benteslilleverden

Gorgeous sheep drawstring bag ( gratis hekleoppskrift )

 • Publisert: 31.10.2016, 14:20
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • " Denne hekleteknikken kan jeg ikke, så det får jeg helt sikkert til. " Det er lov å ta seg en Pippi Langstrømpe en gang iblant, og det er hva jeg har gjort denne gangen! Jeg har lenge sett på denne så utrolig nydelige bagen, og tenkt at en dag skal jeg klare sette meg ned og studere hekleteknikken.  Har du noen gang heklet en teknikk som heter popcorn eller boble teknikk?
  Det var mye lettere enn hva jeg hadde trodd. Jeg klikket meg inn på en link i oppsktiften, der jeg kunne se på youtube hvordan .man hekler popcorn teknikk.
  Jeg har ikke kommet så langt enda, men jeg tenkte om noen av dere lesere også hadde lyst til å hekle en popcorn gymbag?
  Usikker på om enkel tråd av Spargarnet, eller om jeg skal hekle med dobbel tråd så jeg er sikker på at Adeline får plass til sin lille ballerina gymdrakt og gymsko. Men foreløoig kan vi ta en liten opersjon.

  Oppskriften er fra bloggen Repeat crafter me, Ta en titt innom bloggen hennes, for å se litt mer bilder av bagen.
  Om litt så skal jeg oversette den til norsk og legge den ut i egen blogg, så følg med her på bloggen om du vil hekle men ikke tørr begi deg ut på engelsk oppskrift!
  Så hva sier du? Blir du med og hekler slik bag med meg?

  Forkortelser :

  SC = Single Crochet
  HDC = Half Double Crochet

  DC = Double Crochet

  Finished Size = Approximately 8 inches tall and 7 inches wide when laid flat.

  Bobble Bag:

  with winter white yarn

  Magic Ring, chain 2, 8 HDC in magic ring, join to first HDC, chain 2 (8 HDC)

  Round 2: HDC and then Bobble in first stitch and in each stitch around, join, chain 2 (8 HDC + 8 Bobble = 16)

  Round 3: 2 SC in each stitch around, join, chain 2 (32 SC)

  Round 4: HDC in first stitch, Bobble in next stitch, repeat around, join, chain 2 (16 HDC + 16 Bobble = 32)

  Round 5: 2 SC in first stitch, SC in next 7, repeat around, join, chain 2 (36 SC)

  Round 6: HDC in first stitch, Bobble in next stitch, repeat around, join, chain 2 (18 HDC + 18 Bobble = 36)

  Round 7: SC in each stitch around, join, chain 2 (36 SC)

  Round 8-16: Repeat round 6 and 7.

  Round 17: DC in each stitch around, join, chain 2 (36 DC) ? This will be the row your drawstring is woven through.
  Round 18-20: Repeat around 6 and 7 (ending on a bobble round).

  Fasten off and weave in ends.

  Drawstring:

  with any color desired- I used pink and tied it into a bow when bag closes :)
  Chain 85, slip stitch in second chain from hook and the rest of the way down chain. Fasten off and weave in ends.
  Weave in and out of DC crochet stitches from row 17.

  Sheep Ears:Refer to my Lamb Hat Pattern for a more detailed tutorial if needed.

  Outer Ear: (Make 2) ? use winter white yarn

  Chain 8, HDC in second chain from hook and in the next 6, make 2 HDC in last chain

  now work your way up the other side of the chain with HDC?s (7 HDC), join to first HDC, Chain 2

  Round 2: 2 DC in the first 3 stitches, 2 HDC in next stitch, 2 SC in the next 8, 2 HDC in next stitch, 2 DC in last 3, join, fasten off leaving long tail to sew ear onto hat.

  Inner Ear: (Make 2) ? use accent color (beige or gray)

  Chain 6, SC in second chain from hook and in the next 4, make 2 SC in last chain

  now work your way up the other side of the chain with SC?s (5 SC), join to first SC, chain 2

  Round 2: 2 DC in the first 2 stitches, 2 HDC in next stitch, 2 SC in next 6, 2 HDC in next stitch, 2 DC in last two stitches, join, fasten off leaving long tail to sew inner ear inside the outer ear.

  Sew ears onto bobble bag right under round of double crochets.

  Sheep Face:
  with your accent color

  Magic ring, chain 1 and make 10 SC in ring, join to first SC, chain 1
  Round 2: 2 SC in first, SC in next, repeat around, join, chain 1 (15 SC)
  Round 3: 2 SC in first, SC in next 2, repeat around, join, chain 1 (20 SC)
  Round 4: 2 SC in first, SC in next 3, repeat around, join, chain 1 (25 SC)
  Round 5: 2 SC in first, SC in next 4, repeat around, join, fasten off leaving long tail (30 SC)

  Attach safety eyes and stitch on a mouth if desired.

  Sew onto front of bobble bag right under the round of double crochets.  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #hekle #hekleoppskrifte #crochet #crochetpattern #pattern #oppskrift #hekleglede #hekledilla #popcornteknikk #sheepdrawstringbag #sauegymbag #sau #sheep #safetyeyes

   

 • Publisert: 31.10.2016, 14:20
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 3 kommentarer
 • Når 4 blir til 5!

 • Publisert: 30.10.2016, 11:18
 • Kategori: Blogg
 • Sterke følelser blir satt i sving, jeg trodde ikke denne dagen skulle komme så fort. Vel var jeg godt forberedt på denne dagen, trodde jeg.... Men en kan aldri være forberedt nok, den kom som kjerringa på julaften likevel. Gubbanoa, 4 blir til 5!  Jeg hadde nedtelling til dagen skulle komme, jeg var klar over at det snart ville skje. Men jeg tror at uansett hvor forberedt man mener man er, så kommer dagen og tiden likevel veldig overraskende på deg. Plutselig var dagen her! Plutselig skulle det skje.... 
  Beskjeden om at fødselen var igang gjorde at jeg begynte å formelig trave som en annen dust rundt på stuegulvet vårt mens jeg hoppet og sang av ellevill glede! Jeg er glad det bare var min datter som så meg da. Ventetiden fra du får beskjeden om at nå er tiden kommet,- til beskjeden om at den lille håpefulle verdensborgeren er poppet ut, ja den er trasig lang altså....
  Den 28.10.16 ble verdens aller søteste, peneste og tøffeste gutt født!

  Timene gikk, men egentlig var det snakk om minutter, det var bare jeg som følte det som timer. Helt utrolig hvordan minutter kan bli til timer!
  Plutselig kom beskjeden, en jente og en gutt foreløpig! Gutt! Gutten min var kommet, HURRA!!
  Jeg var så stolt at jeg visste ikke hva fot jeg skulle stå på! Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre meg hen rett å slett.. Noe måtte jeg gjøre, for energien hadde flydd gjennom taket hos meg og jeg trengte å få utløp for all glede og energi! Så jeg danset og sang meg ned i stallen, for å feire den nyfødte lille håpefulle verdensborgeren våres sammen med Etanec og Dropi ( hestene våres, for dere som ikke er kjent med de to navnene fra før av ).  Mange tanker fikk tid til å svive litt rundt i hodet mitt mens jeg jobbet i stallen, og jeg ransaket meg selv følelsesmessig, for å trippelsjekke at jeg er klar for ny soulmate ved min side, ny bestevenn, ny turkompis, vaktvenn for livet, enda et liv å ta vare på på beste måte. Uansett hvordan jeg vred og vendte på alle mine spørsmål til meg selv, så var svaret ja.
  Selv om jeg ikke har verdens beste helse, så føler jeg meg klar. Det er en herlig følelse å kunne svare ja til meg selv, uansett hvordan og hvor kritisk jeg var overform meg selv med spørsmålene.

  Jeg har hatt en slik soulmate siden jeg var 13 år, så det er både uvant, trist, tomt og veldig ensomt å leve uten.. Nå har jeg vært uten hund siden sensommer, da jeg mistet min herlige samojedjente gjennom 11 år, Kiak`s Kiwi Of Dancer ( Kiwi ).
  Plutselig er ventetiden over, min kommende bestis er kommet til verden! 

  Og det som er for godt til å være sant,- 
  han bor bare et halvt steinkast unna oss! Ja ikke noe mer enn en spytteklyse unna oss, for å si det på en noe eklere måte men mene det med kjærlighet.
  De er nemlig naboene våre, og våres utrolig gode venner! Henne har jeg kjent i en årrekke siden vi begge er hestejenter inn til beinmargen. Men så er vi så utrolig like i tanker, meninger og oppfatninger også! Hun er ei jente som " gets me "!!
  Mannen hennes ble vi kjent med da vi flyttet bort hit, og han er verdens beste!! Og lille Adeline pleier å si at " Ole er bare min ". De to er utrolig gode venner, og det er alltid like gøy å se dem sammen!
  Virkelig venner for livet, og venner til å stole på! Ikke ofte man opplever å få så gode venner inn i livene våre, så de har en helt spesiell plass i hjertet mitt altså!

  Jeg er ganske sikker på at kallenavnet til min lille snart store turvenn er bestemt, så får vi se hva oppdretterne ønsker at skal stå på stamtavlen. Men tenker at kallenavnet hans blir Rocco. En maskulin og flott kar som denne lille verdensborgeren, trenger et maskulint og flott navn.
  Jeg gleder meg så jeg nesten ikke kan vente, til å få se og holde den lille i hendene mine.. Men jeg vil heller ikke plage den førstefødte mamsen, så derfor vil jeg ikke på besøk før det er gått en god stund. Det er så fort gjort å trigge beskyttelses instinktet hos mamsen hans, og da er det ikke lett for noen å besøke dem når valpene er små.
  Så derfor nøyer jeg meg med bilder og gjerne litt filmsnutter fra valpekassen, og lar oppdretterne få æren av å nusse og susse på den lille, fra meg. Tror ikke de har noe som helst imot akkurat det.

  I kullet ble der født kun en hann, resten tisper. Så vesle gutten her er sent fra Himmelen! Han er rett å slett en Gudegave vil jeg si! 
  Han kommer til å gi mye fra seg, men jeg skal passe på å gi mye tilbake til ham også. Vi skal få så mange gode og fine år sammen fremover, jeg kan ikke vente til guttebass kan flytte ned til oss! Men misstenker at vi kommer til å spøke med delt omsorgsrett og slike ting, i ganske mange år fremover - oppdretterne og oss. 

