Go baggy or go home? – gratis strikkeoppskrift

Baggy kan være både pent og stiligt. For min del må bare ikke den baggy delen være bak på rattata der alt fra halve til hele bokseren vises. Da får jeg en nesten uovervinnelig sterk trang til å gå bort og dra litt ekstra i buksedelens rattata som allerede henger nede på knærne til personen!
Men denne oppskriften handler ikke om bukser, men heller om luer. Baggy lue!

Garn : Tove fra Sandnes Garn ( 50 gram = ca 160 meter )
Garnforbruk : ca.70 gram

Strikkepinne : 5 mm ( en liten rundpinne )

Legg opp 104 m 
Strikk 2 rett og 2 vr i 9 cm

På første glattstrikkingsomgangen øker du 9 m jevnt fordelt, totalt 113 m.

Strikk 17 cm med glattstrikking eller så langt som du ønsker. Det er lengden her som avgjør hvor baggy luen blir.

Felling: 
*Strikk 6 masker, 2 rett sammen* gjenta rundt hele omgange, 3 omg glattstrikking 
*Strikk 5 masker, 2 rett sammen* gjenta rundt hele omgangen, 3 omg glattstrikking 
*Strikk 4 masker, 2 rett sammen* gjenta rundt hele omgangen, 2 omg glattstrikking 
*Strikk 3 masker, 2 rett sammen* gjenta rundt hele omgangen, 1 omg glattstrikking 
*Strikk  2 rett sammen* gjenta rundt hele omgangen 
*Strikk 2 rett sammen* gjenta rundt hele omgangen 
Nå er det 8 masker igjen, klipp tråden og trekk den gjennom maskene og fest tråden.

Toves i maskinen med Milo på 40 eller 60 grader. Dette må du prøve deg fram til hvordan din maskin tover, det er stor forskjell!! Forskjellige farger toves forskjellig har jeg funnet ut. Jeg tover på 40 grader kort vask, sammen med et dongerybukse en eller to ganger. 
Et annet tips er å bløte vottene og tove dem i tørketrommelen sammen med et håndklè, men her må du hele tiden sitte og passe på. For plutselig kan de ha tovet seg litt for mye, men du har likevel den beste kontrollen over tovingen ved å gjøre det på denne måten!


Mitt nydelige barnebarn Mina Adeline i fjor vinter med både sin nye baggy lue og sine nye sjyvotter. Blogg med gratis oppskrift til de tova sjyvottene kan du finne her : Sjyvotter – barnehagetantenes favoritt! ( gratis oppskrift )
I skoene sine har hun hjemmelagede tova såler, blogg om hvordan jeg laget de kommer snart så følg gjerne med.  Jeg vet der er litt forskjellige metoder for å lage såler, men nå skal dere snart få min versjon.

Det er noe i det som sies,- er man varm på hodet så er man varm i kroppen. En god lue er enormt viktig for både store og små, og et lite tips kan være og også strikke inn reflekstråd slik at de små ( og store ) lettere blir sett i trafikken?! Jeg gjorde ikke det med denne luen, men skal så absolutt gjøre det med neste baggy lue jeg strikker og tover.
Jeg kunne også med fordel ha strikket denne luen lenger enn hva jeg gjorde, for å få den mer baggy. Men likevel så ble jeg faktisk ganske så fornøyd med luen når den kom på hodet til Mina Adeline. Å se gleden og kjærligheten stråle fra øynene hennes over å få lov til å få på seg tova lue og votter, fortalte meg at alt sammen var mer enn vellykket for denne lille skjønne jenta! Så da var saken biff, jeg skulle bare lene meg tilbake og være stolt over jobben jeg hadde gjort for henne.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no 

#gran #sandnesgarn #tovegarn #yarn #sandnesyarn #toveyarn #knit #knitting #strikke #strikkeoppskrift #tovabaggylue #tovetbaggylue #feltedbaggyhat #felted #tovet #tova #lue #hat #strikkeplagg #knitwear #høst #fall #fallinnorway #høstinorge #barnehage #barnehagebarn #kindergarden #kindergardenchild #varmlue #warmhat #barnelue #childrenshat #varmeører #warmears #grandchild #lovemygrandchild #barnebarn #elskermittbarnebarn #strikkerformittbarnebarn #knittingformygrandchild #norway #norge 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg