisert: 28.03.2016, 14:37
 • Kategori: Håndarbeid
 • 0 kommentarer
 • Help, a tiger is in the house!

 • Publisert: 25.03.2016, 01:02
 • Kategori: Håndarbeid
 • // Reklame //

  For noen mnd siden leste jeg på Facebook at ei som hadde postet bilder av noen nydelige hekla bamser, skulle gi ut en bok med hekle oppskrifter. Boken heter " Hekling til småfolk ". Det mest utrolige var at denne dyktige damen hadde faktisk ikke lært å hekle før for noen få mnd siden, da bildene hun publiserte.
  Ikke uventet så gikk folk nesten helt bananas og ville mer enn gjerne ha oppskriftene av henne, og klikket " liker " under bildene. Ja meg inkludert!
  Men vi måtte pent smøre oss med tålmodighet og vente på bokutgivelsen.


  Mitt herlige barnebarn med sin nye venn, tigeren Tim ( som hun kaller for Eddie )

  Det må rett å slett kalles et naturtalent, når man ser hva forfatter Vibeke Fantoft Magnesen klarer å trylle frem med heklenål og tråd! Og at hun har fått mange følgere på både Instagram ( Vibekemagnesen ) og Facebooksiden Amigurumi Scandinavia som hun har startet, ja det skjønner jeg så uendelig godt!
  På FB siden står man fritt til å poste alle slags heklerier man lager, ikke bare fra boken hennes. Men der er likevel mange flotte bilder av figurer som folk har heklet fra nettopp boken hennes.
  Jeg har funnet noe veldig kjekt som mitt barnebarn på snart 3 år kan få delta på, og som vi to har sammen på en måte.
  Først setter vi oss ned med boken " Hekling til småfolk ", og blar i boken så hun kan få se og velge ut hva figur hun ønsker seg. Deretter tusler vi oss på soverommet mitt, hvor jeg har rene " garnbutikken " - og der får hun velge ut hva farge(r) hun ønsker på den valgte figuren. På den måten blir det ekstra gøy og spennende for henne også, og ikke minst for min del. Som får oppleve og se hvordan et så ungt barn tenker og funderer, før hun velger ut fargene.
  Og jammen meg er hun flink til å plukke ut pene farger, som passer godt sammen også!


  Uro regndråper - denne uroen henger på barneværelset. Og jeg digger denne uroen!

  Det neste som mitt barnebarn har valgt ut nå, er en søt liten kanin ved navn Kanutte. I boken er den lys gul, og den fargen falt Adeline så veldig for - at det ble lys gul til hennes Kanutte også.
  Jeg er ikke flink til å hekle, og har ikke heklet så mye annet enn de gode gamle bestemorsrutene før. Men i denne boken blir alt så godt og nøye forklart både med tekst og bilder som viser fremgangsmåten, at det er ikke noe problem å klare å skape søte små figurer med heklenål og tråd - så lenge man har boken som hjelp!
  Boken er å få kjøpt bl.a. hos Adlibris,til kun kr.218,-
  Dette er kun en blogg jeg har valgt å skrive, fordi jeg endelig har funnet den hekleboken som jeg har lagt min elsk på! Jeg blir ikke sponset på noen som helst måte med denne bloggen, men ønsker bare så inderlig å dele dette med dere andre. I håp om at dere også kan få kjøpe denne flotte boken, og finne gleden ved å hekle mye av det som Vibeke har klart å trylle frem fra fantasien sin.
  Nå går jeg bare og venter i ellevill spenning på neste heklebok fra den samme dyktige og flinke forfatteren! Hva mnd den kommer ut er jeg usikker på, men jeg kan love dere at så snart den er i butikkene så kommer jeg til å kjøpe den og skrive en blogg om den boken også!  Ha en strålende flott påske videre, og håper dere får kost dere litt med håndarbeid - om der er som meg; elsker å strikke og hekle! :)


   

 • Publisert: 25.03.2016, 01:02
 • Kategori: Håndarbeid
 • 1 kommentarer
 • Fargerike små gleder!

 • Publisert: 14.03.2016, 22:30
 • Kategori: Håndarbeid
 • // Reklame //

  Det er som oftest det letteste og kjappeste å bare tusle inn i en butikk og kjøpe noe, når man skal gi en gave til noen.

  Jeg kan jo skjønne det, vi lever i en travel tid og mange har nok sikkert ikke så mye tid til å sette seg ned med et håndarbeide.

  Men for meg er det som balsam for sjelen, å få sette meg ned og holde på med strikking eller hekling! Og ikke mye annet gir meg så mye ærlig og hjertlig glede, som å lage noe til andre og gi bort. Vise dem på dem måten at jeg har brukt tid, krefter, tanker og kjærlighet i det jeg har laget til dem.

   

  Så jeg tenkte jeg skulle dele noen av ideene jeg har plukket frem fra internettet og en superduper bok som jeg har kjøpt for ikke så lenge siden.

  Er dere klar? Jeg skal forsøke å linke til alt sammen, og har jeg glemt noe så er det bare å legge igjen en kommentar, så skal jeg skrive og forklare :)

  So, here er go :

  Heklede regndråper med sky.

  Denne supre ideen fant jeg i den beste hekleboken jeg noen gang har hatt,-

  Hekling til småfolk av Vibeke Fantoft Magnesen.

  Elefantrangler.

  Bloggen som jeg fant disse kule ranglene hos, heter Trolleungen .

  Raske små søte rangler å hekle, og så trenger man Kinderegg. Så da får man en solid god grunn for å få i seg litt godter også :)

  Skilpadder!

