Addes capribukse ( gratis strikkeoppskrift )

Addes capribukse er mitt eget design, og nybegynner som jeg er, så håper jeg at oppskrift og forklaring er forståelig for alle.
Dette er en capribukse som jeg skal ” dra en tanke videre ” og strikke skjørt utenpå. Og selvfølgelig vil jeg dele den oppskriften med dere herlige og trofaste lesere så snart den er ferdig. Men enn så lenge, så håper jeg at Addes capribukse faller i smak. Denne skal jeg lage oppskrift til flere str også, alt fra 1 år og opp til 6 år. 

Mens dere venter på at jeg skal bli ferdig med både å designe og skrive ned oppskriften på capribuksen med skjørt, så tenkte jeg å dele oppskriften av capribuksen imens. Så slipper det å bli så veldig lenge mellom hver gratis oppskrift jeg deler med dere.

Jeg håper inderlig at denne buksen og dette mønsteret kan være til glede og nytte for flere enn bare meg og mitt lille søte barnebarn. Og ved å få en slik herlig tilbakemelding og super respons på mitt forrige design, M.A.`s jumpsuit, ( <— Klikk deg gjerne inn på linken. Den åpnes i nytt vindu ) så er det bare en sann glede å kunne lage noe selv som jeg kan dele gratis med dere herlige og trofaste lesere!
Og som jeg nevnte i den oppskriften også, så bruker jeg kun ene og alene garn som ikke klør. For vesle M.A. er veldig sensitiv mot garn som klør, og det er jo svært lite gøy å lage plagg som du bruker mange timer og tid på å strikke – og så vil ikke den lille bruke det fordi det klør..
Been there, done that – kan man trygt si. 
Så det koster litt mer å kjøpe slikt garn som jeg har brukt nå, men det er så vel verdt det altså. Kvaliteten er helt annerledes enn ellers, plaggene holder fasongen så utrolig mye bedre blant annet. Men nå skal jeg ikke prate så mye mer, jeg vet dere er keen på å se oppskriften min!
Så her er den, værsegod og jeg blir utrolig glad om dere har lyst å dele denne bloggen på sosiale medier også.

Garn : KlompeLOMPE tynn merinoull ( 50 gr – 175 m )
Garnmengde : 150 gram
Pinne : 3 mm ( heklenål 3,5 mm )
Størrelse : 4 år

Start med å legge opp 12 falske heklekanter ( <— Klikk deg inn på linken. Den åpnes i nytt vindu ) i hvit.
Neste runde bytter du til den fargen buksen skal være, strikk 1 m fra buene du har laget, legg opp 3 m, og strikk siste m i buen. Tilsammen 5 m i hver bue. Tilsammen har du da 60 m.
Strikk 1 omg rett over alle m. Deretter starter du med mønsteret, da strikker du 18 m rett, mønsteret over de neste 25 m, og rett over de siste 17 m.


Når mønsteret måler 2 cm, øker du med 2 m på hver side av mønsteret. 1 m på hver side. Husk å alltid øke i tråden utenfor mønsterborden – i det glattstrikkede feltet. 
Og sørg for at det alltid økes på sider av borden, slik at antall økninger på begge sider stemmer ut med hverandre.
Øke etter de neste 2 cm også. Deretter strikker du til arbeidet måler 12 cm fra den falske heklekanten.
Nå skal du øke igjen som sist, hver 2. cm, tilsammen økes det nå 5 ganger.
Strikk deretter 12 cm uten økninger.

Klipp tråden, sett arbeidet over på liten rundpinne, og strikk en fot til på samme måte.
( Jeg hadde da strikket 12,5 rapporter når foten var ferdig ).
Den ferdige foten måler ca. 30 cm fra startkanten til buksens bunnfarge og til arbeidets slutt. ( altså minus den hvite falske heklekanten )

Sett begge bena inn på samme rundpinne, og husk at mønsteret skal vende ut til hver ytterside på buksebena.
Du har nå 148 m på rundpinnen.
Fortsett å strikke mønster over de to mønsterbordene, og glattstrikk over resten ).
Begynn ved omg. begynnelse på den ene foten. Strikk til fotens slutt og øke 1 m, plasser en MM ( maskemarkør ) og øke 1 m til. Da har du øket 2 m tilsammen. Strikk videre over på neste fot, og husk at starten på den foten er ved fotens innside.
Strikk all 74 m, og ved fotens slutt øker på samme måte som isted. Altså øke 1 m, plasser en MM, og øke 1 m til. Tilsammen har du nå øket 4 m på denne runden rundt hele arbeidet. Og har nå tilsammen 152 m på rundpinnen.

Strikk deretter rett opp til arbeidet måler ca. 18 cm fra sammenføyningen. 
Om du ønsker å strikke den litt høyere bak, så gjør du slik :
Strikk 8 m forbi MM bak på buksen. Snu arbeidet og strikk 16 m vrang. Snu og strikk 16 m forbi MM bak. Snu og strikk 32 m vrang. Snu og strikk 32 m forbi MM bak. Snu og strikk 64 m vrang. Snu og strikk til MM bak.
Men husk å strikke vendingene stramt for ikke å få huller i buksen.

