Slik lager du sunn is!

” I disse dager når det er så utrolig varmt ute, er det godt å kjøle seg ned med en is i hånden. Det gjør vi ofte her huset, både store og små.
Og for at vi alle skal få mer energi og overskudd, så har jeg laget noen helt supre iser til oss og besøkende. “

 

Det er første gang jeg lager denne isen, men jeg har laget mange saft-is typer opp gjennom årene. Og denne er jo så å si den samme typen, bare denne er mye mer sunn enn vanlig saft-is.
Har du hørt om GREENS? Greens er et pulver som består av vitaminer og mineraler fra mer enn 55 forskjellige frukt og grønnsaker. I tillegg inneholder den algen Spirulina som virker rensende på kroppen, sammen med flere andre helsefordeler.
Greens gir deg mer
– energi i hverdagen,
– mer overskudd,
– bedre søvnrytme,
– finere hud,
– hjelper mot oppblåst mage,
– øker forbrenningen
– bedre fordøyelse,
– og kan hjelpe deg ned i vekt!

Bare for å nevne NOE dette utrolige kosttillskuddet kan hjelpe deg med!

I disse dager når det er så utrolig varmt ute, er det godt å kjøle seg ned med en is i hånden. Det gjør vi ofte her huset, både store og små.
Og for at vi alle skal få mer energi og overskudd, så har jeg laget noen helt supre iser til oss og besøkende. Jeg har noen tuber som er beregnet til is, som jeg har kjøpt på Ikea. 
De fyller jeg med ferdig oppblandet Greens.
For å lage Greens, tar jeg litt vann i et glass ( du velger selv hvor mye vann du skal bruke, men mål gjerne opp vannmengde som passer til is beholderen din ). Deretter bruker jeg en ful måleskje med Greens pulveret og blander sammen.
Heller det oppi is beholderen og setter korken på – vipps så er du ferdig! Da er det bare å lage så mange du ønsker, og fryse de ned.

Isen smaker helt himmelsk godt!! Både lukten og smaken av Greens er så godt at jeg sniker til meg en porsjon Greens ut på ettermiddagen også, og ikke bare på morgenen. Har du lyst å prøve en slik is, eller Greens rett fra glasset?
Sliter du med noe av det jeg har nevnt ovenfor her i bloggen?
Legg igjen en kommentar til meg, så skal jeg fortelle deg hvor og hvordan du kan få kjøpt dette utrolige produktet! Jeg er hvertfall helt avhengig av Greens!
Selv har jeg fått mye mer energi og overskudd, mye bedre immunforsvar og bedre søvnrytme.
Jeg har for lavt stoffskifte ( hypotyreose ) og dermed ingen immunforsvar igjen i kroppen. Men etter at jeg begynte med Greens slipper jeg forkjølelser og andre sykdommer som rammer ander familiemedlemmer i huset.
Det er helt utrolig deilig, og rett å slett helt amazing kult!

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Er du en god eier for dine dyr?

” Vi har hatt et langt hardt tøft men innholdsrikt liv sammen,
som har knyttet oss så nært sammen som jeg aldri noen sinne tror jeg kommer til å bli med noe annet dyr! Vi har holdt på å drukne sammen, vi har snublet og falt i full galopp sammen,
vi har vunnet mange distanseritt sammen og vi har delt en helt enormt stor hjertesorg sammen.
Så når Etanec har det bra, så har jeg det bra! “


 

Hva er det som definerer en god dyre eier? Er det mengde kjærlighet, kjærtegn og ord som skal måles i antall kilo om det hadde vært mulig? Eller er det hva du gjør for hvert enkelt dyr for at de skal kunne ha det så tilnærmet deres reelle habitat som mulig? Eller er det en grense mitt mellom dette som definerer hva vi som eier dyr, er?

Ta f eks katten, siden jeg tok et bilde av Fersken som toppbilde i bloggen min her.
Katter er jaktdyr, og har et stort behov for å bevege seg og for å jakte. Om katten bor inne, bør den få bli stimulert på måter som kan tilfredstille dette jaktbehovet så godt som mulig. I tillegg har alle dyr – uansett om det er katter, hunder, hester, kaniner osv osv ) rett på frisk luft!
Om du har katten som innekatt, så har den likevel rett på å få være ute. Om så er, så bør den få kunne gå ut på verandaen og legge seg noen timer pr dag. Du kan f eks bygge inne deler eller hele verandaen med netting, om du er redd katten skal stikke avsted.
Om katten begynner å hoppe i bena dine, bite deg og utagere på andre måter – må man ta dette til etterretning og forsøke å finne ut grunnen til kattens endrede adferd. Og gjøre endringer i kattens hverdag, slik at den blir mer stimulert.
Ellers så er jo selvfølelig masse kjærlighet et must hos alle dyr, men hvem beholder dyr om man ikke ønsker å gi dem kjærlighet?
Vi ønsker jo alle det beste for våre flotte firbente venner, ikke sant?!

