hits

benteslilleverden

Hello, ready for some Kitty?

 • Publisert: 24.03.2017, 22:51
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • " Siden så mange likte utgaven av monsterbuksen med ape, så tenkte jeg at der sikkert er noen som ønsker å lage monsterbukse og evnt genser med Hello Kitty på også? Siden jeg har strikket Hello Kitty monsterbukse og Marius Hello Kitty genser..... "


   

  # Reklamelinker "
  If you wanna translate this blog, feel free to use
   Google Translate( Link opens in new window )

   

  Siden så mange likte utgaven av monsterbuksen med ape, så tenkte jeg at der sikkert er noen som ønsker å lage monsterbukse og evnt genser med Hello Kitty på også? Siden jeg har strikket Hello Kitty monsterbukse og Marius Hello Kitty genser - så tenkte jeg at jeg skulle vise litt hva og hvordan jeg har gjort dette.

  Utgangspunktet på monsterbuksen finner dere HER - inne hos Smoochie som har så utrolig mange supre og gode oppskrifter, at her er det bare å flytte inn på den bloggen altså. Jeg bare " advarer " dere! Og mønsteret til Hello Kitty bak på rompa til buksen, har jeg maskesydd på etterpå. På den måten så slipper du å måtte ta med deg den hvite tråden rundt hele omgangene på buksen, før du skal bruke hvitfargen igjen.
  Det er både tungvindt og unødvendig å gjøre. Maskesting er lett, det er godt mulig at jeg legger ut en blogg med film i morgen om hvordan man maskesyr. I tilfelle noen ikke vet hvordan det gjøres.

  Mønsteret til Hello Kitty på rompa til buksen er denne :  Bare husk å maskesy med enten dobbel tråd, eller med en tykkere tråd enn den du har strikket med. På den måten blir mønsteret du maskesyr mye tettere og penere. Jeg visste ikke det i den tiden jeg laget denne buksen, så jeg brukte enkel tråd og samme tråden som jeg strikket med. Så det angrer jeg på nå, selv om buksen er blitt for liten til snuppa nå da..

  Genseren har jeg tatt utgangspunkt i Marius genseren, men her kan du jo egentlig bare ta utgangspunkt i hva du måtte ønske av genser oppskrift. Og mønsteret som jeg brukte på genseren legger jeg ut her til dere. Her har jeg ikke maskesydd, siden du strikker inn mange HK rundt hele genseren. Mønsteret har jeg IKKE laget selv, men funnet hos Elisabeths hobbyside.  Jeg strikket også en nydelig søt liten HK lue til mitt barnebarn, og oppskriften til den finner du HER.
  Der er også HK pulsvarmere, votter osv som du kan strikke. Ta en kjapt lite google søk, og du finner helt utrolig mye kult til små HK galne herlige småjenter.

   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 24.03.2017, 22:51
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • DIY : Pom pom teppe til små hjerteknusere

 • Publisert: 19.03.2017, 16:15
 • Kategori: DIY
 • " Litt kult å tenke på at jeg var så nær ved å komme på å finne på noe slikt allerede for så mange år siden.​ "

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Jeg ble sittende og se på youtube etter forskjellige paracord metoder, eller metoder for å knytte forskjellige mønstere. Plutselig kom jeg over hvordan man kan selv kan lage pom pom tepper, og de var rett å slett enormt nydelige!
  Da jeg var liten laget jeg underlag til varme gryter, og det var nesten helt likt som dette. Den eneste forskjellen er at jeg klippet ikke noen ting, hadde jeg klippet så hadde jeg faktisk laget pom pom gryteunderlag. Litt kult å tenke på at jeg var så nær ved å komme på å finne på noe slikt allerede for så mange år siden.

  Jeg skal så absolutt lage slike pom pom tepper øyeblikk. De er rålekre og nydelige å se til.
  Her kan dere se en video av hvordan man går frem for å lage et slikt vakkert teppe :

   
  Ganske så kult, ikke sant?
   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

  #pompom #pompomteppe #pompomblanket #diy #håndarbeid #wool #ull #blanket #babyblanket

 • Publisert: 19.03.2017, 16:15
 • Kategori: DIY
 • 3 kommentarer
 • Det gjør godt å glede andre!

 • Publisert: 19.03.2017, 03:29
 • Kategori: Smarte tips og ideer
 • " Han danser og hopper, løper og slenger seg ned på gulvet. Hele tiden med den nye....... "   

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  De siste kveldene har jeg blitt sittende og dille litt med både diverse tykkelse på tau, og med fleecepledd. Sistnevnte har jeg ikke hatt rundt meg, men jeg har sittet med strimler av fleece og knyttet knuter. 
  Ved siden av meg har jeg hatt en meget utålmodig rottweiler gutt på 5 mnd! Øynene hans er som om de spør meg utålmodig,- " Er du ferdig nååå daaaa?......"

  Og så snart en ny leke er ferdig laget, er det stor jubel og glede i stuen skal jeg si dere! Rocco danser og hopper, løper og slenger seg ned på gulvet. Hele tiden med den nye leken i munnen sin, og faktisk har han ofte to hjemmelagede leker i munnen sin også. Jeg har aldri sett han ha to leker i munnen på en gang, så dette er noe han aldri har gjort før jeg begynte å lage hundeleker selv.


  Slik leke som rett over her, elsker han! Dette er definitivt favorittlekene hans! Så det er ikke så veldig lenge han får leke med slike før jeg må ta de vekk, siden vi bruker disse som belønning når vi trener. Trener alt fra lydighet til å leke oss litt med ettersøk. Da er det veldig viktig å ha noe som hunden elsker veldig høyt, slik at det formelig blir bursdag, Julaften og Nyttårsaften samtidig, når han gjør noe som fortjener belønning.
  Disse " Monkey fist " kan jeg knytte uten å følge med på youtube nå. De er superkjekke å lage, og tro det eller ei men jeg syntes de er ganske lette å lage også nå. 
  Det eneste er at jeg må trene mer på selve strammingen på slutten, men øvelse gjør jo mester sies det.  Disse har jeg lært å lage nå i kveld, og brukt litt fantasi i tillegg. Så da endte jeg opp med to slike til slutt, ganske kule om jeg så skal si det selv. Eller hva mener dere?
  Disse er knyttet av fleece tepper som jeg har klippet opp i remser. De har overlevd en overlykkelig rottweilers små valpetenner en hel kveld, så jeg er litt nysgjerrig på å se hvor godt de holder en rottweilers lek fremover. Heretter må jeg begynne å samle på noe nytt; fleecetepper! Jeg må rett å slett lage meg et lite lager med fleece, så jeg har noe å ta fra når jeg skal lage flere slike kule hundeleker.
  Nå har jo Rocco fått to stk, og hele tre leker tilsammen i kveld. Så i morgen må lille Kevin ( chihuahua ) få litt slike leker tenker jeg.


  Gårsdskveldens resultat, meg og min datter som har laget litt forskjellig.

  Men det å se Rocco sine nydelige øyne lyse av glede og stolthet hver gang han får en ny hundeleke. Å se Rocco løpe rundt på den måten, hvor uendelig stolt han er - det varmer langt inn i hjerteroten! Det gir lyst til å lage enda mer, og det er jammen meg mer enn nok av knytteteknikker å ta av på youtube.
  For dere som ikke har sett min forrige blogg om hundeleker, og med filmer som viser hvordan - så kan dere klikke dere inn og se å lese her :
  DIY : Slik lager du solide og gode hundeleker selv!

  Så snart jeg har fått bestilt hjem de rette fargene på paracord tauene, så skal jeg knytte en hundelenke til Rocco som inneholder bl.a. muttere! Høres det merkelig ut? Bare vent å se, denne blir like rå og stilig som det Rocco er selv.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

  #paracord #macramè #makrame #knytting #hundeleke #dogtoy #fun #dogfun #puppy #rottweiler #rottweilerpower

 • Publisert: 19.03.2017, 03:29
 • Kategori: Smarte tips og ideer
 • 1 kommentarer
 • DIY : Slik lager du solide gode hundeleker selv!

 • Publisert: 17.03.2017, 12:34
 • Kategori: DIY
 • Å lage leker til våre firbente venner er både kjapt, lett og billig måte å gi de noe gøy og nytt. I tillegg får man brukt fantasien, om man vil sette sitt eget preg på det man lager. Du kan også lage både halslenker og kopler med de samme teknikkene - er ikke dette genialt vel?


   

  # Reklamelinker #
  If you wanna translate this blog, feel free to use
   Google Translate( Link opens in new window )


  Da jeg var liten var det en ting min pappa lærte meg som jeg virkelig gjorde mye av, nemlig å lage makramè! Jeg laget en god del forskjellige ting innen makramè, og mye av det gav jeg bort til bingopremier og slike ting. Ikke fordi jeg likte bingo selv, men fordi min bestemor heklet og gav til bingopremier - så da hang jeg meg på denne fine gjerningen.  Makramè betyr kunsten ved å knytte knuter til bruks - eller pynteformål. Teknikkene antas å ha blitt utviklet av arabiske håndverkere omkring 1300-tallet, og siden spredt via sjøfarende folk som så seg nytte av det. Og de vanligste knutene en brukte var båtsmannsknop, kjerringknop, og variasjoner med halvstikk.

