benteslilleverden

Julegavetips,- Prikken over i `en ( gratis hekleoppskrift )

 • Publisert: 30.11.2016, 10:18
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Jeg har i evigheter ønsket meg dette selv, og nå klarte jeg ikke holde meg lenger! Oppi all julegaveshopping - og alt jeg lager i julegaver, så stoppet jeg opp en dag og heklet meg denne nydelige prikken over i `en som jeg har valgt å kalle den. Denne hekler du på bare en dag, og i tillegg så har du tid til litt juleshopping og middag!

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )  Denne nydelige kurven hekles noe helt overraskende fort, siden du bruker heklenål nr. 15 mm !
  Garnet jeg brukte var interiørgarnet fra Europris : Trysil Big Interiør, og heklet med dobbel tråd.

  OPPSKRIFT :

  Omg 1 : Magisk ring og 8 st.
  Omg 2 : 2 st i hver m ( 16 st )
  Omg 3 : * 1 st i første, 2 st i neste * runden rundt ( 24 st )
  Omg 4 : * 1 st i 2 første m, 2 st i neste m * runden rundt (32 st )
  Omg 5 : * 1 st i 3 første m, 2 st i neste m * runden rundt * ( 40 st )
  Omg 6 : * 1 st i 4 første m, 2 st i neste m * runden rundt * ( 48 st )
  Omg 7 : * 1 st i 5 første m, 2 st i neste m * runden rundt * ( 56 st )

  Nå er du ferdig med bunnen, hvis du vil ha den bredere så hekler du bare videre rundt og bare øker antall enkle st før du har 2 st i samme m.
  Nå skal du hekle neste runde i kun den bakre maskehullet, slik at du får en pen kant nederst på kurven.

  Omg 7 : Hekle 1 st i hver m, men bruk kun bakre maskehull.
  Omg 8 - 15 : 1 st i hver m ( 56 st )
  Bytt farge etter 4 runder med hver farge.
  Omg 16 : 1 st i de 11 første m, 6 lm og hopp over 6 m, hekle deretter videre med 1 st i 22 m, 6 lm og 1 st i de siste 11 m. ( 56 st )
  Omg 17 : Hekle 1 st i hver m. Når du kommer til hanken du heklet sist runde, så hekler du 6 st rundt hele lm slik at du dekker lm med stavene. ( 56 st )
  Omg 18 : 1 st i hver m.
  Fest tråden og kurven er ferdig til bruk.

  Garnmengde : Jeg brukte 8 nøster med grå, 4 nøster med hvit og 4 nøster med beige.

  Copyright :

  Dette er et originalmønster av Bente Broberg og blogggen min Benteslilleverden. Vær vennlig og ikke gjengi dette som ditt eget mønster. Dersom du ønsker å dele oppskriften, vær så snill å lenke tilbake til dette mønsteret. Du kan beholde en kopi til eget bruk, men du kan ikke selge oppskriften.
  Derimot kan du lage og selge eller gi bort i gave, produktet/produkter fra denne oppskriften.
  Mine bilder er copyrighted og skal ikke brukes av andre uten min skriftlige tillatelse som skal skje over mail. Ved bruk av bilder ulovlig, vil det påløpe en viss sum som kreves inn. Copyright loven er veldig streng og stiller utrolig sterkt ved ulovlig bruk av f.eks. bilder.
  Deler du dine egne bilder på nettet eller sosiale medier, så blir jeg glad om du linker til min blogg. Vær så snill å ikke ta æren for noe du ikke har designet selv, men er ærlig og skriver hvem designer er.

  Spør meg gjerne om det er noe i oppskriften som du ikke forstår, så skal jeg hjelpe deg med hva det skulle være!


  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #kurv #basket #hekletkurv #heklakurv #interiør #diy #homemade #crochet #crocheting #hekling #hekle #hekletinteriør #prikkenoverien #interiørgarn #trysilgarn #trysilbiginteriør

 • Publisert: 30.11.2016, 10:18
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 14 kommentarer
 • Husk å ta vare på de små i kulden!

 • Publisert: 28.11.2016, 21:16
 • Kategori: DIY
 • Vi elsker å høre på dem, og vi elsker å se på dem. Men for at de skal overleve, så er det utrolig viktig at vi husker å gi dem mat! Kulden kan være enormt hard for de små, og særlig nå i førjulstiden er der heldigvis mange som husker på å gi dem mat. De husker godt, og husker derfor utrolig godt hvor de fikk mat i fjor. Og kommer stadig tilbake år etter år for å få mat av deg. Husker du på dem år etter år?

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )  Det er så utrolig viktig å lære de små å ta vare på de små forsvarsløse fuglene som synger så vakkert ute, som flyr rundt i sin blendende vakre prakt, fargerike og elegante. Vi må huke å lære barna våre at vi må vise empati og medfølelse overfor disse små skjønnhetene. Nå som frosten og vinteren er kommet, klarer de ikke finne mat selv. Så da er det utrolig viktig at vi henger ut mat til dem.
  Bare husk å være litt kreativ med hvor og hvordan du henger maten opp, om du har katt/katter. Slik at ikke fuglene blir leketøy og mat for kattene.
  Jeg skal gi dere to veldig enkle og greie oppskrifter til å lage og henge ut på samme kveld.
  Det eneste du trenger er :

  Delfiafett 
  Solsikkefrø

  Peanøttsmør
  Doruller
  Dype papirtallerkener o.l.

  Da har du det du trenger til 2 forskjellige oppskrifter allerede!
  For å lage delfiafett-snacks til fuglene, gjør du slik :

  Smelt delfiafettet i en liten gryte. Mens det smelter, heller du solsikkefrø i en dyp papirtallerken. Du kan hive oppi andre ting du vet fugler elsker, slik som havregryn for eksempel. Når fettet har smeltet, så heller du dette over i tallerkenene med fuglematen. Og deretter lar du dette kjøle seg ned i kjøleskapet til fettet har stivnet.
  Lag et hull til å feste tråden i, og heng de ut til fuglene.

  Den andre oppskriften er faktisk enda enklere, tro det eller ei.
  Peanøtt-snacks :

  Smør peanøttsmøret over hele dorullen, og velte dorullen i en dyp tallerken med masse solsikkefrø. Vips så er det klart for å henge ut til sultne små fugler!
  Lett som fot i hose.  Hva pleier dere å gi til fuglene om vinteren? Jeg syntes det er veldig morsomt å lage slike ting som dette til fugler, det går så fort å lage og er så gøy å henge ut. Særlig når du ser fuglene tørr komme og spise, og du kan sitte inne god og varm og se på fuglene som spiser seg gode og mette!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #birds #bird #fugler #fugl #fuglemat #birdfood #vintermat #winterfood #villfugler #wildbirds #foodforbirds #homemadefood #hjemmelagetmattilfugler

 • Publisert: 28.11.2016, 21:16
 • Kategori: DIY
 • 2 kommentarer
 • Julebaksten er igang ( gratis oppskrift )

 • Publisert: 27.11.2016, 19:41
 • Kategori: Matglede med Adeline
 • Første søndag i advent, og hvor blir tiden så av? Denne dagen har jeg viet til mitt overivrige barnebarn som elsker å få være med meg på kjøkkenet og bake. Hun er så ivrig og energisk at jeg må le litt av henne, der hun hopper rundt og smella går i et bankende kjør. De er herlige de små, så fri for bekymringer og stress.

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Julebrødene er tradisjon her i huset!
  Disse julebrødene elsker jeg å spise når de er varme, og med smør og brunost på. Min datter elsker å ha makrell i tomat på de, så her er det bare å finne frem til din egen favoritt til å ha på dem. Du kan også ha suketter oppi deigen, men jeg kan ikke fordra suketter så de styrer jeg lett unna. Smaken er som baken vet du hehe.
  Men her kommer oppskriften til verdens aller beste :

  JULEBRØD

  250 gr smør
  5 dl melk
  1 dl vann
  1-2 ss lys sirup
  1 pk rosiner
  2 pk gjær
  280 gr farin
  1,5 kg hvetemel
  1/2 ts hornsalt
  litt salt
  litt kardemomme

  Heves godt før og etter.

  Stekes på 180 grader i ca.45 minutter.

  Fremgangsmåte :
  Bland alt det tørre i en stor bolle, smelt smøret og ha oppi lys sirup og rosiner når smøret skal kjøles litt. Varm melken og vannet sammen i en gryte, og kjøl ned til fingertemperatur. Hell smøret og melken over det tørre, og rør og elte sammen til en deig. Sett den til heving i godt og vel en halvtime, før du elter den og lager to store boller av deigen.
  Sett den til heving igjen i godt og vel en halvtime, og deretter inn mitt i ovnen i ca.45 minutter.
  Du kan gjerne pensle de to ferdige brødene med et egg eller lunket vann før du har de i ovnen.  Du kommer til å finne fort ut at du trenger aldeles ikke gå på butikken og kjøpe julebrød, disse er mye bedre enn de du kjøper på butikken syntes jeg.
  Jeg tåler ikke hvetemel, så jeg bytter alltid ut hvetemel med speltmel i all gjærbakst og kakebaking. Jeg har aldri merket noe forskjell på maten om jeg bruker hvete eller spelt.


  Å svive den store bollen så den blir enda rundere og finere, er et teamwork.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #julebakst #julebrød #xmasbread #christmasbread #sirup #rosiner #brød #bread #baking #bake #deig #gratisoppskrift 

 • Publisert: 27.11.2016, 19:41
 • Kategori: Matglede med Adeline
 • 2 kommentarer
 • Fra meg - til meg

 • Publisert: 26.11.2016, 23:38
 • Kategori: Mitt hundeliv
 • Noen julegaver lager jeg fra meg selv til meg selv - lapper på. Gjør dere slikt?
  Det hender at jeg noen Jul gjør det, og denne julen er intet unntak. Men hva kommer til å ligge under juletreet vårt av slike pakker i år tro? Denne gangen er ikke min julegave fra meg selv til meg selv, innepakket engang.