Bukselinningen :

Sett en MM ved starten av bukselinningen og strikk rett til den måler 1 cm. Nå skal det strikkes hullrad,- Neste omg,- * strikk 3 m, kast, 2 m smn *
Gjenta fra * til * runden ut. Strikk deretter videre 1 cm rett, så en omg vrang, og til slutt 2 cm rett.
Klipp tråden og fest alle løse tråder.

Icord lager du SLIK. ( <— Klikk deg inn på linken )
Lag icorden ca. 22 cm lang.

Om der er noe som du ikke forstår, eller noe du ikke skjønner – så send meg en PM på Facebook eller legg veldig gjerne igjen en kommentar her på bloggen. Så skal jeg hjelpe deg så godt jeg bare kan.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Det gavmilde hjørnet mitt

” Jeg tror jeg må ha enten funnet det gavmilde hjørnet i huset her, eller så er det spanderbukser jeg har tatt på meg i dagtidlig. Uansett hva det er som ligger til grunn for dette, så er det jo hvertfall en flott og grei ting for dere lesere. “

Jeg tror jeg må ha enten funnet det gavmilde hjørnet i huset her, eller så er det spanderbukser jeg har tatt på meg i dagtidlig. Uansett hva det er som ligger til grunn for dette, så er det jo hvertfall en flott og grei ting for dere lesere.
For jeg tenkte å legge ut GRATIS oppskrift på capribuksen i dag, som jeg har designet selv. 

Jeg skal jo strikke skjørt på buksen, så den er ikke ferdig enda. Men man kan likevel også kun velge å ha buksen og ikke skjørtet utenpå, når man strikker denne oppskriften. Så derfor tenkte jeg at siden dere er så tålmodige og venter på oppskriften jeg har lovet dere, så kan dere i første omgang få sjansen til å få strikke capribuksen om dere ønsker.

Så følg gjerne med her på bloggen, plutselig publiserer jeg oppskriften til dere! Akkurat når vet jeg ikke, men jeg lover dere at den kommer ut i dag uansett.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Dette er en UFO i strikkeverden

Alle vet nok hva en ufo er, men er det alle som vet hva det betyr i håndarbeidsverden?
Selv elsker jeg jo å strikke, og har noen få ufoer liggende et sted. Jeg tror der er mange der ute som har ufoer liggende, uten at de aner hva en ufo egentlig er for noe. Har du peiling på hva jeg snakker om?

Dere har sikkert hørt eller lest om UFO når det kommer til håndarbeid? Men vet dere hva det egentlig betyr for noe? For i den vanlige UFO utgaven, så betyr det jo uidentifisert objekt, og er myntet mot flyvende tallerkener og små grønne menn.
Jeg skal love dere en ting, jeg klødde meg i hodet og rynket på nesen i vantro over å lese ordet UFO når det kom til strikking og håndarbeid generelt. Men fant ut etterhvert hva det betydde, og da gikk det opp et lys for meg.

  Navnet ufo betyr rett å slett ” uferdig objekt ” i håndarbeidsverden, ganske morsom      forkortelse og ord syntes jeg. Og den som har kommet på dette kule ordet i denne  forbindelse burde fått en medalje, for bedre beskrevet om noe halvferdig strikkerier o.l.  som ligger bortgjemt et sted – ja det skal man lete lenge etter! ( Ordet altså, ikke  strikkerier og slike ting man trenger å lete lenge etter ).

 Jeg har ikke så mange ufoer liggende, men noen få er det blitt med årenes løp.
 Faktisk har jeg bare en ufo som er noen år gammel, og den kommer til å forbli ufo  resten av ” sitt liv ” også! Det er en VM genser som er strikket av et eller annet dønn  kjedelig og fælt garn som jeg kjøpte på Europris for 5 år siden.
 Garnet er så hslig og fælt at jeg kommer aldri til å strikke den ferdig, da vil jeg heller  strikke en ny. I et annet og bedre garn, og i andre farger.
 For selve VM genseren er jo nydelig i seg selv!

 Ellers så pleier jeg å være ganske flink til å strikke ferdig hva jeg har begynt på, og helst  vil jeg bli ferdig på noen få dager. Så jeg kan gjerne bruke nettene på å strikke, i tillegg  til mange timer om dagene også. Strikker da gjerne i bilen ( når jeg er passasjer  selvfølgelig ), i møter, på besøk, på kafè osv osv.

 Men nå har jeg to søte Monsterbukser liggende som ikke er blitt ferdig enda. Det er  mest pga at jeg må tegne opp et mønster som jeg kan bruke å maskesy bak på rompa  til buksene, siden jeg ikke ønsker å bruke det vanlige monstermotivet som de aller fleste bruker. Buksene skal være en gave, så jeg burde sette igang og gjøre de ferdig når jeg er klar med mitt eget design som jeg strikker på i skrivende stund.
Og som jeg vet mange av dere venter på GRATIS oppskrift fra, og det kommer snart her på bloggen til dere,


Men så har da i tillegg min supersnille * ironisk.. * rottweiler, Rocco, fått tak i garn nøstet til den ene monsterbuksen… Og derfor er nøstet blitt forvandlet til et sodoma gomorra som jeg må fikse opp i før jeg kan strikke videre…
Jaja, det skal jeg fikse – etterhvert.