  Nå for tiden brukes makramè eller paracord som mange også sier, av fjellklatrere, fallskjermhoppere o.l.  Siden dette er solide knuter og produkter som garantert holder! Men mange lager også mye pene ting av paracord, både i form av figurer og kunst, til ting som f.eks. hundeleker slik som jeg har valgt å gjøre.

  Nå er det jo mange år siden pappa lærte meg en av enormt mange teknikker og knuter, og nå er jeg ute på helt ny grunn innen denne hobbyen som var en stor del av min hverdag før. Så jeg har kun lært fra Youtube, det jeg har laget som dere skal få se i denne bloggen.  Jeg tok meg en tur på Europris og kjøptelitt forskjellig tau. Litt forskjellige mm på noen av dem. Prisen var ikke til å klage på, fra kr.20,- og oppover!
  Så den første knuten jeg trente meg på var en som heter Square Stitch paracord, disse to lekene er firkantet og kan brukes både som tyggeleke og som apportbukk. Jeg laget en liten til Kevin ( chihuahua ) og en større til Rocco ( som er rottweileren min ).
  Jeg har en rottweilervalp som klør i tennene sine enda, siden han er i tannfelling nå. Og disse har overlevd munnen hans - da burde det være godkjent eller hva mener dere?

  Square stitch paracord :
  En knute som dette har jeg ønsket å lære meg i lange tider! Endelig har jeg klart å finne ut hva den heter og at den faktisk er ganske lett å søke frem på youtube.. Ja jeg vet, jeg kan være noe treg til tider.. Unnskyldningen min er at jeg ikke har hatt den ringeste anelse om hva den heter eller hva jeg skulle søke på for å finne den.
  Men nå har jeg sett en del ganger på youtube hvordan den lages, og dermed satte jeg bare igang og forsøkte meg her den ene kvelden. Uten mer hjelp av youtube underveis, klart ejg uten problemer å knyte den. Og den lille feilen jeg gjorde da jeg skulle stramme knuten, gjorde at jeg fikk det håndtaket som jeg ønsket å ha, så jeg har noe å holde i når jeg har drakamp med hunden.

  Monkey fist paracord :
  Denne lille søte hundeleketøyet satt jeg og knyttet i gårkveld mens vi så på Paradise Hotell. Nok en gang uten å ha youtube foran meg som hjelp, men jeg følte denne var såpass lett å huske at jeg ikke trengte noe ekstra hjelp med denne.

  4 Strand Braid :


  Det trenger ikke være dyrt å lage ting og tang til hundene selv, ta deg litt tid til å søke litt og se på youtube - så skal jeg love deg at du finner mye kult å lage og at du kommer til å bli helt hekta! Hvertfall er jeg blitt det, og hundene her i huset trenger ikke få noen kjøpeleker med det første nei.

  Det neste blir å lage halslenker og kopler, det gleder jeg meg noe helt vilt til.

   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

  #paracord #makrame #diy #hundeleke #dogtoy

 • Publisert: 17.03.2017, 12:34
 • Kategori: DIY
 • 10 kommentarer
 • Monsterbukse med ape ( gratis oppskrift )

 • Publisert: 16.03.2017, 20:30
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Monsterbuksene er kommet for å bli, det er jeg helt sikker på! Jeg tror de aldri kommer til å gå av moten, for de er jo bare helt råkule og geniale, både å se til og til å ha som en base til nye idèer til litt forskjellige utgaver av monsteret.   

  # Reklamelinker #
  If you wanna translate this blog, feel free to use
   Google Translate( Link opens in new window )

  Monsterbuksene er kommet for å bli, det er jeg helt sikker på! Jeg tror de aldri kommer til å gå av moten, for de er jo bare helt råkule og geniale, både å se til og til å ha som en base til nye idèer til litt forskjellige utgaver av monsteret.
  Jeg strikket en monsterbukse med Hello Kitty ( om det er av interesse så kan jeg legge ut bilder og mønster i en ny blogg ) til mitt barnebarn for to år siden, som hun nå har vokst utav. Så nå var det på tide med ny bukse, men nå har hun mer enn mindre vokst ifra hele Hello Kitty også - så da var det å finne noe annet enn monster og HK.  Hun er veldig glad i både Dora, Vennebyen, Stor og Liten + en masse flere animalsjonsfigurer på tv. 
  Valget falt på Apa fra Vennebyen, som hun ville ha bak på rompa. Jeg lette litt etter mønster av Apa, siden jeg enda ikke har fått summe meg til å finne et godt men veldig enkelt program hvor en kan gjøre bilde om til mønster. Gosh, det ble lang setning det....
  Men jeg syntes jeg fant et ganske så stilig mønster av en kul apekatt likevel. 

  Oppskriften strekker seg fra str 6-12 mndr, (1-2 år) og til 3-4 år. Klikke deg gjerne inn på bloggen Smoochie og se hele oppskriften til monsterbuksen der.
  Og inne hos Christina Handmade fant jeg mønsteret til apen. Mønsteret legger jeg ut bilde av lenger nede i bloggen min også.  Garnet jeg har brukt er det supergode Hobbygarnet fra Europris, til kun kr.8,-  Mitt barnebarn er 3,5 år, og til hennes str brukte jeg 2 nøster med rosa ( 100 gram ), et nøste med lilla ( 50 gram ), et nøste med turkis ( 50 gram ), et nøste lys grå ( 50 gram ) og et nøste med hvit ( 50 gram ).
  Så der fikk jeg en bukse til henne for bare ca. kr. 60,- !

  Det er jammen meg ikke verst eller hva? I tillegg var Hobbygarn utrolig herlig å strikke med, så dette er garn jeg skal lage mye mer i. Jeg har hamstret inn på alle de fargene de har i dette garnet, for det er jo bare et parti de har - og de får visst nok ikke inn mer i butikkene etter hva de sier her på Europrisen.
  Synd det, for det var så godt garn og herlig å ha et billig tilbud som kommer ned i samme prisklasse som SparKjøp....  Jeg skal lete og finne noe program som kan gjøre bilder og tegninger om til mønster, så om noen av dere har tips til godt men lett program for dette - så gi meg mer enn gjerne beskjed. Jeg tar imot all hjelp med stor takk altså. 

  Mitt barnebarn ble hvertfall hoppende glad for monsterbuksen sin med ape bak på stompen. 
  Og i morgen skal vi gjøre noe kjempekult! Jeg og mitt barnebarn skal nemlig sette oss ned og tegne/farge en bukse som jeg skal strikke til henne! En bukse der hun skal få bestemme farger og evnt mønster på buksen, helt selv.
  Jeg gleder meg noe helt enormt til dette, og kan nesten ikke vente med å sette igang å strikke hennes egenkomponerte bukse.

  Jeg lover dere bilder av den, så følg med her på bloggen for å se bilder av den.
  Denne monsterbuksen strikke tjeg på bare 2 dager.

   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 16.03.2017, 20:30
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • Tusen mange takk alle sammen!

 • Publisert: 14.03.2017, 00:57
 • Kategori: Meningsblogg
 •  " Siden min kjære mamma har alltid vert der for meg, støttet meg, og gjort en hel stor del for meg som jeg er henne evig takknemlig for, samt også opplevd mye vanskelig og mange fartshumper som hun har måttet jobbe seg over, ønsket jeg så gjerne å glede hun. Jeg så hvordan hun ble trist og jeg så hvordan fortvilelsen kom frem i øynene hennes, når beskjeden ang pc en hennes kom. " - Et lite utdrag fra sitat fra min herlige datter   

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Det har seg slik at dere bør se den nederste filmen først! Den forklarer litt om hva det hele går ut på,-
  Den gamle røde gode herlige pc`en min tok natta plutselig. Dette skjedde i fjor, så den nederste filmen er fra april i fjor. Faktisk den 4.april, på min vidunderlige hest, Etanec, sin bursdag.
  Hun hadde innsamling på Facebook uten at jeg visste noen verdens ting.

  I går kom hun med nok en gave... Jeg var ikke klar over at hun hadde noen planer foruten å handle litt mat, så da hun kom med denne gaven holdt jeg på å miste munn og mæle! Nå kan dere se den første filmen, den som er fra i går. Så kan dere se hva de som ville være med på innsamlingen i fjor, hva mer de var med på. De var alle klar over dette visst nok, alle foruten om meg da...