 Mange av oss har også kaniner, et dyr som ofte blir altfor missforstått…
 Der er mange som enda lever i troen på at kaniner må bo hver for seg, ellers så blir det  enten slåsskamp eller kaninunger – ikke sant? Jeg sier ikke at det er feil å ha kanin  alene, men det krever mye mer av deg som eier i såfall. Den trenger deg hver dag  mange timer til dagen, den trenger mye kjærlighet og omtanke fra deg – mye mer enn  om den bodde sammen med en artsfrende.
 Når de bor sammen to eller flere, får de dekket behovet for stell, kos og kjærlighet fra  hverandre som regel. Så om kaninene dine plutselig ikke en dag føler for å få kos fra  deg, så ikke freake helt. Det er helt normal adferd hos dem når de bor sammen.
 Jeg har en gjeng som bor sammen, og de elsker å ligge tett inntil hverandre i  vinduskarmen og kose seg. Der strekker de seg ut så lange de er, og ligger som en stor  klump med pels og nyter livet.
 Men de trenger også noe annet enn et sånt typisk vanlig kaninbur, å få løpe og hoppe å  herje når de er glade er viktig for dem. Og for å klare det, må de ha minst 12 kvm. Selv har jeg bygget om en liten stall som innested for mine, og har et stor stor utegård som de kan løpe på. Der har jeg i tillegg gravet ned deler av noen dekk og rør som de kan løpe gjennom, de elsker slike ting.


Mine kaniner får være ute året rundt om de vil, selv om det kun er for noen timer på vinterdager pga kulden. Døren inn til dem setter jeg opp, slik at de kan velge å løpe ut eller løpe inn og legge seg under varmelampen.

Det er selvfølgelig også viktig hva mat vi gir kaninene. Jeg vokste opp i den viten og tro om at kaniner kan ha det aller meste,- brødskiver, alt av frukt og grønt, litt kål gikk greit, forskjellige korntyper osv osv. Men sannheten er den at de ikke skal ha noen form for korn eller mat med korn oppi, de må ha tilgang til høy hver dag pluss rent vann, og de kan gjerne få litt gulrot eller annen frukt uten stein i seg.
Dette er ingen ren faktablogg, derfor toucher jeg kun innpå temaene som jeg skriver om her. 

 

Når hestene har det bra, har jeg det bra! Etanec har jeg hatt i 16 år nå, og vi er så samkjørt at vi kan føle hva den andre tenker. Vi har hatt et langt hardt tøft men innholdsrikt liv sammen, som har knyttet oss så nært sammen som jeg aldri noen sinne tror jeg kommer til å bli med noe annet dyr!
Vi har holdt på å drukne sammen, vi har snublet og falt i full galopp sammen, vi har vunnet mange distanseritt sammen og vi har delt en helt enormt stor hjertesorg sammen.
Så når Etanec har det bra, så har jeg det bra!
Han betyr alt for meg, jeg vet ikke om noen klarer forstå hvor mye han betyr for meg ved å lese det lille jeg har skrevet nå her om han. Men ord blir til tider for små til å kunne forklare en såpass stor og inderlig dyp kjærlighet og forståelse for et dyr..

 

En dag er dyret gammel og trenger kanskje hjelp til å få ” gå videre “..  
Da er det ikke god hjelp i deg om du velger å utsette avlivingen fordi du selv er lei deg og ikke orker å miste din bestevenn. Å la dyret lide til den er så avmagret at ribbena og ryggraden stikker ut, hoftebena vises tydelig gjennom den pjuskete og ustelte pelsen – da har du gått så uendelig for langt at man burde regelrett skjemmes!
Når dyret ikke klarer å innta mat lenger, og har ikke overskudd og krefter til å gjøre annet enn å legge seg ned og bare ligge der…
La heller din bestevenn få ” gå ned med flagget til topps “, ikke vent til de er gått så langt som jeg har beskrevet over her. Men når du merker at adferden endres, ta en tur til veterinæren og få sjekket opp i helsetilstanden! Sjekk om det er smerter som gjør at adferden endres? Jeg har opplevd det flere ganger nemlig, det har vært et par tilfeller av for høyt ammonium i blodet som har endret adferd for et par av hundene mine. Smerter i form av kreft som har endret adferd osv osv.
Dyrene våre er priviligert som har denne muligheten til å få en slik hjelp av oss eiere, så ikke la oss missbruke den på hverken den ene eller andre måten!