Den siste ufoen min vet jeg ikke helt om jeg kan kalle ufo. Men jeg gjør det likevel, nevner den her i bloggen som en ufo. Siden jeg begynte å strikke på den, men da jeg ikke for mitt bare liv kunne klare å få vevestrikk til å bli likt som på bildet til Tilda kåpen i KlompeLompe boken, så ble jeg litt oppgitt og lei å la det bort.

Men etter en tur på min favoritt butikk, garnbutikken i Flekkefjord som heter Hos Mona, så fikk jeg et knallbra tips! Rett å slett å strikke noe annet enn vevstrikk der det i boken står du skal strikke vevstrikk.
Så derfor skal jeg strikke perlestrikk eller dobbel perlestrikk i stedet!
Jeg burde vel ha tenkt i de baner selv, men noe så enkelt og lett å heller velge har jeg ikke kommet på i det heletatt.

Egen blogg om butikken Hos Mona kommer om litt. Det er en butikk og noen helt fantastiske damer som jobber der, som virkelig fortjener å bli satt pris på og bli fortalt om til alle andre strikkeglade og strikkegalne!

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Det morsomste men likevel vanskeligste ved å designe selv

” … Lille M.A. hadde på seg M.A.`s jumpsuit i dag mens vi var på byturen.
Og det var utrolig herlig å få høre all ros og godord om jumpsuiten, hvordan folk la merke til den og kommenterte den positivt.
Det var utrolig kjekt å oppleve, og typisk meg da vet du,- kjempet mot k… “

Det er liksom dette jeg gleder meg til hver eneste gang jeg designer noe nytt. Ja ikke for det, jeg har ikke laget så utrolig mye nytt på egenhånd enda, men bitte litte granne har det blitt opp gjennom årene. Og det er først nå at jeg har fått helt dilla på å designe barneklær, noe jeg er sikker på at jeg kommer til å fortsette med i lang tid fremover!
Selvfølgelig så trenger jo ikke hvert eneste plagg et eget navn, jeg tror ikke det er så mange som setter seg ned og tenker gjennom hva du skal navngi plagget du nettopp har designet hihi. Men jeg er litt der jeg.. 
Sånn har jeg alltid vært opp gjennom alle år,- alt og alle må ha et eget navn.

Dette er altså en capribukse ( 3/4 del lang altså ) med skjørt festet til buksen. Slik at de ikke trenger å vise trusen når de er på trampoline og hopper å koser seg, hopper tau osv. Skulle jeg sette fokuset på buksen eller skjørtet når jeg skulle tenke ut et navn tro?
Hvis jeg skulle legge fokuset på buksen, så var jeg litt inne på trampolinebuksen, men det hørtes ikke så bra ut uansett. Så kom min datter med forslaget om å kalle plagget for hoppeskjørt. Jeg ” tygger “ enda på navnet og klarer ikke helt å bestemme meg enda.
Noen som har navneforslag kanskje?

I går skrev jeg at jeg skulle på garnbutikken og handle noe annet garn også, som jeg skal bruke på skjørtet. Det har jeg nå handlet inn, og jeg er så spendt på hvordan jeg skal gå frem videre når jeg nå øyeblikk er ferdig med selve buksen! Jeg kjenner at denne gangen har jeg ikke en 100% klar plan i hodet for hvordan jeg vil at plagget skal se ut. Jeg hadde det i starten, men så har jeg fått litt nye planer i hodet og dermed så må veien rett å slett bli til mens jeg ” strikker den “. Det er jo utrolig spennende det også.
Jeg vet bare at selve mønsteret skal jeg ha rett opp fremme på skjørtet, og muligens at jeg skal strikke lagvis oppover med tynn merinoull og med silk mohair.
Planen er også å ha en litt grei vri på overgangen mellom bukse og skjørt også, så det kan bli ganske spennende denne gangen og se hvordan resultatet blir!
Uansett så skal dere – som jeg har sagt så mange ganger før – få oppskriften gratis i en størrelse her på bloggen min! 

Lille M.A. hadde på seg M.A.`s jumpsuit i dag mens vi var på byturen. Og det var utrolig herlig å få høre all ros og godord om jumpsuiten, hvordan folk la merke til den og kommenterte den positivt. Det var utrolig kjekt å oppleve, og typisk meg da vet du,- kjempet mot klumpen i halsen og ” de svette øynene ” mine… Sentimental, jeg?.. Jepp..

Og mens vi stod inne på garnbutikken ” Hos Mona ” og pratet, så sier plutselig min datter,- ” Er det en ny KlompeLompe bok du har der? “
” Ja, ” sier hun på butikken, ” den kom faktisk ut i dag “.
Jeg som egentlig hadde planer om å handle undertøy etterpå, valgte glatt bort undertøy til fordel for ny bok fra mine absolutt nummer 1 topp favoritt designere på strikka klær! 