  Her er et lite utdrag fra bloggen Når hjertet gråter blod, klikk deg gjerne inn på linken og les om du vil. Linken åpner seg i nytt vindu.

  Tankene har stoppet å virke, kroppen føles tung og energiløs, hjertet er knust og det føles som jeg kan kjenne blodet som drypper som avlange dråper.. Tårene er brukt opp, selv om jeg vil gråte kommer det ikke flere tårer - men øynene bærer en sorg som kommer fra et sted dypt inni hjertet mitt. Min beste og herligste sjelevenn er borte, det føles som hun ble revet bort fra meg! Men sannheten er at jeg på en måte var klar over at det kom til å skje nå.
  Hva skal jeg gjøre nå? Jeg føler meg alene i en stor verden, ingen firbent ved min side lenger som er som henne..... Ingen kan erstatte hennes plass ved siden av meg, jeg føler meg alene... "

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #fødsel #fødes #verdensborger #nyverdensborger #nyttliv #giliv #oppdretter #valp #rottweiler #rottweilervalp #valpefødsel #kennel #nysoulmate #minsoulmate #turkompis #fravalpekassen #spenning 

 • Publisert: 30.10.2016, 11:18
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Verdens søteste bølgetøfler! ( gratis strikkeoppskrift )

 • Publisert: 29.10.2016, 20:52
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Disse er så kule å strikke, man strikker faktisk alt i ett før man monterer/syr den sammen. I det ene øyeblikket er det en har strikket, som en lang rar remse. Men i neste øyeblikk har remsen blitt til verdens søteste og vakreste tøffel.  Jeg strikket dem i babyull garnet fra Nille. Men du kan strikke dem i hvilket garn du måtte ønske. uansett garn og pinner så er prinsippet på tøflene det samme.

  Denne oppskriften er faktisk så gammel som 1945, men den er stadig like attraktiv å strikke! Ikke verst det?!

   

  Størrelse 0-3 måneder, 3-6 måneder, 6-9 måneder og 9-12 måneder.

   

  Legg opp 24, 27, 30, 33 masker og strikk 28, 30, 32, 34 riller.
  Fell 11, 12, 13, 14 masker og strikk videre over de 13, 15, 17, 19 maskene slik:
  Strikk 4 pinner med glattstrikk med den glatte siden mot retten og så 4 pinner glattstrikk med den glatte siden på vrangen. På denne måten lager du boblene ved tærne.

  Gjenta disse to variantene til du har 10 bølger med glattstrikk mot retten og 9 bølger med vrangstrikk mot deg.

   

  Monteringen :

  sy sammen den siste omgangen med bølgestrikk mot andre siden av der du har strikket rillestrikk.
  Sy så sammen rillestrikken under foten, men ikke over der du har strikket bølgestrikken.
  Ta en dobbeltråd og trekk den igjennom bølgesidene både opp og nede. Trekk godt sammen og fest de godt.
  Brett så ned kanten på rillestrikken og så er tøflene ferdige.
  For hele montering kan dere trykke her, for her vises det hvordan dere gjøre det fra start  til slutt.


  Lykke til alle som prøver på disse søte små.

  Link til original innlegget til disse tøflene tror jeg må være denne bloggen.  Disse strikket jeg noen par av, til mitt barnebarn da hun var liten bebis. De var nydelige på bena hennes!

  I de kommende bloggene som omhandler gratis oppskrifter, så kan jeg vise dere en liten bildecollage av hva dere har i vente :

  video:video1477729778

   

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #strikketøy #strikkeglede #strikkeoppskrift #babytøfler #tøfler #babyboots #boots #knit #knitting 

   

 • Publisert: 29.10.2016, 20:52
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 1 kommentarer
 • Når man kombinerer hekledilla med fotoglede

 • Publisert: 29.10.2016, 03:57
 • Kategori: Håndarbeid
 • Vannet sildrer nedover og vasker de halvstore steinene. Sjøauren står i bekken, leker med strømmen og kreftene sine. Løvet fra trærne farger bakken i en uendelig vakker fargeskala fra knall gul og til orange, mens en liten søt grønn frosk sitter ved bekkekanten og fisker!  Jeg er så utrolig heldig å få være testhekler for Vibeke Fantoft Magnesen, som kommer ut med ny heklebok til våren! Jeg er snart ferdig med de oppskriftene jeg skulle hekle, og da er det tilbake til hverdagen igjen - for å si det sånn.. Jeg storkoser meg virkelig som testhekler! Så dette er virkelig noe som har gitt mersmak!

  Men å være overtrett samtidig som man er ferdig med noen av disse nydelige og artige figurene som jeg skulle testhekle, tja,- det kan by på litt annerledes bilder av produktene enn hva jeg ellers pleier poste på Instagram og her i bloggen min.
  Men det er hvertfall hevet over enhver tvil at jeg og min datter har hatt en utrolig morsom dag mens vi har tatt disse bildene da.


  danser musene på bordet..


  " Kan du spare meg, om jeg slutter å fortelle kattevitser? Pleaseeeee "...

  Dessverre så har hele blogg.no ligget nede i hele dag.. Så det er ikke kommet ut noe blogg fra min kant før nå. Der skulle jo virkelig ha kommet en blogg i dag fra meg, en blogg om en fødsel som har vært i kveld! En fødsel om i aller høyeste grad angår oss i dette lille huset!
  Blogg om hvem det er, kommer i morgen så følg med!
  I tillegg så skal jeg gi dere en ny gratis oppskrift også, så her er det bare å følge med altså!

  Du kan følge Vibeke på Facebook  Amigurumi Scandinavia og Instagram Vibeke Magnesen design

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #artigebilder #hekledilla #funnypic #funnypics #amigurumi #katt #cat #mus #mouse #frosk #frog 

   

 • Publisert: 29.10.2016, 03:57
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • My Little Pony Unicorn heklemønster

 • Publisert: 27.10.2016, 17:05
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Hvem liker vel ikke slike søte herlige og myke kosebamser som er hjemmelaget? Jeg elsker dem! Og derfor har jeg også heklet denne skjønne og søte enhjørningen til mitt lille barnebarn.

  Jeg heklet denne skjønnheten i garnet som heter Heavy Cotton 8/8 ( selges hos Stof og Stil ), med heklenål nr.4 mm

  Forkortelser :
  sc = fastmaske
  hdc = halvstav
  sc2tog = fastmasker sammen
  fm = fastmske
  kjm = kjedemaske
  m = maske


  HODE :

  *** Begynn med rosa / nese garn. 
  Runde 1: Sc 6 inn i en magisk ring(6) 
  Runde 2: Strikk 2 fm i hver maske rundt. (12) 
  Runde 3: Arbeids * 1 fm i neste maske, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (18) 
  Runde 4: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (24) 
  Runde 5: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 3 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (30) 
  Runde 6: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 4 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (36) 
  Round 7-8: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (36) 
  Round 9: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 5 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (42) 
  Round 10: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 6 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (48) 
  . *** Bytt til hvit / body garn 
  Round 11-12: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (48) 
  Round 13: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 7 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (54) 
  Round 14: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (54) 
  Round 15: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 7 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (48) 
  Round 16-21: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (48) 
  Round 22: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 6 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (42) 
  Round 23: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (42) 
  Round 24: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 5 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (36) 
  Round 25: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (36) 
  Round 26: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 4 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (30) 
  Round 27: Arbeid 1 fm i hver maske rundt. (30) 
  Round 28: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 3 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (24) 
  Round 29: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (24) 
  På dette punktet, vil du ønsker å brodere på neseborene med brunt garn. Det er plassert 2 rader ned fra den rosa / hvit kant, og spiraler over 2 p. Stuff hodet og deretter feste sikkerhets øynene mellom rad 21 og 22, ca 3 masker fra hverandre. 
  Runde 30: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (18) 
  Round 31: Arbeid * 1 fm i neste maske, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (12) 
  Round 32: * sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (6) 
  Lukk og fest av.

  ØRER:

  *** Med hvit / body garn: 
  Runde 1: Hekle 6 fm i en magisk sirkel. (6) 
  Runde 2: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (6) 
  Runde 3: Arbeids * 1 fm i neste maske, 2 fm i neste maske * 3 ganger. (9) 
  Runde 4: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, 2 fm i neste maske * 3 ganger. (12) 
  Round 5-6: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (12) 
  Round 7: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, sc2tog neste 2 masker * 3 ganger. (9) 
  Runde 8: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (9) 
  Fest av, forlater en lang hale. Flat stykket sammen og sy på hodet. Det er ditt valg om du vil ørene pekte innover eller utover.

  HORN:

  Runde 1: Sc 4 inn i en magisk sirkel. (4) 
  Runde 2: Hekle * 1 fm i neste maske, 2 fm i neste maske * 2 ganger. (6) 
  Runde 3: Arbeids * 1 fm i hver av de neste 2 masker, 2 fm i neste maske * 2 ganger. (8) 
  Runde 4: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (8) 
  Runde 5: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 3 masker, 2 fm i neste maske * 2 ganger. (10) 
  Round 6-7: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (10) 
  Runde 8: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 4 masker, 2 fm i neste maske * 2 ganger. (12) 
  Round 9: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (12) 
  Round 10: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 5 masker, 2 fm i neste maske * 2 ganger. (14) 
  Round 11: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (14) 
  Round 12: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 6 masker, 2 fm i neste maske * 2 ganger. (16) 
  Round 13: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (16) 
  Fest av, forlater en lang hale. Ting hornet og sy på hodet sentrert over øynene og mellom ørene.

  KROPP:

  Runde 1: Sc 6 inn i en magisk sirkel. (6) 
  Runde 2: Strikk 2 fm i hver maske rundt. (12) 
  Runde 3: Arbeids * 1 fm i neste maske, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (18) 
  Runde 4: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (24) 
  Runde 5: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 3 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (30) 
  Runde 6: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 4 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (36) 
  Round 7: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 5 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (42) 
  Runde 8: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 6 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (48) 
  Round 9-10: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (48) 
  Round 11: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 7 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (54) 
  Round 12: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (54) 
  Round 13: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 8 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (60) 
  Round 14-23: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (60) 
  Round 24: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 8 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (54) 
  Round 25: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (54) 
  Round 26: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 7 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (48) 
  Round 27: Arbeid 1 fm i hver maske rundt. (48) 
  Round 28: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 6 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (42) 
  Round 29: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (42) 
  Round 30: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 5 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (36) 
  Round 31: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (36) 
  Round 32: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 4 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (30) 
  Round 33: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (30) 
  Round 34: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 3 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (24) 
  Round 35-37: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (24) 
  . Begynn å stappe kroppen her 
  Round 38: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (18) 
  Round 39: Arbeid * 1 fm i neste maske, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (12) 
  Round 40: * Sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (6) 
  Fest av, forlater en lang hale for å sy i hodet, ca 3 eller 4 rader ned fra toppen av hodet.

