Derfor valgte jeg rottweiler ( videoblogg )

Her får dere videoblogg om hvorfor valget falt på rasen rottweiler, og ikke noen annen rase.

 

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

 

I dag fikk jeg en ikke så kjekk beskjed ang meg selv, så av den grunn har jeg valgt å lage en videoblogg istedet for å skrive så mye.
Tankene mine er et helt annet sted enn hvor de egentlig burde være, men mer om dette kommer nok i en annen blogg tenker jeg.

Her skal jeg fortelle og dele noe med dere som noen vet og andre ikke ante noe om. Rett å slett hvorfor valget falt på rasen rottweiler, og ikke f.eks samojed som jeg har hatt i så mange år!

 

l-hSeTmszDc

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

Momma`s sunnhets coockies

Å klare å hverken finne noe å kjøpe, eller lage noe, som er både sunt og smaker godt er ikke lett. Enda vanskeligere er det nok å finne en oppskrift, eller lage noe selv, som er sunt og smaker godt for våre herlige hunder. Men jeg har klart det på en eller annen måte med disse hundekjeksene, siden to av Norges mest kresne hunder har godkjent hundekjeksene. Og mumser de i seg av hjertens fryd!
Hemmeligheten ligger i oppskriften som jeg deler med dere i denne bloggen.


 

# Inneholder reklamelinker #
If you wanna translate this blog, feel free to use
 Google Translate( Link opens in new window )

 

Hele fredags kvelden gikk med til å eksperimentere med mengder av forskjellige ingredienser som jeg hadde planlagt å ha i disse hundekjeksene. Jeg hadde valgt veldig bevisst av ingredienser, slik at disse hundekjeksene skulle være meget sunne og gode til både hunder og deres eiere.
For greia er den, at disse hundekjeksene ble så enormt gode at vi tobente spiser de like godt som hundene her i huset!

Dert er utrolig spennende å designe sine egne hundekjeks, for her i huset så har vi en som sluker formelig ” rått og råte “, og en som er noe helt utrolig kresen! Så når til og med den kresne lille voffsen i huset spiser, ja da smaker det godt.
Jeg hadde med meg noen av kjeksene i lommen da jeg skulle på en butikk rett ved siden av oss, som selger masse spennende og forskjellig til supre priser. De har to små herlige chihuahuaer, og den ene er også utrolig kresen. Til og med han spiste disse kjeksene, så ja,- de har gått gjennom nåløyet til to av de mest kresne hundene her i Norge.
Å klare å hverken finne noe å kjøpe, eller lage noe, som er både sunt og smaker godt er ikke lett. Men jeg har klart det på en eller annen måte med disse hundekjeksene, så disse vil jeg gjerne dele med dere lesere også.

Om dere vil dele bloggen så er dere hjertelig velkommen til å gjøre det. Og om dere tenker å blogge om oppskriften så står dere fritt til det også, men vær så snill å ikke påta dere æren for å ha laget denne oppskriften selv! Link til bloggen min og gi meg den æren jeg fortjener ved å si at det er min oppskrift og som sagt,- linke til min blogg.
Jeg stoler på at dere gjør dette, og tusen takk til dere som vil dele og linke.

 

MOMMA`S SUNNHETS COOCKIES :


ca. 3 kopper bokhvete mel
3 ss malte gresskarfrø ( jeg malte mine i mørtel )
1 1/2 ss finrevet gurkemeie rot
1 knust banan
1/2 stor eller 1 liten finrevet gulrot
2 ss fersk finhakket persille
4 ss fersk finhakket dill
1 ss honning
1/4 kopp med geitemelk
1 egg

Forvarm ovnen til 200 grader, og legg bakepapir på stekeplater ( om du ikke har non-slip stekeplater ).
Finhakk dill og persille, og riv gulrot og gurkemeie roten. 

Ha melet oppi en bolle og tilsett alt. Jeg bruker hånden, men evnt kan du bruke slikkepott o.l. og blande alt godt sammen til den deig. Det er mulig du må beregne noe mer bokhvete mel til deigen.

Plasser deigen på benken, og kjevle den ut til den er maks 1/2 cm tykk. Og trykk ut figurer som du måtte ønske å bruke. Hundebein formen som jeg har brukt, har jeg kjøpt hos Formina ( linken åpnes i nytt vindu ) som har mange kule former til en utrolig bra pris.

Legg de på stekeplatene og stek de på 200 grader i ca. 15 minutter. Alle ovner er forskjellige, så følg litt med på hundekjeksene og sjekk når de er ferdige i deres ovner. Men cirka 15 minutter trenger de, siden der er mye ferske produkter i oppskriften.

Da det var Halloween, beholdt jeg de aller fleste gresskarfrøene etter vi gravde ut innmaten i gresskarene. Disse la jeg i dehydratoren min og oppi papirposer etterpå, som jeg har oppbevart tørt og mørkt. Så disse kunne jeg fjerne skallet fra, og knuse i mørtelen. Det var en veldig herlig følelse å kunne vite at jeg har gjort alle forberedelsene til de selv.
Kanskje noe for andre også å finne på ved neste Halloween tro?