Jeg har alle bøkene til KlompeLompe, pluss strikkekalenderen deres. Og kommer til å være blodfan av deres knallflotte design og herlige oppskrifter i lange tider fremover.

Resten av kvelden skal vies til strikking og seriemaraton på tv ( Go ). Jeg har nemlig bygget boks til den søte lille shettisen min datter og jeg gav lille M.A. til hennes 4 års dag tidligere denne mnd. Så nå har Felix som han heter, fått seg en solid og god boks som han skal få bo i fra høsten og ellers i sommernetter med plagsomme knott og mygg som summer og plager han.
Hva trenger vi mannfolk til når vi kan bygge det selv?! Borre i betong, snekre, sage og håndtere elektriske redskaper er null problem her i gården.
Så nå er det på tide å senke blodtrykket noen hakk med strikketøyet mellom fingrene resten av kvelden og utover natten.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

En ekstra kul touch på mitt eget design – og Bloglovin`

” Jeg gleder meg ENORMT også til å få dele denne oppskriften med dere lesere!
Og foreløpig klarer jeg å se hva maske antall man muligens bør ha for å strikke i forskjellige str.
Så HVIS jeg er heldig så skal jeg kunne klare å få laget denne oppskriften i str.1, 2, 3, 4, 5 og 6 år. Ikke verst eller hva? “

I dag har vært en dag full av aktivitet og samtidig masse strikking! Så nå er jeg nesten ferdig med capribuksen ( som jeg egentlig kalte piratbukse.. Hva er forskjellen på de to type bukser? ER der egentlig noe forskjell tro?.. ), og mens jeg satt der og strikket time etter time i formiddag. Så tenkte jeg på hvordan skjørtet skal se ut..
Jeg har jo handlet inn garn til skjørtet, men jeg får bare ikke ut av hodet det å blande to typer garn i skjørtet! Kanskje ikke nødvendigvis blande garntypene sammen mens jeg strikker, men strikke noe med et garn og noe med et annet mer fluffy, tynnere kanskje, mer…… tyll – liknende på en måte.
I morgen skal jeg hvertfall på favoritt garnbutikken ” min ” i Flekkefjord, og høre litt med dem om hva jeg skal velge av garntype nummer to i skjørtet.
Jeg gleder meg som en unge til nettopp det! 
Det er jo egentlig ganske utrolig hvor lite som skal til for oss strikkegalne snupper, for at vi kan glede oss selv. Et nøste og vi er langt oppi skyene, en pose med nøster så er vi i Himmelen hehe.

Jeg gleder meg ENORMT også til å få dele denne oppskriften med dere lesere! Og foreløpig klarer jeg å se hva maske antall man muligens bør ha for å strikke i forskjellige str. Så HVIS jeg er heldig så skal jeg kunne klare å få laget denne oppskriften i str.1, 2, 3, 4, 5 og 6 år. Ikke verst eller hva?
Nå strikker jeg/designer jeg, den i str 4 år. Siden lille M.A. er 4 år, og den eneste jeg kan strikke og prøve på hele tiden.

Tusen mange millioner takk til alle dere som har kontaktet meg angående det å få være teststrikker til M.A.`s jumpsuit, når jeg får laget oppskriften til de forskjellige størrelsene også! Jeg er helt overveldet over hvor mange som ønsker å få hjelpe meg med å teststrikke.. 
Overveldet og siden jeg er så lettrørt ( takk pappa for dette genet du gav meg ), har jeg tørket mer enn nok av gledestårer og overveldelsestårer. Men det er jo en god ting da, å få stor og flott respons på noe jeg har laget selv.
Og jeg skal virkelig kontakte dere som har skrevet til meg, når tiden er inne og jeg har fått klart å lage oppskriften så dere kan strikke denne kule jumpsuiten i flere størrelser.

INSPIRASJONS STED

 Jeg kom over et fantastisk flott nettsted i dag, et nettsted som virkelig gav meg massevis av inspirasjon til flere ideer om hva jeg vil  lage som eget design, både klær og pledd blant annet. Her er der massevis av gratis oppskrifter, og man kan faktisk poste innlegg  selv der inne. 
 Nettstedet heter Bloglovin`
 Og helt sånn på tampen så må jeg bare vise dere litt fra den siden som jeg har satt sammen i collage til dere. Bare så dere skal få  et lite innblikk i hvorfor jeg bare måtte vise dere dette fine nettstedet.
 Du kan også laste ned app gratis, der du kommer direkte inn på Bloglovin`og kan surfe litt rundt og både få inspirasjon til dine egne  versjoner av ting og tang, der er mye annet enn bare strikking om du vil se og lese hvordan man lager pledd og klær med hekling f  eks., og som sagt så er der haugevis med gratis oppskrifter som er bare helt til å ta pusten fra deg – siden så mye er så vakkert…
Derfor klarte jeg ikke å holde meg til et eller to bilder, som dere ser under her.
Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Slik lager du dine egne mønstere

” … Det er utrolig mye flotte og også søte motiver i finne om du googler litt. Googler f eks med en figur du vil ha som mønster på noe du har strikket, for det er jo nydelig med maskesydd ett-eller.annet på en ellers noe kjedelig genser eller bak på rompa til en ellers noe kjedelig bukse.
Men det vi alle vet er jo at enormt mange rundt om i hele verden allerede har brukt nettopp det mønsteret du fant, tusenvis av ganger.
Så til dere som ønsker dere deres eget mønster, her er et lite tips til … “