  FØTTER:

  *** Med rosa garn: 
  Runde 1: Sc 6 inn i en magisk sirkel. (6) 
  Runde 2: Strikk 2 fm i hver maske rundt. (12) 
  Runde 3: Arbeids * 1 fm i neste maske, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (18) 
  Runde 4: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (24) 
  Runde 5: Strikk * 1 halvst i hver av de neste 2 masker, 2 hst i neste maske * 8 ganger. (32) 
  Round 6-9: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (32) 
  *** Endre til hvitt garn: 
  Round 10: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (32) 
  Round 11-12: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (32) 
  Round 13: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 6 masker, sc2tog neste 2 masker * 4 ganger. (28) 
  Round 14: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (28) 
  Round 15: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 5 masker, sc2tog neste 2 masker * 4 ganger. (24) 
  Round 16-18: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (24) 
  Round 19: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (18) 
  Round 20: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (18) 
  Fyll med fiberfill og sy på kroppen ved hjelp av en pisk sting, sikring tett. Mengden av stuffing du velger å bruke vil bestemme hvor dangly beina er.

  HALE:

  Hekle så mange lm du ønsker, med tanke på hvor lang du vil ha halen. Start i andre masken fra heklenålen og hekle 3 halvstaver i hver maske.
  Fest tråden tilslutt og så den på hesten. Gjenta så mange som du ønsker å ha til hale, og varier gjerne med farger også i halen.
  Du kan forsøke deg med 30 lm til halens lengde og se om det passer. 

  Oppskriften har jeg funnet i denne bloggen her.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #unicorn #rainbow #horse #enhjørning #hest #hekle #hekleglede #crochet #lovecrochet #colors #farger #barneleke #babytoy

 • Publisert: 27.10.2016, 17:05
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 3 kommentarer
 • Hekle en Skipp ? ( gratis hekleoppskrift )

 • Publisert: 26.10.2016, 12:16
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • For aller første gang i mitt liv har jeg forsøkt meg på å dikte en heklet oppskrift selv. Jeg er egentlig mønsterslave, syntes jeg selv da. Men denne gangen har jeg forsøkt meg litt selv. Det ble som jeg hadde sett for meg hvertfall, så jeg skal si meg ganske godt fornøyd med denne!
  Nå skal jeg forsøke å tyde kråketærne jeg har rablet ned i boken min, og se om jeg kan få til en oppskrift som dere også klarer å forstå dere på.
  Det er rart med det,- det er så mye lettere å lage oppskrifter slik at de er for kun deg selv å forstå seg på.


  Navnet var ganske lett å komme seg frem, siden Fersken - katten min - er skipskatt. Derav navnet Skipp.

  Forkortelser :
  lm = luftmaske
  fm = fastmske
  kjm = kjedemaske
  fm sm = fastmasker sammen
  m = maske

  Det du trenger er :
  Garn ( jeg har brukt Drops Muskat  50 g = 100 m )
  heklenål nr.4
  bjelle
  fjær
  dorull

  Hekle 25 lm med dobbel tråd på heklenål nr.4. Nå skal du hekle rundt, ikke frem og tilbake.
  Omg.2 : 2 fm i 1.m, 12 fm, 2 fm i den 13.m, fm i resten av runden. (27 m )
  Omg.3 : 1 fm i alle m, men hekle kun i den innerste løkken i masken. ( 27 m )
  Omg. 4-17 : 1 fm i hver maske. ( 27 m )

  Sett inn dorullen nå.

  Omg. 18 : Hekle kun i den innerste løkken av masken. 2 fm sm i 1.maske, 12 fm, 2 fm sm i 13.m, fm i hver m resten av runden. ( 25 m )
  Omg.19 : * 4 fm, 2 fm sm * x 5 ( 20 m )
  Avslutt med en kjm i første m.

  Halen :

  Fortsett deretter med å hekle 50 jm uten å brykte tråden fra det du heklet på. 
  Snu og start i 2 lm fra heklenålen. 3 hs i hver lm, for å få krøll effekten.

  Bytt til annen farge, og hekle likt som over - men med 40 lm denne gangen.
  Vil du ha flere haler, er det bare å hekle så mange du ønsker. Jeg heklet en på 50 lm, 40 lm og en på 35 lm.

  Sy på bjelle, og/eller lim på fjær med limpistol. 

  Tips :

  Feste slike haler rundt forbi på leken
  Sy eller lim på små lette ting som du vet katten din elsker
  Bruk flere farger enn hva jeg har gjort her
  Hekle gjerne på noen ører, øyne, Olaf-nese ( eller annen nese som stikker ut fra leken )
  , ansikt, smiley o.l.
  Gni gjerne inn Skipp med catnips ( tørket kattemynte ) om du har.

  Spør gjerne om du lurer på noe, så hjelper jeg så godt jeg bare kan.
  Du må også mer enn gjerne dele denne oppskriften min, men vær så snill å linke tilbake til bloggen min og ikke ta all ære selv for det jeg har lagt mye arbeid ned i. Bildene i bloggen må du gjerne bruke, men spør meg først så jeg har litt kontroll over hvor de blir brukt hen!  Det var en sliten og trett liten Fersken som ville leke litt da jeg var ferdig å hekle Skipp til ham. Så det ble en koselek i stedet for slik ellevill lek på gulvet der det aller meste flyr omkring han, der han freser rundt! Jeg må ærlig innrømme at slik lek som på filmen her, er den typen lek jeg liker best inne.
  Og det er vel ikke vanskelig å se at han elsker bjellen?

   


  Min bedårende  "lille " skipskatt, Fersken. Snart 6 mnd gammel.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #hekle #hekleglede #hekledilla #hekleleke# katteleke #bjelle #fjær #feather #bell #cattoy #cat #crochet #lovecrochet #crochetforlife #høstsysler #håndarbeid #handcraft #hobby #crocheting #høsthekling #crochetinthefall #oppskrift #hekleoppskrift #crochetpattern #pattern #skipskatt #minkatt #mycat #norge #norway

 • Publisert: 26.10.2016, 12:16
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • Supersokkene uten hæl ( gratis strikkeoppskrift )

 • Publisert: 25.10.2016, 02:18
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Er du en av dem som ikke for ditt bare liv klarer å få til den hælen, når du skal strikke sokker? Kanskje du har en fast person som tar over strikkepinnene for deg, når hælen skal strikkes? Eller kanskje du er en av dem som absolutt ikke strikker sokker i det heletatt,- enkelt og greit fordi du ikke orker å sloss med strikkingen av hælen lenger?
  I såfall,- her er sokkene du bare må strikke! Disse er geniale, lette å strikke, og det er noen sokker som passer lenge til føtter som er i vekst!  Disse tubesokkene er bare helt geniale! Nå er jeg veldig glad i å strikke vanlige sokker også, men å kunne ha muligheten til å lage noen sokker hvor hæl utelates - gjør at de passer over mye lenger tid til babyer og små barn. De vokser jo så fort, så da er det greit å ha noen sokker som varer en stund. Noen sokker som følger den lille måned etter måned.
  Oppskriften er også veldig lett og enkel, så dette er på mange måter noen helt geniale sokker!

  OPPSKRIFT :


  Garn : Drops Alpaca
  Vekt/lengde: 50 g = ca. 167 m
  Anbefalt pinne: 2,5 - 3,5 mm
  Strikkefasthet: 10 x 10 cm = 23 m x 30 p

  Størrelse: 1/3 - 6/9 - 12/18 mnd (2 - 3/4) år
  Fotlengde: ca 10-11-12 (14-15) cm
  Materialer: 50-50-50 (100-100) gram

  Forkortelser :
  vr = vrang
  r = rett
  vrbord = vrangbord
  omg = omgang
  m = maske

  Vrbord: * 2 r, 2 vr *, gjenta fra *-*.

  Legg opp 44-48-52 (56-60) m på strømpep 2,5 med Alpaca. Strikk vrbord i 2 cm.
  Deretter strikkes det 1 omg der vrborden forskyves 1 m til venstre slik: over 2 r, 2 vr blir det 1 vr, 2 r, 1 vr. * Strikk 3 omg med r over r og vr over vr, forskyv vrborden 1 m til venstre *, gjenta fra *-* til arb måler 18-19-20 (22-23) cm, nå strikkes alle vrang-m 2 og 2 sm, strikk 2 omg med r over r og vr over vr, deretter strikkes alle rett-m sm 2 og 2, strikk 2 omg med r over r og vr over vr og strikk deretter alle m sm 2 og 2 = 11-12-13 (14-15) m. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, fest godt. Sokken måler ca 20-21-22 (24-26) cm.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #Strikke #strikking #strikkesokker #tubesokker #sokkerutenhæl #twistersocks #strikkeoppskrift #gratisstrikkeoppskrift #babysokker #knitting #knittingwithlove #yarn #garn #loveknitting #grandmaknitting #norway #norge #warmfeet #varmeføtter 

 • Publisert: 25.10.2016, 02:18
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 11 kommentarer
 • Ny heklebok ser dagens lys!