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Hvem kan vel pakke inn en eske med en slik herlige " liten " bedårer vel?
  Jeg er helt betatt, han er bare så enormt nydelig og skjønn! Jeg misstenker at han kommer til å leve lenge på valpelisensen sin her i huset haha.
  Klikkerne er funnet frem etter flere års dvale, for her skal det klikkertrenes så det ljomer etter! Så får vi se hvordan han liker vanlige hundesnacks, eller om jeg skal finne frem oppskrift boken til hundesnacks også eller.

  Rocco, som vi skal kalle ham, er født den 28.11.16
  Og han er fra det aller første kullet som hans pappa noen sinne har valgt å få, her i Norge. Ja hvertfall foreløpig da, ikke aner jeg hva deres planer er fremover og deres tanker om Norge osv. Jeg bare elsker tankern på at herlige Rocco skal komme hit og bo hos oss, og at jeg skal få ha mange mange år sammen med denne nydelige gutten. Vi skal ha en helt hav av herlige turer i skog og mark sammen, vi skal trene LP, sikkert kanskje på litt utstillinger og enda flere skogsturer med bæremeis til barnebarnet mitt, kløv, ryggsekk og telt.  Planene har vært klar i lange tider, nå er det bare å vente på at Rocco skal vokse seg stor, få masse solid kunnskap, og få godt nok muskelsett kropp med sterkt god skjelett. Og så bærer det avsted med kløv og telt, langt innover i de grønne skogene for å fiske litt mat, overnatte og se månen langt der oppe på Himmelen.
  Rocco bor faktisk såpass nærme oss, at vi kan se opp til han fra stuen vår. Han bor nemlig i nabohuset vårt, siden naboene våre driver oppdrettet som han er født på. Men masse mer om deres oppdrett, hundesenter og slike ting skal jeg fortelle dere om i en annen blogg som kan omhandle kun dem. Slik som denne bloggen kun omhandler verdens søteste, snilleste og råeste Rocco.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #dog #rottweiler #rottweilerdog #hund #vakthund #mellomstrhund #guardiandog 

 • Publisert: 26.11.2016, 23:38
 • Kategori: Mitt hundeliv
 • 4 kommentarer
 • Slik kan garn hjelpe deg med søvnen ( gratis hekleoppskrift )

 • Publisert: 22.11.2016, 01:36
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Hva er vel ikke kjedeligere enn når man ligger våken halve natten og ikke klarer finne søvnen? Da kan kanskje denne idèen hjelpe deg. 
  Jeg har prøvd og feilet noen ganger ( som vanlig når jeg skal forsøke å lage nye oppskrifter ), men føler selv jeg klarte å få sluttresultatet til på en ganske grei måte. 

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Da jeg hadde laget denne sove - uglen til meg selv, ble mitt lille barnebarn helt vill da hun så den. Og hadde lyst på en selv også. Så da var det bare å sette seg ned og forsøke å lage noe kult til henne også.Hun ville ha med åpne øyne, og slike øyne som jeg laget mot henne ( altså der de ser inn mot nesen sin ).
  Jeg gikk litt i tenkeboksen og dermed ble et nytt par med øyne til, og heldigvis husket jeg å skrive ned oppskriften på øynene.

  Forkortelser :
  lm = luftmaske
  fm = fastmaske
  hst = halvstav 
  st = stav
  d st = dobbelstav
  tr st = trippelstav

  Garn : Bambus fra Sparkjøp
  Heklenål : 4,0 mm ( G )

  OPPSKRIFT til den voskne utgaven :

  Bakre øyedel

  Omg 1 : Magisk ring med 16 st ( 16 )
  Omg 2 : 1 fm i alle m ( 16 )
  Omg 3 : 2 st i hver m ( 32 )
  Omg 4 : 1 fm i alle m ( 32 )
  Omg 5 : * 1 st i første m, 2 st i neste m * gjenta hele runden ( 48 )
  Fest tråden og hekle en til.

  Når du har heklet to like, så hekler du de sammen slik :
  lm de første 7 m, deretter fm rundt begge øyedelene. Fest tråden.

  Fremre øyedel 

  Omg 1 : Magisk ring med 16 st ( 16 )
  Omg 2 : 1 fm i alle m ( 16 )
  Omg 3 : 2 st i hver m ( 32 )
  Fest tråden og lag en til.

  Bruk svart tråd til å sy øyevippene. Og sy øyedelene fast til hverandre.

  Nebbet 

  6 lm, snu
  hopp over en m, lm i andre m fra heklenålen, fm i 2.m, hst i 3.m, st i 4.m, d st i 5.m

  Fest tråden og sy nebbet fast til sove - uglen.

  Du kan bruke strikk til masken, eller du kan hekle to remser med staver og ha strikk over et lite område bak.   OPPSKRIFT til barne utgaven :

  Bakre øyedel

  Omg 1 : Magisk ring med 16 st ( 16 )
  Omg 2 : 1 fm i alle m ( 16 )
  Omg 3 : 2 st i hver m ( 32 )
  Fest tråden og hekle en til.

  Når du har heklet to like, så hekler du de sammen slik :
  lm de første 5 m, deretter fm rundt begge øyedelene. Fest tråden.  Fremre øyedel 

  Omg 1 : Magisk ring med 16 st ( 16 )
  Omg 2 : ( bytt til annen farge ) 1 lm i først m, 1 fm i 2.m, 2 hst i 3.m, 2 st i 4.m, 2 d st i 5.m, 2 tr st i 6. og 7.m, 2 d st i 8.m, 2 st i 9.m, 2 hst i 10.m, 1 fm i 11.m, 1 lm i 12.m. 
  Fest tråden og lag en til.  Sy et par sting med hvit tråd i den svarte delen av øyet, fest øyedelene til hverandre og sy noen øyevipper.

  Nebbet 

  5 lm, snu
  hopp over en m, lm i andre m fra heklenålen, fm i 2.m, hst i 3.m, st i 4.m.

  Fest tråden og sy nebbet fast til sove - uglen.

  Du kan bruke strikk til masken, eller du kan hekle to remser med staver og ha strikk over et lite område bak. 

  Copyright :

  Dette er et originalmønster av Bente Broberg og blogggen min Benteslilleverden. Vær vennlig og ikke gjengi dette som ditt eget mønster. Dersom du ønsker å dele oppskriften, vær så snill å lenke tilbake til dette mønsteret. Du kan beholde en kopi til eget bruk, men du kan ikke selge oppskriften.
  Derimot kan du lage og selge eller gi bort i gave, produktet/produkter fra denne oppskriften.
  Mine bilder er copyrighted og skal ikke brukes av andre uten min skriftlige tillatelse som skal skje over mail. Ved bruk av bilder ulovlig, vil det påløpe en viss sum som kreves inn. Copyright loven er veldig streng og stiller utrolig sterkt ved ulovlig bruk av f.eks. bilder.
  Deler du dine egne bilder på nettet eller sosiale medier, så blir jeg glad om du linker til min blogg. Vær så snill å ikke ta æren for noe du ikke har designet selv, men er ærlig og skriver hvem designer er.

  Spør meg gjerne om det er noe i oppskriften som du ikke forstår, så skal jeg hjelpe deg med hva det skulle være!


  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  #sleep #sleepless #søvnløs #fårikkesove #soveugle #garn #hekling #yarn #crochet #crocheting #barnebarn #grandchild #cottonyarn #bomullsgarn #håndarbeid #owl #crochetowl

 • Publisert: 22.11.2016, 01:36
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 2 kommentarer
 • Jeg skulle hatt en septober...

 • Publisert: 20.11.2016, 16:39
 • Kategori: Håndarbeid
 • Tarmene formelig vrir seg til høyre og venstre, på kryss og tvers og opp å i minte. Mens feberen herjer i kroppen som om jeg bare er et bittelite leketæy for den.
  Hodet hamrer og alle musklene i kroppen skriker mayday mayday!
  Men ingen hører, enkelt å greit fordi det er ikke noen som kan gjøre noe for å hjelpe. Omgansyken er kommet og her har den tenkt å bli værende til den har hakket meg opp, tygget og svelget meg, for så å gulpe meg opp igjen å gjenta det samme en gang til. Omgansyken er en drøvtygger med andre også altså...

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

  Da min datter var liten og skulle lære seg månedene i året, så kom hun alltid til 13 mnd uansett hvordan hun forsøkte.. " September, septober, oktober, november, desember ".... Ja du dette året skulle jeg virkelig ønsket å ha en mnd som heter septober også, en ekstra mnd til å få gjort unna alle julegavene jeg skal lage og ikke minst alle de bestillingene jeg har liggende på tova ridevotter o.l.
  Først så inntraff bilulykken med påfølgende hjernerystelse, deretter denne omgangsyken. Det er ikke rart at barnehagene her hvor vi bor nå går ut med aat barna må være hjemme 48 timer etter siste oppkast, og ikke 24 timer. For denne gangen er den hard altså!
  Heldige dere som slipper unna for denne gang.

  Vi fikk oss jo endelig en leiebil da, en positiv og super ting som skjedde oss. Jeg og mitt barnebarn kaller bilen for Perten. Det er en bitte liten Ford Fiesta som er så liten at når jeg er og handler så når posene helt opp i taket + hele trunken er stappa. Så bilen bærer navnet sitt med rette haha.

  Jeg er så enormt takknemlig for alle dere som likte bloggen min om den super enkle halsen man kan strikke! Mye mer oppskrifter kommer her på bloggen, så følg med for plutselig kommer der ut noe nytt å lage til deg selv eller noen du er veldig glad i.
  Jeg legger ut litt bilder av NOE jeg har laget oppskrifter på selv, som er tova. Men jeg kommer ikke til å kunne ta mot noen bestillinger med det første dessverre. Men mulig mulig jeg legger ut litt oppskrifter for salg, jeg har ikke bestemt meg enda helt.
  Enda flere produkter kan du se inne på Facebooksiden min " Toving for hest og rytter ".  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #syk #sick #omgansyke #anothermnth #endaenmåned #tidengårforfort #håndarbeid 

 • Publisert: 20.11.2016, 16:39
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Super enkel hals å strikke ( gratis strikkeoppskrift )

 • Publisert: 18.11.2016, 11:39
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Denne halsen er så lett og enkel å strikke, samtidig som den er så utrolig nydelig! Med kun bare rette og vrange masker, strikket i en vakker vifteform så varmer den både de små halsene, skuldrene og overkroppene.