# Inneholder reklamelinker #

Det er utrolig mye flotte og også søte motiver i finne om du googler litt. Googler f eks med en figur du vil ha som mønster på noe du har strikket, for det er jo nydelig med maskesydd ett-eller.annet på en ellers noe kjedelig genser eller bak på rompa til en ellers noe kjedelig bukse.
Men det vi alle vet er jo at enormt mange rundt om i hele verden allerede har brukt nettopp det mønsteret du fant, tusenvis av ganger.
Så til dere som ønsker dere deres eget mønster, her er et lite tips til hvordan du kan fikse det!

Jeg har selv nettopp oppdaget et nettsted som lar deg lage dine helt egne mønstere gratis, selv om du kan oppgradere og få sikkert enda bedre og mer du kan gjøre på dette flotte nettstedet. Selv har jeg ikke kjøpeversjonen enda, men kommer til å oppgradere når jeg en gang i tiden skulle føle at jeg skulle trenge det.
Dette er et sted som jeg har brukt mye i det siste, og jeg kommer til å bruke det ganske mye fremover også.
Stitchfiddle er et nettsted som jeg absolutt kan anbefale til dere lesere også!

Tidligere ønsket jeg å lage mine egne mønstere ved å bruke egne bilder, men det ble aldri til at jeg laget noe med mønstrene jeg fikk frem der. Men de er jo fullt ut brukende, så det er ikke noe problemer med programmet hvertfall.
Der er mange jeg vet om som bruker denne nettsiden, og den er jo helt genial også! 
Her kan du justere alt du måtte ønske på alle mulige måter, og enda er det lett som en plett å finne utav – så lenge en gidder lese bittelitt på engelsk.

Free Pattern Wizard er også gratis, men her kan du som sagt bruke dine egne bilder.
Det gjør hele mønsteret så personlig som det er mulig å gjøre det, og slike plagg er jo mer verdt for den som skal bruke det enn noe man har googlet og funnet, ikke sant?
Jeg vil virkelig anbefale dette nettstedet på det sterkeste om du har planer og ønsker om å lage noe veldig personlig, enten til deg selv eller en person du kjenner. Kanskje bruke et bilde av hunden til personen du skal lage noe til, eller et bilde av båten til en fisker du er glad i, motorsykkelen til din sønns genser, hesten til din datters genser osv osv.

Selv har jeg hatt det jeg kaller for nesten migrene, i dag. Så kvelden skal brukes til å legge seg ned nok en gang med kald vaskeklut på pannen, mørkt rom og ligge å lytte til pusten fra våre to herlige rottweilere, og lille Kevin som er verdens kuleste og søteste Chihuahua.
Strikketøyet er vel mer enn mindre lagt til sides for kvelden, pga hodepinen – men satser på at jeg blir ferdig med selve piratbuksen i morgen. Og da gjenstår jo bare selve skjørtet, så er mitt neste eget design også ferdig!
Og så snart det er ferdig, kommer det ut her gratis til dere snille lesere!

SÅ mange herlige kommentarer jeg har fått på Facebook og på pm på Facebook, fra hyggelige folk som ønsker å være teststrikker når jeg trenger teststrikkere! Og herlige koselige oppløftende kommentarer og ord om designet mitt – jeg kan si dere såpass at hodepinen kan seile sin egen sjø i dag, for deres flotte kommentarer gjør jo nesten så jeg klarer å overse de smertene jo. Det sier ikke så rent lite om hvor gode og hyggelige mennesker som er her inne på bloggen min!

Det lille bildet er fra da denne lille singleten var ferdig til lille M.A. Det var ei stolt lita jente som tok på seg sin nye singlet, strikket i Drops Baby merino.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

For en herlig respons!

” … Jeg har virkelig funnet gleden og spenningen ved å strikke og designe ting selv, så dette er noe jeg virkelig ønsker å fortsette med fremover!
Og gavmild som jeg er, så kommer jeg til å fortsette å dele oppskriftene mine med dere. Så følg med her, for her på bloggen kommer der til å bli masse nye og spennende egetdesignede strikke oppskrifter fremover tenker jeg… “

Jeg er helt overveldet over hvilken fantastisk positiv og herlig respons jeg fikk på forrige blogg innlegg om jumpsuit oppskriften jeg la ut.
Jeg har fått så mye positive og oppløftende kommentarer, pm og folk som har kommet bort og snakket til meg om jumpsuiten jeg designet! Jeg blir så rørt over så mye flotte ord fra så mange folk, jeg hadde jo aldri i livet forestilt meg at den skulle bli så populær som den allerede er blitt. 
Men guri malla så enormt gøy da!

Planen er å lage oppskriften til M.A.`s jumpsuit i forskjellige str, gjerne fra 0-6 mnd og opp til 6 år. I så tilfelle så trenger jeg teststrikkere til de forskjellige størrelsene. Så om du kan tenke deg p være teststrikker for jumpsuiten, så si gjerne ifra til meg. Du kan f eks sende meg en pm på Facebook ( link i slutten av bloggen ) eller sende meg en mail : [email protected]
Eller selvfølgelig bare legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under her.