 • Publisert: 24.10.2016, 14:51
 • Kategori: Håndarbeid
 • # Inneholder reklame

  Denne dagen har jeg ventet lenge på! Da første heklebok kom ut, tok det ikke så lange tiden før jeg begynte å leve i håpet om at der skulle komme enda en heklebok fra denne superflinke personen. På sosiale medier kunne man nemlig etter kort tid se nye figurer som ble tryllet frem, men som ikke hadde noe oppskrift i hekleboken å gjøre.
  Vi var flere som spurte etter oppskrift til flere av figurene hun tryllet frem, og plutselig en dag,- ny bok er klar for " å fødes " snart!  Boken " Hekling til småfolk " er det mange som kjenner til, det er hekleboken til Vibeke Fantoft Magnesen. Nå er hun nemlig klar med ny heklebok! Nye søte artige figurer har fått sett dagens lys hos henne, og oppskriftene er endelig klar for å trykkes.
  Selv er jeg så hoppende jublende glad for at det endelig skjer, at Vibeke kommer ut med ny heklebok - for dette har jeg ventet på siden jeg kjøpte den frste boken hennes! Dette er nemlig figurer som passer meg helt perfekt, dette er figurer som jeg elsker å hekle, elsker utseendet på, og som er så utrolig artige og enkle å hekle.
  Jeg er egentlig ikke en drevet hekler, det er strikkepinnene som har vært min lidenskap gjennom alle år. Men etter å ha heklet litt fra denne boken, er jeg fullstendig hekta på hekling også! Så ny bok blir så spennende og gøy!  Jeg er så utrolig heldig som har fått være en av dem som har testheklet noen av oppskriftene som kommer ut. Figurene er lette å hekle, slik som de i " Hekling til småfolk ", siden Vibeke er såpass flink til å skrive selve oppskriftene på en slik måte at du får en veldig god oversikt over hver omgang du skal hekle. Og det er kort og lett forklart for hver omgang.
  Jeg har hekler fra andres oppskrifter også, og der er mye forskjellig der ute når det kommer til forklaringer pr omgang. Selv liker jeg Vibeke sine aller best, og jeg tror ikke jeg er alene om nettopp dette! 
  For ikke å snakke om utseendet til disse herlige figurene som trylles frem? Søte, bedårende, uskyldige og sjarmerende er noen av ordene som dekker, syntes jeg.

  Nå må vi bare vente, vente i spenning på å få vite hva dato som settes for at der blir bokutgivelse! Jeg gleder meg helt sinnsykt, og kommer til å stå i bokhandlerbutikken den morgenen og vente på at de skal åpne butikken. Trippe av spenning og iver, og deretter kaste meg i bilen og kjøre hjem for å starte med heklingen av disse flotte figurene i den nye boken hennes!

  Du kan følge Vibeke på Facebook  Amigurumi Scandinavia og Instagram Vibeke Magnesen design

  Gleder du deg til de nye boken kommer da?

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #heklingtilsmåfolk #vibekefantoftmagnesen #vibekemagnesen #veibekemagnesenblogg #hekling #crochet #nybok #newbook #nyheklebok #newbookofcrochet #amigurumi #dropsgarn #dropsyarn #garn #yarn #bomullsgarn #cottonyarn #hekletøy #hekling #håndarbeid #bestemorhekling #heklenål #heklegarn #yarn #crochet #crocheting #lovecrocheting#lovecrochet #elskerhekling #heklingerlivet #norway #norge #babyleke #hjemmelaget #hjemmelagetbabyleke #vognpynt #handwork#homemade #hjemmelaget

 • Publisert: 24.10.2016, 14:51
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Stay-on babybooties, sokkene som aldri faller av! ( gratis strikkeoppskrift )

 • Publisert: 23.10.2016, 16:10
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Jeg sier det bare,- disse sokkene blir sittende på foten! Uansett hvor mye babyen beveger på de søte små bena sine, så er dette sokker som blir sittende godt på foten uansett. Aldri har jeg før opplevd noe så gode sokker som disse! Så trenger du å strikke gode varme sokker til noen små babyføtter, så aldri nøl med å kaste deg over denne oppskriften her!
  Dette er en oppskrift som jeg fant for et par år siden og lagret, til jeg skulle strikke flere. Håper denne blir brukt og til glede for andre også.  Garn: Dalegarn Babyull, (evt alpakka, regia, annet tynt ullgarn)
  Pinner: 2,5 - 3mm
  Masker: (24m) / 36 masker
  Str: ca (0-3 mnd) / 3-6 mnd

  Legg opp (24) 36 masker og strikk rillestrikk (8) 9 cm. 
  Str så kun over de midterste (10) 12 maskene til arb måler (12) 14 cm. 
  Plukk opp (12) 14 masker på hver side av fotlappen og strikk nå alle maskene på pinnen igjen = (48) 64 m. 
  Strikk 12 pinner med alle maskene.

  Nå skal du starte avfelling under foten. 
  Strikk over de (10) 12 midterste maskene, men på slutten av hver omg strikker du den (10) 12 masken sammen med sidemasken.  SNU arbeidet. Fortsett slik med å strikke to masker sammen hver omgang, 
  Strikk til det kun gjenstår 4 masker i hver side i tillegg til de (10) 12 midtmaskene.
  Fell av og sy pent sammen. 

  Brett sokken ned. Lag gjerne en fin kant ved å hekle rundt nederst på brettekanten.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #stayonbooties #strikkeoppskrift #strikke #strikkpinner #sokkersomaldrifallerav #knit #knitting #knittinglove #yarn #garn #dalegarn #dalebabyull #wool #ull #woolyarn #fall #høst #fallinnorway #høstinorge #tidforullpåbena #timeforwoolonthefoot #norway #norge #babyføtter #babyfeet 

 • Publisert: 23.10.2016, 16:10
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 2 kommentarer
 • Med hjerte av gull og baller av stål # del 2 ( gratis oppskrift )

 • Publisert: 21.10.2016, 02:21
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Hjerter,- de kommer i så mange forskjellige typer, størrelser og fasonger. Noen er varme mens andre er kalde, noen er harde mens andre er myke.
  Disse jeg skal vise der her, er myke og utrolig vakre! 

  # Inneholder reklamelinker #


  Dette er en oppfølger blogg fra bloggen som heter " Hekle broren til Dumbo? ".
  I den bloggen lovet jeg dere at jeg skulle skrive en blogg om hvordan man hekler slike flotte hjerter, og også kulene.
  Dette er definitivt de flotteste hekla hjertene jeg har funnet oppskrift til. Der er liksom så mye mer fasong i disse hjertene enn mange av de andre man kan finne oppskrifter til.
  Så her kommer oppskriftene til hjertene og kulene!
  Her er link til fremgangsmåten i bildeform.

  Forkortelser :
  lm = luftmaske
  fm = fastmske
  kjm = kjedemaske
  fm sm = fastmasker sammen
  m = maske

  Garn : Timeless cotton 8/4 ( 50 gram = 80 m ) - fra Stofogstil.no
  Heklenål : 2 mm

  Stort hjerte :

  ( Lag to humper )

  Omg 1 : magisk ring med 5 fm
  Omg 2 : 2 fm i hele omgangen = 10 fm
  Omg 3 : * 1 fm i første m, 2 fm i neste m * x 5 = 15 fm
  Omg 4 : * 1 fm i de første 2 m, 2 fm i neste m * x 5 = 20 fm
  Omg 5 : * 1 fm i de første 3 m, 2 fm i neste m * x 5 = 25 fm
  Omg 6 -8 : 1 fm i alle m i 3 omganger = 25 fm

  Fest tråden og behold en lengde på tråden til å sy hullet mellom denne og den andre humpen.
  Lag en hump til på samme måte!

  Omg 9 : 1 fm i alle 50 m
  Omg 10 : 1 fm i de første 10 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 20 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 10 m = 46 fm
  Omg 11 : * 1 fm i de første 9 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de neste 7 m, 2 fm sm * x 2 = 40 fm
  Omg 12 : 1 fm i de første 7 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 14 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de siste 7 m. =                  36 fm
  Omg 13 : * 2 fm sm, 1 fm i de neste 4 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de siste 6 m * x 2 = 30 fm
  Omg 14 : 1 fm i de første 5 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de neste 10 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de siste 5 m = 26 fm
  Omg 15 : * 1 fm i de første 4 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm * x 2 = 20 fm
  Omg 16 : 1 fm i de første 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 4 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de siste 2 m = 16               fm
  Omg 17 : 1 fm i de første 2 m * 2 fm sm * x 2, 1 fm i de neste 4 m * 2 fm sm * x 2, 1 fm i de siste 2 m = 12 fm 

  Fyll med vatt, men ikke helt full riktig enda.

  Omg 18 : * 1 fm i de første 4 m, 2 fm sm * x 2 = 10 fm
  Omg 19 : * 1 fm i de første 3 m, 2 fm sm * x 2 = 8 fm

  Fyll ferdig med vatt. Stapp den ganske godt så hjertet blir hardt og får en fin form.

  Omg 20 : * 1 fm i de første 2 m, 2 fm sm * x 2 = 6 fm

  Avslutt med en kjm, og sy fast enden av tråden.

  Medium hjerte :

  ( Lag to humper )

  Omg 1 : magisk ring med 5 fm
  Omg 2 : 2 fm i hele omgangen = 10 fm
  Omg 3 : * 1 fm i første m, 2 fm i neste m * x 5 = 15 fm
  Omg 4 : * 1 fm i de første 2 m, 2 fm i neste m * x 5 = 20 fm

  Fest tråden og behold en lengde på tråden til å sy hullet mellom denne og den andre humpen.
  Lag en hump til på samme måte!

  Omg 5 : 1 fm i alle 40 m
  Omg 6 : 1 fm i de første 7 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 14 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de siste 7 m = 36                  fm
  Omg 7 : * 2 fm sm, 1 fm i de neste 4 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 6 m * x 2 = 30 fm
  Omg 8 : 1 fm i de første 5 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de neste 10 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de siste 5 m = 26 fm
  Omg 9 : * 1 fm i de første 4 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm * x 2 = 20 fm
  Omg 10 : 1 fm i de første 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 4 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de siste 2 m = 16                   fm
  Omg 11 : 1 fm i de første 2 m * 2 fm sm * x 2, 1 fm i de neste 4 m, * 2 fm sm * x 2, 1 fm i de siste 2 m = 12 fm

  Fyll med vatt, men ikke helt full riktig enda.

  Omg 12 : * 1 fm i de første 4 m, 2 fm sm * x 2 = 10 fm
  Omg 13 : * 1 fm i de første 3 m, 2 fm sm * x 2 = 8 fm

  Fyll ferdig med vatt. Stapp den ganske godt så hjertet blir hardt og får en fin form.

  Omg 14 : * 1 fm i de første 2 m, 2 fm sm * x 2 = 6 fm

  Avslutt med en kjm, og sy fast enden av tråden.

  Lite hjerte :

  ( Lag to humper )

  Omg 1 : magisk ring med 5 fm
  Omg 2 : 2 fm i hele omgangen = 10 fm
  Omg 3 : * 1 fm i første m, 2 fm i neste m * x 5 = 15 fm
  Omg 4 : 1 fm i alle m = 15 fm

  Fest tråden og behold en lengde på tråden til å sy hullet mellom denne og den andre humpen.
  Lag en hump til på samme måte!

