Lavkarbo is, lett som en plett!

I denne tropevarmen er det helt amazing å kjøle seg ned litt med noe is! Men vi som går på lavkarbo av forskjellige grunner, må passe litt på hva is vi stapper i oss. Så jeg tenkte,- hva med å lage en is selv – som inneholder minimalt med karber?!
Så jeg så meg litt rundt på nette, og kom over en lett og super amazing god oppskrift!

OPPSKRIFTEN :

 • 3 eggeplommer
 • 2 spiseskjeer Natreen ( jeg bruker Tagatesse )
 • 1 teskje vaniljepulver (eller 2 vaniljestenger) smak til
 • 3 dl. kremfløte
 • revet mørk eller sukkerfri sjokolade ( jeg brukte kokesjokolade, kun 1 gram med karber )

FREMGANGSMÅTEN :

Pisk eggeplommene og søtningsmiddelet til en ganske tykk masse.

Deretter stivpisker du kremfløten og vaniljepulveret.
Når fløte og vaniljepulver er stivt, tilsetter du den ferdigpiskete gule massen. Vend inn med en slikkepott.

Hell røren oppi en bolle eller noe som tåler å bli fryst ned, og husk å dekke bollen med plastfolie først! Krystallisering på isen er ikke noe som smaker godt, så derfor bør du dekke isen ovenpå også med plastfolie før du fryser den ned.
Selv brukte jeg en kakeform til å ha isen oppi, og jeg må innrømme at jeg doblet oppskriften siden denne isen er sååååå himmelsk god!
La isen stå i frysen i 3-4 timer, og deretter er den klar for servering!
Fortell meg gjerne om du også liker denne isen? Neste gang skal jeg forsøke å lage en utgave av pistasj is i lavkarbo utgave, siden jeg ELSKER pistaj smaken!

Følg meg gjerne også på Instagram : Roccoandbente og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente Vanessa – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Lavkarbo müsli/frokostblanding

Jeg har søkt og søkt rundt på nettet for å finne en god oppskrift på müsli blanding, som jeg kunne lage her hjemme. En blanding som jeg vet kommer til å bli spist opp her i huset! Nå er jeg jo så å si den eneste som spiser lavkarbo her i huset da, så dette er mer enn mindre en blanding som jeg kommer til å ha for meg selv – tenker jeg.
Også mye fordi ingen andre i huset er så veldig begeistret for nøtter..
Jeg skal gjøre noen små endringer neste gang jeg lager denne blandingen, men slik som den er nå, er den super god altså! Absolutt ingen tvil om det.

Her har du oppskriften til en stor beholder: 

 • 2 dl. mandler
 • 2 dl. valnøtter
 • 2 dl. hasselnøtter
 • 2 dl. solsikkekjerner
 • 2 dl. hele linfrø
 • 3 dl. sesamfrø
 • 2 dl. tørket kokos
 • 2 dl. vann
 • 1 dl. kaldpresset rapsolje
 • Sukrin ( jeg bruker alltid Tagatesse, da dette er en type som smaker eksakt som farin )
 • kardemomme ( valgfritt )
 • 1 ? 2 ts. salt

Slik gjør du: 

Forvarm ovnen på 200 grader. Grovhakk valnøtter, hasselnøtter og mandler. Bland deretter inn resten av frøene / nøttene og kokos.
Ha alt i en stor bakebolle, og bland inn 1-2 teskjeer salt ( jeg brukte 2 ) sammen med 5 spiseskjeer Tagatesse ( eller sukrin ). Ha over oljen og vannet, og rør godt. Hell alt utover en bakeplate, du trenger ikke bakepapir. Strø et lag med Tagatesse over blandingen ( ikke bland ) og sett bakeplaten inn i midten av ovnen. La blandingen stå i 15 minutter før du tar den ut, da er det viktig at du blander alt godt igjen, slik at det som ligger i bunnen kommer på toppen, og slik at kantene ikke blir brent. Når du har gjort dette strør du et nytt lag med Tagatesse over, gjerne også et lag med kardemomme ( om du liker det, kan droppes ).