I skrivende stund holder jeg på med et nytt design. Denne gangen er det litt tynnere garn, men det går utrolig fort og greit å strikke med dette garnet likevel!
Det er garn fra KlompeLompe tynn merinoull og pinne 3 mm.
Det er jo ganske kjedelig når de små f eks hopper på trampoline i skjørt, og skjørtet flyr opp hele tiden så trusen vises…
Derfor holder jeg nå på med å designe en pirat tights ( altså 3/4 lang tights ) med skjørt utenpå. Begge deler i ett altså.
Jeg tror dette kommer til å bli knallflott når det er ferdig, om jeg skal tørre innrømme det selv. Og selvfølgelig så skal jeg dele oppskriften gratis her på bloggen med dere lesere!

Jeg har virkelig funnet gleden og spenningen ved å strikke og designe ting selv, så dette er noe jeg virkelig ønsker å fortsette med fremover!
Og gavmild som jeg er, så kommer jeg til å fortsette å dele oppskriftene mine med dere. Så følg med her, for her på bloggen kommer der til å bli masse nye og spennende egetdesignede strikke oppskrifter fremover tenker jeg.

Og jeg kommer ikke bare til å strikke til jenter, men planen er å lage design til gutter også.

Men nok en gang,- MANGE tusen millioner takk til alle dere som har gitt meg så mye pene ord om designet mitt! Oppmuntret meg til å lage flere oppskrifter, flere plagg som jeg designer selv, og som også oppmuntrer meg til å lage oppskriftene i forskjellige str også.
Det betyr så uendelig mye å få høre positive ord fra dere lesere, det gir pågangsmot og en ny iver og lyst til å gi dere enda mer av mine tanker om design, gratis oppskrifter osv!

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

M.A.`s jumpsuit ( Gratis strikkeoppskrift )

Mitt eget design, min egen oppskrift som jeg gir til dere gratis.
Nå er jeg allerede igang med mitt neste design, vil du vite hva det er?

Her er endelig oppskriften min på M.A.`s jumpsuit! Jeg håper at oppskriften er grei, jeg har skrevet etterhvert som jeg har strikket den. Men er sliten i hodet og klarer ikke konsentrere meg så godt nå for å sjekke underveis mens jeg skriver den inn her til dere.
Så om der er noe som du lurer på, så bare spør så skal jeg forklare og hjelpe deg.

Dette er garn som ikke klør i det heletatt, for lille M.A. har en utrolig ømfintlig hud som klør straks den får klær på kroppen som ikke er fra kløfritt materiale.
Men dere står fritt til å bruke hva garn dere måtte ønske.
Og en ting skal jeg love dere,- om dere liker denne jumpsuiten her, så har dere mye gøy i vente fremover! For jeg er allerede igang med neste prosjekt i samme sjanger. Nemlig pirattights med skjørt. Så følg med om dere har lyst på mer gratis oppskrift fra mitt eget design, det er kun her på bloggen jeg legger ut oppskriftene mine. 

 

Garn : Sandnes garn DUO ( 50 gr – 124 m )
Garnmengde : 250 gram brun, 50 gram støvrosa
Strikkepinne/rundpinne : 3 mm ( heklenål 3,5 mm )
Str. : 4 år

Legg opp med falsk heklekant, HER er en blogg som viser hvordan du gjør det.
Legg opp 13 slike ” buer “, og strikk en runde. Legg opp 3 masker i hver ” bue “, da har du 65 masker tilsammen.

På neste runde strikkes maskene rett.
Strikk deretter 20 m rett, mønster over de neste 25, og 20 m rett.


Strikk til arbeidet måler ca. 16 cm – dvs. 6 rapporter. Sett arbeidet over på en rundpinne og legg det til sides. Strikk en fot til, helt likt.

Strikk begge bena over på en rundpinne. Når første ben er strikket over, legg opp 1 m, plasser en MM og legg opp 1 m til.
Strikk neste ben over, og ved slutten av benet legger du opp 1 m, plasser en MM, og legg opp 1 m til. ( 134 m tilsammen )
Fortsett å strikke glattstrikk over alle masker foruten de to bordene i ytterkanten. Som fremdeles strikkes etter diagrammet.
Strikk til arbeidet måler ca. 18 cm fra sammenføyningen.
Nå skal det strikkes hullkant. Strikk en omg rett +  øke 1 m hvor som helst. 
Neste omg,- * strikk 3 m, kast, 2 m smn *
Gjenta fra * til * runden ut. ( Da har du tilsammen 27 hull )
Strikk neste omg rett over alle m. 
Neste omg skal du øke til øvre del av jumpsuiten. Strikk 4 m og øke på 5. m runden rundt. Da har du øket med 27 m, og har tilsammen 163 m på rundpinnen.