  Jeg kan ikke annet enn å bøye meg i støvet og takke så uendelig mye til dere alle sammen, som gjorde dette mulig! Dere vet hvem dere er, og dere fortjener så uendelig mye en hjertevarm klem fra meg! Jeg er målløs, jeg pleier ALDRI få noe gratis på noen som helst måte. Så å oppleve slikt som dette hadde jeg aldri trodd jeg noen sinne skulle oppleve!
  Nok en gang,- tusen hjertelig mange takk til dere alle, dere er unike og fantastiske <3

   

   

  Overraskelse innsamling til mamma ( Bente Broberg )

  Posted by Xtine Michelle Broberg on 11. mars 2017

   

  Her er hva min fantastisk herlige datter skrev på Facebook siden, da hun postet direktesendingen den 4.april 2016 :
  Det har seg slik at min fantastiske og kjøre mamma dessverre ente opp med en pc som har tatt totalt natten i sist mnd. Vi fokk beskjeden om at det ikke var håp for hennes pc. Dette medført vanskeligheter, ettersom i dagens samfunn er enn av hengi av å ha en pc. Mange kan se på det å ha pc som en luksus vare, og vell kan det også være det. Men om vi tenker bedre etter må vi faktisk ha en pc for å betale regninger, mota og svare på viktige mail, osv. Det er jo ingen hemmelighet at min kjære mamma også elsker å ta bilder, jobbe med bilder, blogger, osv. Men det er ikke de tingene som er i fokus, det er behovet som enn har i hverdagen med å kunne klare å opp følge alle viktige gjøremål med betalinger, osv. Siden min kjære mamma har alltid vert der for meg, støttet meg, og gjort en hel stor del for meg som jeg er henne evig takknemlig for, samt også opplevd mye vanskelig og mange fartshumper som hun har måttet jobbe seg over, ønsket jeg så gjerne å glede hun. Jeg så hvordan hun ble trist og jeg så hvordan fortvilelsen kom frem i øynene hennes, når beskjeden ang pc en hennes kom. Jeg ønsket derfor så gjerne å prøve å få til å kjøpe en ny pc til hun. Det er ingen hemmelighet at hun er ufør, og at de som dessverre er ufør i dagens årstid ikke har den beste inntekten. De lever i en hverdag der de føler seg ubrukelige for dagens samfunn, og ikke har muligheter til å gjøre inntekten sin bedre på de store måtene. Derfor ønsket jeg gjerne å hjelpe min mamma i hemmelighet, ved å spare opp penger å få kjøpe en ny pc til hun. Jeg laget til en hemmelig gruppe og la til venner, familie og nære kjente, og starter å samle inn penger. Jeg sparte også, samtidig som dem som ønsket også kunne delta. Dette gikk over all forventning og Gud så herlige og flotte venner og familier vi har! ❤️ på under 1 mnd klarte jeg å få nokk penger takket være de fantastiske menneskene som vi er heldige og har rundt oss, og i dag hadde jeg samlet opp nokk penger og fikk kjøpt PC til min kjære mamma. Hun var ikke klar over noe, og hennes reaksjon fikk jeg på film. Jeg vil takke dere alle som deltok og dere som ønsket å delta så uendelig mye. Dere er fantastiske mennesker med et hjerte av gull ❤️ dere gjorde dette mulig for meg, og det er takket være dere at jeg i dag kunne overraske med slik gave. Så tusen hjertelig millioner takk 😘❤️ dere ble både nevnt på film og dere andre som ønsker å delta ble også nevnt etterpå, og jeg skal love dere! - Det var ikke slutt på gledes tårer når kamera var skrudd av heller og jeg fortalte mer om det hele og sa igjen dere som deltok og også sa dem som ønsket å delta. Så tusen millioner takk, det var ikke jeg som klarte det - det var vi 😘❤️

   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 14.03.2017, 00:57
 • Kategori: Meningsblogg
 • 0 kommentarer
 • Kongens eller Kevins nye klær?

 • Publisert: 13.03.2017, 23:59
 • Kategori: Mitt hundeliv
 • " Lille Kevin er så kul og artig, han er så diggbar at barometeret skyter til værs!
  I dag fikk han overraskende nok noen klær, egentlig veldig trengende iom han fryser fort ute for tiden. "   

  # Reklamelink #
  If you wanna translate this blog, feel free to use
   Google Translate( Link opens in new window )


  Han er jo på en måte en liten konge her hjemme, han ruler hele stua hihi. Lille Kevin er så kul og artig, han er så diggbar at barometeret skyter til værs!
  I dag fikk han overraskende nok noen klær, egentlig veldig trengende iom han fryser fort ute for tiden.
  Noen av klærne er litt store enda, men da har han noe å vokse inn i. Han er jo bare 3 mnd enda, så han kommer til å strekke seg de neste mnd.
  Regndekkenet passer perfekt akkurat nå, så det må han ha litt større etterhvert.
  Alt sammen er kjøpt på Hundedesign. Ta en titt innom der, de har mye fint til hele 50% nå.

  Jeg blir ikke sponset eller tjener noe som helst på denne reklamen for nettbutikken! Dette er reklame for super service og flotte varer som kom kjapt i postkassen våres.

   

  Så, hva syntes dere - kult eller hva?
  Han elsker å ligge i vesken sin! Selv har jeg aldri vært noe fan av slike vesker, men han elsker den og den er jo ikke så dum å se til heller. Faktisk ganske så pen å se til, syntes jeg. Men en ting er sikkert,- Rocco får aldri slik veske av meg hehe.
  Å forsøke å bære rundt på nærmere 30-40 kg, den dagen er jeg blitt bodybuilder tenker jeg.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 13.03.2017, 23:59
 • Kategori: Mitt hundeliv
 • 4 kommentarer
 • Mine topp 10 favoritt strikke/heklebøker

 • Publisert: 12.03.2017, 18:54
 • Kategori: Håndarbeid tips
 • Min liste over de topp 10 bøkene som jeg har som favoritter, og hvorfor de er blant favorittene mine! Hvilke bøker er dine favoritter?   

  # Inneholder reklamelink #
  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Jeg har en hel haug med strikkebøker, så mange at jeg må ha de stående på to forskjellige steder i huset. Men satser på at nå som vi fikser opp, at jeg kan få samlet alle sammen på et sted. Og forhåpentligvis i samme rom som jeg har lageret mitt med garn.
  Denne listen min er ikke ranket fra best til mindre bra av bøkene mine! De ligger helt random etter nummer på listen, bare så det er sagt.

  Først av alt, så har jeg helt dilla på å kjøpe slike hefter som på bildet over her, når jeg handler. Der er så utrolig mange kule og stilige oppskrifter der, at de er virkelig verdt å handle en gang iblant. Ofte er der oppskrifter fra hefter som man kan få kjøpt på garnbutikker eller oppskrifter som man har sett i et ukeblad. Nå er jeg ikke noe ukeblad-fan, men har sett på forsiden at der er noen oppskrifter av og til.

  1. Klompelompe er jo de herligste bøkene jeg vet om,- eller det vil si, jeg elsker designet deres på klærne og utseendet til deres klær. Men selve oppskriftene er til tider vanskelige for nybegynnere å forstå seg på, så jeg vet om flere som faktisk har strikket i mange år ( mange flere enn meg ) - og som kvier seg for å strikke fra disse bøkene. Pga vanskelighetsgraden på oppskriftene. 

  Selv syntes jeg ikke at noen av de oppskriftene jeg har strikket til nå, har vært noe vanskelige. Men jeg har kanskje ikke enda valgt noen av de som kan være vanskelige å tyde? Jeg digger bøkene, og jeg digger designet til Klompelompe.
  Klompelompe kan du kjøpe HER, for kun kr179,- Og litt lenger ned på den siden kan du også bestille den nyere boka deres.

  2. Paelas! Jeg kan ikke lage en favoritt strikke/heklebok uten Paelas. Selv om jeg ikke har strikket like mange plagg fra denne boka som fra Klompelompe, så må jeg innrømme at Paelas har mye flott de også. Lette og gode oppskrifter syntes jeg.

  Klærne i Paelas er elegante og flotte, selv om mange av klærne er hverdagsklær så passer de så innmari perfekt til selskaper og penere besøk også.
  Paelas boka kan du bestille HER, for kun kr.149,-

  3. Strikk til mamma og mini er en knallstilig bok med utrolig mye flott til både mammaen og jenter/gutter.
  Denne halvpatent genseren er en av mange andre plagg som jeg har på " to do " listen min, av strikkeprosjekter!

  Det er jo litt sånn 80-tall stil over slike gensere syntes jeg. Da disse og de helpatent strikkede genserene var veldig inn i den tiden jeg var ungdom. Nå er de kommet tilbake, og jeg kan faktisk plukke frem en helpatent lysblå genser som jeg strikket da jeg var 13 år. Like pen og fin i formene enda, så det må bare tyde på at jeg brukte et godt garn i den tiden jeg strikket den.
  Strikk til mamma og mini kan du bestille HER for bare kr. 318,- ( normalpris kr.349,- )

  4. Strikk til barnehagebarn er et must om du har barn eller barnebarn som er i barnehage!
  Denne boka inneholder så enormt mange supre og geniale oppskrifter at jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne! Her har de alt som barna trenger i barnehagen for å holde seg gode og varme over alt, fra tærne til hodet.

  Heldressen i ribbestrikk f.eks., er jo bare helt nydelig! Det er bare så synd at jeg har et barnebarn som er så varm hele tiden.. Så å strikke noe slikt til henne så hadde hun " kobnet ".. Men jeg har jo tantebarn da, så jeg kan strikke til!
  Strikk til barnehagebarn kan du kjøpe HER for bare kr.179,-  ( veil pris er kr.349,- )

  5. Klassisk småbarnstrikk er en bok som jeg har hatt mye fremme og strikket fra. Ribbestrikkede bukser til glattstrikkede bukser er bare noe av det jeg har strikket fra denne flotte boka! Denne boken inneholder så enormt mye flott at jeg kan bare sitte og krysse av i ett sett, om jeg skulle forsøkt å velge ut noe å strikke herfra.

  Disse buksene som er på bildet over, har jeg strikket mange av de siste årene! Supergode bukser som vokser i takt med barnet, iom du bretter bare ned på buksekanten helt nederst etterhvert som barnet vokser.
  Klassisk småbarnestrikk kan du bestille HER for kun kr.149,- ( veil pris er kr.399,- )

  6. Jeg er jo mest glad i å strikke til de små, men denne boka har bare så utrolig mye tøffe luer til både voksne og barn - at den bare måtte jeg kjøpe!
  Lette, superkule og røffe luer i dyremotiv til noen og enhver.

  Dyreluer for barn og voksne kan du bestille HER for kr.199,-

  7. Hekling til småfolk kommer man bare ikke utenom altså! Vibeke Fantoft Magnesen er et naturtalent ut av de helt få, som lærte seg å hekle i voksen alder, og begynte å lage sine egne oppskrifter og søte figurer i løpet av få mnd! Det er virkelig bemerkelsesverdig hva denne dama har fått til.
  Av heklebøker er denne den eneste jeg følte var riktig å vise frem i denne listen min. For denne er " ingen over og ingen ved siden! "-bok!

  Jeg har heklet nesten alle disse figurene over her, og de er like søte og vidunderlige alle sammen! Skulle jeg likevel plukke ut en favoritt å hekle, så måtte det nok kanskje ha blitt kaninen Kanutte. Den er så utrolig søt, men grisen Gerd kommer også høyt opp på listen over favoritter.
  Og jeg er veldig stolt over å ha fått være med å være testhekler for Vibeke, til nye oppskrifter som hun har laget. Jeg kan røpe at de er minst like herlige og superlette oppskrifter å lære seg, som de i denne boka!
  Hekling til småfolk kan du bestille HER for kun kr.129,- ( veil pris kr.249,- )

  8. Denne boka kommer nesten inn under den samme som Dyrelue boka. Men se da bare på den løvelua nede til høyre oppe på bildet her. Er den ikke søt og bedårende vel?

  Barnebarnet mitt har en fantasihest, en sebra som heter Fartstripa. Denne hesten har vært med henne i flere år nå, så for henne så er den jo på en måte reell. 
  Så derfor tenkte jeg å strikke denne sebraluen til henne, var den ikke kul vel?
  Mer morsom strikk til små sjarmtroll kan du bestille HER for kr.244,- ( veil pris kr.279,- )

  9. Strikk til nøstebarn er en bok jeg ønsket meg lenge. Plutselig fikk jeg den i gave fra min lillebror og hans familie, gjett om jeg jublet?!
  Jeg syntes denne boken har så mye flott å strikke til både gutter og jenter, for det er noe jeg savner i flere andre strikkebøker - nemlig mer å velge i til gutter. Denne boka har det!

  I tillegg har den størrelser som går fra de helt små til de større barna.
  Strikk til nøstebarn kan du bestille HER for kr.170,- ( veil pris kr.199,- )

  10. Helt til slutt må jeg bare vise dere Strikk enkelt til barn. For selv om dette er en pocketbok, å inneholder den så mye som over 30 oppskrifter på varme gode plagg til barn! Blant annet herlig Skappel-ich genser til små barn, som er bare helt bedårende flott. Denne skal jeg så definitivt strikke til mitt lille barnebarn snart!


   

  Strikk enkelt til barn kan du bestille HER for kun kr.157,- ( veil pris kr.179,- )

   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 12.03.2017, 18:54
 • Kategori: Håndarbeid tips
 • 2 kommentarer
 • Heklet apeteppe - Julius og hans venner invaderer stuen!...

 • Publisert: 11.03.2017, 16:19
 • Kategori: Håndarbeid
 • Bak klipper jeg av spissen, og pusset det helt ned med litt sandpapir. Det går fort og greit å gjøre dette, og så syntes jeg det blir såpass mye penere også.

  # Inneholder reklamelink #
  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Jeg sitter her og knoter med en oppskrift til et supersøtt og supernydelig vognteppe. Normalt sett pleier jeg aldri ha noen som helst problemer med å lese og tyde engelske oppskrifter, men enten så er ikke hodet helt med meg i dag - eller så er denne oppskriften noe vanskelig å tyde. 
  Men jeg har jo google translate, så jeg har fått det til.

  Jeg tørr ikke tenke på hvor mange slike små lapper jeg måtte ha heklet, om dette skulle være vognteppe til en baby... Men heldigvis så skal jeg lage dette vognteppet til to små herlige babyborn dukker,- Sossefine og Aline. Så det skal ikke så mange lappene til for å ha dekket nok i vognen deres.
  Link til apeteppet kan du klikke deg inn på HER.

  Er vel ikke apen søt vel? Jeg digger den! Jeg syntes han er super søt. I stedet for å sy øynene, valgte jeg  å bruke safety eyes. Bak klipper jeg av spissen, og pusset det helt ned med litt sandpapir. Det går fort og greit å gjøre dette, og så syntes jeg det blir såpass mye penere også.

  Hva strikker eller hekler dere på i dag da?

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 11.03.2017, 16:19
 • Kategori: Håndarbeid
 • 4 kommentarer
 • Mine topp 10 favoritt gratis - strikke - og hekleoppskrifter

 • Publisert: 10.03.2017, 22:58
 • Kategori: Håndarbeid
 • Jeg har så lyst å vise frem mine favoritter innen gratis strikke - og hekleoppskrifter! Så her kommer en liten fortelling fra meg til deg, om du bare vil lese og se hva jeg har å si deg.


   

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Jeg har ofte blitt sittende og tenke over oppskriftene jeg har lagt ut her, noen har jeg laget selv mens andre har jeg ikke laget selv. Hva er det jeg liker best av alle de jeg har lagt ut? Der er et sted mellom 20 og 30 gratis oppskrifter som ligger ute under kategorien " gratis strikke og hekleoppskrifter ".
  Vel, den første og mest brukte oppskriften var lett egentlig. Samtidig som jeg føler at den første og andre ligger tett tett opp til hverandre. Utrolig gode oppskrifter og plagg begge to!

  1. Sjyvotter/barnehagevotter : Vinterens must have.
     Det er ingen tvil om at dette måtte være den som kom på aller første plass! Disse vottene er helt geniale, hun som har designet disse vottene burde få en premie i gull altså. Vottene er tovet i Tove garn, et garn som gjør at etter toving er vottene akkurat passe tykke til små barnehender! 
  De er myke og veldig behagelige, og jeg har aldri fått noe tilbakemelding på at de klør heller.

  Du kan velge å strikke mønster på de om du vil, eller du kan ha de helt ensfarget. Du har mange muligheter her, så bruk fantasien og sett ditt eget preg på disse amazing vottene. Selv har jeg laget de både ensfarget ( i starten når jeg begynte å lage disse vottene ) og med mønster på. Etterhvert skal jeg forsøke å nålefilte på disse vottene også, det gjør jeg jo på de store vottene jeg lager til voksne.

  2. Stay-on-booties, sokkene som aldri faller av! Jeg sier det bare,- disse sokkene blir sittende på foten! Uansett hvor mye babyen beveger på de søte små bena sine, så er dette sokker som blir sittende godt på foten uansett. Aldri har jeg før opplevd noe så gode sokker som disse! Så trenger du å strikke gode varme sokker til noen små babyføtter, så aldri nøl med å kaste deg over denne oppskriften her!
  Dette er en oppskrift som jeg fant for et par år siden og lagret, til jeg skulle strikke flere. Håper denne blir brukt og til glede for andre også.

  3. Når sauene invaderer stuen... Denne oppskriften er jeg stolt over å kunne si at jeg har laget selv. Denne ryggsekken bruker mitt barnebarn når hun skal på turn, og den rommer overraskende nok ganske god plass. Hun har plass til turndraken sin og turnskoene. Om man vil ha mer plass kan man bare hekle sekken bredere og/eller høyere.
  Du kan velge å sette på klips spenner på remmene, slik at du kan justere de. Det er noe jeg satte på i ettertid, når jeg fikk kjøpt hjem noen i riktig str.

  4. Når sauene invaderer stuen... Del ll  Selvfølgelig. Her er leggvarmere og pulsvarmere i samme " familie " som ryggsekken. Disse kan jeg også stolt fortelle at jeg har designet selv. Jeg håper at så mange som mulig vil lage dette settet, og også mer enn gjerne dele bloggene mine med oppskriftene.
  Om du trenger å låne noe bilder så spør meg først, da får dere som regel et ja til svar.

  5. U-huuugle pulsvarmere er knallstilige syntes jeg! Jeg har en veldig stor forkjærlighet for ugler av en eller annen grunn. Digger de! Så da jeg laget denne oppskriften ble jeg sittende oppe til det nesten begynte å lysne ute, før jeg tok meg tid til å få meg litt søvn. Jeg rett og slett storkoste meg med prosjektet mitt.
  Disse er gode og varme, siden jeg har heklet de i rent ullgarn.
  Hva syntes dere om de?