  Omg 5 : 1 fm i alle 30 m
  Omg 6 : 1 fm i de første 5 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de neste 10 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de siste 5 m = 26 fm
  Omg 7 : * 1 fm i de første 4 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm * x 2 = 20 fm
  Omg 8 :  1 fm i de første 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 4 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de siste 2 m = 16                   fm
  Omg 9 :  1 fm i de første 2 m * 2 fm sm * x 2, 1 fm i de neste 4 m, * 2 fm sm * x 2, 1 fm i de siste 2 m = 12 fm

  Fyll med vatt, men ikke helt full riktig enda.

  Omg 10 : * 1 fm i de første 4 m, 2 fm sm * x 2 = 10 fm
  Omg 11 : * 1 fm i de første 3 m, 2 fm sm * x 2 = 8 fm

  Fyll ferdig med vatt. Stapp den ganske godt så hjertet blir hardt og får en fin form.

  Omg 12 : * 1 fm i de første 2 m, 2 fm sm * x 2 = 6 fm

  Avslutt med en kjm, og sy fast enden av tråden.  Kuler :

  Omg 1 : magisk ring med 6 fm
  Omg 2 : 2 fm i hele omgangen = 12 fm
  Omg 3 : * 1 fm i første m, 2 fm i neste * x 6 = 18 fm
  Omg 4-6 : 1 fm i alle m i 3 omganger = 18 fm
  Omg 7 : * 1 fm i første m, 2 fm sm * x 6 = 12 fm

  Fyll ballen med vatt

  Omg 8 : 2 fm sm hele omgangen = 6 fm

  Avslutt med en kjm, og sy fast enden av tråden.

  Om du vil ha større kuler, så hekler du kulene slik at de har f.eks. 24 fm, 30 fm eller høyere antall fm på midten.  Jeg håper at denne bloggen er til glede og hjelp for dere lesere. Og om det er noe dere lurer på, som dere ikke skjønner eller får til, så spør meg mer enn gjerne. Så skal jeg forsøke å hjelpe så godt jeg bare kan.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #hekletøy #hekling # håndarbeid #bestemorhekling #heklenål #heklegarn #yarn #crochet #crocheting #lovecrocheting #lovecrochet #elskerhekling #heklingerlivet #hjerte #hjerter #hekledehjerter #crochetheart #heart #hearts #kuler #hekledekuler #crochetball #norway #norge #babyleke #hjemmelaget #hjemmelagetbabyleke #vognpynt #handwork #homemade #hjemmelaget

 • Publisert: 21.10.2016, 02:21
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • Hekle broren til Dumbo? ( gratis oppskrift )

 • Publisert: 19.10.2016, 16:53
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Husker du sangen om elefanten på loftet, kanskje tilbake til tiden da du var liten? Eller kanskje fra tiden da ditt barn var liten og gikk i barnehage?
  " Kan du bemerke det, det som på loftet er.
  Det er en kjempeting som sykler rundt omkring.
  Det er en elefant så lett og elegant, han har en hale bak og foran en til. "
  Den sangen er en av mine favorittsangen fra tiden da min datter var liten. Ja til og med den dag i dag, nå som hun er 25 år, så ler hun av meg når jeg fjoller meg til med alle bevegelsene til sangen. Jeg vet ikke hvem som har det gøyest, hun eller meg.  Denne elefanten er bare helt bedårende nydelig, og kjempekul å hekle! Han er såpass liten at jeg fant ut han kunne passe perfekt til vognpynt, sammen med noen flotte hjerter og kuler. Oppskrift på disse hjertene skal jeg legge ut snart, for disse er de vakreste hjertene jeg vet om! Der er mange oppskrifter til hekla hjerter, men ikke mange som har slik vakker form som disse. Er dere ikke enig?
  Så følg med, for jeg kommer til å lage en blogg med oppskrift til slike hjerter snart. Tror jeg skrifter på samme blogg, hvordan man hekler slike kuler, for det er det ikke alle som vet. Så til dere som ønsker dere oppskrift på slike kuler : den kommer i neste blogg.

  Men denne bloggen handler om elefanter, eller nærmere bestemt,- elefanten Olivier.
  Her er oppskriften oversatt til norsk, originalen kan dere finne her.

  Forkortelser :
  lm = luftmaske
  fm = fastmske
  kjm = kjedemaske
  sm = sammen
  st = stav

  OPPSKRIFT ELEFANTEN OLIVIER :

  Garn : Timeless cotton 8/4 ( 50 gram = 80 m ) - fra Stofogstil.no
  Heklenål : 2 mm

  Kropp
  1. omg.: 6 fm i en magisk ring (6)
  2. omg.: 2 fm i alle m (12)
  3. omg.: 2 fm i hver 2. m (18)
  4. omg.: 2 fm i hver 3. m (24)
  5. omg.: 2 fm i hver 4. m (30)
  6. omg.: 2 fm i hver 5. m (36)
  7. omg.: fm hele veien rundt (36)
  8. omg.: 2 fm i hver 6. m (42)
  9.-17. omg.: fm hele veien rundt (42)
  18. omg: *5 fm, 2 fm sm*, gjenta *-* hele veien rundt (36)
  19. omg.: fm hele veien rundt (36)
  20. omg.:  *4 fm, 2 fm sm*, gjenta *-* hele veien rundt (30)
  21. omg.: fm hele veien rundt (30)
  22. omg.:  *3 fm, 2 fm sm*, gjenta *-* hele veien rundt (24)

  1 km i 1. m i neste runde, klipp garnet og fyll kroppen.

  Hode
  Start med snabelen og arbeid deg opp mot hodet.

  1. omg.: 6 fm i en magisk ring (6)
  2. omg.: 2 fm i alle m (12)
  3. omg.: fm hele veien rundt, men hekle i kun bakløkker (12)
  4. omg.: *2 fm, 2 fm sm*, gjenta *-* hele veien rundt (9)
  5. omg.: 1 fm, 4 stm, 1 fm, 3 km (9)
  6.-8. omg.: fm hele veien rundt (9)
  9. omg.: *2 fm, 2 fm i neste m*, gjenta *-* hele veien rundt (12)
  10. omg.: fm hele veien rundt (12)
  11. omg.: *3 fm, 2 fm i neste m*, gjenta *-* hele veien rundt (15)
  12. omg.: *4 fm, 2 fm i neste m*, gjenta *-* hele veien rundt (18)
  13. omg.: *1 fm, 2 fm i neste m*, gjenta *-* 6 ganger. deretter 6 fm (24)
  14. omg.: *2 fm, 2 fm i neste m*, gjenta *-* 6 ganger. deretter 6 fm (30)
  15. omg.: fm hele veien rundt (30)
  16. omg.: *3 fm, 2 fm i neste m*, gjenta *-* 6 ganger. deretter 6 fm (36)
  17. omg.: fm hele veien rundt (36)
  18. omg.: *4 fm, 2 fm i neste m*, gjenta *-* 6 ganger. derefter 6 fm (42)
  19.-24. omg.: fm hele veien rundt (42)

  Hvis du bruker safety eyes, så sett de fast mellom 14. og 15. omgang, med 9 m mellom.

  25. omg.: *5 fm, 2 fm sm*, gjenta *-* hele veien rundt (36)
  26. omg.: fm hele veien rundt (36)
  27. omg.: *4 fm, 2 fm sm*, gjentag *-* hele veien rundt (30)
  28. omg.: fm hele veien rundt (30)
  29. omg.: *3 fm, 2 fm sm*, gjenta *-* hele veien rundt (24)
  30. omg.: *2 fm, 2 fm sm*, gjenta *-* hele veien rundt (18)

  Fyll hodet med fyllvatt.

  31. omg.: *1 fm, 2 fm sm*, gjenta *-* hele veien rundt (12)
  32. omg.: 2 fm sm hele veien rundt (6)

  Sy hullet sammen og feste trådene. Sy deretter litt hårpjusk på toppen av elefantens hode og sy hodet fast på kroppen.

  Ører
  1. omg.: 11 lm
  2. omg.: 10 fm i alle lm på nær den første (10)
  3. omg.: 1 lm, snu, 2 fm i 1. m, 8 fm, 2 fm i siste m (12)
  4. omg.: 1 lm, snu, 2 fm i 1. m, 10 fm, 2 fm i siste m (14)
  5. omg.: 1 lm, snu, 2 fm i 1. m, 4 st, 9 fm (15)
  6. omg.: 1 lm, snu, 2 fm sm, 7 fm, 4 st, 2 fm (14)

  Hekle 4 fm langs siden ned og feste tråden. Lag en til på samme måte.

  Forbein
  1. omg.: start evt. med en lyserød farge, 6 fm i en magisk ring (6)
  2. omg.: 2 fm i alle lm (12)
  3. omg.: 2 fm i hver 2. m (18)
  4. omg.: 2 fm i hver 3. m (24)
  5. omg.: skift til elefantens farge, fm hele veien rundt, men kun i bakløkker (24)
  6. omg.: *2 fm, 2 fm sm*, gjenta *-* hele veien rundt (18)
  7.-11. omg.: fm hele veien rundt (18)

  Avslutt med 1 km i første maske av den neste runde og klipp av garnet. Fyll beinene med vatt og sy dem fast på framparten til elefantkroppen.

  Bakbein (2 stk.)
  1 omg.: start evt. i lyserød farge, 6 fm i en magisk ring (6)
  2. omg.: 2 fm i alle lm (12)
  3. omg.: 2 fm i hver 2. m (18)
  4. omg.: 2 fm i hver 3. m (24)
  5. omg.: skift til elefantens farge, fm hele veien rundt, men kun i bakløkker (24)
  6. omg.: *2 fm, 2 fm sm*, gjenta *-* hele veien rundt (18)
  7. omg.: 6 st, 3 fm, 6 km, 3 fm (18)
  8. omg.: 9 fm, 6 km, 3 fm (18)
  9. omg.: fm hele veien rundt
  10. omg.: 1 lm, snu, 2 fm sm, 8 fm, 2 fm sm (10)
  11. omg.: 1 lm, snu, 2 fm sm, 6 fm, 2 fm sm (8)
  12. omg.: 1 lm, snu, *2 fm sm*, gjenta *-* 4 ganger totalt (4)
  13. omg.: 1 lm, snu, *2 fm sm*, gjenta *-* 2 ganger totalt (2)

  Klipp av garnet, fyll beinene og sy dem fast på bakdelen til elefantkroppen.