Bolen :
Nå skal mønsteret strikkes mitt framme og mitt bak. Så pass på å starte riktig sted på mønsteret, altså på midten av mønsteret!
Sett en MM midt fremme og midt bak, da vet du hvor midten av mønsteret skal være.
I siste runde på hver rapport skal du felle 3 m i hver side, på de 5 første rapportene. Tilsammen 6 m i slutten av hver rapport de 5 første rapporter.
Da har du tilsammen fellet 48 m. Strikk så videre uten felling.
Tilsammen skal du ha 6 rapporter totalt. 
På siste runde i den 6. rapporten, fell 6 m i hver side av jumpsuiten. Dette er starten til åpningen for armene.
Nå skal du strikke fram – og bakstykke hver for seg.

Framstykket :
Begynn på rettsiden. 1 r, 1 løs av, 1 r, løft den løse over. Strikk til du har 3 m igjen ( men fortsett med mønsteret ), 2 r smn, 1 r.
Fortsett med mønster og felling på hver 2. pinne ( altså på retten ) 8 ganger.
Strikk 2 pinner uten felling.
Strikk 1 pinne vrang. På neste pinne r settes de 10 siste m av til snor på den andre siden.

Slik feller du av til halskant og lager snor/icord :

Fortsett i glattstrikk ( r på rettsiden og vr på vrangsiden ). Fell på 2.hver pinne ( altså retten ) 8 ganger slik,- 
1 r, 1 løs av, 1 r, løft den løse over. Strikk til det er 3 m igjen, 2 r smn, 1 r.
Strikk 2 pinner uten felling. Og strikk en pinne vrang.
På neste pinne settes de 10 første m av til snor. Og sett resten av m over på en hjelpepinne imens.

Start med * 1 r, 1 løs av, 1 r, løft den løse over. Strikk resten av pinnen og vrang tilbake * 
Gjenta fra * til * 4 ganger, da har du 6 m igjen på pinnen.
Den 5. gangen felles det slik : 1 r, 1 løs av, 1 r, løft den løse over, 2 r smn, 1 r.( 4 m igjen på pinnen )
Strikk icord over de 4 m. Lag icorden ca. 22 cm lang.

Sett de 10 siste m på pinnen. 7 r, 2 r smn, 1 r.
Fell som beskrevet ovenfor på 2.hver pinne mor halskanten ( på retten ) 4 ganger.
5. gang strikkes slik :
1 r, 1 løs av, 1 r, løft den løse over, 2 r smn, 1 r. Strikk deretter icord over de 4 m du har på pinnen, og lag den ca. 22 cm lang.

Hent opp 4 m på hver side av de m du har på hjelpepinnen. Strikk 1 pinne rett på vrangen, 1 r på retten og fell av på vrangen mens du strikker rett.

Bakstykket :

Fortsett med mønsteret. Fell på 2.hver ( rettsiden ) 10 ganger. slik : 1 r, 1 løs av, 1 r, løft den løse over. Strikk til det er 3 m igjen, 2 r smn, 1 r.
Fell så på 4. pinne 1 gang. Strikk så 4 omg uten felling. 1 omg vrang.

Halskant og icord på bakstykket strikkes slik som på forstykket.
Men på bakstykket henter du opp 5 m på hver side av m på hjelpepinnen. Strikk rett på vrangen, rett på rettsiden og fell av på vrangen mens du strikker rett.

Icord som belte :

Strikk en icord som belte til å træ mellom hullene du laget. Jeg strikket icord på 95 cm som da passet fint til lille M.A. Men ta gjerne et mål rundt magen til den som skal ha jumpsuiten, så du ikke lager den for kort. Det er bedre den er litt for lang heller.
Jeg strikket denne icorden i støvrosa.

Fest alle tråder.
Damp forsiktig eller legg jumpsuiten inni et fuktig håndkle.

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Designet mitt er ferdig!

Lyst å se hvordan den ble som ferdig resultat?
Her er også et par tips, siden det er et par ting i oppskriften som kanskje ikke alle kan. 
Så mulig noen setter pris på steg-for-steg bilder og forklaring på hvordan man lager det forskjellige jeg tar opp i denne bloggen.

Det er en herlig følelse å vite at det klesplagget som lille M.A. løpte rundt i i kveld, er diktet selv! Og jeg er ikke så rent lite stolt heller over å ha klart dette her, jeg som egentlig er oppskrift-slave. Det hører til sjeldenhetene at jeg designer noe selv, sånn helt ut av det blå. Men nå har jeg fått helt ” blod på tann ” og kommer til å designe mye fremover nå!
Så følg med her i bloggen min, for jeg kommer til å dele oppskriftene mine med dere lesere, gratis.
Og skulle det hende at jeg tenker på å legge ut noe oppskrift for salg, så kunne jeg trenge teststrikkere. Så da er det bare å si fra om du vil være min teststrikker altså.

Men tilbake til M.A `s jumpsuit. Der er et par ting jeg tenkte å vise dere i denne bloggen, før dere får selve oppskriften i neste blogg jeg legger ut.
Altså det å strikke icord ( snor ) og strikke falsk heklekant. Jeg tok steg-for-steg bilder av begge deler, så kan dere trene på dette om dere ikke kan det allerede?