Men tilbake til hundekjeksene,- 
avkjøl kjeksene på rist, og oppbevar de på luft tette bokser eller glass.

Av denne oppskriften fikk jeg 70 små hundebein kjeks.

 

Dette er hva de forskjellige ingrediensene er rik på :

Bokhvete er rik på  protein, aminosyren lysein, kalsium, jern og magnesium. 
Gresskarfrøene inneholder mye Omega – 3 ( les mer om gresskar frø her ).
Gurkemeieroten inneholder mye vitamin B, vitamin C og PP, folsyre,jern, fosfor og jod, i tillegg til at den har antibakterielle egeneskaper.
Dill er rik på kostfiber, vitamin A, B-vitaminene folat og riboflavin, vitamin C, jern og kalium. Dill er også en kilde til tiamin, niacin, vitamin B6, kalsium, sink og kobber.
Banan inneholder som sikkert mange vet, kalium og vitamin B6.
Og gulroten er fullpakket med vitamin A ( betakaroten ).
Persille inneholder mye kostfiber, vitamin A (betakaroten), B-vitaminet folat, vitamin C samt kalium.
Honning inneholder mye vitamin B6, folinsyre, vitamin C, niacin, og riboflavin, i tillegg til et stort antall mineraler, som jern, kalsium, natrium, zink, kalium og fosfor.
Egg er også rik på mineraler og inneholder både jern, kalsium, natrium, kalium magnesium, fosfor, sink og selen. Og er en fin kilde til protein, og inneholder i tillegg vitamin A, B, D, E og K.
Og til slutt geitemelken. Geitemelken er rik på vitaminene A, B, PP og D. Jern, kalsium, magnesium, kalium, kobolt og fosfor den inneholder folsyre, som bidrar til å normalisere blodet og hindrer reduksjon av hemoglobinnivå. Geitemelken inneholder også antibakterielle egenskaper, slik som gurkemeie roten.


 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

Med hovedfokus på helse og sunnhet

Hundekjeks med ingredienser som inneholder mye antioksidanter, vitaminer ( bl.a. vit  A, C, B1, B2, B6 og K​ ), kostfiber osv.
Helse og sunnhet har stått i hovedfokus når jeg har laget denne oppskriften.

 

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

 

Hele denne kvelden har jeg jobbet med en oppskrift som jeg har laget helt fra bunnen av. Hovedfokuset mitt har vært på helse og sunnhet for hundene, og jeg tror at denne oppskriften kom jeg ganske greit i boks med, om jeg skal si det selv.
Jeg måtte jo smake på sluttresultatet, og jammen meg smaker disse helt himmelsk godt for tobente også! Så her blir der supre kjeks som passer perfekt til både hund og dens eier.

Jeg er så stuptrett nå, så selve oppskriften må jeg nok vente med å skrive til i morgen ( eller rettere sagt senere i dag )…
Den skal renskrives, fremgangsmåten skal skrives opp og flere bilder må tas og etterbehandles før de er klar for publisering. Dette bildet tok jeg bare sånn i forbifarten med mobilen og etterbehandlet kjapt og greit.

Vi skal også en tur opp i snøen i morgen ( ehh, senere i dag mener jeg.. ), så da blir speilrefleksen med oss! Rocco skal bli med oss på turen, mens Dumle må bli hjemme siden han enda ikke er frisk fra prolapsen sin. Men han er bedre enn sist jeg skrev bloggen om han, jeg skla skrive en ny blogg og fortelle hva som er gjort for han og hvordan det går nå med han. Det er så lett å skrive at det går bra eller bedre med han, men der ligger så uendelig mye mer mellom linjene enn hva man kan tenke seg.

Nå skal jeg ta meg en hundekjeks til, før det er tannpuss og senga neste. Men følg med om dere ønsker å få med dere denne oppskriften! Og jeg lover dere,- den er virkelig verdt å få med seg altså!
Men klikk deg gjerne inn på Instagram kontoen min, link under her. Der ligger der ute små filmer fra treninger med Rocco, der dere kan se hvor flink han er – og så er han bare såvidt vippet over 3 mnd alder nå. Jeg er mektig stolt av godgutten min ja!

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

7 tips til potestell og kloklipp

 


 

Bloggen kan inneholde reklamelinker.
If you wanna translate this blog, feel free to use
 Google Translate( Link opens in new window )

 

Jeg kjøpte en gang en elektrisk sliper, som jeg skulle bruke til å trimme klørne til hundene mine – i stedet for å bruke klotangen. Denne elektriske duppeditten var jo vel å grei egentlig, men det virket ikke som at hundene likte den. Det var som om den rev for mye i potene når jeg brukte den.
Så den ble lagt fint til sides, og den gode gamle røde klotangen som kostet meg bare noen veldig få kroner – kom frem igjen!

Det er ikke alle hunder som liker å få stelt hverken klør eller pelsen på labbene. Mye av dette er oppdretter sin oppgave mener jeg! Jeg har selv sett hvor uendelig viktig det er å prege valpene allerede mens de ligger i valpekassen og bare er noen dager gamle. Pregingen starter allerede da nemlig!
Det er så viktig å stryke og ta på valpene helt fra starten av. Etterhvert som valpene vokste, så gjorde jeg det slik at jeg løftet en og en opp, la den på ryggen sin i fanget mitt og koste med dem. De lå etterhvert helt stille og bare nøt kosen jeg gav dem på de små melkesprengte magene sine.
Jeg kunne ta på labbene en etter en, holde den fast med en lett hånd og jeg kunne klippe klørne deres allerede fra de var to uker gammel!
De lå blikk stille i fanget mitt og ventet på magekosen som de visste at kom så snart jeg hadde fått klippe en og en klo.
En ganske grei byttehandel, ikke sant?
Jeg klippet klørne deres hver eneste uke, selv om der ikke er noe å klippe på dem; gjør denne jobben uansett hver uke. Du får så utrolig mye mer igjen for det! Lat som at du klipper om det er null klo som er av overskudd. Ellers så kan du alltid snitte litt i tuppen, bare for å ha gjort jobben en gang i uken. Da gjerne en fast dag i uken.

Men ja,- oppdretter har så enormt mye ansvar her! Ikke for at jeg tenker mest på den nye eieren av valpene, men jeg tenker på valpene selv….
Det er jo de som får traumen når den nye eier skal til meg å – slik som jeg gjør det da – legger den i fanget mitt og skal stelle klør og labbepelsen. Valpen som stritter imot og kjemper, den aner jo ikke hva det er vi nye eiere tenker med?! 

Jeg sverger til klikker i denne situasjonen, for Rocco syntes at labbene hans kan han få ha for seg selv.. Så jeg jobber med at han skal ligge i fanget mitt, klikk og godbit, jeg kan holde labben hans, klikk og godbit, jeg kan få stryke og ta på en og en tå og klo, klikk og godbit osv osv.
Men der er mange veier som fører til Rom, finn din måte og hva som passer for nettopp din valp eller hund.
Her skal du få noen tips av meg som jeg håper kan hjelpe deg litt på veien.

1. LÆR DEG HVORDAN DU SKAL KLIPPE KLØR.

Å vite hvordan man skal klippe klørne er utrolig viktig, for ikke å risikere å klippe hunden til blods. Hunder blør ofte ganske kraftig om man klipper de til blods, og du må få stoppet blødningen. En klotang som er kvass er også veldig viktig! Å klippe med en tang som er sløv, vil rive i klørne og gjøre hele stunden veldig ubehagelig for hunden. 
En kvass og god klotang trenger ikke være dyr, den som jeg har ( på bildet ) koster under hundrelappen og er likevel den beste typen som jeg noen gang har brukt!

2. HA ALLTID BLODSTOPP/KWICK STOP I NÆRHETEN.

Det finnes da et middel som heter ” blodstopp ” ( linken åpnes i nytt vindu ), dette pulveret inneholder  jernsulfat, aluminium klorid, kalsium , aluminumsulfat, bentonite, kisealger. Det finnes mange merker som fører dette pulveret, og jeg velger å tro at det er det samme hva merke det er du kjøper. Bare du har slikt liggende i nærheten av deg og hunden når du skal stelle klørne dens.
Om du er uheldig og klipper for mye av kloen, så tar du en q tip og dypper i blodstoppen, legger dette på kloen i et tynt lag. Gjør dette til det stopper å blø. Legg på litt på kloen, vent og legg evnt på litt mer om det enda blør.

Over her kan du se tegninger av klør og hvor mye som bør klippes bort.

3. KLIPP KLØRNE OFTE.

Som jeg har nevnt tidligere i denne bloggen, så gjør jeg dette en gang i uken. Hver lørdag tar jeg frem klotang og blodstopp ( som jeg * bank i bordet * ikke har trengt å bruke på det jeg kan huske, og aldri på Rocco ). Ved å klippe klørne ofte, holder nerven i klørne seg korte og fine. De trekker seg jevnlig tilbake uten at man klipper såpass langt inn på kloen at hunden får smerter eller begynner å blø.

Det er mange som mener at skal man få kortere klør på hunden, så må man klippe slik at man nipper såvidt borti selve nerven også. DETTE ER HELT FEIL!
Det du trenger å gjøre er enkelt å greit,- trim/klipp klørne ukentlig og klipp slik at du ikke kommer borti nerven på noen som helst måte. Ved å trimme klørne slik som dette, så vil nerven naturlig trekke seg tilbake.

4. HA ALLTID GODT LYS NÅR DU SKAL KLIPPE KLØR.

Husk også å ha et godt og sterkt lys når du skal klippe klørne, Lyse klør er lettest å trimme, siden du der kan se hvor nerven ligger. Svarte klør er vanskeligere, der kan du ikke se nerven. Der er de som har funnet seg teknikker for å finne ut hvor nerven stopper i de svarte klørne også, men selv har jeg ikke funnet noen teknikk som har holdt mål.
Uansett så er det lettest å trimme klør i et godt og sterkt lys eller gjerne dagslys/sol.

5. BØY LABBENE BAKOVER.

Det er ikke alle hunder som godtar å ligge i fanget for en kloklipp. Da kan det være en løsning å ha hunden sittende eller stående, løfte opp labben og bøye labben bakover slik at tredeputene vender opp mot taket. 
Dette er også en super måte å få den rette vinkelen på klippet, om du er usikker på om du får til å klippe klørne i rett vinkel.

6. KLIPP GJERNE PELSEN PÅ LABBENE.

Særlig nå på vinteren kan det være en stor fordel for hunden om du klipper pelsen rundt labbene og mellom tredeputene. Det samler seg mye snø og is på labbene om der er mye og lang pels. Dette kan medføre at tærne til hunden spriker pga mye snø og is mellom dem. Dette er veldig vondt for hunden, og jeg har til tider måtte ligge i snøen og bite bort isklumper så harde at det har gjort ordentlig vondt i tennene mine.. Men hva gjør man vel ikke for hundene?..

Du kan bruke saks eller barbermaskin og fjerne all pels under labbene og mellom tredeputene. Så klipper du bort alt det lange som vokser oppover fra under labbene og opp mot overflaten til labbene. Du kan gjerne stusse og stelle pelsen slik at labbene ser fine ut i tillegg, men det viktigste er at hunden har det bra. Og det har den om den slipper all pels som det fester seg snø og is til.
Noen bruker fett for å forhindre at snø og is fester seg, men dette funker dessverre ikke. Jeg er sikker på at jeg har prøvd alt man kan bruke opp gjennom alle de 33 årene jeg har hatt sammen med hunder.

Sokker er supert å bruke, men om jeg skulle velge mellom sokker eller klipp – bare for å forhindre snø og is mellom potene. Så hadde jeg heller klippet, og brukt sokker om hunden begynner å bli sår på tredeputene etter lengre turer/snø med et lag skare på toppen.

7. GODBITER.

Det er ganske greit å gjøre byttehandel med valpen eller hunden, om du trenger å jobbe med å få ta på labbene eller på annen måte få klippet klørne.
Jeg jobber med Rocco for å få han til å klare ligge helt stille i fanget mitt, for det er jammen meg ikke lett å klippe klør til en ivrig valp som helst bare vil stå på alle fire labbene og leke….

Så når man skal trene på dette, er det en stor fordel å trene på dette når valpen er helt utkjørt.

Ros og godord er viktig når man skal jobbe med dette, og ikke minst godbiter. Det er ikke bare veien til mannens hjerte som går via magen, det gjør det til tider hos hundene også. Så i starten kan du gjerne være raus med godbitene.
Jeg pleier å gi godbit for hver ros eller klikk jeg gir Rocco. Når jeg vet at det begynner å sitte, roer jeg ned godbitene til annenhver gang av og til og av og til litt mer eller litt mindre. Jeg vil ikke ha noe mønster i godbitene da, for det er lett for en smart hund å gjennomskue.
Etterhvert så går jeg enda lenger ned på godbitene, og til slutt aner han ikke når han får godbit. Derfor yter han maks av hva han vet jeg ønsker fra han, i håp om at der vanker godbit når han er så flink,

Uansett,- ikke gi opp! Det er lov å ta seg noen pauser innimellom der du ikke trenger å jobbe med dette like ofte som ellers. Men vær standhaftig og stå på, så skal du se fremgangen kommer plutselig når du minst venter det.

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

Perfekte hundekjeks mot dårlig ånde – Mint hundekjeks

Har hunden din dårlig ånde? Det er ikke noe særlig å få en våt og herlig hundesnute i ansiktet, når ånden stinker.. Hunden er jo bare snill og vil vise sin ubetingede kjærlighet til deg, mens du helst vil krype langt ned i en pute… Her er kanskje løsningen? 

Bloggen kan inneholde reklamelinker.
If you wanna translate this blog, feel free to use
 Google Translate( Link opens in new window )

 

Disse hundekjeksene er laget med ferske urter, jeg har aldri hatt ferske urter i bakverk men det gikk jo over all forventning. Og i tillegg fikk jeg et kjøkken som duftet som sommeren for min del, siden jeg jobber mye med urter gjennom hele sommeren og sensommeren.
Rocco satt trofast ved bena mine med de øynene rette opp mot meg… Var der snart en smaksprøve tro?..

Nå skal IKKE jeg påta meg æren av oppskriften på disse supre hundekjeksene, det er det Sarah bak bloggen lolathepitty ( linken åpnes i nytt vindu ) som skal ha æren av! Hennes blogg er virkelig verdt å ha ta en titt innom, hun eier to pitbuller som hun elsker over alt. Og hun jobber aktivt for å vise verden at pitbull ikke nødvendigvis er slik som nyhetsbildet har tegnet dem..
Hmm, føler meg nesten litt i samme bås som Sarah der jeg. Rottweiler er også blitt tegnet negativt i nyhetsbilde sammenhenger, og jeg ønsker å vise verden gjennom denne bloggen at rottweilere er snille herlige familiehunder.

OPPSKRIFTEN :


Ingredienser

 • 1 ½ kopp bokhvete mel
 • 4 ss frisk persille, finhakket
 • 2 ss frisk mynte, finhakket
 • 1 spiseskje ren honning
 • 2 ss olivenolje
 • 1 egg, pisket sammen med en gaffel o.l.
 • vann ( ca. 1-3 ss )

Bruksanvisning

 1. Forvarm ovnen til 200 grader.
 2. Bland bokhvetemelet, persille og mynte blader sammen i en bolle
 3. Visp sammen olivenolje og honning i en liten bolle
 4. Hell olivenolje-honning blandingen i melet og rør. Tilsett egget i deigen og kna deigen godt sammen
 5. Elte deigen grundig med hendene, slik at alle ingrediensene blir blandet godt sammen i deigen. Ta en ss vann om gangen, og se når deigen samles og blir fin. Dette bør ta ca 3-5 minutter.
 6. Kjevle deigen ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
 7. Trykke ut med de formene du har og som du ønsker å bruke
 8. Plasser kjeksene på en stekeplate med bakepapir og stek i 15 minutter.

Merknader

Oppbevar kjeks i en lufttett beholder i kjøleskapet for å holde frisk.

 

Men stikk innom bloggen til lolathepitty, hun har mange gode blogger og mye lærdom å gi bort i bloggene sine! Selv kommer jeg også til å lage mine egne oppskrifter på diverse mat til hundene våre. Og hver eneste en av de oppskriftene skal jeg dele med dere lesere.
Og så håper jeg at så mange hunder som mulig får smake kjeksene og annet som jeg kommer til å dele med dere, slik at jeg kan glede andre små hundesjeler med noe godt i hverdagen deres.
Disse hundekjeksene har jeg smakt på selv, og de smakte knallgodt! Så ta gjerne en liten smaksprøve selv når du lager dem.

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

 

Hjemmelaget hundekjeks mot dårlig ånde

Når man blander urter og bok, og resultatet blir ……eeehh,- kjeks? ….


 

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

 

Det kribler i fingrene mine etter å sette i gang og bake, men (u)heldigvis skal jeg i et møte om litt. Så bakingen må vente til jeg kommer hjem..
Jeg er så spendt på konsistensen til deigen, hvordan urtene smaker i denne spennende blandingen av alt annet som skal oppi deigen. Og ikke minst,- 
om hundene våre liker smaken til disse kjeksene! 
For disse har jeg aldri laget før, så det blir enormt spennende.

Det blir kjeks også for de hundene som sliter med dårlig ånde. Disse kjeksene kommer til å piffe opp ånden deres, så dette kan være en fin idè særlig med tanke på de eiere som ikke kan klare ånden som hunden har – når den stikker snuten sin opp i ansiktet på deg og puster å peser.

Men husk,- disse kjeksene er bare for å gi hunden en bedre ånde slik som vi tar et drops for å få annen smak og ånde i munnen vår.
Om dette er et problem så må man kontakte veterinær og få sjekket hundens tenner og tannkjøtt. Det kan være noe kjøtt eller liknende som har festet seg mellom tennene, som må ha hjelp for å løsne. Det kan også være tarmene eller magesekken som er årsaken til den dårlige ånden. Så dette er en veterinærs jobb, og så kan du gi hunden disse kule kjeksene med god duft fra urter – som en ekstra godbit og samtidig så får du er herlig duft fra hundens munn.

Baketiden er kort, så dette er kjeks som du lager på kort tid.
Følg med på bloggen i dag, jeg skla dele oppskriften med dere og fremgangsmåten! Bilder skal dere selvfølgelig få se, og jeg skal svare så godt jeg bare kan om det er noe dere lurer på.

Jeg lager de aller fleste godbiter og snack til hundene selv, og kjøper minst mulig ferdigprodukter til de. Så dere skal få mange oppskrifter fremover av meg, av alt fra smoothier, kjeks og småkaker og cupcakes til hunder. Så følg gjerne med, stikk innom bloggen til tider – så er der plutselig noe nytt på gang.
Senere i dag kommer en av bloggene hvertfall, stay tooned!

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

Moment for moment, hva blir det?

Det er litt som å bygge med legoklosser,- man starter med en klosse og bygger videre på den med flere klosser. Om du kjøper en eske med legoklosser så må de bygges sammen, for at du skal få et ferdig resultat. Ikke sant? Når du kjøper deg en valp, så har du din første legokloss. 


Rocco,- min deilige ” legokloss ” på bare 10 uker da bildet ble tatt.
 

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

 

Man kan ofte bli betatt av en ekvipasje som du ser trener lydighet, agillity, søk osv. Du ser deg kanskje litt blind på rasen og tenker at dette må ligge til rasen siden den jobber så intenst bra, eller du tenker at eier må nok sitte inne med en enorm kunnskap om det de driver med.
Det siste stemmer kanskje, men er på en måte uvesentlig om man ikke vet hvordan man skal bygge med klossene for å nå målet man har satt seg.
For vi som er hundeeiere og som liker å lære hundene litt, og det er jo noe alle ønsker. I det minste at hunden skal komme når du roper på den..

Du kan plukke momenter for momenter ned til de minste detaljer, så om jeg sier ordet ” sitt “, så kan det brytes ned i momenter om man vil. Eller man kan si at det er et moment om man skal lære hunden innkalling. Det hele kommer veldig an på hvor valpen eller hunden din er i innlærings stadiet.
Og husk,- det er først når hunden virkelig kan momentet du jobber med, at du skal begynne og bruke ordet som du vil bruke for å få hunden til å utføre det! Viktig viktig..

Endelig har jeg en hund som liker å apportere! Så jeg tenkte å ta apport som et eksempel.
De ulike momentene er:

 • På plass
 • Bli
 • Apport
 • Slipp

 

De ulike momentene som du skal trene på hver for seg er:

 • Ta i munnen
 • Plukke opp
 • Holde på tingen med myk munn
 • Tilby apporten til din venstre hånd
 • Slippe på kommando
 • Sette seg inn på plass både med og uten apporten
 • Bli værende når du kaster
 • Løpe ut til apporten i galopp
 • Løpe tilbake med apporten i galopp

 

I tillegg må du trene på ulike apportgjenstander alt etter hva du ønsker at hunden skal kunne apportere. Selv så kommer jeg nok til å bruke det meste, både det som egner seg som apportbukk og det som ikke egner seg – et egg må vel være toppen av toppers å få Rocco til å hente tenker jeg?! Ja, ikke et egg som jeg skal kaste hehe, men som jeg kan legge et sted og som han skal hente for meg.

Så varierer det veldig på hvordan man må trene energimessig også, alt ettersom hvordan energi hunden din har. Om du må rose den dempende om den er overivrig, eller om du må rose den langt opp i Himmelen energimessig sett, om den er mer laidback i energien. 
For de som har en roligere hund som trenger oppmuntring og masse energi rundt seg for å ville yte innen trening, så har jeg et godt tips til dere :

Dess mer klovn du tørr spille, uansett om der er fremmede folk eller folk du kjenner rundt deg. Dess mer kontakt du har direkte med hunden din, tuller og klovner deg til – dess mer får du tilbake fra hunden din i form av ytelse og fremgang. Glem de rundt deg og bare legg 100% fokus på hunden din og deres samspill.
Det er først da du klarer å hente frem det lille ekstra i hunden din, til å gjøre den lille ekstra ytelsen under treningene.

Nå har jeg ikke nevnt hverken godbiter eller klikker eller noen ting som er ekstra forsterker under moment treningene. Disse skal jeg komme tilbake til i en annen blogg om ikke lenge, så stay toon!

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

Bringebær smoothie til hunden din

En sunn, enkel og supergod smoothie som Rocco simpelthen elsker!


 

Bloggen kan inneholde reklamelinker.
If you wanna translate this blog, feel free to use
 Google Translate( Link opens in new window )

 

I dag skal vi en akutt tur til Kristiansand siden jeg må ta ny MR av ryggen min. Som noen av dere vet så ble jeg operert for prolaps for halvannet år siden, og legen min vil gjerne vite hva som forårsaker de enorme smertene mine. For nå om dagene må jeg gå på morfin tabletter for å klare holde meg litt på bena, og sånn skal det ikke være!
Hundene skal jo ikke ” lide ” fordi vi skal noen timer i bilen, så da brukte jeg fem minutter på kjøkkenet for å forberede litt snack hundene våre så de fikk ha med seg noe godt tidsfordriv.

Jeg lot Rocco få en liten smaksprøve da jeg nettopp var ferdig med å blande alt, og han holdt på å slikke hull i fingrene mine hehe.
Så det er ingen som helst tvil om at min lille store gutt elsker denne oppskriften! Men det er jo fort gjort å slikke i seg smoothie, ikke sant? Så jeg tok rett å slett å helte kongene til hundene fulle med smoothien og la dem i fryseren.
Nå kan de få bruke noen timer ( eller er jeg for godtroende om tiden nå tro?.. ) på å slikke i seg og kose seg med frossen smoothie på bilturen. 

Om jeg hadde hatt flere kong`er, så skulle jeg ha byttet ut neste porsjon med selvplukkede blåbær, så hadde de fått seg en god porsjon med antioksidanter ( vitaminer, karotenoider, peptider, enzymer og proteiner ). Men det skal jeg prøve neste gang, og lage ny blogg om den varianten om jeg velger å bytte ut noe annet også i oppskriften. Gjøre den til min egen rett å slett.

Nå skal IKKE jeg påta meg æren av oppskriften på disse supre hundekjeksene, det er det Sarah bak bloggen lolathepitty ( linken åpnes i nytt vindu ) som skal ha æren av! Hennes blogg er virkelig verdt å ha ta en titt innom, hun eier to pitbuller som hun elsker over alt. Og hun jobber aktivt for å vise verden at pitbull ikke nødvendigvis er slik som nyhetsbildet har tegnet dem..

OPPSKRIFTEN :

Ingredienser :

 • En kopp geitemelk 
 • ½ kopp frosne bringebær
 • 1 ss peanøttsmør

Slik gjør du :

Hell alt oppi smoothie maskinen eller blenderen, og la den gå til alt er godt blandet. Hell smoothien oppi det du ønsker å ha det oppi, selv har jeg brukt kong men du kan også gjerne bare ha det på glass og gi det i skål eller noe til hunden din. Dette kan fryses, og er en flott tidsfordriv for dem – eller et frisk kjølende glede til hundene på sommeren når varmen steker for fullt..

Merknader :

  Oppbevar ubrukt smoothie i en lufttett beholder i kjøleskapet ( opp til 3 dager ) eller fryser.

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

Hjernetrim ( inkl film )

Av og til så klarer man rett å slett ikke å få trent eller trimmet hunden sin hver dag.
Slik som i går, da jeg våknet gørrtidlig på morgenen og kunne ikke bevege meg i det heletatt.


 

Inneholder reklamelinker
If you wanna translate this blog, feel free to use
 Google Translate( Link opens in new window )

 

Ryggen kjentes ut som den hadde fått en ny stor prolaps! Til slutt så endte jeg på gulvet, etter mye tårer og snufsing, men da lå jeg der da,- på gulvet og kom meg ingen vei! Ringte gjentatte ganger til min datter, men hun hadde satt mobilen sin på lydløs..
Lang historie kort,- på ren skjær viljestyrke og på nippet til å besvime av smertene, så kom jeg meg opp på bena og fikk subbet meg inn til min datters soverom. Vekket henne og bad om hjelp før jeg kjente at jeg mistet bevisstheten igjen.
Aldri før har jeg besvimt av smerter noen sinne!

Jeg kunne ikke få trent Rocco som jeg ville når dagen ble slik, så senere på dagen da jeg hadde fått morfin av legen så jeg klarte å bevege meg sånn noenlunde, fant jeg frem hjernetrim lekene som vi har til hundene. Rocco simpelthen elsker de!
Jeg hadde gjort klart videokamera så jeg kunne filme når han jobber, det er så utrolig morsomt å se når han leter etter godbitene jeg har gjemt oppi lekene.

Et par av disse hjernetrim lekene har jeg kjøpt på Canis.no ( åpnes i nytt vindu ) men ser at de ikke har butikken deres lenger på nettet. Utrolig synd for de ble jammen meg rike på mine shoppinger der for noen år siden. Er der noen av dere lesere som vet hvorfor den er nedlagt? Jeg har ikke lagt merke til det før jeg fikk hjem Rocco, og skulle inn på Canis og handle litt…
Jeg savner virkelig den nettbutikken deres, de hadde så utrolig mange supergode bøker, leker, utstyr til hund og eier som kløv og seler til hund og klær til eier.
Hva skjedde meg nettbutikken deres?….

Disse hjernetrim lekene er helt geniale, men dessverre så koster de litt.. Men man kan jo lage litt forskjellige alternativer hjemme? Ta f eks en tom flaske og legg godbiter oppi som du vet hunden din elsker. Eller bruk en kopp som du setter på hodet og over en godbit, så skal hunden få bort koppen.
Du kan bruke vaskeklut som hunden skal fjerne for å få tak i godbiten, pakke godbit inn i en dorull og brette dorullen igjen i begge endene ( doruller er ikke farlige for hunder å få i seg, så ikke få panikk om hunden begynner å spise på den ).
Der er så mye en kan gjøre hjemme med det man har rundt seg som hjelpemiddel, at det er bare fantasien som setter begrensningene. Du kan jo også bruke et rom som et ettersøksrom? Om hunden din kan godbitsøk ute eller på gulvet, så kan du høyne innsatsen med å legge godbiter litt mer opp i høyden i rommet. 
Det er kjempemorsomt å se hvordan de jobber når de skal søke frem godbitene. Og så blir de så gode og trette etterpå, gode og trette i hodet. Og sover så tungt og godt.

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no 

 

Lille venn, vær så snill å bli frisk snart…..

Favorittprogrammet mitt på tv suser og går, jeg vet jeg sitter og ser på det men enser det likevel ikke.
Tankene mine er et helt annet sted, men likevel ikke langt borte.

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

 

Favorittprogrammet mitt på tv suser og går, jeg vet jeg sitter og ser på det men enser det likevel ikke. Tankene mine er et helt annet sted, men likevel ikke langt borte. Du ligger i andre enden av stuen, stuen som ikke er stor. Du har sannelig til tider vært en pain i the ass opp gjennom årene, men jeg har blitt enormt glad i denne lille pain i the ass`en likevel.
Du har fått oss til å både le og grine, mest latter da. Du er en hjerteknuser av de helt store, og har en personlighet som overgår de fleste!


Jeg glemmer aldri da min datter viste meg bilde av denne nydelige lille tibben, og sa med bestemt stemme at dette er hunden jeg skal ha! Hun hadde jo vokst opp med hunder, og jeg levde i troen og håpet om at hun med tiden ville overta rasen og kennelen som jeg drev.
Men hjem kom denne lille søte skapningen, en herlig liten tøff gutt på 5-6 mnd.

I november var han med i en bilulykke der vi kondemnerte bilen vi hadde.. Uheldigvis var han ikke i bur, og ja,- det er skammelig av oss! Jeg vet…..
Jeg unne ha jult meg selv opp flere ganger pga dette, men det hjelper bare så fint lite. Gjort er gjort….
I dagene etter så vurderte vi fortløpende om vi skulle snakke med veterinæren vår, men siden han så ut til å ikke ha tatt noen skade av ulykken så lot vi være.

Han oppførte seg helt fint, men vi var smertelig klar over at senskader fort kunne oppstå. 
Min datter vet alt om det, som har nakkesleng skade fra tidligere ulykke.
Men alt går bra videre i ukene fremover. Ingen tegn til noe som helst, så jeg begynner å senke skuldrene og puste lettet ut.

IKKE LURT!…..

Plutselig, like fort som lyset kommer på når man trykker på bryteren, så våkner vi plutselig en dag til at lille Dumle har smerter i kroppen sin….
Jeg tørr ikke palpere ham, jeg er livredd for å gjøre han mer vondt enn hva han allerede har. Så jeg velger heller at vi skal gi han smertestillende, og min datter tar kontakt med veterinæren.

Magefølelsen min skriker at det er ryggen hans som er vond. Og tanken om prolaps slipper bare ikke taket…. Jeg aner ikke, men det er liksom det som er aktuelt i følelsen jeg har overfor han. Kan ikke forklares på noen som helt måte, jeg kan bare si hva jeg har en intuisjon om.
Han er jo 8 år dette året, om jeg husker rett. Så det kan jo være andre ting også, som f eks scoliose. Men det kommer ikke sånn over natta, smertene altså.
Og sikkert mange andre ting også, men det er prolaps som jeg er veldig sikker på at det er.

I dag begynte han også å sjangle med bakparten når han går. Klarer ikke gå i trapper stort, bare når han har full virkning av smertestillende. Stakkar liten, jeg har så vondt av han….

Allerede har tusenlappene fått vinger og fløyet avsted fra kortet og over til veterinæren, men det betyr ikke noe som helst! At Dumle kan få hjelp, bli frisk igjen, det er det som er viktig! 8 år på en tibbe er ingenting, de ” lever jo evig ” ( gjerne 14-16 år ). 
Om det stemmer at dette er en prolaps, så skal vi da komme oss gjennom det?….
Jeg har selv hatt det og det er jaggu meg sinnsykt vondt ja.. Jeg hadde operasjon da, men lever i smerter likevel pga arrvev da. For Dumle satser jeg alle kortene på at det går seg til etterhvert og at han blir helt fin igjen..

Min datter gråter sine modige tårer, det er ikke ofte jeg ser henne gråte… Hun lener hodet sitt mot Dumle sitt hode, slik blir de sittende blikk stille en lang stund. Det er som om jeg kan merke en stille samtale to sjelevenner seg mellom, ingen verbal samtale men fra sjel til sjel..
I morgen skal vi ta røntgen av ryggen hans, ikke for å se etter prolaps – det kan bare ses på CT. Men for å sjekke for scoliose.

Bli frisk lille venn, bli frisk nå…. Det gjør å uendelig vondt å se deg i slike smerter, hadde jeg bare kunnet ta de smertene dine for deg så hadde jeg overtatt de med det samme! Lille venn…

Hva annet kan det være han feiler tro? Noen tips?
Har noen av dere som leser dette, opplevd prolaps på hund?
Jeg har aldri opplevd det selv på noen hund, men kun hørt andre som har opplevd det.

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no