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )  Jeg strikket denne halsen i Drops Nepal, slik at jeg kunne bruke den sammen med Oslo anorakken med Olaf fra Frozen, på mitt lille barnebarn Mina Adeline.
  Samme farger og samme garn altså. Jeg hadde utelatt å strikke hetten på Oslo anorakken, slik at det ikke skulle være ubehagelig i rygg og nakke når vi var ute og kjørte bil.
  Denne halsen strikker du på en dag vil jeg tippe, jeg strikket den på en kveld foran tv`en.
  Jeg hadde tenkt å gi dere link til gratis oppskriften til Oslo anorakken, siden jeg strikket etter nettopp den oppskriften ( minste str ). Men jeg tror ikke den er ute på nett gratis lenger, så derfor får dere link til Pickles hvor dere kan kjøpe oppskriften til Oslo anorakken( linken åpner seg i nytt vindu )  Oppskriften :

  Legg opp (løst) 56 m på rundpinne nr 5. Strikk 2 r og 2 vr. Når arbeidet måler ca 10 cm begynner man å øke.
  Økning: Øk med en vrang i hvert "vrang-parti". Unngå hull ved å strikke den masken man tar opp vridd-vrang. Jeg har økt til sammen 6 ganger (= 84 m), så på slutten hadde jeg 2 r og 8 vr. Økningene er gjort litt pø om pø. (Sånn ca hver 3 omg de 3 første økningene, og deretter hver 4.-5. omg.)  Når arbeidet måler 19 cm strikker man 1 omg rett, 1 omg vrang og 1 omg rett. Fell løst av.  Halsen kan brukes på begge sider, her er bilde av den andre siden enn hva jeg har tatt bilde av i øverste bilde. Så det er fritt fram og smak å behag hva side du vil bruke. Lykke til, håper jeg får muligheten til å se bilder av deres halser som dere strikker, gjerne link i kommentarfeltet av deres bilder. Det hadde vært kjempe koselig!
  Jeg har funnet oppskriften til denne halsen i denne bloggen( åpnes i nytt vindu ) hun har tatt utgangspunkt i en kjøpeoppskrift og gjort den om til sin egen oppskrift.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #hals #strikkahals #strikkethals #oppskrift #gratisoppskrift #gratisstrikkeoppskrift #freepattern #knit #knitting #freeknittingpattern #gratishalsoppskrift #dropsnepal #garn #yarn #dropsgarn #dropsyarn #viftehals #ull #wool 

 • Publisert: 18.11.2016, 11:39
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 4 kommentarer
 • Når man tror man kan stole på fotografen

 • Publisert: 17.11.2016, 11:05
 • Kategori: Meningsblogg
 • Både jeg og min datter er så heldige å ha hver vår egen fotograf, nemlig hverandre. Fotografering er noe vi begge liker utrolig godt, og som er en stor hobby som vi har felles. Men her om dagen fikk jeg erfare medaljens bakside ved å være på " feil " side av kamera ( ok, denne gangen var det bare mobilkamera, men uansett ).

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

  Jeg skulle bare ha noen tåpelige bilder til bloggen Verdens dårligste hint til ny gratis hekleoppskrift, da jeg altfor sent begynner å lukte lunta av at Michelle driver med noe helt annet enn å ta bilder. Men når jeg oppfatter dette, har jeg blitt fanget på film i det som jeg føler er en hel evighet!
  På filmen under her, er jeg opptatt av at hun skal få med øynene på pc`en også i bildene. Slik at folk klarer se hintet med mine øyne litt bedre. 
  Og selvfølgelig måtte jeg ha med det mørk orange som jeg skulle bruke til å hekle nesen til uglen med.

  Det hele ble jo bare å teit at jeg syntes det fortjente en egen blogg. Bare for å vise hvor lite høytidelig jeg tar meg selv hehe.


  Dere husker kanskje jeg nevnte i en blogg at vi hadde vært utsatt for en bilulykke? Etter to ukers venting på at forsikringsselskapet skulle finne ut det jeg og vedkommende som var i andre bilen, hadde sagt ( og skrevet under på begge to ),- at vedkommende var den skyldige. Så har vi endelig fått leiebil.
  Det føles som at jeg har holdt pusten i to uker og endelig kan puste ut igjen nå.
  Det er herlig å være selvhjulpen igjen nå. Mitt barnebarn ( som heldigvis ikke var i bilen da ulykken inntraff! ) og jeg har gitt leiebilen navnet Perten.
  Det er en liten lys brun/gull Ford Fiesta, som altså heter Perten mens den er her.

  Nok vas, nå skal håndarbeidet frem igjen og etterhvert kommer der en ny blogg om strikkng eller hekling - så her er det bare å følge godt med om du vil ha gratis oppskrifter osv.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #sillyme #dummesegut #rundlurt #filma #caughtoncamera #bilulykke #caraccident 

 • Publisert: 17.11.2016, 11:05
 • Kategori: Meningsblogg
 • 2 kommentarer
 • Det øyet ikke kan se..

 • Publisert: 16.11.2016, 13:16
 • Kategori: livet som mormor til Adeline
 • Dagen er over, et lite barnesinn har falt til ro. Tankene har stille vandret over til Drømmeland, og leker videre med overganger mellom fantasi og virkelighet. Små trette øyne har lukket seg for natten, månelyset gav dem sitt lille forsiktige blås med sovestøv idet de stille og rolig laseg over øynene til en liten jente.
  Barnekinnet møter puten, den bløte herlige silkehuden har lagt eg godt tilrette for natten. Nå skal den hvile, nå skal et aktivt lite sinn og barnekropp fly inn i Drømmeland og se hva nattens fantasier vil bringe av lek og morro.


  Bildene er tatt av min datter,- Xtine Michelle. ( Linken åpnes i nytt vindu )

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

   

  Stillheten i huset blir plutselig brutt av at min datter roper på meg idet hun løper ned trappen fra andre etasje. " Kan du hjelpe? Adeline kaster opp ", sier hun idet hun svinger inn som en vind på badet for å hente noen håndklær som Adeline kan kaste opp på. Det er det første hun kommer på, og det som er nærmest som hun kan gripe fatt i.
  Mens jeg løper opp trappen for å se hvordan det er med mitt førstefødte barnebarn, raser tankene fort gjennom hodet mitt. Jeg klarer ikke " wrappe " tankene mine omkring det med at hun kaster opp?! Jeg tenker ikke på at hun kan være syk, den tanken popper ikke opp som en reell tanke i det heletatt.
  Det eneste jeg tenker på et refluxen hennes, men skjønner ikke hva som skjer - for den har jo vært helt perfekt den siste tiden!.. Hun har jo til og med sluppet medisinering for refluxen.

  Idet jeg entrer soverommet, og ser den lille barnekroppen som ligger der.. Ja da skjønner jeg plutselig at jenta er syk! Det har ingenting med reflux å gjøre dette her. Hun setter seg opp når jeg kommer inn til henne, øynene er sløve og med stivt blikk. Det renner suggel fra munnvikene hennes, og der  å da vet jeg at det handler om sekunder før oppkastet kommer. For sånn er det med katter og hunder også når de er kvalm nemlig.
  Michelle kommer inn med hendene fulle av håndklær, vaskekluter og en rosa potte!

  " Se her lille venn, bare kast opp i denne du ", sier Michelle med en myk og kjærlig stemme til sin lille skatt. Adeline er for dårlig til å protestere på det med å kaste opp i en potte, og til å med hennes potte! For selv om hun er flink til å gå på do når hun må gjøre nr 1 og 2, så skal ikke potten brukes til slike ting som oppkast. Jeg kjenner mitt barnebarn såpass.
  Den lille kroppen gir fra seg noen rykninger, og så kommer det.. Ikke bare en gang, men gang på gang på gang gjennom hele kvelden og natten.
  Stakkars liten, spysyken er noe dritt å få...

  Heldigvis er det ikke noe man er syk av lenge, som regel er det over etter 24 timer om man er flink til å ikke innta mat eller feil drikke.
  Så i dag er den lille raketten hjemme fra barnehagen, huset lever og man kjenner selv at man lever. Særlig når man er blitt bestemor uansett hvolken ung eller gammel alder man er i. Det kommer mer enn noe annet, an på helsetilstanden som mormor og ikke så mye alder.
  Men forstå meg rett,- jeg elsker å være momma til denne lille skjønne raketten min! Kunne ikke tenkt meg livet uten momma-rollen! Det å være momma er blitt hva jeg er, den rollen forteller hvem jeg er. Hverken mer eller mindre egentlig. Og jeg elsker det!

  Nå skal vi kose oss her hjemme, vi skal sørge for at lille propell blir frisk og rask - og ha en strålende dag sammen både oss to - og firbente på den lille søte gården våres.


  Bildet er tatt av Adelines mamma og min datter,- Xtine Michelle. ( Linken åpnes i nytt vindu )

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #syk #spysyke #syktbarn #holdesengen #sovemye #sick #feelingsick #sleeping #drømmeland #wonderland #barnebarn #syktbarnebarn #grandma #mormor #bestemor #momma 

 • Publisert: 16.11.2016, 13:16
 • Kategori: livet som mormor til Adeline
 • 2 kommentarer
 • U-huuugle pulsvarmere - gratis hekleoppskrift

 • Publisert: 16.11.2016, 02:38
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Som jeg skrev i sist blogg,- det er så utrolig spennende å designe egne ting og tang. Finne på idèer som ikke noen andre har kommet på enda, hvertfall ikke helt like idèer som en selv finner på.
  Det kan være en prøvelse å klare finne de rette maskeantallene, men du all verden så morsomt det er når man klarer knekke kodene! Her skal dere få en rykende fersk oppskrift av meg. Det er noen vidunderlig herlige passe korte pulsvarmere med et litt barnslig preg over seg, mens de samtidig er perfekte til oss voksne. Og hvem vet,- kanskje jeg en dag har klar oppskrift til barn også, og forskjellige str til voksne.
  Følg gjerne med og se hva jeg finner på!