Icord er ikke vanskelig å lage, der legger du opp 4 masker. Skyv så maskene til den andre enden av pinnen, slik at tråden henger ned på venstre side av pinnen. Så strikker du første maske og videre de tre neste. Skyv maskene tilbake til motsatt ende av strikkepinnen, slik at tråden henger ned på venstre side av pinnen igjen. ( alle masker strikkes rett hele tiden )
Slik fortsetter du til icorden er så lang som ønskelig.
Du kan også selv velge hvor mange masker du skal ha for å strikke icord, men i oppskriften min passet det med 4 masker.

Slik feller du av :

Strikk første maske, sett den tilbake på venstre pinne. Strikk den masken og neste sammen, og sett masken tilbake på venstre pinne.
Gjenta til du har en maske igjen, klipp tråden og dra gjennom løkken. 
For at man ikke skal kunne se tråden når du skal feste og klippe, kan du gjemme den i icorden.


Legg heklenålen og strikkepinne inntil hverandre, og legg opp 10 masker. ( Her har jeg brukt 3 mm strikkepinne og 3,5 mm heklenål )
Ta et kast på heklenålen, og træ gjennom alle maskene, Deretter setter du masken som er igjen på heklenålen, inn på strikkepinnen/rundpinnen, sammen med den siste masken som du la opp av de 10 m = 2 masker på strikkepinnen/rundpinnen. Fortsett slik til du har det antall med buer til den falske heklekanten som du trenger.
På neste omgang strikker du den første masken, legger opp 3 masker og strikker den siste masken på buen.

Resultatet blir en utrolig flott kant langs det du skal strikke, om det er et teppe, skjørt eller som i mitt tilfelle,- jumpsuit.

Håper denne bloggen var til hjelp og kanskje noen lærte noe nytt også tro?
Og som sagt, neste blogg kommer oppskriften til jumpsuiten – så følg med! Her er bilde av hvordan den ser ut :

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

 

Oppskrift og design snart ferdig

Det er så utrolig spennende og også utrolig kjekt å lage noe som ikke alle andre har, klare å lage noe som er mer ditt eget og noe du har skapet selv.
Jeg skal ikke påstå at jeg har den største fantasien da, men denne utgaven av jumpsuit som jeg holder på å strikke nå – er skapet ut fra hvordan lille M.A. ønsket å ha den, og litt hvordan jeg så den for meg i hodet mitt.

 Jeg er helt fersk på dette med å lage noe selv, foruten tova produkter da. Der har jeg  designet et helt senarie av produkter som er helt unike! De holder form og styrke i  strukturen i mange mange år! I tillegg til at de er testet ned i -30 kuldegrader pluss  effektive minusgrader, en halvtimes kjøring på snøscooter. Hendene var like varme og  gode etter denne testen også.
 Men nå sklir jeg jo helt ut da!…

Jeg skriver ned hele tiden i boken min, hvordan jeg går frem for å strikke jumpsuiten. Så en gratis oppskrift kommer ut her i bloggen øyeblikk.
Og jeg må ærlig innrømme at dette garnet er helt himmelsk å strikke med!
Tidligere har jeg hele tiden vært blodfan av Drops sine garntyper som Merino ekstra fin, Baby merino, Big merino osv.
Men etter å ha strikket med Sandnes Garn DUO er jeg helt hekta!  Dette garnet er noe fastere i spinningen enn baby merino som jeg i utgangspunktet hadde tenkt å strikke med.
Det er ikke like elastisk heller, noe som jeg syntes er helt toppers. Da holder sikkert formen mye bedre på klesplagget vil jeg tro.

Så heretter tror jeg at jeg kommer til å legge Drops sine garntyper litt mer på hyllen, og heller handler inn Sandnes garn og Klompelompe sine garntyper heretter.

Dette er ikke en jumpsuit med lange bein, men bein som stopper like over kneskålene, Lille M.A.sitt ønske, og det syntes jeg ble rålekkert rett å slett.

Jeg kan også røpe såpass at der kommer flere klær i dette mønsteret og utgaven som denne jumpsuiten, jeg og min herlige datter har hatt en aldri så liten brainstorm sammen og kommet ut med at jeg kan strikke mer i dette mønsteret. 
Noen eksempler kan jeg røpe til dere, i tilfelle dere også har lyst på oppskriftene mine på det forskjellige? Jeg kommer til å strikke hotpants med skjørt over ( alt i ett altså ), skjerf, shorts, singlet har jeg allerede strikket til henne.
Jeg vet vi snakket om en del andre plagg også, men det får heller bli en overraskelse til dere om jeg strikker andre ting også.

Nå satser jeg på at jeg blir klar med jumpsuiten til lille M.A. i morgen, så følg med altså – for plutselig ligger den gratis utgaven ute her i bloggen min!
I tillegg til filmen om at lille M.A. fikk shetlandsponnien sin! Jeg skulle hatt den ute for lenge siden… Men føler ikke at tiden ar strukket til.. Og når kvelden kommer er det liksom ikke overskudd og tålmodighet til å lage filmen…
Men nå er den laget! Holder på å få lagret den på pc`en min… Holder dere ut med å vente bittelitt til tro?

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!