  Hale
  1. omg.: 4 lm
  2. omg.: 3 fm ned langs de 4 lm

  Klipp av garnet og lag en knute på de to garn endene og klipp de deretter av i ca. 1 cm lengde, så de utgjør elefantens " halehår ". Sy halen til kroppen.  Du må mer enn gjerne spørre om det er noe du lurer på, eller ikke forstår. Så skal jeg hjelpe og forklare deg, så du klarer hekle denne søte herlige elefanten! Han er definitivt den elefanten som har kapret mitt hjerte når det kommer til hekla elefanter. Den litt bøyde snabelen, de søte ørene og ikke minst hårstråene på hodet og bak på halen.
  Han er bare helt bedårende nydelig!
  Og så kan du jo f.eks. legge inn lyd i magen hans! Et godt tips er å ta et tomt kinderegg, fylle det med litt ris og tape godt med en sterk god tape. Jeg bruker en sterk bred blank tape som sitter veldig godt. Legger kinderegget inn i magen med fyllvatt rundt.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 • Publisert: 19.10.2016, 16:53
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 4 kommentarer
 • Terminen er nær!

 • Publisert: 18.10.2016, 12:48
 • Kategori: Mitt hundeliv
 • Så heldig jeg er, jeg har fått muligheten til nok en gang å få følge en slik vakker og ærefull begivenhet fra begynnelsen til nesten slutt. 
  Da jeg fikk høre om graviditeten, kom gledestårer frem i øyekroken. Tenk,- familieforøkelse!  Jeg sliter med å finne ord som kan beskrive min glede og iver! Jeg tar meg selv i å sitte å glise fra øre til øre, tenker og planlegger fremtiden med denne spennende og herlige familieforøkelsen. Gleden, spenningen, iveren, kjærligheten inni meg som bare venter på å få overøses denne lille skapningen som skal komme til verden! Jeg kan ikke vente.....

  Tiden har gått så fort, og jeg som var så sikker på at den kom til å snegle seg avsted etter at jeg fikk beskjeden om graviditeten. Heldigvis at den ikke har gått sent, vil jeg nå si! Jeg tenker på alt som skal gjøres av forberedelser her hjemme, alt som skal kjøpes inn, alt som skal få sin helt nye plass både her i huset, i rommene og ikke minst plassen som venter på denne lille - i mitt hjerte. Det er så overveldende og fantastisk,- jeg kan ikke fatte og begripe hvordan jeg kan være så heldig som jeg føler meg nå! 
  " Fortjener jeg dette? " Tankene kommer snikende gang på gang, og når jeg har innfunnet meg med at " joda, Bente. Dette fortjener du virkelig! "
  Så kommer neste tanke snikende, " Og fortell meg så; hvorfor fortjener du da dette? "
  Det er meg selv og min usikkerhet som ikke klarer å bli enig med hverandre riktig enda. Usikkerheten kommer ikke av at der skal bli en familieforøkelse her hjemme. Den kommer av at dette er så uendelig ufattelig, jeg forstår enda ikke hva jeg har sendt ut til universet som gjør at jeg fortjener å oppleve denne drømmen min som endelig går i oppfyllelse!

  Tro det eller ei, Bente - nå skjer det! Den går i oppfyllelse, etter et par ti års ønsker og drømmer om nettopp dette her! "
  For det er det som er tilfelle,- jeg har drømt om dette i over 20 år. Drømt om å ha en rundt meg som kan passe på meg, vokte rundt meg og virkelig være fryktinngytende om det virkelig trengs, og samtidig være verdens mest kosete kosebamse for herlige lille Mina Adeline.  En som kan være rundt meg 24/7, som er min bestevenn i tykt og tynt, og som godtar meg for nettopp den jeg er med alle mine feil og mangler.
  Nå er det bare en ukes tid igjen, så kommer han til verden! Sammen med sine søsken. Tenk,- endelig skal min drøm bli til virkelighet, endelig...

  Det er jo ingen tvil om at det mentale innen avl er livsviktig. Gemyttet må være på sin plass, altså " calm and collected ", oppdrettet har en god del å si - og så er det vi som disse nydelige skapningene kommer til, som har som oppgave å gjøre resten av jobben med både gemytt og utdannelse.
  Sluntrer vi unna her, så er det helt og holdent vår egen feil!
  For min del skal det ikke bli noe unnasluntring! Her skal det jobbes i takt med utviklingen, og samtidig ha det morsomt under hele utdanningen sammen med denne herlige karen.

  De som kjenner meg vet at jeg ikke tar telefonen om noen ringer meg, når jeg sliter med store smerter i kroppen. Da er det ikke mange som klarer å få fatt i meg, siden jeg lukker meg veldig mye inne i meg selv. Men jeg vet med 110% sikkerhet, at hver gang telefonen ringer og jeg ser at det er mine herlige naboer som vil ha fatt i meg,- ja da tar jeg telefonen med iver og glede! Enten er det for å fortelle meg at fødselen er igang, eller for å snakke om det nært forestående.
  En slik samtale ville jeg ikke gått glipp av for alt i verden!
  Her er en link til denne fantastisk vakre og vidunderlige kombinasjonen. Og det er bare å ta kontakt med dem, om du vurderer å anskaffe deg en selv også. 
  Herlige folk, herlige oppdrettere og herligere gemytt på hundene skal en virkelig lete LENGE etter!
  Jeg har selv vært oppdretter av en annen rase i nærmere 20 år, så jeg vet når jeg treffer hunder med verdens beste gemytt. Og det har jeg hos mine snille gode naboer, virkelig!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #termin #fødsel #familieforøkelse #birth #tanker #tankefull #glede #iver #forberedelser #fødselinorge #norge #rottweiler #rottweilervalp #rottweilervalper #rottweilerhosnaboen #norge #norway 

   

 • Publisert: 18.10.2016, 12:48
 • Kategori: Mitt hundeliv
 • 2 kommentarer
 • Pulsvotter som holder deg varm ( gratis oppskrift )

 • Publisert: 17.10.2016, 18:08
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • I det siste har jeg tenkt en del på hva tid jeg skal ta frem rokken og spinne garn av all ulla jeg har liggende? Jeg har flere kilo med hvit vakker samojdhund ull, blant annet. Jeg har en plan om å spinne ulla, og strikke meg en fotsid kåpe. På den måten har jeg fått samlet alle minnene og ulla etter alle hundene jeg har hatt opp gjennom alle årene.
  Men etter at jeg mistet Kiwi, samojedhunden min, så har jeg ikke klart å ta i hverken ullen eller rokken......  Jeg har ingen idè om når jeg kan klare å være klar for å spinne garnet, men jeg begynner å glede meg til den dagen kommer at jeg endelig sitter ved rokken igjen. 
  Men i helgen strikket jeg meg noen herlige pulsvotter! Jeg har aldri hatt pulsvotter selv, og heller ikke strikket votter uten plass til fingrene. Men det gikk egentlig veldig fort å strikke dem, og i ren ull så skal jeg love dere at de varmer enormt godt også!
  Her kommer oppskriften :

  Garn: Sterk fra Du store Alpakka. ( 50 gram = 137 m )
  Pinner:  4 strømpepinner nr 3,5.

  Legg opp 44 masker.
  Strikk 2 rett-2 vrang mønster til det måler 6 cm.
  Fell en maske i hver vrang maske, slik at du nå skal strikke 2 rett-1 vrang til arbeidet måler 10 cm.
  Strikk 2 cm glattstrikk, ( valgfritt ---> ) samtidig som du strikker dobbel perlestrikk over de første 6 maskene. 
  Dobbel perlestrikk strikkes slik :
  1.p: *1 r, 1 vr *, gjenta fra *-*.
  2.p: r over r og vr over vr.
  3.p: *1 vr, 1 r *, gjenta fra *-*.
  4.p: vr over vr og r over r. 


  Nå skal du øke til tommelmasker: øk på hver side av den andre masken på første pinne på omgangen, øk på annen hver omgang, 5 ganger. 
  Når arbeidet måler 15 cm: strikk 1 maske, sett de neste 11 maskene på en tråd eller sikkerhetsnål. Legg opp 8 masker på pinnen.
  Fortsett med glattstrikk til arbeidet måler 20 cm.
  Strikk nå ca 2 cm 2 rett-1 vrang, fell av.
  Tommel:
  Sett de 11 maskene over på pinne, plukk opp 8 nye masker på motsatt side.
  Strikk 3 cm glattstrikk, 
  strikk så ca 2 cm 2 rett-1 vrang og fell av.
  Strikk en til på samme måte.  Dette blir så absolutt ikke de siste pulsvottene jeg strikker! For selv om det er de aller første jeg har selv, så er det ingen tvil om at jeg skal ha mange flere å bruke! Jeg har bestemt meg for å strikke og hekle flere, og vesle Mina Adeline vil visst også ha. Så hun skal få noen hekla pulsvotter med nisselue på.
  Vi har allerede funnet frem til hvordan de skal se ut, nå må jeg bare klare å dikte oppskriften til de.  Om du ønsker å kjøpe slike vakre " Homemade " knapper i tre, så er de kjøpt på Wish.com. Du kan også bruke annet garn enn det jeg brukte her, men til denne oppskriften bør du nok finne et garn som tilsvarer Sterk sånn noenlunde. Denne linken som heter Garnalternativer syntes jeg er helt genial å bruke når jeg vil ha et annet garn enn hva som er oppgitt i en oppskrift.
  Så hva venter du på? Kaste deg over strikkepinnene og strikke deg eller en god venn, noen herlige pulsvarmere.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #strikkeoppskrift #knittingpattern "pattern #strikke #elskerstrikking #loveknitting #pulsvarmere #warmers #garn #yarn #sterkfradustorealpakka #ullgarn #wool #knitwear #høst #fall #høstinorge #fallinnorway #norge #norway 

 • Publisert: 17.10.2016, 18:08
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 4 kommentarer
 • Puff stitch flower - hekle litt sommer inn i høststormene? ( gratis oppskrift )

 • Publisert: 16.10.2016, 14:40
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Jeg titter ut gjennom vinduet og ser trærne stå i vinkel. Bladene fra trærne flyr som snøfnugg rundt omkring og lander på helt random steder der ute. 
  Gradestokken viser at høsten uten noe som helst tvil er kommet, men det var jo ingen tvil om det heller. Bare dette synet ute var nok til å overbevise selv en blind person om at sommeren er over for denne gang.
  Et år til neste varme og solsteik skal komme, et år til nye blanke sommer-ark og sommerlige aktiviteter. For min del er sommeren meget hektisk, da det er tiden jeg pleier å høste inn masse spennende og herlige urter fra naturen, og lager diverse oljer, siruper, saft, tinkturer osv som vi bruker nå som høsten er kommet.
  Men jeg har en glimrende idè til hvordan du kan hekle litt sommer inn i høstkulden om du vil?  Disse herlige og søte blomstene kan du hekle mye forskjellig med. Du kan sy de sammen til et babyteppe, vognteppe, sjal til deg selv, en liten veske, baderomsteppe, skjerf, pute, jakke osv osv. Her er det bare å hekle ivei og la fantasien ta fullstendig overhånd! For disse søte blomstene kan man faktisk bruke til det aller meste.