  # Inneholder reklamelinker #
  If you wanna translate this blog, feel free to use
   Google Translate( Link opens in new window )


  Garn : Drops Nepal ( 50 gr =  ca. 75 m )
  Garnforbruk :
  Lys grønn : ca. 150 gram
  Litt hvit 
  litt blå
  litt mørk orange

  Heklenål : 4 mm ( G )
  Safety eyes : 16 mm.

  Forkortelser :
  MG = magisk ring
  lm = luftmaske
  fm = fastmaske
  hst = halvstav
  hst sm = halvstav sammen
  st = stav
  d st = dobbelstav

  Kan du ikke krokodille mønsteret? Det kunne ikke jeg heller før jeg skulle hekle dette designet, og fant ut at nettopp dette mønsteret ville passe perfekt til mitt design! Så da var det bare å forsøke seg på mønsteret, og det er veldig enkelt å lære seg altså. Bare gi det et forsøk, ha hekletøyet klart mens du ser videoen jeg legger ut under her. 
  Skulle det være noe du lurer på, så må du mer enn gjerne spørre meg. Så skal jeg hjelpe så godt jeg bare kan.


  Omg 1 : Hekle 38 lm
  Omg 2 : 1 hst i hver m rundt ( 38 )
  Omg 3 : 1 hst i hver m ( 38 )
  Omg 4 : 2 hst sm, * 3 hst, 2 hst sm, 3 hst, 2 hst sm * x 7, 1 hst ( 30 )
  Omg 5 : 1 hst i hver m ( 30 )
  Omg 6 - 13 : som omg 5 ( 30 )
  Omg 14 : 2 hst i samme m i de 3 første m, 1 hst i de neste 24 m, 2 hst i samme m i de 3 siste m ( 36 )
  Omg 15 : 1 hst i alle m ( 36 )
  Omg 16 : 1 st i de første 18 m, krokodille mønster i de neste 18 m. 
  Omg 17 : fm i de 18 første m, krokodille mønster i de siste 18 m. ( 18 fm + 18 krok.m. = 36 )
  Omg 18 - 23 : Som runde 16 og 17.
  Klipp tråden, og fest den.
  Omg 24 : Start i siste krokodille maske, hekle 2 lm. fortsett så i 7. m fra start og hekle 2 lm i den 7, m. Deretter st i de første 12 m, krokodille mønster i de neste m.
  Omg 25 : fm i de første 12 m, krokodille mønster i de neste 12, og fm i de siste 2 lm. ( Disse to lm skiller tommel fra resten av hånden, og skal alltid hekles slik som inni håndflaten )
  Omg 25 - 29 : Som runde 16 og 17, men med annerledes antall m.
  Klipp tråden og fest den.

  Viktig : Husk å hekle den venstre pulsvarmeren speilvendt når du kommer til tommelen. Da hekler du krokodille mønsteret først og stavene/fm etterpå. Altså i omvendt rekkefølge enn hva du gjorde med høyre pulsvarmer.

  Øynene :

  Omg 1 : ( blå tråd )  MG, 6 hst
  Omg 2 : 2 fm i hver m ( 12 )
  Omg 3 : ( bytt til hvit tråd ) 1 lm, 1 fm, 2 hst i samme m, 2 st i samme m, 2 d st i samme m, 2 st i samme m, 2 hst i samme m, 1 fm i de to neste m, 1 lm i de to neste m. Fest tråden.
  Omg 4 : ( svart tråd ) 1 lm i hver m  f.o.m. de 2 st, og rundt t.o.m. to blå m. 

  Fest på 16 mm safety eyes, og sett to hvite sting ved siden av safety eyes.
  Sy øynene fast til pulsvarmeren.

  Nesen :

  Om 1 : Hekle 6 lm, + 1 lm ( til å snu med )
  Omg 2 : 1 hst i 6 m, + 1 lm
  Omg 3 : 2 hst sm, hst i de neste 2 m, 2 hst sm ( 4 )
  Omg 4 : 2 hst sm, 2 hst sm ( 2 )
  Omg 5 : 2 hst sm ( 1 )
  Fest tråden, og sy nesen til pulsvarmeren. Lag en bue utover på nesen når du syr den fast, så den stikker litt ut fra øynene.

  Klipp 4 remser med grønn tråd, og 2 remser med hvit tråd - fest dem i sidene til pulsvarmeren. Og klipp dem passe korte.

  Copyright :

  Dette er et originalmønster av Bente Broberg og blogggen min Benteslilleverden. Vær vennlig og ikke gjengi dette som ditt eget mønster. Dersom du ønsker å dele oppskriften, vær så snill å lenke tilbake til dette mønsteret. Du kan beholde en kopi til eget bruk, men du kan ikke selge oppskriften.
  Derimot kan du lage og selge eller gi bort i gave, produktet/produkter fra denne oppskriften.
  Mine bilder er copyrighted og skal ikke brukes av andre uten min skriftlige tillatelse som skal skje over mail. Ved bruk av bilder ulovlig, vil det påløpe en viss sum som kreves inn. Copyright loven er veldig streng og stiller utrolig sterkt ved ulovlig bruk av f.eks. bilder.
  Deler du dine egne bilder på nettet eller sosiale medier, så blir jeg glad om du linker til min blogg. Vær så snill å ikke ta æren for noe du ikke har designet selv, men er ærlig og skriver hvem designer er.

  Spør meg gjerne om det er noe i oppskriften som du ikke forstår, så skal jeg hjelpe deg med hva det skulle være!


  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #crochet #crocheting #hekle #hekling #hekleoppskrift #pattern #patterns #owlpattern #pulsewarmer #pulsvarmer #hekletpulsvarmer #dropsnepal #garn #yarn #godtogvarmt #håndarbeid #hjemmelaget #handmade #homemade #krokodillemønster #crocodilepattern 

 • Publisert: 16.11.2016, 02:38
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • Verdens dårligste hint til ny gratis hekleoppskrift

 • Publisert: 15.11.2016, 15:51
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Prøve og feile,rekke opp og starte på nytt igjen. Feile litt senere igjen, rekke opp litt og fortsette der man slapp.. Det høres kanskje litt kjedelig ut å holde på slik, men du verden så morsomt og spennende det er å designe noe selv! Så i natt har jeg kun sovet 3 timer.

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )  Man forsøker å knote ned noen kråketær som man knapt nok selv forstår seg på i ettertid, og med en kladdebok som ser ut som en tornado har overtatt pennen - så skal jeg altså klare å få tryllet frem en forståelig oppskrift til både dere og til meg selv for senere anledninger.
  Denne boken er helt full nå, av slike rablete og fulle sider. Så nå er det på tide å legge denne boken bort og finne seg en ny å fylle sidene til. Men det skjer ikke før jeg har renskrevet denne oppskriften til dere, som jeg jobber med nå.

  Jeg skal gi dere verdens dårligste hint! Hintet er rett å slett bildet nedenfor her, det jeg har heklet er i bl.a. krokodillemønster. Ansiktet mitt over det jeg har heklet er altså med i hintet om hva dette kan være for noe.
  Som jeg sa,- dette er verdens dårligste hint - og hvis en av dere klarer likevel å gjette riktig. Ja da tror jeg at jeg skal personlig legge meg ned og bøye meg i sagmuggen hos hesten min, på direktesending til dere!   Jeg satser på å ha oppskrift og bilder av der ferdige produktet i løpet av kvelden, og hvertfall senest i morgen. Så følg med, om dere vil ha en rykende fersk egendesignet hekleoppskrift. Jeg elsker å designe ting selv og legge ut oppskriftene gratis til dere! Fordi jeg elsker de fine tilbakemeldingene jeg får fra dere, både på Facebook sider som jeg deler bloggen på, og via pm. 
  Så tusen takk til alle dere som skriver tilbakemeldinger til meg, dere aner ikke hva det betyr for meg..

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #crochet #pattern #hekle #hekleoppskrift #hekling #håndarbeid #garn #yarn #oppskrift #gratisoppskrift #freepattern #lovecrochet #egetdesign #myowndesign

 • Publisert: 15.11.2016, 15:51
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 2 kommentarer
 • Rot i systemet, eller bare system i rotet?

 • Publisert: 13.11.2016, 13:21
 • Kategori: Smarte tips og ideer
 • Det er ikke alltid like lett å klare å finne et system som fungerer, når det kommer til knapper og safety eyes. Ofte blir knappene liggende i en skuff eller eske. Jeg husker enda da jeg var liten, og fikk sitte både hjemme og også hos mine bestemødre å lete og studere i esker og skuffer med knapper i alle størrelser og utforminger, farger og glans. Det var så enormt spennende!
  Men med årenes løp da jeg ble ungdom å begynte å strikke selv, ble det som en gang var så spennende om til lett småirritert frustrasjon over det å skulle lete etter et visst antall helt like knapper. Genseren som jeg hadde strikket skulle ha knapper, og jeg skulle få lete frem og bruke de knappene jeg ønsket, fra esker og skuffer. 
  Vel,- det kunne til tider være den største tålmodighets testen min ever som ungdom!

  # Inneholder reklamelinker #

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )


  Jeg kjøper mye knapper o.l. på en app som heter Wish.com, der inne har de all verdens med alt mellom Himmel og jord! De har også et hav av kule knapper, og mye mye mer som man ikke er klar over at man trenger før man ser det inne på den appen.
  Men selvfølgelig kommer ikke knappene eller noe annet liknende, i hverken kule esker eller snaisne bokser som man får lyst å beholde dem oppi.. Så det er da man må forsøke å bli litt kreativ og komme på noe som gjør det enkelt og lett å finne frem i knapper og safety eyes.

  Men det var ikke før jeg var på vår lokale - og min favoritt - butikk her i Kvinesdal, at jeg fant hva jeg egentlig hadde lett etter uten å vite at jeg trengte det. Plutselig kom jeg over en stilig passe stor plastboks med uttagbare vegger, og siden boksene var bare akkurat passe store så viste det seg at de var helt perfekte til mitt bruk!
  Det viste seg faktisk å være bokser som fiskere bruker når de er på fisketurer, sikkert til å ha fiskekroker oppi vil jeg tro.
  Men til oss som elsker håndarbeid, så er disse boksene like geniale som smør på skiven!