  6. Tarkus sin favorittlue
  Å lære barna om sikkerhet er det viktigste vi lærer fra oss, og det er nok mye derfor at beltedyret Tarkus har blitt til. Han lærer barna om trafikksikkerhet, og jeg vet at han til tider er på besøk i barnehagen til mitt lille barnebarn. Barna i barnehagen elsker denne lille fyren, og det skjønner jeg jo godt! Han er jo en bedårende søt liten fyr da.
  Men for å hjelpe litt til med sikkerhet rundt barn og også voksne, så har jeg laget denne oppskriften til noen kule luer. Jeg bruker min hele tiden, og i dag fikk mitt barnebarn også sin Tarkus favorittlue.

  7. Prikken over i`en er bare helt herlig! Denne flotte store kurven hekler du faktisk på bare en dag, siden det er så tykt og herlig garn.
  Dette er en herlig kurv som jeg elsker å legge oppi gode varme ullpledd, som jeg kan hente frem på ekstra kalde vinterkvelder.

  8. Slik kan garn hjelpe deg med søvnen
  Hva er vel ikke kjedeligere enn når man ligger våken halve natten og ikke klarer finne søvnen? Da kan kanskje denne idèen hjelpe deg. 
  Jeg har prøvd og feilet noen ganger ( som vanlig når jeg skal forsøke å lage nye oppskrifter ), men føler selv jeg klarte å få sluttresultatet til på en ganske grei måte. 

  Da jeg hadde laget denne sove - uglen til meg selv, ble mitt lille barnebarn helt vill da hun så den. Og hadde  lyst på en selv også. Så da var det bare å sette seg ned og forsøke å lage noe kult til henne også.Hun ville ha med åpne øyne, og slike øyne som jeg laget mot henne ( altså der de ser inn mot nesen sin ).
  Jeg gikk litt i tenkeboksen og dermed ble et nytt par med øyne til, og heldigvis husket jeg å skrive ned oppskriften på øynene.

  Og ei vidunderlig jente som jeg er så heldig å være tante til, bruker sin nesten hver gang hun skal sove. Jeg får av og til bilder tilsendt fra mamsen hennes, og det varmer og gleder langt inn i hjerteroten.

  9. Med hjertet av gull og baller av stål
  Hjerter,- de kommer i så mange forskjellige typer, størrelser og fasonger. Noen er varme mens andre er kalde, noen er harde mens andre er myke.
  Disse jeg skal vise der her, er myke og utrolig vakre! Dette er definitivt de flotteste hekla hjertene jeg har funnet oppskrift til. Der er liksom så mye mer fasong i disse hjertene enn mange av de andre man kan finne oppskrifter til.
  Dette er en oppfølger blogg fra bloggen som heter " Hekle broren til Dumbo? ".

  10. Pulsvotter som holder deg varm
  På milde vinterdager eller litt kaldere høstdager er disse helt geniale å bruke! De er strikket i et utrolig behagelig og herlig garn, myke og veldig behagelige pulsvotter å ha på seg. Disse elsker jeg!

  Hvilken oppskrift liker du best? Der er så enormt mange flere oppskrifter jeg vil dra frem og si litt om, men føler jeg har fått vist frem de aller aller størst favorittene mine. Og det er utrolig kult at flere av favorittene er oppskrifter som jeg har designet selv.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 10.03.2017, 22:58
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Det forandrer ditt liv, om du vil

 • Publisert: 10.03.2017, 10:59
 • Kategori: IW - Changing lifes
 • Har du en hektisk hverdag? Så hektisk at du føler til tider du helst virrer rundt deg selv, og glemmer hva du egentlig skulle gjøre? Ta deg tid til å se hva jeg har å fortelle deg i denne bloggen i såfall - og til dere som ikke stresser og har en så hektisk hverdag,- denne bloggen er til dere også!

  Skriv gjerne en kommentar i bloggen her, eller send meg gjerne en pm på Facebooksiden min - om du vil vite mer. Eller om har lyst å bli med i teamet mitt.
  Jeg gleder meg til å høre fra deg!
   

   
  Det forandrer ditt liv, om du vil

  How to share with just friends.

  Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014
 • Publisert: 10.03.2017, 10:59
 • Kategori: IW - Changing lifes
 • 0 kommentarer
 • 15 håndarbeidsting du ikke visste om meg

 • Publisert: 09.03.2017, 15:17
 • Kategori: Håndarbeid tips
 • 15 ting du ikke visste om meg, når jeg strikker eller hekler.   

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  1. Jeg velger som regel alltid strikkepinner eller rundpinner som er et hakk eller to mindre enn hva oppskriftene anbefaler. Ofte fordi jeg ønsker at maskene skal se mindre ut, og dermed syntes jeg det jeg strikker eller hekler blir penere. Men da må jeg ofte opp en str i det jeg skal lage.

  2. Jeg elsker å se tv serier mens jeg strikker! Og helst på nattestid, for det er da kroppen min fungerer best. Jeg har jo leddgikt, fibromyalgi og diverse andre ledd og muskelplager som gjør at kroppen min verker mye. Men når nettene kommer, så er kroppen blitt såpass myket opp, og fungerer bedre.

  3. Jeg liker veldig godt å lage mine egne oppskrifter.Da tar jeg av og til utgangspunkt i en annen oppskrift - som gir meg idèer til hvordan min egen oppskrift skal se ut. Og jeg kan ha lett for å gi opp om det jeg forsøker å lage, ikke passer riktig. Da trenger jeg å legge det til sides en dag eller to, mens jeg ikkeklarer å legge det vekk fra tankene mine. Dermed dukker det opp nye tanker og idèer, og jeg ryker på det igjen for å gjøre justeringer og få det riktig.
  Jeg klarer ikke gi meg før jeg har klart å lage det som jeg selv ønsker!

  4. Jeg bruker aldri original garnet som er anbefalt i oppskriftene. Jeg velger alltid garn som tilsvarer originalen i meter og gram, men som er et billigere alternativ.

  5. Selv om jeghar et helt lager her hjemme med garn, " må " jeg alltid på SparKjøp eller noe for å handle inn mer garn når jeg finner på noe nytt å lage. Dermed fyller lageret mitt seg alltid mer opp hele tiden. Når det kommer til garn så tror jeg at jeg er en " hoarder "..

  6. Det aller første jeg lærte å strikke, var små firkantede ruter som min bestemor hjalp meg med å feste sammen til et lite teppe. Deretter ble det strikket og heklet tepper, bandasjer, løsgjorder osv til hester jeg har stelt opp gjennom årene.

  ( Mailen på bildet virker ikke! Bruk i såfall dennem mailen om du vil bestille noe : bente_broberg@hotmail.com )
  Bildet viser ting jeg i de senere år har designet og laget oppskrifter til selv. Dette er tovede ting til hest og rytter.

  7. Jeg hater å rekke opp ting jeg har strikket feil, derfor gir jeg det til min datter som rekker opp for meg! 

  8. Hvis jeg ikke fullfører et prosjekt, så blir det bare liggende i åresvis. Jeg tar det aldri frem igjen og fullfører det.

  9. Jeg var veldig redd for å strikke raglandsfelling på gensrene, jeg innbilte meg i flere år at det var super vanskelig. Men nå går det som en lek, det er kjempe lett!

  10. Jeg liker bedre små prosjekter enn store, siden det går fortere å bli ferdig med. Men jeg har egentlig veldig lyst til å lage noe til meg selv også, noe jeg veldig sjelden prioriterer. Jeg er en utålmodig sjel som liker å bli ferdig med prosjekter fort.

  11. Jeg tørr aldri sy med maskin i mine egne strikkeprosjekter, det er det min datter som må gjøre! Til gjengjeld er hun utrolig dyktig med symaskinen. Så når noe skal klippes opp av det jeg har strikket, er det min datters oppgave å sy - så er jeg den som tørr klippe.

  12. Jeg er perfeksjonist når det kommer til håndarbeid, jeg freeker om jeg ser en feil! Da må det fikses opp i asap!

  13. Jeg strikket kun med tykke pinner helt frem til mitt barnebarn ble født for 3,5 år siden. Jeg trodde ikke jeg hadde fingre som taklet tynne pinner iom jeg sliter med leddgikt.

  14. Jeg må alltid ha garn rundt meg!

  15. Jeg har mitt helt eget system i garnet mitt, jeg tror ikke så mange andre forstår det systemet mitt. Men der er jeg også perfeksjonist på min helt egen måte. Og jeg elsker å se dette systemet, det gjør meg glad og jeg får ro i sjelen.

   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 09.03.2017, 15:17
 • Kategori: Håndarbeid tips
 • 0 kommentarer
 • Topp 3 favoritt strikkevesker!

 • Publisert: 08.03.2017, 23:25
 • Kategori: Håndarbeid tips
 • En strikkeveske burde jo holde, ikke sant? Sannheten er den, at jeg har kun kjøpt èn av dem, en annen har jeg fått i julegave og den tredje har jeg fått i en sekk med garn fra ei kusine. Men jeg elsker de alle tre!   

  # Inneholder reklamelink #
  If you wanna translate this blog, feel free to use
   Google Translate( Link opens in new window )


  En strikkeveske burde jo holde, ikke sant? Sannheten er den, at jeg har kun kjøpt èn av dem, en annen har jeg fått i julegave og den tredje har jeg fått i en sekk med garn fra ei kusine. Men jeg elsker de alle tre!

   

  Denne herlige strikkevesken er den som jeg har kjøpt selv. Denne kan kjøpes på Hobbyhimmelen, og ved å kjøpe denne så støtter du brystkreft forskningen.
  Virkelig noe å støtte, eller,- jeg syntes det da. Jeg har jo selv hatt brystkreft, så dette er noe som ligger mitt hjerte veldig nært..

  Denne vesken har et stort rom inni, og den har også et slags penalhus som følger med. Jeg glemte å ta den med i fotostudioet vårt. Der kan du samle strikkepinner, heklenåler, saks osv osv. Virkelig god plass i penalhuset også.

  Denne vesken rommer mange nøster, og toppen har åpninger slik at du kan ha nøstene i vesken mens du har strikketøyet ut gjennom åpningen. Så om du er på reise og vil strikke, så slipper du å ligge på kne og lete opp nøster som har trillet rundt bena til de du sitter i nærheten av på toget eller annet kollektivt.

  Som du ser så har vesken også en lomme fremme, den er gull verdt!
  Og stroppen kan du feste på annen måte også, slik at du kan ha vesken hengende som en bag.

  Dette er en veske som jeg virkelig kan anbefale dere å investere i! Den har vært utrolig populær over lengre tid, så det er mulig den kan være noe vanskelig å få fatt i nå. Men send gjerne en mail til Hobbyhimmelen, og hør om de kan hjelpe dere med å få tak i en slik om dere ønsker. Den kommer i andre farger også.
  Strikkenett har også denne vesken, ser hvertfall at den ligger ute i fargen blå - en nydelig blåfarge faktisk!

        Denne vesken er definitivt den vakreste jeg har! Den kommer også i to andre variasjoner av fargekombinasjoner.
  Rhine strikkevesken fra KnitPro er laget i imitert skinn, og du kan kjøpe hos Strikkenett. Denne vesken er rett å slett rålekker, og en veske som du kan bruke utenom dine strikkeprosjekter også. 
  Den er solid og god, og du kjenner at dette er virkelig kvalitet!

  Den inneholder to innvendige lommer med glidelås, hvorav den ene lommen er gjennomsiktig. Den andre er ikke det, og er noe større enn den gjennomsiktige lommen.
  I tillegg har vesken som du kan oppbevare diverse oppi, og et strikknett til strikketøyet ditt, strikkepinner, heklelåner eller annet som kan være greit å ha plassert der. Strikkenettet har gjennomsiktig plast som bunn, virkelig gjennomført og flott. Står i stil til resten av denne supre vesken!
  Til slutt så har denne vesken en liten lomme til mobiltelefonen din. Så vet du hvor den ligger til enhver tid, og du slipper å lete gjennom hele vesken før du finner den.
  Da har som regel de som vil ha fatt i deg, lagt på og tror du ikke er tilgjengelig hehe.  Jeg fikk denne til Jul av min datter, og jeg bruker den hver eneste dag! Kan ikke gå noe sted uten at denne herlige vesken er med meg. Den ligger så utrolig bra på skulderen, sklir ikke nedover i det heletatt - slik som så mange andre vesker pleier å gjøre på meg.
  Så i mine øyne er denne vesken et must for oss som elsker håndarbeid. I tillegg elsker jeg fargekombinasjonen på den!  Jeg må bare spore litt av her, og vise dere denne geniale idèen! Denne permen inneholder magnetstriper og små kule magneter som du kan sette i hvert hjørne av mønsteret eller diagrammet ditt. Magnetene er supersterke! Du kan faktisk legge inn et helt hefte, og magnetene holder hele heftet ditt på plass!
  Magnetstripene bruker du til å vise deg selv hvor langt du er kommet i mønsteret.  Oppskriftsmappen er også av merket KnitPro, og kan kjøpes HER.

   


  Denne vesken inneholder så mange lommer at du kan nesten gå deg vill. Men nydelig er den jo! Eller hva mener dere?
  Merket er Hobbyglede, så dett er en veske som noen har fått gjennom hobbyklubben, Hobbyglede.

  Jeg fikk den sammen med en sekk med garn fra min kusine. Om det er hun eller min tante som har fått den i posten, vet jeg ikke. Men det betyr ikke noe, jeg digger den!

  Den inneholder så mange praktiske og gode lommer, at her har du vesken som har plass til alt du skulle trenge til strikking og mye annet også. 
  Det eneste som kan være minuset med den, er at der ikke er noe glidelås, så strikketøy eller annet kan falle ut om du har stappet vesken godt.
  Men guri malla, da skal du jammen ha med deg mye hehe.

  Til og med så er hele bunnen lomme også.

   

   

   

   

   

   

   

   

  Så som dere ser så har jeg ikke mangel på strikkevesker når jeg skal avsted. Men min absolutte favoritt er den brune fra KnitPro - uten tvil. Den har den beste kvaliteten, de beste ekstra småvesker o.l., og er den som ligger absolutt best på skulderen min når jeg er avsted.
  I tillegg til at den er vakrest å se til, syntes jeg.

  Har du noen favoritt strikkeveske? En du drømmer om kanskje? Eller har du en hjemme som du digger? Fortell gjerne, det er bare koselig.

  Men mitt barnebarn ville jo også bli tatt bilder av... Sammen med vårt nye lille familiemedlem, Kevin - chihuahuaen.
  Her kommer et par små smakebiter, og så kommer det nok en bildeblogg snart av de to tenker jeg.  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

  #knitting #knit #knitpro #hobbyhimmelen #strikkenett #strikke #strikketøy #håndarbeid #handwork #garn #strikkeveske #tilbehør #accessorie #strikkepinner

 • Publisert: 08.03.2017, 23:25
 • Kategori: Håndarbeid tips
 • 0 kommentarer
 • Sunn og kald snack til hundene

 • Publisert: 08.03.2017, 00:03
 • Kategori: Hjemmelaget hundegodt
 • " Det er egentlig uforskammet enkelt å lage slikt som dette altså. 
  Jeg kom plutselig på denne idèen da mitt barnebarn satt i bilen og koste seg med jordbær. "   

  # Inneholder reklamelink #
  If you wanna translate this blog, feel free to use
   Google Translate. ( Link opens in new window )


  Av og til er det greit med litt forandring i snackset til hundene også. Selv plukker vi gjerne litt forskjellig i posen om vi skal ha godter i løsvekt. Så hvorfor ikke variere med litt hjemmelaget kjapp, sunn snacks til våre aller beste firbente venner også?


  Det er egentlig uforskammet enkelt å lage slikt som dette altså. 
  Jeg kom plutselig på denne idèen da mitt barnebarn satt i bilen og koste seg med jordbær. Noen helt enormt svære jordbær! Hun spiste ikke alt på jordbærene, men lot ca halve jordbæret ligge igjen. ( Hun mente at jordbæret hadde tissefant, og at det ville hun så absolutt ikke spise!! )

  Jeg tenkte at det var utrolig synd å kaste så gode halvspiste jordbær..
  Dermed ble idèen født,- idèen om å rett å slett bare stappe jordbærene i smoothie maskinen for å mose de ordentlig.

  Så snart jordbærene er helt knust, tok jeg en liten teskje og la oppi disse nydelige silikon mattene med verdens søteste labber. Silikon mattene kjøpte jeg HER.

  Jeg har ikke tilsatt noe, det er ene og alene jordbær i disse søte små isbit labbene som hundene storkoser seg med. Rocco sluker de jo i et jafs siden han er så stor. Mens søte lille Kevin slikker og biter på isbit labbene, han nyter å kose seg med en slik snack - selv om det er bitende kaldt ute. Vi har det jo godt å varmt inne her, så da gjør det ikke noe om det er kaldt ute. Sånn egentlig...

  Men her er det bare å bruke hva man har liggende, eller handle inn litt mer av noe annet. Du kan jo mose banan og fryse på samme måte, eple, agurk, gulrot osv osv. Samojeden jeg mistet i sensommer, hun elsket agurk og gulrot! Det var godisene hun fikk under lp trening, og hun var helt vill etter dem.
  Så bruk fantasien og er hva du velger å mose og fryse - du kan jo også blande litt sammen også?

  Håper inderlig at jeg får se bilder av hva dere har laget. Kanskje jeg får idèer og inspirasjon til andre typer snack også, f eks? Post gjerne her i kommentarfeltet om det er mulig, eller på FB siden min. Det hadde vært supergøy!

  Jeg følte litt for å lage noe til mitt barnebarn også, så jeg stappet oppi en plast pinne i den ene av de store isbit labbene - slik at hun i morgen kan kose seg med hjemmelaget jordbær is. Hun gleder seg masse, og har mast i hele kveld om isen hennes er klar. Så vi har stukket nesene våre oppi frysen og sjekket, men den var ikke klar til hun skulle hoppe i loppekassen. Så da blir det nok noe godt før hun skal i barnehagen i morgentidlig, tenker jeg!