  Garn :
  Du kan bruke egentlig hva slags garn du måtte ønske. Selv liker jeg godt å hekle disse blomstene i ullgarn, også med tanke på at det varmer godt for den lille som skal ligge under dette teppet jeg har her. Men det er valgfritt hva garn du vil bruke, og bruk den tykkelsen på heklenålen som du trenger til nettopp det garnet du velger.

  Forkortelser :
  lm = luftmaske
  fm = fastmske
  kjm = kjedemaske

  Oppskriften :
  Start med å lage en magisk ring med 6 fm ( fastmasker ).
  2 fm i alle m hele omgangen, så du har 12 fm.

  For dere som syntes det er vanskelig å lage magisk ring, kan du starte på denne måten :
  hekle 4 lm, og føy sammen med en km så de danner en ring, 2 lm (teller som første fm) og hekle videre 11 fm i ringen, 1 kjm.

  Kronblad :
  Første kronblad: 2 lm, kast og trekk opp garnet, kast og dra opp garnet to ganger i samme maske, (totalt tre ganger) og gjør et kast. Stikk heklenålen inn i neste maske, kast og trekk garnet opp to ganger, (totalt tre ganger i den masken), kast og trekk gjennom alle løkkene på heklenålen. 2 lm.

  Stikk heklenåla inn i lm nr. 2, og lag en kjm i neste maske. ( Neste kronblad og de øvrige 5 kronblader, totalt 6 stk.) * 2 lm, kast og trekk garnet opp, kast og dra opp 2 ganger, (totalt tre ganger) og lag et nytt kast og stikk heklenåla inn neste maske, kast og trekk garnet opp to ganger, (totalt tre ganger i denne masken), deretter kast og trekk gjennom alle løkkene på heklenåla. Hekle 2 lufmasker. Stikk heklenåla i 2. lm og lag en kjm i denne masken* Gjenta for hvert kronblad. Til slutt lager du en kjm i det siste kronbladet. Klipp av og sy inn endene.

  Her kan dere se en superbra film som viser utrolig godt hvordan man hekler puff stitch flower. I filmen hekler de magisk ring med 12 fm, her har jeg gjort det litt annerledes siden jeg gjør som jeg har skrevet i oppskriften min. Men det er valgfritt hvordan man lager starten.


  Blomstene er kjempekoselige å sitte å hekle, nå som høsten herjer utenfor husets fire vegger. 
  Så nå gleder jeg meg til å se link til bilder av deres hekla puff stitch flowers?
  Håper du likte oppskriften, og spør gjerne om det er noe du lurer på. Så skal jeg hjelpe deg så godt jeg bare kan.  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
      

   Jeg pleier ikke å vise noe fra min neste blogg som kommer ut, men denne gangen gjør jeg et lite unntak! For disse var så     utrolig kjekke  strikke, og de kunne jeg strikke og bli ferdige med i løpet av bare en kveld! Det er helt utrolig hvor fort det       går å strikke disse. Så om du vil ha gratis oppskrift på disse herlige pulsvarmerene, så følg med når neste blogg           kommer ut om kort tid.

   

    De er strikket i 100% ren ull, og er helt utrolig gode og varme å ha på seg!

   

    Om du vil ha min oppskrift på disse pulsvottene så følg med når neste blogg med gratis oppskrifter kommer ut!

   

   

   

  #puffstitchflower #crochet #crocheting #blomster #heklablomster #hekletblomster #hekle #heklenål #garn #ullgarn #yarn #woolyarn #håndarbeid #handcraft #gratishekleoppskrift #freecrochetpattern #lovemylife #høst #fall #høstinorge #fallinnorway #norge #norway 

 • Publisert: 16.10.2016, 14:40
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • Go baggy or go home? - gratis strikkeoppskrift

 • Publisert: 15.10.2016, 11:13
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Baggy kan være både pent og stiligt. For min del må bare ikke den baggy delen være bak på rattata der alt fra halve til hele bokseren vises. Da får jeg en nesten uovervinnelig sterk trang til å gå bort og dra litt ekstra i buksedelens rattata som allerede henger nede på knærne til personen!
  Men denne oppskriften handler ikke om bukser, men heller om luer. Baggy lue!  Garn : Tove fra Sandnes Garn ( 50 gram = ca 160 meter )
  Garnforbruk : ca.70 gram

  Strikkepinne : 5 mm ( en liten rundpinne )

  Legg opp 104 m 
  Strikk 2 rett og 2 vr i 9 cm

  På første glattstrikkingsomgangen øker du 9 m jevnt fordelt, totalt 113 m.

  Strikk 17 cm med glattstrikking eller så langt som du ønsker. Det er lengden her som avgjør hvor baggy luen blir.

  Felling: 
  *Strikk 6 masker, 2 rett sammen* gjenta rundt hele omgange, 3 omg glattstrikking 
  *Strikk 5 masker, 2 rett sammen* gjenta rundt hele omgangen, 3 omg glattstrikking 
  *Strikk 4 masker, 2 rett sammen* gjenta rundt hele omgangen, 2 omg glattstrikking 
  *Strikk 3 masker, 2 rett sammen* gjenta rundt hele omgangen, 1 omg glattstrikking 
  *Strikk  2 rett sammen* gjenta rundt hele omgangen 
  *Strikk 2 rett sammen* gjenta rundt hele omgangen 
  Nå er det 8 masker igjen, klipp tråden og trekk den gjennom maskene og fest tråden.

  Toves i maskinen med Milo på 40 eller 60 grader. Dette må du prøve deg fram til hvordan din maskin tover, det er stor forskjell!! Forskjellige farger toves forskjellig har jeg funnet ut. Jeg tover på 40 grader kort vask, sammen med et dongerybukse en eller to ganger. 
  Et annet tips er å bløte vottene og tove dem i tørketrommelen sammen med et håndklè, men her må du hele tiden sitte og passe på. For plutselig kan de ha tovet seg litt for mye, men du har likevel den beste kontrollen over tovingen ved å gjøre det på denne måten!


  Mitt nydelige barnebarn Mina Adeline i fjor vinter med både sin nye baggy lue og sine nye sjyvotter. Blogg med gratis oppskrift til de tova sjyvottene kan du finne her : Sjyvotter - barnehagetantenes favoritt! ( gratis oppskrift )
  I skoene sine har hun hjemmelagede tova såler, blogg om hvordan jeg laget de kommer snart så følg gjerne med.  Jeg vet der er litt forskjellige metoder for å lage såler, men nå skal dere snart få min versjon.

  Det er noe i det som sies,- er man varm på hodet så er man varm i kroppen. En god lue er enormt viktig for både store og små, og et lite tips kan være og også strikke inn reflekstråd slik at de små ( og store ) lettere blir sett i trafikken?! Jeg gjorde ikke det med denne luen, men skal så absolutt gjøre det med neste baggy lue jeg strikker og tover.
  Jeg kunne også med fordel ha strikket denne luen lenger enn hva jeg gjorde, for å få den mer baggy. Men likevel så ble jeg faktisk ganske så fornøyd med luen når den kom på hodet til Mina Adeline. Å se gleden og kjærligheten stråle fra øynene hennes over å få lov til å få på seg tova lue og votter, fortalte meg at alt sammen var mer enn vellykket for denne lille skjønne jenta! Så da var saken biff, jeg skulle bare lene meg tilbake og være stolt over jobben jeg hadde gjort for henne.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no 

  #gran #sandnesgarn #tovegarn #yarn #sandnesyarn #toveyarn #knit #knitting #strikke #strikkeoppskrift #tovabaggylue #tovetbaggylue #feltedbaggyhat #felted #tovet #tova #lue #hat #strikkeplagg #knitwear #høst #fall #fallinnorway #høstinorge #barnehage #barnehagebarn #kindergarden #kindergardenchild #varmlue #warmhat #barnelue #childrenshat #varmeører #warmears #grandchild #lovemygrandchild #barnebarn #elskermittbarnebarn #strikkerformittbarnebarn #knittingformygrandchild #norway #norge 

 • Publisert: 15.10.2016, 11:13
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • Sjyvotter - barnehagetantenes favoritt! ( gratis oppskrift )

 • Publisert: 14.10.2016, 14:40
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Vinden river i vinduer og tak, med sine supersterke lange fingre som griper fatt om huset vårt. Inne sitter jeg god og varm, og med strikkepinner i hendene mens katten vår Fersken leker med garnnøster som flytter seg rundt på gulvet etterhvert som jeg strikker.
  Bladene fra trærne faller tett i tett ute i luften, jeg kan se de fly avsted ganske så langt før de lander et sted på bakken.. Ingen tvil,- høsten er kommet for å bli, snart kommer minusgradene og da er det godt å være forberedt å ha varme plagg klar.
  I barnehagen har de allerede begynt å etterlyse de så utrolig gode tova vottene som jeg laget til Mina Adeline i fjor. De er litt små i år, så nå skal jeg lage nye par til henne. I fjor laget jeg noen gule og noen brungrå. Utrolig gode votter som sitter overraskende godt på de små barnehendene, og samtidig holder de aktive hendene gode å varme i kulden.  Jeg hadde over lengre tid tenkt å lage noen tova votter til mitt barnebarn, og siden jeg driver litt i det små med toving til hest og rytter så falt det ganske naturlig å ville tove noe til Adeline også. Så jeg tok meg en tur på garnbutikken og valgte ut garn til disse vottene til sjarmtrollet her hjemme.
  Her er gratis oppskrift på dem, jeg har tatt utgangspunkt i en annen oppskrift men gjort den litt mer til min egen siden jeg har valgt annet garn slik at størrelsene ble annerledes.
  Her er min utgave av sjyvottene :

  Garn : Tove fra Sandnes Garn ( 50 gram = ca 160 meter )
  Strikkepinne : 5 og 3,5
  Størrelse : 0-1 år, 2-3 år, 5 år, 8 år, 12 år, dame

  Legg opp 26, 28, 30, 32, 34, 40 masker, på pinne nr 5. Strikk fram og tilbake på to pinner, til du har 3 riller. Sett maskene på fire pinner, og strikk med glattstrikk 9, 9, 10, 12, 12, 12 omganger. Bytt til pinne 3,5 og strikk 8 omganger.