  Jeg handlet med meg en boks for å se først hvordan den passet til mitt formål. Men var tilbake neste morgen for å handle inn flere! For siden det er et engroslager eller noe i den duren, så er ting så billig. Helt genialt å ha en slik butikk nesten som nabo da.  Der er åpning og lommer på begge sider i boksene, og man kan ta ut veggene som det måtte passe seg for deg. Jeg har valgt å ha avlange lommer, noe som passer supert til mine safety eyes. For å samle alle boksene har jeg dem alle sammen i en oppsamlingsboks fra Europris. Så nå har jeg alle mine safety eyes samlet på et sted uten at de ligger sånn at jeg må lete meg frem til et par like.

  Mina Adeline syntes det var kjempegøy å hjelpe meg med å putte de rette øynene på de rette plassene i boksene. Så dette er noe som man fint kan innlemme de små til å være med på å gjøre, bare man passer på at små barn som liker å stappe ting i munnen - ikke får stappet noe i munnen av dette. 
  Adeline er så stor nå at hun gjør ikke sånt, hun blir så enormt stolt over å klare denne jobben minst like bra som sin momma!  Nå skal jeg gå til kamp mot knappene mine også, på samme måte! Frem til nå har knappene ligget i de posene de kom i posten i, ja foruten alle de som Adeline har samlet løse i bunnen av en stor boks... Men nå er det slutt på poser og virrvar i bunn av boks, nå skal knappene i system de også!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #safetyeyes #eyes #dolleyes #dukkeøyne #bamseøyne #sikkerhetsøyne #oppbevaring #system #systemirotet #håndarbeid #smartide #knapper #systemiknapper

 • Publisert: 13.11.2016, 13:21
 • Kategori: Smarte tips og ideer
 • 0 kommentarer
 • Kun kreativiteten kan sette en stopper

 • Publisert: 12.11.2016, 22:47
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Stjerner, planeter, snøfnugg og iskrystaller,- her er det egentlig kun ene og alene kreativiteten som kan sette stopper for hvordan du selv ønsker at det skal bli seende ut til slutt. Det er morsomt og spennende å holde på å forme dem til det du selv ønsker og ser for deg at det skal se ut som. Og så enormt spennende når en endelig kan få se sluttresultatet!


  Lille blidfisen, Mina Adeline, med sine nye tova votter som såvidt har rukket å bli tørre før bildet ble tatt.

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

   

  Bloggen " Vinterens must have " inneholder den beste oppskriften til tova barnehagevotter eller votter generelt til små barn. Jeg syntes det er utrolig gøy å forsøke å lage litt mer personlig preg på noen av vottene også. Ikke det at jeg har så mye personlige mønstere, men Google er et supert hjelpemiddel til nettopp det.
  Så i kveld strikket og tovet jeg en lys blå vott med et snøfnugg på. Og vips så hadde jeg plutselig laget en Frozen vott, til Adeline sin store glede!

  Link til et alternativ til Frozen snøfnugg kan dere se her, og kanskje forsøke å maskesy på slike votter?
  Jeg sier maskesy, for jeg klarer ikke det med å strikke med pinner og to tråder samtidig. Jeg blir for mye kluss for min del, og så syntes jeg det blir så mye penere med maskesting. Etter toving ser og kjennes det nesten ut som vottene er i 3-D der hvor stingene er.  Disse vottene er ikke bare supre som bruk alene, men også under slike lange regnvotter som barna ofte bruker i barnehager. Helt geniale med andre ord!
  De holder fint på varmen, og de små barnehendene blir ikke kalde og fæle selv om vottene blir litt våte.
  Jeg strikker de i garnet som heter Tove. Det er et ganske hardt garn å strikke med på en måte, altså det kjennes ikke mykt og godt ut for små barnehender. Men etter tovingen er vottene utrolig myke og behagelige på barnehuden. Så det er rart hvordan strukturen i garnet forandrer seg.

  Strekk og forme vottene etter de er vasket og tovet, slik at de passer hendene til de små forventningsfulle som skal få bruke dem.

  Jeg har en glimrende plan for de blå Frozen vottene, så om dere har lyst å se hva jeg planlegger, så følg med her på bloggen! Så sant som jeg får det til, så kommer det gratis oppskrift her i bloggen min så fort som mulig. Jeg vil bare se at jeg får det til, før jeg røper så mye mer om hva jeg tenker på å gjøre.

  Hva tenker dere å maskesy eller strikke inn i vottene av mønster da? Det hadde vært så utrolig kjekt å få se bilder av deres votter i kommentarfeltet under her.

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #oppskrifter #mønster #strikkemønster #maskesting #maskesy #knit #knitting #strikke #strikketøy #madebymyself #hjemmestrikket #håndarbeid #hobby #garn #yarn #tovavotter #toving #tova #tove #barnehagevotter #sjyvotter #suprevotter #ullvotter #mittens #feltetmittens #mittenswithpattern #tovavottermedmønster

 • Publisert: 12.11.2016, 22:47
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 1 kommentarer
 • Vinterens must have ( gratis strikkeoppskrift )

 • Publisert: 11.11.2016, 14:46
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Enkelte ting bare man ha! Slik som disse tova vottene. Ikke bare har jeg laget til små barnehender, men jeg lager også til voksne hender som trenger varme votter selv om vottene så blir kliss klass ute i regnevær, snøvær eller om man har snøballkrig. 
  Hvordan andre lager slike tova votter som dette, vet jeg ikke. Men jeg har funnet min måte å lage de på, og deler gjerne med dere lesere slik at flere barn kan få gode varme hender gjennom hele vinteren.   

  Her er gratis oppskrift på dem, jeg har tatt utgangspunkt i en annen oppskrift men gjort den litt mer til min egen siden jeg har valgt annet garn slik at størrelsene ble annerledes.
  Her er min utgave av det jeg kaller barnehagevottene :

  Garn : Tove fra Sandnes Garn ( 50 gram = ca 160 meter )
  Strikkepinne : 5 og 3,5
  Størrelse : 0-1 år, 2-3 år, 5 år, 8 år, 12 år, dame

  Legg opp 26, 28, 30, 32, 34, 40 masker, på pinne nr 5. Strikk fram og tilbake på to pinner, til du har 3 riller. Sett maskene på fire pinner, og strikk med glattstrikk 9, 9, 10, 12, 12, 12 omganger. Bytt til pinne 3,5 og strikk 8 omganger.

  Bytt til pinne 5 og strikk 7, 8, 9, 12, 13, 15 omganger glattstrikk. Sett de første 6, 6, 6, 7, 8, 8 maskene på første pinne på en tråd til tommel.
  OBS! På venstre vott setter du de siste maskene, tilsvarende antall, på pinne 4 på en tråd. 
  Legg opp like mange masker over tommelhullet og strikk til votten måler 7, 8, 10, 12, 14, 15 cm fra tommelhullet, eller til den dekker langfingeren.

  Felling:
  Pinne 1 og 3: strikk en maske, strikk to masker sammen.
  Pinne 2 og 4: strikk til det er tre masker igjen, strikk to masker sammen, strikk en maske.
  Strikk slik på hver omgang til det er 8 masker igjen. Trekk tråden gjennom maskene og fest godt.

   

  Tommel:
  Sett maskene på tråden på en pinne, plukk opp like mange masker på oversiden av hullet + en maske i hver side. Fordel maskene på 2 pinner ( eller flere pinner om du heller liker det best ) og strikk til den måler 6, 7, 7, 8, 8, 9 cm eller til den dekker tommelen.

  Felling:
  Pinne 1 og 3: strikk to masker sammen på begynnelsen av pinnen.
  Pinne 2 og 4: strikk til det er to masker igjen, strikk de sammen.
  Fell slik til du har 4 masker igjen. Trekk tråden gjennom maskene og fest trådene godt.

  To - farget :

  Fremgangsmåten jeg brukte når jeg skulle lage de med to farger, var å strikke med den ene fargen frem til omgang 17. Altså fire runder inn på antall runder med strikkepinne nr.3,5.
  Der byttet jeg til den andre fargen og strikket votten ferdig.
  Når jeg så skulle maskesy stjernen på, så passet jeg på at jeg fikk en runde med hver farge i midten av stjernen. I stedet for å kun ha en maske i midten på mønsteret, valgte jeg å maskesy en maske av hver farge like ovenfor hverandre i midten. For å forsøke å få en mer sammenhengende og penere overgang mellom fargene.


  Se bort fra rundingene og streken jeg har tegnet på bildet. Det er bare mine tanker og måte å finne utav hvordan jeg skulle gå frem for å få det slik jeg ville på vottene.

  Toves i maskinen med vaskepulver på 40 eller 60 grader. Dette må du prøve deg fram til hvordan din maskin tover, det er stor forskjell!! Forskjellige farger toves forskjellig har jeg funnet ut. Jeg tover på 40 grader kort vask, sammen med et dongerybukse eller håndkle en eller to ganger. 
  Et annet tips er å bløte vottene og tove dem i tørketrommelen sammen med et håndkle, men her må du hele tiden sitte og passe på. For plutselig kan de ha tovet seg litt for mye, men du har likevel den beste kontrollen over tovingen ved å gjøre det på denne måten!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #tovavotter #barnehagevotter #vottermedmønster #feltetmittens #mittens #kindsmittens #yarn #knitting #knit #strikking #strikke #strikkepinner #garn #ullgarn #tovegarn #sandnesgarn #sandnesgarntove #woolyarn #winter #vinter #winterinnorway 

 • Publisert: 11.11.2016, 14:46
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 2 kommentarer
 • Når sauene invaderer stuen... Del 2 ( gratis hekleoppskrift )

 • Publisert: 10.11.2016, 14:42
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • For dere som leste gårsdagens blogg,- her er fortsettelsen fra sist blogg. Og til dere som ikke har lest gårsdagens blogg,- den bør dere lese, for den oppskriften er - om jeg skal si det selv - helt super!
  Her kommer altså da fortsettelsen på sist blogg, med gratis oppskrift til leggingsene og pulsvottene.

  # Inneholder reklamelinker #

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

  Jeg brukte :

  Garn : Spargarn fra SparKjøp ( 50 gr = 100 m )
  hvit
  grå
  Litt lys rosa

  Heklenål nr.4 mm.