  De er jo bare helt bedårende søte da?! :)

  Disse finner du oppskriften til hos Vibemai .

  Regnbue enhjørning.

  Denne krever litt mer tid å hekle, men du verden så søt den ble da :)

  Oppskriften finnes hos Allfreecrochet .

  Det var hvertfall LITT tips og linker til nydelige søte små fargerike gaver man kan lage og gi bort til noen små man er glad i :)

  Ha en fortsatt strålende kveld alle sammen!

 • Publisert: 14.03.2016, 22:30
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Stilige tova tøfler!

 • Publisert: 09.03.2016, 02:23
 • Kategori: Håndarbeid
 • // Reklame //

  Jeg som trodde våren hadde begynt å komme.. Men neida,- her skulle det bli snø - og ble det....

  Kaldt og guffent er det ute, og jeg går rundt i huset og småfryser.

  Så da bestemte jeg meg i dag for å lage noen supergode og varme tova tøfler!

  Jeg hadde et slikt par i fjor vinter, men de ble utslitt i sålen den vinteren.

  Så i dag strikket og tovet jeg like så godt noen nye!

  Dette er de beste tøflene jeg noen gang har hatt på bena mine, og jeg kan bare anbefale deg til å lage slike om du går og tenker på å ha noe varmt på bena dine!

  Mønsteret kan du kjøpe hos Woolspire.com.

  Her er tøflene ferdige, og jeg har dratt dem på meg selv om de nettopp kom ut fra vaskemaskinen.

  Det er greit å forme de mens de er våte syntes jeg.

  Når de er tørre, mangler jeg bare å sy i knapper i dem!

  Nå i skrivende stund har jeg er nytt par med slike tøfler på rundpinnen! Min datter ville også ha et nytt par, maken tll mine med tanke på farger :)

   

  Husk å ta vare på deg selv nå mens vinteren gjør sine siste krampetrekninger! Hold deg god og varm på bena og hodet, så slipper du unna forkjølelse og slike kjedelige ting.

   

  Xoxo

 • Publisert: 09.03.2016, 02:23
 • Kategori: Håndarbeid
 • 0 kommentarer
 • Herlige tightser til små aktive ben!

 • Publisert: 13.10.2015, 11:24
 • Kategori: Håndarbeid
 • // Reklame //

  De små bena suser over stuegulvet, det kan til tider se ut som om de nesten ikke når gulvet før de er i lufta igjen. På seg har mitt herlige lille barnebarn en lun og god tights som jeg har strikket til henne. Ikke bare er den lun, men også ganske så vakker også - med det flotte mønsteret i siden.


  Oppskriften på tightsene er fra Paelas.no, og kan kjøpes her. Siden dette er et kjøpemønster kan jeg ikke dele mønsteret her.
  Når jeg lager ting funnet på nett med gratis oppskrift, kommer jeg til å dele oppskriftene med dere.


  Oppskriften har to forskjellige utgaver av tightsen,- en hverdagstights og en fintights. Er de ikke søte vel? :)
  Garnet jeg brukte var Drops Baby Merino, som kan kjøpes hos Strikkenett.no
  De er kjappe å strikke, jeg brukte ikke mer enn en dag eller to på å strikke en av dem. Mønsterne er heller ikke vanskelige å få til, så her er det bare å sette seg ned å prøve - jeg er sikker på at du får det til!

  Ha en strålende dag alle sammen, ny blogg om nytt hjemmelaget i form av strikking eller hekling - kommer snart.


   

 • Publisert: 13.10.2015, 11:24
 • Kategori: Håndarbeid
 • 3 kommentarer
 • My shoes rock!

 • Publisert: 22.03.2014, 15:15
 • Kategori: Håndarbeid
 • // Reklame //

  Når små barneføtter vokser ut fra sokker og tøfler, klar for å utforske gulvet med kraftigere fraspark og steg - ja da er det godt å ha en " momma " ( aka mormor ) som elsker å strikke!

  Jeg er så heldig å få ha blitt mormor for 8 mnd siden, til verdens aller herligste lille Mina Adeline! Noen av dere kjenner kanskje igjen navnet? Hun er nemlig datteren til Xtine Michelle her inne. Jeg var ung alenemor da jeg fikk Michelle, og nå er jeg " ung mormor " hihi. Livets dessert, er det mange som sier, og ja,- de har rett i det!
  Jeg elsker bl.a. å strikke, og nå har jeg altså strikket nesten to par med tøfler til Adeline. Jeg mangler bare å strikke en tøffel til med stjerne på, så er begge parene ferdig.
  Oppskriften har jeg funnet her, blomsten og stjernen har jeg gogglet og funnet hekleoppskrift på. Skolissene er laget med Icord metoden. Deretter har jeg bare strikket etter mål på føttene til Adeline - og vipps så ble der tøfler til henne :)  De er utrolig gode å varme for henne, så hun fryser ikke noe så lenge hun tripper rundt i gåstolen sin - eller ligger på gulvet og trener på å krype fremover ( bakover er jo ikke noe problem ).
  I neste blogg får jeg vel presentere meg tror jeg.. Ikke så mange som kjenner meg her inne antar jeg.
  Men til dere som liker å strikke og som vil lage disse,- de er utrolig lette å lage, så god strikkelyst! :)

  - Liker du å strikke?
  - Hva strikker du nå, isåfall?   

 • Publisert: 22.03.2014, 15:15
 • Kategori: Håndarbeid
 • 4 kommentarer
 • hits