Sett det hele inn i ovnen i 15 nye minutter, før du tar det ut og gjør det samme. Jeg gjorde dette i 4 omganger, så blandingen stod i en hel time, og det ble altså 4 forskjellige lag med Tagatesse, og 2 med kardemomme. Når dette er gjort, lar du blandingen stå til avkjøling en god stund. Etter ca. 1 time på kjøkkenbenken, er den ferdig. Nå er det SÅ sprøtt og godt at du vil ikke tro det! Og smaken er helt fantastisk! I bunnen har den kanskje også laget små, glaserte nøtteklumper som er helt nydelig å spise alene.
Jeg tilsatte litt jordbær oppi skålen, og dette var bare rett å slett helt Himmelsk godt! Virkelig noe jeg kan anbefale alle dere andre til å smake også!
I morgen skal jeg kjøpe litt blåbær også å tilsette, det tror jeg kommer til å bli som prikken over i`en.
Dersom du liker din müsli litt mildere, kan du med fordel skru ned temperaturen på ovnen.

Følg meg gjerne også på Instagram : Roccoandbente og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente Vanessa – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Lavkarbo knekkebrød – himmelsk gode!

Jeg får ofte høre at jeg er så tynn, at jeg trenger absolutt ikke gå på lavkarbo! Er der andre som også får høre slike setninger?
Grunnen for at jeg har valgt lavkarbo livsstilen er ikke for at jeg føler behov for å gå ned i vekt, men rett å slett fordi magen og kroppen min takler ikke for mye karbohydrater!..
I flere år gikk jeg med insane magesmerter kun sekunder etter at jeg hadde svelget en matbit eller to.. Magesmertene kunne knocke meg ut såpass at jeg faktisk besvimte av smerter. Jeg snakket mye og ofte med legen min om dette, og jeg ble sjekket ut for diverse sykdommer som kunne være årsaken. Men ingenting slo ut på prøver.
Da jeg ble tipset om å prøve noe som heter lavkarbo, var jeg ikke sen om å gi det et forsøk. Og utrolig nok : jeg kunne spise et HELT måltid uten å kjenne en eneste smerte i magen min! Ingenting oppblåst og ingenting smerter! Endelig hadde jeg klart å finne ut hva kroppen min reagerte så veldig på, nemlig karbohydrater. Jeg teller ikke antall karber, men lar kroppen min bestemme selv hvor mye den tåler og har lært meg å finne grensene i matlagingen – hva jeg tåler og ikke.

Her om dagen fikk vi her i huset så utrolig lyst på knekkebrød, og etter et søk på nettet kom jeg over denne oppskriften jeg skal dele med dere nå. 
Disse knekkebrødene er sunne, smaker knallgodt, inneholder minimalt med karber og holder deg mett i timesvis!

LAVKARBO KNEKKEBRØD! (Oppskriften er til 2 store stekebrett)

200.g. solsikkekjerner
1.dl. linfrø
1.dl. sesamfrø
2,25. dl. kruskakli
2.ss. fiberhusk
1.ts. salt
5. dl. vann

FREMGANGSMÅTE:

Super lett å lage! Du blander bare alt det tørre i en bolle, og tilsetter vannet. Bland sammen, og la det stå i ca. 5 minutter å svelle.Forvarm ovnen på 150 grader.

Klargjør to stekebrett med bakepapir, jeg sprayet på et tynt lag med fett på – men det er ikke en nødvendighet. Da slipper knekkebrdet taket fra bakepapiret bedre syntes jeg.
Del deigen i to, og trykk dem ut på begge brettene. Jeg bruker engangs hansker til dette, føler jeg får trykket og fordelt deigen best på den måten.
Trykk deigen så tynn som du ønsker, og deretter setter du inn det ene brettet i ovnen i 15 minutter. Ta brettet ut og bruk en pizzarulle til å dele opp knekkebrødet i flere deler. Sett brettet så inn igjen i oven i 45 minutter. 
Sjekk hvert 15 minutt om der er damp som må slippes ut fra ovnen. Da blir de sprø og gode!
Når knekkebrødene er ferdig, så la dem avkjøles på en rist før du legger dem i en lufttett boks.
– Bon Appetit –

Følg meg gjerne også på Instagram : Roccoandbente og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente Vanessa – klikk deg gjerne inn og bli medlem!