   

  Forkortelser :

  fm = fastmaske
  lm = luftmaske
  kjm = kjedemaske
  hst = halvstav
  st = stav
  fm sm = fastmasker sammen

  Denne oppskriften er til str. 3 år. Jeg er enda for uerfaren til å klare lage denne til de forskjellige barnestr., men hvis noen kan hjelpe meg med det så blir jeg veldig glad for en melding på Facebook  eller Instagram ( linker nederst i bloggen ). 

  Slik hekler du boblene. ( link åpner seg i nytt vindu )

  Høyde og lengde til pulsvottene og leggvarmerne :
  Pulsvotter : 
  bredde rundt fingrene : ca. 14 cm
  bredde rundt håndleddet : ca. 20 cm
  lengde : ca. 15 cm

  Leggvarmerne :
  nedre bredde : ca. 15 cm 
  omkr.under kneet : ca. 21 cm
  Lengde : ca. 16 cm

  Pulsvotter :

  Hvitt garn 

  Omg 1 : Legg opp 28 lm ( med enkel tråd ) og hekle rundt. Pass på at ikke løkken har krøll på seg.
  Omg 2 : Fm i hver lm 
  Omg 3 : Hst i de 14 første m., boblemønster i de neste 14 m. 
  Omg 4 : Fm i alle m 
  Omg 5 : 1 hst i de 2 første m, hopp over 4 m mens du hekler 4 lm, hst i de neste 8 m, boble i de resterende 14 m. 
  Omg 6 : Fm i alle m 
  Omg 7 - 9 : Gjenta omg 3 og 4. 
  Om 10 : Staver i alle m. 
  Omg 11 : Bobler i alle m.
  Omg 12 : Fm i alle m.
  Omg 13 - 23 : Gjenta omg 11 og 12.

  Fest tråden.

  Snor :

  Bruk rosa og dobbel tråd med Spargarn.
  Hekle 100 lm. Hekle deretter 1 lm, og starte med å hekle 1 lm fra og med 2. lm. Altså nå skal du hekle bakover. 1 lm i hver m.

  Ørene : 

  ( hekle 2 stk ) Hvit farge
  Ytre del av øret :

  Runde 1 : Hekle 8 lm, hst i den andre lm fra heklenålen, og videre i de neste 6 lm. deretter 2 hst i den siste lm.
  Hekle videre rundt til den andre siden av lm med hst ( 7 hst ), hekle sammen i første lm, hekle 2 lm
  Runde 2 : 2 st i de 3 første lm, 2 hst i neste lm, 2 fm i de neste 8 lm, 2 hst i neste lm, 2 st i de 3 siste lm. fest tråden og behold en lang tråd til du skal sy øret fast til bagen.

  Indre del av øret :
  ( hekle 2 stk ) grå farge
  Runde 1 : 6 lm, 1 fm i andre lm fra heklenålen, deretter 1 fm i de neste 4 lm. 2 fmi den siste lm.
  Hekle videre rundt til den andre siden av lm med fm ( 5 fm ) hekle sammen i første lm, hekle 2 lm
  Runde 2 : 2 st i de 2 første lm, 2 hst i neste lm, 2 fm i de neste 6 lm, 2 hst i neste lm, 2 st i de siste 2 lm. Fest tråden og behold en lang tråd til å sy øret fast inni den andre delen av øret.

  Feste et par med safety eyes på pulsvottene, klipp spissene av på baksiden og fil stubbene så de ikke gjør de små barnehendene som skal bruke pulsvottene noe vondt. Sy deretter ørene fast til pulsvottene.

  Safety eyes som jeg har brukt kan dere kjøpe på Wish.com bl.a. Det er disse jeg har brukt. ( linken åpnes i nytt vindu )
  Disse finnes også i blå, om du skal lage noe til gutt og ikke vil ha safety eyes i rosa. ( linken åpnes i nytt vindu )  Leggvarmerne : 

  Hvit tråd med Spargarn

  Omg 1 : Legg opp 42 lm, + 1 lm til å snu med. Hekle fm tilbake fra 2.lm fra heklenålen. ( 42 ) + 2 lm, snu
  Omg 2 : * 1 hst, 1 boble * gjenta, ( 21 hst, 21 bobler ), 2 lm, snu
  Omg 3 : 1 fm i hver m ( 42 )
  Omg 4 - 5 : som omg. 2 og 3
  Omg 6 : Hekle sammen rundt nå. 1 fm i 4. m, 2 lm og 1 hst i samme m. Boble videre rundt ( 19 bobler, 19 hst )
  Omg 7 - 28 : Fortsett å hekle omg 2 og 3 ( 19 bobler, 19 hst )

  Fest tråden.

  Snoren :

  Bruk rosa og dobbel tråd med Spargarn.
  Hekle 120 lm. Hekle deretter 1 lm, og starte med å hekle 1 lm fra og med 2. lm. Altså nå skal du hekle bakover. 1 lm i hver m.

  Tre snoren på utsiden av leggvarmeren, med tre kryss og en sløyfe.

  Sy en knapp nede ved ankelen til leggvarmeren.

  Copyright :

  Dette er et originalmønster av Bente Broberg og blogggen min Benteslilleverden. Vær vennlig og ikke gjengi dette som ditt eget mønster. Dersom du ønsker å dele oppskriften, vær så snill å lenke tilbake til dette mønstert. Du kan beholde en kopi til eget bruk, men du kan ikke selge oppskriften.
  Derimot kan du lage og selge eller gi bort i gave, produktet/produkter fra denne oppskriften.
  Deler du bilder på nettet eller sosiale medier, så blir jeg glad om du linker til min blogg. Vær så snill å ikke ta æren for noe du ikke har designet selv, men er ærlig og skriver hvem designer er.

  Spør meg gjerne om det er noe i oppskriften som du ikke forstår, så skal jeg hjelpe deg med hva det skulle være!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #hekle #hekling #oppskrift #hekleoppskrift #crochet #crocheting #crochetpattern #pattern #mydesign #mittdesign #spargarn#yarn #cottonyarn #hekledilla #hekleglede #ryggsekk #backpack #lambertsekk #lambert #lambertpack #sauenlambert#sheep #sheepbackpack #saueryggsekk #freepattern #gratisoppskrift #leggvarmere #pulsvotter

 • Publisert: 10.11.2016, 14:42
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • Når sauene invaderer stuen... ( gratis hekleoppskrift )

 • Publisert: 09.11.2016, 21:39
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Lambert er den søteste og den mest uskyldige sauen jeg noen gang har møtt, om jeg så må si det selv. Både han og hans små venner er bare helt bedårende deilige, og jeg er sikker på at dette blir en bankers julegave å lage og legge under juletreet til mange små forventningsfulle barn!
  Snart skal jeg sørge for at Lambert og hans små venner får andre venner også, andre dyrearter. Dette blir en spennende tid fremover, ja for meg også. For jeg har aldri skapt slike ansikter eller dyr før, uten å bruke andres oppskrifter slavisk. For første gang går jeg helt alene på denne veien med å skape nye ting med heklenål og tråd! Spennende - utrolig spennende er det! Og også enormt gøy.

  # Inneholder reklamelinker #

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )
   

  Søvn, hva er det? Ofte har jeg sittet oppe til klokken har blitt over 04 om natta, fordi det har vært så spennende å skape noe med heklenål og tråd. Skape noe som jeg ikke har sett andre gjøre maken til. Jeg glemmer søvnen, og storkoser meg til langt ut i nattetimene. Min lille herlige røde skipskatt som skal ligge i fanget mitt og sove, den lille tibben til min datter som ligger å snorker på vårt hvite fluffy teppe, og jeg som er så oppslukt i det jeg skaper at jeg nesten glemmer å notere ned runde for runde.

  For at ikke denne bloggen skal bi minst en mil lang, så skal dere få oppskriften til selve ryggsekken nå - og så skal jeg lage en blogg til med oppskriften til pulsvarmerne og leggingsene. Så følg med, de er knallgøye og hekle. Og det går veldig fort å hekle alt sammen.

  Safety eyes som jeg har brukt kan dere kjøpe på Wish.com bl.a. Det er disse jeg har brukt. ( linken åpnes i nytt vindu )
  Disse finnes også i blå, om du skal lage noe til gutt og ikke vil ha safety eyes i rosa. ( linken åpnes i nytt vindu )

  Slik hekler du boblene til ryggsekken, leggingsene og pulsvottene, link til youtube tutorial her. ( linken åpnes i nytt vindu )

  Ryggsekken Lambert :


  Jeg brukte :

  Garn : Spargarn fra SparKjøp ( 50 gr = 100 m )
  hvit
  grå
  Litt lys rosa
  litt svart

  Heklenål nr.4 mm og 9 mm.

   

  Forkortelser :

  fm = fastmaske
  lm = luftmaske
  kjm = kjedemaske
  hst = halvstav
  st = stav
  fm sm = fastmasker sammen
  d st = dobbelstav

  Runde 1 : Bruk dobbel tråd og starte med en magisk ring, hekle 2 lm, og 8 hst i ringen, hekle sammen i første m, hekle 2 lm ( 8 hst )
  Runde 2 : Hst og hekle en boble i første m. Deretter hekle bobler i de resterende 7 lm, hekle sammen i første m, hekle 2 lm ( 8 hst + 8 bobler = 16 )
  Runde 3 : 2 fm i alle 8 m, hekle sammen i første m, hekle 2 m ( 32 fm )
  Runde 4 : * Hst i første m, boble i neste m * gjentas hele runden, hekle sammen i første m, hekle 2 lm ( 16 hst + 16 bobler = 32 )
  Runde 5 : * 2 fm i første m, 1 fm i de neste 7 m * gjentas hele runden, hekle sammen i første m, hekle 2 lm ( 36 fm )
  Runde 6 :  * hst i første m, boble i neste m * gjentas hele runden, hekle sammen i første m, hekle 2 lm ( 18 hst + 18 bobler = 36 )
  Runde 7 : * 2 fm i første m, 1 fm i de neste 6 * gjentas hele runden, hekle sammen i første m, hekle 2 lm ( 42 fm )
  Runde 8 : * hst i første m, boble i neste m * gjentas hele runden, hekle sammen i første m, hekle 2 lm ( 21 hst + 21 bobler = 42 )
  Runde 9  : * fm i alle m * gjentas hele runden, hekle sammen i første m, hekle 2 lm. ( 42 )
  Runde 10 - 22 : gjenta runde 8 og 9.
  Runde 23 :  1 st i alle fm, gjentas hele runden, hekle sammen i første lm, hekle 2 lm ( 42 st )
                       Dette vil være den raden der snoren blir trædd gjennom
  Runde 24 : * 2 hst i hver 3. m * gjentas hele runden ( 56 m )
  Runde 25 : * hst i første m, boble i neste * gjentas hele runden ( 28 hst + 28 bobler = 56 )
  Runde 26 :  * fm i alle m * gjentas hele runden ( 56 )
  27 : gjenta runde 25 ( 56 )
  28 : * fm i første m, 1 hst, 1 st, 1 hst i neste m * gjentas hele runden slik at det blir en litt mer markert bølgete kant.