  PS! Jeg har ikke glemt bloggen om håndarbeid veskene mine. I kveld skal jeg endelig få tid til å fotografere de, og i morgen kommer bloggen som jeg vet noen av dere har ventet på! Jeg kan ikke annet enn beklage at det har dratt så ut, jeg som har lovet dere denne bloggen for noen dager siden..
  Dagene flyr og det samme gjør timene, grunnen er noe så kjedelig at tiden ikke har strukket til til å få tatt bildene og satt meg ned å skrive og fortelle om de forskjellige strikke/hekle veskene mine.
  Men,- i morgen kommer den, så følg mer enn gjerne med her på bloggen min!

   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

  #isbiter #snack #jordbær #strawberry #strawberrysnack #hund #dog #chihuahua #rottweiler #hundesnack #dogsnack #goodies #pawprints #silikon #silicone #diy #is #ice #strawberryice #snacktodogs #freerecipe #gratisoppskrift

 • Publisert: 08.03.2017, 00:03
 • Kategori: Hjemmelaget hundegodt
 • 2 kommentarer
 • Kevins ullgenser ( Gratis oppskrift )

 • Publisert: 07.03.2017, 01:02
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Der er ikke så mange strikkeoppskrifter som passer til en liten chihuahua på kun 10 uker. Så da var det bare å ta frem penn og papir, strikke ivei samtidig som jeg skrev ned fremgangsmåten.


  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Egentlig så skulle jeg jo vise og fortelle om strikkeveskene mine i dag, men denne dagen ble ikke som jeg hadde planlagt. Lille Kevin fryser veldig når han er ute og skal tisse, og de er jo ikke så rart siden det er nesten storm ute samtidig som det er minusgrader..
  Så denne dagen har gått til å strikke genser til Kevin! Fra tidlig morgen og faktisk frem til nå.

  Dette er en genser jeg har designet selv, siden Kevin kun er 10 uker gammel. Der er ikke så mange strikkeoppskrifter som passer til en liten chihuahua på kun 10 uker. Så da var det bare å ta frem penn og papir, strikke ivei samtidig som jeg skrev ned fremgangsmåten.
   

  Kevins ullgenser :

  Garn : Cortina ( 100 gr grunnfarge, 50 gr i annen farge til vrangbordene og litt svart Fritidsgarn til maskesting )
  Pinne : 4 mm settepinner og rundpinne  Legg opp 36 m og strikk 2 r og 2 vr til vrangborden måler 5 cm.
  Fortsett med rettstrikk samtidig som det økes 2 m mitt under brystet på hver side av 2 merkemasker. ( 4 nye m pr omg )
  Strikk deretter en omg uten økning. Tilsammen strikkes disse to omg 7 ganger ( = 7 økninger )

  Fell til bena slik :

  Strikk 4 m, fell 5 m, strikk til der står igjen 9 m, fell 5 m og strikk de siste 4 m. 
  Neste omg lager du 5 nye m over fellingene til hver av bena. 
  Strikk til det måler 3 cm fra hullet til bena.

  Fell under magen slik :

  Fell de siste 4 m på omg og deretter de neste 4 m på neste om - slik at du har felt 8 m samtidig.
  Strikk deretter frem og tilbake.
  1. omg,- fell 1 m, strikk pinnen ut vrang..
  2. omg,- fell 1 m, strikk pinnen ut rett.
  Gjenta dette til du har 28 m igjen. 
  Fell 3 m på begge runder 1 gang.
  Fell 2 m på begge runder 1 gang.
  Fell av ( 18 m )

  Hent opp ca. 70 m rundt genseren, og strikk 2 r og 2 vr til det måler 1 cm. Fell av.

  Hent opp 12 m rundt hver av bena, og strikk 2 r og 2 vr til det måler 1 cm. Fell av.

  Maskesy dødningehodet på genseren med svart Fritidsgarn. Jeg maskesydde en ekstra omg på første rekke nederst, syntes det ble penest.
  Selve dødningehodet fant jeg på denne bloggen, så det er ikke jeg som har tegnet den selv.

  Voila, Kevins genser er ferdig!

  Copyright :

  Dette er et originalmønster av Bente Broberg og blogggen min www.benteslilleverden.blogg.no. Vær vennlig og ikke gjengi dette som ditt eget mønster. Dersom du ønsker å dele oppskriften, vær så snill å lenke tilbake til dette mønsteret. 

  Spør meg gjerne om det er noe i oppskriften som du ikke forstår, så skal jeg hjelpe deg med hva det skulle være! :)


   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

  #knitting #knit #håndarbeid #hundegenser #strikkehundegenser #chihuahua #kevin #valp #puppy #puppylove #strikke #strikking #homemade #knitwork #gratisoppskrift #freepattern

 • Publisert: 07.03.2017, 01:02
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • ( Videoblogg ) Når drømmen går i oppfyllelse!

 • Publisert: 05.03.2017, 18:10
 • Kategori: Mitt hundeliv
 • " Øynene, uttrykket i ansiktet, det var absolutt ikke til å ta feil av,- han var det rette! "   

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Min datter har i alle år drømt om en chihuahua, selv om hun i 7 år hadde en vidunderlig herlig tibbe. For det er ikke bare selve rasen som er viktig, men også hva man føler idet man ser bilde av valpen. Hun er veldig til å studere øynene og uttrykket til valpen, og bare " vet " når hun finner den rette valpen.
  Da det ble Dumle for 7 år siden, var ikke rasen det viktigste siden han var en tibbe og hun ønsket seg egentlig en chihuahua. Da bare ble det tibbe, for å si det sånn.
  I sist mnd mistet vi lille Dumle, siden han hadde en prolaps i ryggen. Vi var hos veterinæren opptil flere ganger i løpet av den tiden han var dårlig.. Til slutt var det ikke riktig av oss å la han ha det sånn, så vi tok den tunge avgjørelsen man som eier av et dyr, må ta...

  I går tok vi turen til Bryne og hentet hjem min datters store drøm,- en chihuahua! Hun så bilde av Casper på Finn.no, og falt pladask for han! Øynene, uttrykket i ansiktet, det var absolutt ikke til å ta feil av,- han var det rette!
  Etter en telefonsamtale med oppdretter, så var saken biff,- vi skulle få komme neste dag og se på Casper og evnt kjøpe han! Han er 10 uker, og dermed leveringsklar.

  Vi falt alle sammen pladask for denne lille tøffe gutten som vi møtte, så vi var regelrett solgt alle sammen.
  Penger byttet eier, og det samme gjorde lille tøffe Casper også! Han er helt fantastisk og lever opp til våre forventninger og forhåpninger.
  Men det er godt mulig Casper bytter navn til Kevin, han adlyder begge navnene - sikkert fordi de er så like.

  Snart skal jeg sette meg ned og designe et klesplagg til han, for han fryser noe helt utrolig ute. Når jeg er klar med den, skal jeg legge ut oppskriften gratis til dere alle sammen. Men nok prat, her kommer film fra i går da vi var avsted og hentet gullet hjem.
  Bloggen om strikke/håndarbeids veskene mine kommer litt senere i kveld, så følg med om dere vil lese og se hvordan de fungerer!

  SNURR FILM :

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

  #knitting "knit "håndarbeid #hundegenser #strikkehundegenser #film #chihuahua #casper #kevin #valp #puppy #puppylove #movie #chihuahuamovie #chihuahuafilm #strikke #strikking #homemade #knitwork 

 • Publisert: 05.03.2017, 18:10
 • Kategori: Mitt hundeliv
 • 4 kommentarer
 • Prosjektet er endelig ferdig!

 • Publisert: 05.03.2017, 00:18
 • Kategori: Håndarbeid
 • " Siden man ikke får kjøpt helt hvit ull, så har jeg tatt ull som jeg har samlet fra samojedhundene mine opp gjennom årene. Og nålefiltet med litt av all ullen jeg har liggende. Jeg har over 10 kg med samojedull liggende, som jeg egentlig skal spinne garn av. Jeg har rokken stående og all ting, det er bare det å tørre å sette igang.... Jeg er så livende redd for å ødelegge ulla med så enormt ujevn og stygg spinning....  "


   

  # Inneholder reklamelink #
  If you wanna translate this blog, feel free to use
   Google Translate( Link opens in new window )


  Som dere sikkert husker fra i går, så hadde jeg noe spennende nålefilting prosjekt på gang?! Jeg ble ferdig sent i går kveld nesten natt, men var så sliten og trett at jeg måtte stupe i seng. Vi skulle nemlig avsted i dag og se på en liten søt valp. I morgen kommer blogg om denne dagen og hva som skjedde.
  Og siden vi bor på et småbruk og har noen dyr, så gikk kvelden i kveld til å stelle og fore dem..
  Derfor sen blogg...