  Bytt til pinne 5 og strikk 7, 8, 9, 12, 13, 15 omganger glattstrikk. Sett de første 6, 6, 6, 7, 8, 8 maskene på første pinne på en tråd til tommel.
  OBS! På venstre vott setter du de siste maskene, tilsvarende antall, på pinne 4 på en tråd. 
  Legg opp like mange masker over tommelhullet og strikk til votten måler 7, 8, 10, 12, 14, 15 cm fra tommelhullet, eller til den dekker langfingeren.

  Felling:
  Pinne 1 og 3: strikk en maske, strikk to masker sammen.
  Pinne 2 og 4: strikk til det er tre masker igjen, strikk to masker sammen, strikk en maske.
  Strikk slik på hver omgang til det er 8 masker igjen. Trekk tråden gjennom maskene og fest godt.

   

  Tommel:
  Sett maskene på tråden på en pinne, plukk opp like mange masker på oversiden av hullet + en maske i hver side. Fordel maskene på 2 pinner ( eller flere pinner om du heller liker det best ) og strikk til den måler 6, 7, 7, 8, 8, 9 cm eller til den dekker tommelen.

  Felling:
  Pinne 1 og 3: strikk to masker sammen på begynnelsen av pinnen.
  Pinne 2 og 4: strikk til det er to masker igjen, strikk de sammen.
  Fell slik til du har 4 masker igjen. Trekk tråden gjennom maskene og fest trådene godt.


  Mina Adeline med sjyvottene og matchende tova baggy lue vinteren 2015/16.

  Toves i maskinen med Milo på 40 eller 60 grader. Dette må du prøve deg fram til hvordan din maskin tover, det er stor forskjell!! Forskjellige farger toves forskjellig har jeg funnet ut. Jeg tover på 40 grader kort vask, sammen med et dongerybukse en eller to ganger. 
  Et annet tips er å bløte vottene og tove dem i tørketrommelen sammen med et håndklè, men her må du hele tiden sitte og passe på. For plutselig kan de ha tovet seg litt for mye, men du har likevel den beste kontrollen over tovingen ved å gjøre det på denne måten!

  Når vottene er ferdige, skal jeg lage tova såler til skoene hennes. Det er definitivt noe som har reddet oss alle her hjemme i huset, til å slippe unna forkjølelse sist vinter - ingen tvil om det! De er gode og varme, og selv om en skulle være uheldlig å bli våt i skoene, så holder sålene deg varm og du slipper unna forkjølelse og andre kjedelige sykdommer ( influensa osv ).

  Håper denne oppskriften er til glede og hjelp for noen av dere som leser denne bloggen. Den har hvertfall gledet mitt barnebarn enormt siden hun får ha varme hender gjennom høsten og vinteren! Og gledet hennes mamma som er så utrolig takknemlig for alt jeg strikker til hennes nydelige datter.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden  #tovavotter #sjyvotter #strikking #strikkeplagg #barnebarn #barnehageplagg #garn #sandnesgarn #tovegarn #høst #fall #kindergarden #mittens #feltetmittens #grandchild #lovemygrandchild 

 • Publisert: 14.10.2016, 14:40
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • Ultralyd - glede!

 • Publisert: 07.10.2016, 11:39
 • Kategori: Mitt hundeliv
 • J - E - G    E - R    I    E - K - S - T - A - S - E ! 
  Spenningen stiger idet ultralydmaskinen startes, og gelèen sprutes på magen. Hva vil komme til syne på det lille tv apparatet til ultralydmaskinen tro? Jeg kjenner jeg skjelver av spenning, selv om jeg hele tiden har vært så selvsikker og bevisst på at der er smått i magen!
  En ting er å si det på en selvsikker måte - noe annet er det når sannhetens time er kommet... Tiden er inne for at jeg skal få vite om jeg har hatt rett hele tiden!
  Jeg er jo en ukuelig optimist hele tiden.  Da spørsmålet kom om jeg ville være med på utralyd, var jeg ikke sen om å takke JA. Selvfølgelig ville jeg det! Det er stort å få være med på ultralyd, og i tillegg gjaldt det jo på en måte meg også da. Eller, i hvertfall sånn indirekte - for å si det sånn.
  Som dere sikkert husker, så mistet jeg min aller beste venn gjennom 11 år - i sommer.. Kiwi var den herligste samojedhunden jeg noen gang har hatt ( jeg var oppdretter av denne rasen i en god del år, og drev kennel Aquasam ). Vi opplevde, slik som så mange andre hundeeiere, mye godt og vondt sammen. Vi opplevde også noe svært traumatisk!... Såpass traumatisk at det er årsaken til bytte av hunderase denne gangen.
  ( Her er link til bloggen om du vil lese hvordan jeg mistet mitt halve hjerte i sommer; Når hjertet gråter blod... )

  Uansett hvor enn jeg elsker samojedhunden, dens herlige lynne, fantastiske oppførsel overfor barn, dens vidunderlige mangfold av egenskaper og bruksområder osv osv. Jeg kunne snakket og skrytt av denne rasen i evigheter, og den er verdt hvert eneste ett ord!
  Men når det kommer til vakthund egenskaper, så mangler det litt på det med å leke politi overfor personer som trosser grenser..

  Den lykkelige vordende mor lå motvillig på ryggen sin, mens veterinæren la apparatet på magen hennes. Den kalde gèlen mot huden hennes, tror jeg ikke gjorde det noe bedre. Opp på skjermen poppet det straks tre små bobler, og inni dem noen små firbente nurk.
  Gleden i rommet hos veterinæren var virkelig til å ta og føle på nå! En kunne kjenne hvordan det forandre seg fra spenning som lå i luften, til en lettelsens glede som fylte rommet helt plutselig!
  Veterinæren sa at når en kan se valper såpass fort under ultrayden, så tyder det på at der er en del små nurk inni magen hennes. Disse tre så hun med det samme, og ganske så langt bak også, bare på den ene siden av magen. Der lå småttiser på andre siden også, så vi. 
  Så jepp, nå skal det bli liv i huset vårt igjen!

  Jeg har alltid drømt om å ha en vakthund, en hunderase som er avlet for å passe på folk og hjem. Men likevel ble det aldri til at jeg fikk meg noen vakthund.
  Ikke før nå! Slik som livet tok en real 360 graders vending like før jeg mistet Kiwi, har jeg aldri noen sinne opplevd! Jeg har alltid vært glad i edle hester og hunder, selv om samojeden da ikke er noen direkte edel rase på noen måte. De er robuste.
  Robust skulle også den neste hunderasen min være, noe jeg fikk erfare da vi kom på Lister Hundesenter i Kvinesdal en kveld etter ferien i sommer for å hente hjem hundene våre.
  ( Dette er det eneste hundesenteret jeg kommer til å levere hundene mine fra meg. Hundene har det helt fantastisk, samt at jeg fikk tilsendt MMS av hunden min på turer og hjemme på senteret, med skriv om hva de har gjort den dagen. Jeg kjente at jeg kunne slappe helt av på ferien min, og bekymret meg ikke for Kiwi i det heletatt. En herlig følelse. )
  I døren møtte nemlig tre nydelige rottweilere oss! Det herlige og rolige gemyttet dems! Jeg ble helt målløs, for det var nemlig ikke sånn jeg hadde hverken hørt at denne rasen er, eller lest at de er. Men disse tre vakre skapningene hilste oss velkommen inn, ja til og med mitt lille barnebarn på 3 år ble ønsket velkommen på en slik kjærlig og fantastisk måte av disse rolige rottweilerene.
  Jeg følte meg slått i bakken tankemessig sett! Var det sånn disse hundene skulle være altså? Tankene raste i hodet mitt, ingenting stemte med hva jeg hadde lest og hørt om denne rasen...

  Jeg lå på gulvet og koste med hundesenterets rottweiler hann, da jeg plutselig kjente en helt merkelig følelse fylle meg! Der og da visste jeg med 110% sikkerhet at jeg har funnet den rasen jeg skal ha! Det var ingen som helt tvil i min sjel lenger, ja jeg skriver " lenger " - for jeg har lett etter den rette hunderasen som jeg vil ha når jeg en gang i tiden kom til å miste Kiwi..
  Jeg har søkt i noen år etter den rette rasen, men ikke funnet den. Og der,- mens jeg ligger på gulvet med den største rottweilergutten jeg har sett, med et hode så stort at hånden min blir en liten fis mellom ørene hans. Nettopp da vet jeg plutselig hva hund jeg skal ha!
  Jeg skal ha en rottweiler!!
  Nå hører det med til historien at vi spurte eierne av senteret mye om rasen, vi snakket i sikkert et par timer om rasen mens jeg hele tiden lå på gulvet og klødde på den ene rottisen etter den andre. Og mens mitt 3 årige barnebarn lekte og koste seg sammen med hundene hun også.
  Så familievennlig de er, så flink de er med barn, så forsiktige og med et gemytt som er helt utrolig!

  I denne mnd blir de små nurkene født, og siden vi er naboer kan vi ta noen sneekpeek på de små litt oftere enn hva vi hadde kunnet gjort om vi bodde langt borte fra hverandre. Det er ca. 3 uker igjen til de små kommer til verden, og vi venter i spenning og gleder oss helt vilt!
  Nå skal det endelig bli litt mer liv i huset vårt her på småbruket, endelig skal det bli turer igjen med hund og en kompis ved min side i mange år fremover.
  Det føles nesten litt uvirkelig, men på en annen måte ikke. 
  Dette blir rett å slett helt fantastisk!!

 • Publisert: 07.10.2016, 11:39
 • Kategori: Mitt hundeliv
 • 0 kommentarer
 • hits