  Snoren :

  Bruk rosa og dobbel tråd med Spargarn.
  Hekle 100 lm. Hekle deretter 1 lm, og starte med å hekle 1 lm fra og med 2. lm. Altså nå skal du hekle bakover. 1 lm i hver m.

  Ansiktet :

  1 : Bruk dobbel tråd med grå, 6 lm
  2: Snu med 1 lm, 6 fm ( 6 m )
  3. ( Fra nå at hekles det rundt og rundt ) " 1 fm i første m, 2 fm i neste m * x 6 ( 18 m )
  4. * 1 fm i de første 2, 2 fm i neste m * x 6 ( 24 m )
  5. * 1 fm i de første 3, 2 fm i neste m * x 6 ( 30 m )
  6 - 8 : 1 fm i alle m, 3 runder ( 30 m )
  9 : * 1 fm i de 3 første m, 2 fm sm * ( 24 m )
  10 : 1 fm, 2 fm i de neste 10 m, 1 fm ( 22 m ) + 1 lm - SNU -
  11 : 1 fm i alle m ( 22 m ) + 1 lm - SNU -
  12 : 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 12 fm, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm ( 18 m ) + 1 lm - SNU -
  13 : 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, * 1 fm, 2 fm sm * x 4, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, + 1 lm -SNU -
  14 : 2 fm sm, 14 fm, 2 fm sm, ( 16 m ) + 1 lm, - SNU -
  15 : 1 fm i alle m ( 16 m )
  16 : 1 fm i 6 første, 2 fm sm i neste 4, 1 fm i siste 6 m
  17 : 2 fm sm, 15 fm, 2 fm sm ( 17 m )
  Fest tråden.

  Bytt til hvit og hekle en kant rundt ansiktet med andre runde i en puff flower blomst mønster.
  Ikke hekle kanten rundt selve munnen. Sett to sting med start tråd som nese, og feste safety eyes i 2. rekke med 4 fm mellom øynene. Sett øynene litt på skrå mot hverandre nederst.

  Sy ansiktet fast til ryggsekken, fyll ansiktet med litt vatt inni hele ansiktet og fest tråden.
  Træ den rosa snoren i hver 2. hull, i runde 23.

  Ører :

  Bruk dobbel tråd med hvit.
  1 : 10 lm, 1 hst fra 2,lm fra heklenålen. 1 hst i alle lm, 2 hst i siste lm på rekken. Deretter 1 hst oppover på andre siden, 2 hst i siste lm ( 19 hst )
  2 : 2 d st i 3 første m, 2 st i neste m, 2 hst i de neste 11 m, 2 hst i neste, 2 d st i de siste 3 m.
  Fest tråden og hekle en til.

  Lite øre som skal festes inni det hvite :

  Bruk dobbel tråd med grå.
  1 : 8 lm, 1 fm i den 2. m fra heklenålen, 2 fm i de neste 5 m, 2 fm i siste m, 5 fm på andre siden, 2 fm i siste m. ( 16 )
  2: 2 st i de 2 første m, 2 hst i neste m, 2 fm i 9 m, 2 hst i neste m, 2 st  i de siste 3 m.
  Fest tråden og hekle en til. 
  Sy denne fast inni det hvite øret, og sy den fast til sauesekken.

  Stroppene :

  Hekle med hele 6 nøster/tråder med hvit Spargarn, med heklenål nr,9 mm.
  Hekle 57 lm, snu og hekle lm i 2. lm fra heklenålen, og tilbake til starten igjen.

  Feste stroppene enten ved å sy de fast til ryggsekken, eller feste de med halvmåner og klips. Samle gjerne begge stroppene nede,og med mellomrom oppe på sekken.


  I neste blogg skal jeg dele oppskriften til pulsvarmerne og leggingsene til Lambert settet. Så følg med, plutselig er bloggen ute.

  Copyright :

  Dette er et originalmønster av Bente Broberg og blogggen min Benteslilleverden. Vær vennlig og ikke gjengi dette som ditt eget mønster. Dersom du ønsker å dele oppskriften, vær så snill å lenke tilbake til dette mønstert. Du kan beholde en kopi til eget bruk, men du kan ikke selge oppskriften.
  Derimot kan du lage og selge eller gi bort i gave, produktet/produkter fra denne oppskriften.
  Deler du bilder på nettet eller sosiale medier, så blir jeg glad om du linker til min blogg. Vær så snill å ikke ta æren for noe du ikke har designet selv, men er ærlig og skriver hvem designer er.


  Spør meg gjerne om det er noe i oppskriften som du ikke forstår, så skal jeg hjelpe deg med hva det skulle være!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

  #hekle #hekling #oppskrift #hekleoppskrift #crochet #crocheting #crochetpattern #pattern #mydesign #mittdesign #spargarn #yarn #cottonyarn #hekledilla #hekleglede #ryggsekk #backpack #lambertsekk #lambert #lambertpack #sauenlambert #sheep #sheepbackpack #saueryggsekk #freepattern #gratisoppskrift

 • Publisert: 09.11.2016, 21:39
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 2 kommentarer
 • Benteslilleverden heklet design!

 • Publisert: 06.11.2016, 12:10
 • Kategori: Håndarbeid
 • Jeg har alltid beundret de som kan strikke og hekle uten å trenge følge oppskrifter slavisk, og har alltid drømt om å kunne designe oppskrifter selv.
  Plutselig finner jeg meg mitt oppi notater og prøving å feiling, det er så gøy at jeg glemmer nesten å sove når natta kommer!  Jeg har tidligere designet forskjellige tova produkter som jeg har brukt i nærmere 10 år nå, uten at produktene er blitt hullete og fæle. Og noen enkelte små ting til mitt lille barnebarn, som min egen utgave av Uggs, tova barnehagevotter og slike ting.
  Jeg har aldri turt forsøke meg på så mye innen hekling, men denne gangen har jeg faktisk designet tre forskjellige produkter som et sett!
  En liten ryggsekk, leggings og pulsvarmere - for å være mer spesifikk. Jeg har planene klar for hva jeg skal gjøre videre også innen designet, og jeg kommer til å komme med mange flere etterhvert nå fremover.
  Og jeg gleder meg til å vise dere alt sammen her på bloggen!
  Oppskriftene mine tenker jeg å legge ut gratis her på bloggen min, slik at dere alle sammen kan få muligheten til å hekle dette om dere ønsker.

  Jeg gleder meg faktisk noe helt utrolig til å dele disse oppskriftene med dere! Og håper at jeg får se bilder av deres resultater fra mine oppskrifter.
  Notatboken min er full nå, så jeg må gå til anskaffelse av ny notatbok så snart jeg kommer meg til sentrum. Er jo enda uten bil etter bilulykken vi var i tidligere i uken. Men håper inderlig at ting snart ordner seg så vi får leiebil istedet for å være avhengig av gode venner som kjører oss.

  Vesle Mina Adeline har vært med på å utvikle designet, og i dag kunne hun løpe rundt med den ene leggingsen ferdig. Den var jo ikke til å få ta av den lille foten hennes, der hun løp rundt i stuen, gangen og lekerommet - kry som en hanekylling! Så med notater til leggings og pulsvarmer som passer slik som jeg hadde sett for meg inni hodet mitt, er det bare å hekle andre delen så de blir et par.
  I løpet av dagen blir de siste notatene ferdige, og da er det bare å ta bilder og deretter kommer alt ut på bloggen her. Så om dere ønsker å se resultatet er det bare å følge med her inne, og se når bloggen kommer.

  Jeg gleder meg som sagt, noe helt utrolig - til å vise dere hva jeg har designet. Jeg som aldri har designet noe heklet før.
  Og jeg er veldig spendt på hva dere mener og syntes!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #håndarbeid #handarbete #hobby #craft #hekle #hekling #crochet #hekledilla #hekleglede #egetdesign #hekledesign #mydesign #mittdesign #hekletilbarnebarn #design #privatdesign #heklingtilbarn 

 • Publisert: 06.11.2016, 12:10
 • Kategori: Håndarbeid
 • 2 kommentarer
 • Unicorn fairytale

 • Publisert: 03.11.2016, 23:01
 • Kategori: Håndarbeid
 • De fleste jenter drømmer om en hvit vakker hest en eller gang gjennom barndommen. Selv sluttet jeg aldri å drømme om en hvit vakker hest, og i voksen alder fikk jeg faktisk endelig muligheten til å kjøpe drømmen min selv! Men det er ikke alle som får en slik mulighet, så hva med å lage noe kjempestilig til de små som drømmer så veldig om nettopp dette? Hva med å hekle en blendende vakker enhjørning? En enhjørning som de kan bære med seg hvor enn de skulle gå, samtidig som enhjørningen er like stor som barnet selv?!

  # Inneholder reklamelink #

  If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate. ( Link opens in new window )

   
  Joni Memmott / BriAbby har godkjent at jeg får låne bildene i denne bloggen.

  Jeg har - i mine øyne - verdens herligste lille barnebarn, Mina Adeline på 3 år. Hun elsker hester og enhjørninger, og helt fra hun var baby så har hun lekt med hester i stedet for dukker. Både her hjemme og i barnehagen har det vært hest som er i fokus. Til og med hennes usynlige venn som så mange små barn har, er en hest. Det er en sebrahest ved navn Fartstripa. Fartstripa har vært hennes usynlige venn i to år nå, han er på sommerbeite om sommeren, men blir likevel godt trent. Han har boks i stallen hvor han bor, og får stell, mat, trening og kos av lille Adeline.