  Prosjektet mitt gikk ut på å nålefilte et par med svarte tova vanlige votter for min datter. Vi jobber begge to i et selskap som heter It Works, og hun ville så svært gjerne ha et par med votter som er gode og varme - også hun de blir våte så er hun like var og god på hendene.
  Logoen til firmaet ønsket hun å ha på vottene, så da var det bare å sette igang med å tegne av logoen og få de på vottene istedet.  Her kan dere se det ferdige resultatet! Ganske kult ikke sant? Jeg håper jeg klarer å bli enda bedre på detaljer og til å få alt enda mer likt originalen, uansett om det er Olaf fra Frost jeg nålefilter, eller uansett hva annet det måtte være. Jeg er som sagt ingen kunstner, og er den aller første til å innrømme det.
  Men er ganske fornøyd med resultatet denne gangen. 

  Siden man ikke får kjøpt helt hvit ull, så har jeg tatt ull som jeg har samlet fra samojedhundene mine opp gjennom årene. Og nålefiltet med litt av all ullen jeg har liggende. Jeg har over 10 kg med samojedull liggende, som jeg egentlig skal spinne garn av. Jeg har rokken stående og all ting, det er bare det å tørre å sette igang.... Jeg er så livende redd for å ødelegge ulla med så enormt ujevn og stygg spinning.... 
  Derfor blir den liksom bare liggende i papirsekkene enda..

  I morgen er det meldt snøstorm her. Men det kan jo bli koselig egentlig! Da kan vi tenne noen lys her inne, strikke og kose oss, rydde litt, blogge og lage noe god mat å se kjekke filmer på tv. Så er det bare å hoppe i kjeledressen å tusle ned å fore hestene i stallen, mens Rocco strever seg rundt i stormen for å tisse hihi.
  Men følg gjerne med i morgen, da skal jeg vise dere litt forskjellige strikkevesker/håndarbeids vesker som jeg har og som jeg bruker. Hva som er bra og hva som er mindre bra med de forskjellige. Hvor man får kjøpt de, priser og mye mer. 
  Jeg har i alle år bare brukt pose til å ha med meg strikketøyet mitt i. Nå har jeg endelig vesker, en som jeg har kjøpt selv - resten har jeg fått og fått i julegave.

  I tillegg kommer der blogg om dagens tur avsted for å hilse på en liten valp, en sinnsykt søt og deilig liten hjerteknuser. Bilder og film kommer også i blogg i morgen - så altså,- mye spennende å se frem til!

   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 05.03.2017, 00:18
 • Kategori: Håndarbeid
 • 0 kommentarer
 • Nålefilte,- et spennende prosjekt på gang!

 • Publisert: 03.03.2017, 14:44
 • Kategori: Håndarbeid
 • " Jeg lover dere,- dette blir rått altså!
  Har du lyst å se hva jeg skal lage? Eller har du allerede sett hintet her inne i bloggen, og vet hva jeg skal nålefilte?
  Om du har gått glipp av den aller første vloggen jeg har laget, så kan dere se filmen... "   

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Dette nålefilte prosjektet har jeg ventet lenge på, og gledet meg til like lenge! Grønnfargen på bildet lyver litt, den grønne ulla er lysere og penere enn det ser ut som på bildet. Den hvite ulla er faktisk etter min avdøde herlige samojedhund, Kiwi. Jeg elsker å få ta ulla hennes med i de nålefilta tingene jeg lager. Jeg savner henne noe helt enormt, men samtidig er det terapi å få jobbe med ulla etter henne.

  Husker dere de svart vottene jeg tovet i vloggen Kom igang med tovingen? De vottene skal jeg nålefilte på i dag, og jeg skal vise dere det ferdige resultatet av dem litt senere. Jeg lover dere,- dette blir rått altså!
  Så har du lyst å se hva jeg skal lage? Eller har du allerede sett hintet her inne i bloggen, og vet hva jeg skal nålefilte?
  Om du har gått glipp av den aller første vloggen jeg har laget, så kan dere se filmen Kom igang med nålefilting.Den filmen er blitt sett nesten 1000 ganger allerede! Jeg er så utrolig takknemlig og stolt over at den er blitt tatt så godt imot av dere lesere! Tusen mange takk alle sammen.

  Så lurte jeg litt på noe,- er der noe dere kunne tenke dere å få se på film om håndarbeid for eksemel? Er der noen teknikker, strikking, toving, nålefilting osv osv som dere vil jeg skal filme og forklare? Send meg mer enn gjerne en kommentar i såfall, eller en pm på Facebooksiden eller Instagramsiden min. Linker kommer rett under her.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 03.03.2017, 14:44
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Vlog : Kom igang med tovingen

 • Publisert: 02.03.2017, 18:20
 • Kategori: HåndarbeidsVLOGGER
 • " Selv om jeg har drevet og strikket og tovet i nærmere 10 år nå, så føler jeg meg likevel som en newbee. Der er alltid mye nytt å lære om samme tema, det er vel det som er ekstra morsomt syntes jeg. Så selv om jeg snakker om hvordan jeg tover, og hva mine erfaringer og synsinger er - så sitter der nok mange andre personer rundt om i både Norge og andre land som har andre erfaringer med de forskjellige garntypene f. eks. "   

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Først og fremst så må jeg virkelig beklage at denne vloggen kommer ut så sent... Jeg har forsøkt med så mange som 3 pc`er for å få lagt ut filmen på youtube. Jeg har en Chromebook som jeg bruker hele tiden, men redigerer filmene på en gammel pc. For å klare å få filmen ut må jeg likevel ha den ferdige filmen over på en minnebrikke o.l., og inn på min Chromebook. Siden den gamle pc ikke bør tilkoples nettet.
  Mye styr, men endelig er filmen ute!

  Det meste sies i filmen under her, om toving, garn og hvordan en bør gå frem for å tove. Filmen er litt lang, så før dere ser den har jeg et tips til dere,-
  Lag dere en kopp kaffe eller kakao, finn ferm noen gode kjeks eller annet snacks. Og rigg dere godt til i godstolen med et varmt godt ullpledd rundt dere, og kos dere mens dere ser filmen min. Der kommer litt tips gjennom hele filmen, så en bør absolutt se hele filmen.

  Selv om jeg har drevet og strikket og tovet i nærmere 10 år nå, så føler jeg meg likevel som en newbee. Der er alltid mye nytt å lære om samme tema, det er vel det som er ekstra morsomt syntes jeg. Så selv om jeg snakker om hvordan jeg tover, og hva mine erfaringer og synsinger er - så sitter der nok mange andre personer rundt om i både Norge og andre land som har andre erfaringer med de forskjellige garntypene f. eks.
  Så dette er bare mine meninger og erfaringer, så grip fatt i det som dere syntes passer for dere og deres toving. Selv vil jeg svært gjerne høre hva dere gjør annerledes enn meg, liker å lære mye ting.

  En ting jeg glemte å snakke om, er andre måter å tove på. Du kan tove for hånd og du kan også tove i tørketrommelen faktisk. Jeg har forsøkt meg med tørketrommelen, men fikk det ikke til. Skal prøve noen flere ganger, og fortelle dere om jeg klarer å knekke koden.
  Men her er hvertfall filmen :

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

 • Publisert: 02.03.2017, 18:20
 • Kategori: HåndarbeidsVLOGGER
 • 2 kommentarer
 • Hemmeligheten bak toving

 • Publisert: 01.03.2017, 17:22
 • Kategori: Håndarbeid
 • Der er mange som opp gjennom årene har spurt meg om hvordan jeg lager vottene og hvordan jeg tover de. Nå skal jeg lette litt på sløret og vise dere hvordan jeg gjør det når jeg strikker og tover votter, tøfler, sitteunderlag osv osv.   

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Der er mange som opp gjennom årene har spurt meg om hvordan jeg lager vottene og hvordan jeg tover de. Nå skal jeg lette litt på sløret og vise dere hvordan jeg gjør det når jeg strikker og tover votter, tøfler, sitteunderlag osv osv.
  Jeg er i full gang med å strikke et par votter nå som jeg tenkte å bruke når jeg nå skal vise dere hvordan jeg går frem. Jeg tenkte også å samtidig tove noen mindre votter, barnevotter, som dere også skal få se hvordan jeg går frem.

  Det tar bittelitt tid å strikke vottene ferdig, men jeg blir selvfølgelig klar med de i dag da. Og snart så kommer filmblogg ( vlogg ) om hvordan jeg går frem for å tove og gjøre vottene ferdige. Følg med her, for plutselig er filmen ( vloggen ) klargjort til dere kjære lesere!

  Sist blogg viste jeg dere hvordan jeg nålefilter, jeg er helt i startfasen selv altså, Men ville dele med dere av de små erfaringene jeg allerede har fått med nålefilting, så til dere som ikke fikk med dere den vloggen min ( som faktisk var min aller første vlogg ), så kan dere se den her : 
  Kom igang med nålefilting. ( linken åpner seg i nytt vindu )

  Stay toon, plutselig er jeg klar med bloggen eller vloggen som det så greit heter når det er videoblogg.  Driver og flytter på alt garnet mitt, har endelig fått tak i en slik Ikea hylle som jeg har ønsket meg i evigheter. Så nå koser jeg meg med å plassere alt garnet mitt der det skal være, sorterer og styrer. Det gir meg senkede skuldre og rolig puls av å holde på med.
   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

   

 • Publisert: 01.03.2017, 17:22
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer