Ostekake-vri du aldri glemmer! Hot hot hot

De fleste av dere tenker tenker – og forbinder – ordet ostekake med en kald kake som smaker friskt av ost blant annet.
Men denne kaken skal ut fra ovnen, rykende varm og klar for å nytes sammen med en god salat og en vidunderlig herlig saus! Denne oppskriften kan dere bare glede dere til, for dette er en ostekake som kommer til å bli alles favoritt! 

OSTEKAKEN :

50 gr gjær
3 dl vann/melk ( halvdelen hver )
1 egg
50 gr lettkokte havregryn
50 gr sammalt hvete ( jeg bruker alltid spelt da jeg ikke tåler hvete )
Hvetemel ( som sagt,- jeg bruker spelt ) til passe deig.
Litt opphakket purre og ost i deigen.

Sett deigen til heving en halvtimes tid.

Ost og skinke
Purreløk

Sausen :

Rømme
Remulade
1 ss farin
1 ss estragon eddik 

Salat

Mens deigen hever seg, så lager du sausen. Bland sammen rømme og remulade, og ha deretter oppi et ss med farin og en ss med estragoneddik. Og blande dette godt sammen, sett sausen deretter i kjøleskapet mens kaken gjøres ferdig.
Selv pleier jeg alltid å doble sausen, da vi alle sammen elsker denne sausen! Estragoneddiken har jeg laget selv. Da har jeg bare vært ute i urtehagen min og plukket estragon urten, lagt urten i flaske og deretter fyllet opp flasken med 0,7 prosent eddik.
Jeg lager salaten også mens jeg venter på at deigen skal heve seg ferdig.

Når deigen er ferdig hevet, så deler du den opp i 2 deler. Den ene delen er litt mindre enn den andre.
Ha en rund kakeform klar med bakepapir i bunnen. 
Kjevle ut den minste delen, og legg den i bunnen av kakeformen så den dekker hele bunnen. Fyll på med opphakket skinke, opphakket purreløk og revet ost.
Deretter kjevler du ut den andre delen av deigen, og lager denne litt større enn den forrige. Legg den over hele kakeformen og steppe den ned langs kantene så hele kaken dekkes med deig.
Inn mitt i ovnen på 200 grader, i ca.30 minutter.

Denne kaken skal jeg love deg kommer til å bli en fulltreffer og en hit, om du serverer denne til dine venner, familie eller kjæreste!
Hvertfall så lenge du liker purre, skinke og ost – så er dette måltidet helt perfekt.
Håper at det vil smake, og vel bekomme.
Om du lurer på noe, så spør meg gjerne i kommentarfeltet.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Et økovennlig alternativ?

Visste du at det hvert år kjøpes så mye som 3,6 milliarder tannbørster? Og at det også hvert år kastes 2 milliarder tannbørster, som dermed forurenser både i natur og hav?
Visste du også at bambus er et glimrende alternativ til plast? 
Bambus er 100% naturlig, organisk nedbrytbar, antistatisk, antibakterielt, og miljøvennlig. Jeg har valgtå gå over til å bruke humble brush tannbørste, og den er overraskende god! Den er både god å holde i, bøyer seg ikke når jeg pusser – jeg har en tendens til å pusse veldig hardt og dermed trykker jeg ganske mye med tannbørsten. I tillegg kom jeg faktisk mye bedre til bak visdomstennene med denne børsten, enn hva jeg har gjort med noen som helst andre tannbørster.

Bambus tannbørsten kjøpte jeg på Rema 1000, og den ligger innepakket i papirpose inni esken. Så det er ingen sjanse for at andre kan hverken ha tatt på den eller stappet den i munnen sin på noen måte. Og busten er noe stivere og hardere enn de andre jeg har kjøpt av plast tannbørster. Men det er slike jeg liker, at busten er litt hardere og tåler litt mer røff behandling under tannpussen!
Tannbørste bør man bytte ut minst hver 3. mnd.

På Apotek 1 fant jeg hårbørste som er laget i bambus. Visste du forresten at bambus ikke er et tre? Det er verdens mest hurtigvoksende gress, utrolig nok. For vi snakker jo alltid om bambustre i så mange situasjoner. Men så er det altså en gresstype!
Bambus er utrolig sterkt, og det skal utrolig mye til for å bøye noe som er laget i bambus.

Denne børsten er helt super! Lett å gre håret med, løser floker fort og lett, og et god å holde i. En børste du kan ha lenge!

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Oversvømmelsen…

Det er helt forferdelig hvordan uværet har herjet over store deler av Sørlandet de siste dagene… Og vi har ikke sluppet unna vi heller.
Men når jeg ser på nettet hvordan folk har mistet både hus og hjem, kjenner jeg bare hvordan tårene presser på i ren empati overfor disse menneskene… Jeg sitter og ser på forferdelige oversvømmelser på steder på Sørlandet som jeg selv har hatt tilknytning til.. Jeg ser hus, gårder og hjem til folk jeg vet hvem er. 
Jeg føler at våre oversvømmelser her hjemme ikke er noe å snakke om engang!.. 

Selv om hestene våre stod i vann og jeg har en hest som ikke tåler så mye kulde, før han begynner å skjelve og fryse.
Jeg satt oppe til klokken var 04 i natt for å passe på hestene og sjekke om grunnvannet steg. Men det var ikke noe særlig som kom frem til da, så da satset jeg på at det gikk greit å legge seg nedpå 3-4 timer.
Vel,- her skal dere få se hva syn som møtte meg i dagtidlig i stallen, når jeg skulle gi hestene frokost..

Nå, klokken 22.30 – er stallen endelig tørr og fin igjen. Og hestene er fått komme inn for natten, fått varme gode dekken på seg, god kveldsmat og tak over hodene sine. Heldigvis er vi over det verste med tanke på uværet, men jeg har bestemt meg for at til sommeren skal det støpes gulv i boksene!!

Nå kan jeg slappe av og ha god samvittgihet, det er verdens beste følelse!
Hvordan har dere hatt det i uværet? Er dere blitt hardt rammet, eller har det gått greit for dere?


Tørr og god boks i kveld, endelig er jobben ferdig for denne gang!

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Noe varmt og godt til kvelden?

Helt siden jeg var liten har jeg elsket ostesufflè! Hver eneste lørdag kveld laget alltid mamma og pappa noe varmt og godt til kvelden, og når det skulle lages ostesufflè var det pappa som kokkelerte på kjøkkenet. Jeg satt alltid på kjøkkenbenken og fulgte nøye med mens han laget den, så jeg kunne lære meg teknikken selv.
Pappa er så utrolig glad og fornøyd hele tiden ( som regel ), tålmodigheten er litt så som så av og til – men når det kommer til å lære bort ting og tang så er han helt magisk! Så det var ingen problemer å få lære seg teknikken ved å lage ostesufflè.
Nå skal jeg lære dere teknikken!

OSTESUFFLÈ :

2 ss smør
2 ss hvetemel ( jeg bruker alltid speltmel )
2,5 dl melk
3 egg
2-3 dl revet ost ( ca- 100-150 gr )
salt
hvit pepper

Steketemp. : 200 grader
Steketid : 50-60 minutter

Smelt smøret, ha oppi melet. Spe med melk, la røren koke til sausen er så tykk at bunnen i gryta ses når du drar/skjærer i sausen med sleiven.
La røren avkjøles litt. Og ha deretter oppi 1 egg om gangen. Skille eggehviten og plommen! Legg kun plommen i gryten, og eggehviten i en egen bolle. Rør kraftig mellom hver eggeplomme som has oppi. Slik gjør du med alle 3 eggene.
Tilsett osten, og smak til med salt og hvit pepper.

Stivpisk eggehviten ( om du ikke pisker eggehviten godt nok, vil ikke ostesufflèen heve seg i ovnen ), piske den til den er så stiv at du kan snu bollen opp ned! Skjær eggehviten ned i gryten. Grunnen til at du skal skjære den ned i gryten, er for å ikke slippe ut luften som er i eggehviten.
Helles i smurt ildfast form ( jeg bruker en som er 20 x 20 cm ).
Stekes mitt i ovnen til sufflèen har hevet seg og fått en pen farge.
IKKE åpne døren til ovnen mens sufflèen stekes, da faller den sammen!
Serveres straks den er ferdig! Bon appetit.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Dancing in the rain…

Det har jo regnet enormt over størstedelen av vårt langstrakte land, men hva gjør dere for å ha det morsomt selv om det er regnevær? Finner dere bare på noe inne, og formelig trekker persienne ned så du slipper å se regnet og alt vannet som samler seg? Eller gjør du som lille kule M.A. i denne filmen her tro? Her var vi innesvømt med vann i noen timer i går, noe som lille M.A. er ustyrtelig morsomt!

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!