  Jeg satt og Googlet litt her den ene kvelden, og kom over det nydeligste heklede settet jeg noen gang har sett! Bildet over forteller vel det meste som er å si?
  Tenk noe så stilig å hekle til de små som elsker hester og enhjørninger da?! 
  Det er stilig, elegant, søtt, vakkert, samtidig som det varmer godt på de små barne kroppene, om du hekler dette i ullgarn.  Dette er et mønster som man må kjøpe, men jeg garanterer dere,- det er verdt hver en krone! Mønsteret kan dere kjøpe på Etsy.com/BriAbby.
  Jeg har tidligere også kommet over hennes hjemmeside, briabby.com. Hun har så utrolig mye vakkert der inne, og ønskelisten min over ting jeg ønsker å kjøpe mønster av - og hekle, blir bare lengre og lengre for hver gang jeg klikker meg inn der. Legg også merke til at du kan velge hva språk du vil ha mønstrene på, der er så mange som seks forskjellige språk å velge mellom. Det nærmeste norsk er jo svensk da, men jeg lever i håpet om at der kan komme noen mønster på norsk også en eller annen gang. Det hadde vært helt topp for oss nordmenn, eller hva?
  Jeg visste ikke at hun hadde en Facebookside også, før i dag. Den nettsiden skal jeg inn å titte på senere i kveld, jeg skal virkelig kose meg masse med å se på alle bildene av ting denne flinke dama hekler! I mine øyne er hun et naturtalent!

  Snart er jeg ferdig med et lite hekleprosjekt jeg har på gang. Jeg driver og tar utgangspunkt i et mønster, men utvikler det videre til slik som jeg ønsker å ha det ferdige produktet. Blogg og bilder av dette kommer etterhvert som det blir klart, altså ikke så lenge til rett å slett.
  Men i går var jeg og min datter utsatt for en bilulykke, der bilen vår ble veldig ødelagt. Så foreløpig er vi uten bil, og bor slik til at vi er avhengig av bil.. 
  Jah,- da er det godt å ha gode venner! Det er helt fantastisk å se hvordan venner stiller opp og hjelper oss med kjøring til og fra, tusen mange takk - dere vet hvem dere er!
  Helsen til hverken min datter eller meg er så veldig på topp akkurat, men for å kunne hekle dette nydelige settet så må jeg få kommet meg avsted til Lyngdal for å handle garn. Men får fortsette å tenke positivt så kommer jeg meg nok fort og greit frem og tilbake før jeg vet ordet av det.
  For jeg kan nesten ikke vente til jeg kan begynne å hekle! Det formelig kribler i fingrene mine til å få starte på dette her.
  Jeg har også en bestilling på noen tova ridevotter som jeg må få klart, men tenker det kan være greit å hekle litt og strikke litt.
  I tillegg er det godt å ha noe å hekle og strikke nå mens helsen ikke er god etter ulykken. Men jeg sier bare en ting,-takk og lov for Monster, Burn, Shot osv. Det er takket være slike energidrikker at jeg er på bena og klarer gjøre de gjøremål som er på et lite småbruk med hester, kaniner, katter og hund.


  Er ikke disse leggingsene bedårende søte da? Jeg digger de!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #briabby #etsy.com #pattern #crochet #crochetpattern #unicorn #toddlerunicorn #enhjørning #mønster #hekle #hekling #hekledilla #hekleenhjørning #lue #hat #leggings #hale #tale #unicorntale 

   

 • Publisert: 03.11.2016, 23:01
 • Kategori: Håndarbeid
 • 1 kommentarer
 • Sheep drawstring bag,- oppskrift oversatt til norsk

 • Publisert: 01.11.2016, 16:49
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • Flere av dere lesere ønsket at jeg skulle oversette denne overskriften til norsk. Jeg vet at det kan være frustrerende og vanskelig å lese oppskrifter på annet språk enn norsk. Man skal sette seg inn i hva alle forkortelsene betyr, og deretter finne ut hva de betyr på norsk. 
  Nå har jeg oversatt oppskriften til denne råstilige gymbagen.

  Dette er en follow-up blogg fra min forrige blogg, Gorgeous sheep drawstring bag.

  Hun som skal ha all ære for denne nydelige oppskriften, er hun som driver bloggen Repeat crafter me. Du bør vireklig ta deg en tur innom bloggen hennes, for der er så utrolig mye flott og nydelig som hun tryller frem med heklenålen! I tillegg har hun gitt ut en bok som heter Corner to corner. Jeg har enda ikke funnet denne boken her i Norge, men leter fremdeles. 
  Om jeg ikke klarer å få finne den her, så skal jeg bestille den i utlandet. For den skal jeg ha, uansett!


  Jeg brukte :

  Garn : Spargarn fra SparKjøp ( 50 gr = 100 m )
  !00 gr hvit
  50 gr grå
  50 gr lys rosa
  litt svart

  Heklenål nr.4 mm
  Safety eyes eller andre øyne som festes godt

  Forkortelser :

  fm = fastmaske
  lm = luftmaske
  kjm = kjedemaske
  hst = halvstav
  st = stav

  Boble bagen :

  Runde 1 : Magisk ring, hekle 2 lm, og 8 hst i ringen, hekle sammen i første lm, hekle 2 lm ( 8 hst )
  Runde 2 : Hst og hekle en boble i første lm. Deretter hekle bobler i de resterende 7 lm, hekle sammen i første lm, hekle 2 lm ( 8 hst + 8 bobler = 16 )
  Runde 3 : 2 fm i alle 8 lm, hekle sammen i første lm, hekle 2 lm ( 32 fm )
  Runde 4 : * Hst i første lm, boble i neste lm * gjentas hele runden, hekle sammen i første lm, hekle 2 lm ( 16 hst + 16 bobler = 32 )
  Runde 5 : * 2 fm i første lm, 1 fm i de neste 7lm * gjentas hele runden, hekle sammen i første lm, hekle 2 lm ( 36 fm )
  Runde 6 :  * hst i første fm, boble i neste fm * gjentas hele runden, hekle sammen i første lm, hekle 2 lm ( 18 hst + 18 bobler = 36 )
  Runde 7 :  * 1 fm i alle lm * gjentas hele runden, hekle sammen i første lm, hekle 2 lm ( 36 fm )
  Runde 8-16 : Gjenta runde 6 og 7
  Runde 17 : 1 st i alle fm, gjentas hele runden, hekle sammen i første lm, hekle 2 lm ( 36 st )
                       Dette vil være den raden der snoren blir trædd gjennom
  Runde 18-20 : gjenta runde 6 og 7 ( avsluttes med boble kant )

  Vet du ikke hvordan du skal hekle en boble? Ta en titt på denne filmen fra Repeat crafter me som viser teknikken veldig bra her :

   

  Snoren :

  Jeg brukte rosa garn her, men du bruker hva farge du måtte ønske.
  Hekle 85 lm, 1 kjm i andre lm fra heklenålen. 1 kjm i hver lm. Fest tråden.
  Træ snoren i runde 17 hvor du heklet stavene.

  Ørene : 

  ( hekle 2 stk ) Hvit farge
  Ytre del av øret :

  Runde 1 : Hekle 8 lm, hst i den andre lm fra heklenålen, og videre i de neste 6 lm. deretter 2 hst i den siste lm.
  Hekle videre rundt til den andre siden av lm med hst ( 7 hst ), hekle sammen i første lm, hekle 2 lm
  Runde 2 : 2 st i de 3 første lm, 2 hst i neste lm, 2 fm i de neste 8 lm, 2 hst i neste lm, 2 st i de 3 siste lm. fest tråden og behold en lang tråd til du skal sy øret fast til bagen.

  Indre del av øret :
  ( hekle 2 stk ) grå farge
  Runde 1 : 6 lm, 1 fm i andre lm fra heklenålen, deretter 1 fm i de neste 4 lm. 2 fmi den siste lm.
  Hekle videre rundt til den andre siden av lm med fm ( 5 fm ) hekle sammen i første lm, hekle 2 lm
  Runde 2 : 2 st i de 2 første lm, 2 hst i neste lm, 2 fm i de neste 6 lm, 2 hst i neste lm, 2 st i de siste 2 lm. Fest tråden og behold en lang tråd til å sy øret fast inni den andre delen av øret.

  Sy ørene fast til bagen, sy dem fast like under runde 17 som er runden med stavene.  Ansiktet :

  Runde 1 : Magisk ring, hekle 10 fm i ringen, hekle sammen i første lm, hekle 1 lm
  Runde 2 : * 2 fm i første, 1 fm i neste * gjentas rundt, hekle sammen i første lm, hekle 1 lm ( 15 fm )
  Runde 3 : * 2 fm i første, 1 fm i de 2 neste * gjentas rundt, hekle sammen i første lm, hekle 1 lm ( 20 fm )
  Runde 4 : * 2 fm i første, 1 fm i de 3 neste * gjentas rundt, hekle sammen i første lm, hekle 1 lm ( 25 fm )
  Runde 5 : * 2 fm i første, 1 fm i de 4 neste * gjentas rundt. ( 30 fm )
  Fest tråden og behold en lang tråd til den skal syes på bagen. 
  Fest på safety eyes og sy på en munn om ønskelig.
  Feste ansiktet på boble bagen
  , like under runde 17 som er runden med stavene.

  Spør meg gjerne om det er noe i oppskriften som du ikke forstår, så skal jeg hjelpe deg med hva det skulle være!

  Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no  #hekle #hekling #virka #hekkel #crochet #crocheting #sheepcrochet #pattern #crochetpattern #hekleoppskrift #oppskrift #heklesau #heklegymbag #sauegymbag #safetyeyes #sikkerhetsøyne #hekletilbarn #superjulegave #julegave #turnbag #turn #julegavetilbarn #garn #yarn #sparkjøp #sparkjøpgarn #søtsau #qutesheep #håndarbeid #homemade

 • Publisert: 01.11.2016, 16:49
 • Kategori: Gratis strikke og hekle oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • hits