Folk kan ha lett for å snakke om hvordan andre holder dyreholdet sitt, og glemmer til tider hvordan man selv behandler dyrene sine.
Hva om man husker på å heller feie for sin egen dør, før man feier for andre sine dører??

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!

 

Pandagalskap!….

Lille M.A. elsker den, og det er det viktigste for meg! Men den er jo søt da, jeg skal ærlig innrømme det.

# Inneholder reklame #

 

Den søteste pandaen ever, har inntatt stuen vår. Lille M.A. ønsket seg en pandapute og det ville jeg med glede hekle til henne.
Så da fant vi frem hekleboken ” Hekling til barnerommet ” av Vibeke Fantoft Magnesen, og hentet frem det garnet vi skulle ha fra garnlageret mitt.
Denne pandaen skulle ikke ha samme farge som de vanlige, altså svart/hvit. Men den skulle være hvit og grønn.
Det ble faktisk ganske så kult syntes jeg!

Lille M.A. E L S K E R denne søte puten, og den følger henne i sengen hver kveld sammen med ” Ninen ” som er hennes unike følgesvenn gjennom tykt og tynt.
Men det var ikke bare hun som ville ha slik pandapute visst nok.. Hennes mamma ville også ha, og spurte meg så fint at jeg kunne jo bare ikke si nei.
Så nå hekler jeg en som er større! Jeg bruker dobbelt garn ( Viking Vår ) og heklenål nr.5.5 til denne puten.
Og den blir STOR altså! Jeg skal vise dere i en annen blogg hvor stor den er i forhold til denne ” originale ” som lille M.A. har fått.

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!

Når jeg kjeder meg

Hva finner DU på når du kjeder deg? Jeg har funnet ” min greie ” når jeg kjeder meg, og heldigvis har jeg evnen til å le meg ihjel på mine egne vegne.
For dette er så morsomt at jeg klarer jo bare ikke stoppe å le!

 

Jeg skal ærlig innrømme det, når jeg kjeder meg så elsker jeg å leke meg litt med Snapchat! De legger ut å utrolig mange morsomme filtre der inne, at jeg kan sitte alene og ha latterkrampe helt for meg selv.
Til tider blir vennene mine bombardert med filmer fra meg, for jeg liker best å lage filmer enn å bare ta bilder. Eller,- det kommer litt an på også da.

Ene datteren min, Caroline, elsker å joine meg med Snapchat! Vi har det så utrolig morsomt med filmer og bilder, at vi ligger regelrett på gulvet eller gresset, og gapskratter! Ingenting er morsommere enn å kunne le av seg selv, ikke sant?
Jeg har satt sammen bilder og filmer så dere skal få et lite innblikk i vår lille morsomme Snapchat verden, og om dere ønsker det så er det bare å legge meg til. Mener å huske at jeg heter Etanec på Snapchat.

 
En film som Caroline har satt sammen :

Har DU Snapchat?

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!

Dette reddet meg i vinter..

Sliter du med uren hud, arr, strekkmerker, oppblåst mage, søtsug, søvnvansker,hodepine, lavt energinivå osv osv?
Kanskje jeg kan hjelpe deg? 

 


 Jeg vet ikke om dere husker bloggen jeg skrev i fjor som heter ” Mai månedens gull “?
 Jeg er jo veldig opptatt av å finne det vi trenger til vår helse, gjennom naturen og hva naturen har å hjelpe oss med. Og jeg  er sikker på at om vi mennesker hadde hatt nok kunnskap om naturen og selveste Moder Jord  – så hadde vi hatt kur for  alt hva vi får av sykdommer! Men det skofter på kunnskap, ikke all lærdom som våre forfedre hadde, har blitt videreført til  våres generasjoner, og mye viktig informasjon er gått tapt av den grunn.
 Derfor må vi jobbe oss ut ifra hva vi vet om naturen, og heller forsøke oss litt frem også kanskje?!

 Men altså,- i fjor laget jeg bl.a. en badeolje av løvetann, som jeg har brukt hver gang jeg har dusjet gjennom hele vinteren  og våren. Takket være den, og løvetann tinkturen ( løvetannrot ) som jeg har drukket noen dråper fra hver dag. Så har jeg  kunnet oppleve en mye bedre helse denne vinteren! Smertene har ikke vært like intense, og jeg har kunnet kjenne på at  jeg er mer oppegående og har litt mer energi enn ellers.
 Så dette har jeg laget i år også, i tillegg til å tørke masse løvetann til kaninene mine.

De siste mnd har jeg også testet ut noe helt annet, nemlig noe som heter Greens og Shake fra et selskap som heter It Works.
Greens smaker himmelsk godt, og jeg skulle ønske jeg kunne drukket det mange ganger til dagen! Mens Shake kan du velge to smaker,- sjokolade ( som er min favoritt ) og vanilje.
Greens inneholder :

¤ Inneholder en blanding av magnesium (som bidrar til normal elektrolyttbalanse) og kalium, noe som bidrar til normal muskelfunksjon
¤ Kombinasjon av 50 urter og næringsstoffer
¤ 33 frukt og grønnsaker
¤ Matcha grønn te lagt til
¤ Soya-Fri. Non-GMO. Uten meieriprodukter. Veganer.
¤ Ingen kunstige farger, smaker eller søtningsmidler
¤ Søt bær smak
 
Jeg opplever at jeg får mye mer energi av å ta Greens daglig, jeg har fått mye bedre immunforsvar også. Og siden jeg har lavt stoffskifte og må gå på medisiner for dette stoffskiftet, så hoper det seg opp mye avfallstoffer i kroppen min og i tillegg har jeg null immunforsvar siden da skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal.
 

Nettbutikken min : wrapping-mom.itworkseu.com
 
 
Shake inneholder :
 
¤ Soya-Fri. Non-GMO. Uten meieriprodukter. Veganer.
¤ Ingen kunstige farger eller kunstige søtstoffer
¤ Høy på protein
¤ Protein bidrar til vekst og vedlikehold av muskelmasse
¤ Langvarig protein som tilfredsstiller
¤ 15 gram rent, plantebasert protein
¤ 5 gram karbohydrater per porsjon
 
Denne smakfulle og herlige Shaken, gir mye mer energi til treningsøktene, øker muskelmassen din og støtter din sunne og gode metabolisme.
Du føler deg mett lenge, og denne proteinrike drikken gjør at du slipper cravings på diverse usunne ting som sjokolade og annet godter. Jeg elsker denne drikken og kan drkke den opptil flere ganger til dagen faktisk!
 
Jeg har jo begynt å trene en god del, foreløpig bare hjemme da. Men jeg skal snart begynne på Shape i tillegg til det jeg gjør her hjemme. Ryggen min er jo skjev etter en alvorlig rideulykke for noen år siden, der jeg utviklet scoliose. Derfor har jeg også fått ikke mindre enn 3 prolapser og dritt i ryggen, operasjon som ikke var vellykket osv.
Jeg kjenner at trening hjelper på smertene, derfor er Rocco og jeg ofte i skog og mark på turer. Men også trening med manualer og slike ting her hjemme, er til super hjelp.
 
Nå føler jeg veldig for å kunne ha en PT igjen, som kan guide meg videre i treningene. Drømmen er å trene masse med vekter og fitness, så vi får se hva jeg kan klare å få til med denne krøkkete kroppen.
Der er fibromyalgi i tillegg å ta hensyn til, så den PT`en som jeg får hjelp av, må virkelig vite litt om sykdommer og helse. Så jeg får håpe der er en PT som tar utfordringen da.
 
 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!

Velkommen Blekkulf

Så utrolig morsomt jeg har hatt det ved å skape denne lille store kompisen! Lyst på oppskriften? Les i bloggen for å finne oppskrift.

 

Endelig kom boken som jeg hadde bestilt på nettet, boken som heter ” Hekling til barnerommet ” skrevet av fantastiske Vibeke Fantoft Magnesen!
Mange av dere har nok denne boken og har kanskje hatt den lenge. Selv har jeg nettopp fått den hjem, siden jeg har hatt en liten stund uten motivasjon til å hekle eller strikke så veldig mye. Nå er motivasjonen tilbake, jeg trengte bare å få denne boken i hendene mine – vips så var jeg full av inspirasjon!

Den første boken hennes “ Hekling til småfolk ” har jeg brukt så mye, at den faktisk holder på å gå helt istykker!… 
Vibeke er mitt store forbilde når det kommer til hekling, hun er bare helt RÅ og et NATURTALENT!

Så snart lille M.A. kom hjem fra barnehagen, tok vi frem ” Hekling til barnerommet ” og bladde i den for å se hva lille M.A. ville at jeg skulle hekle til henne. En ting som vi ofte gjør sammen, som er så utrolig koselig! Det aller meste i boken ble peket på og snakket om, men førstevalget falt på blekkspruten Bengt.
Deretter bar det inn på lekerommet til lille M.A., hvor jeg har hele garnlageret mitt. Og M.A. fikk velge ut farge på blekkspruten.

I dag ble en råstilig blekksprut til her i hjemmet vårt. Jeg har døpt han om fra Bengt til Blekkulf – det til tross for at han ikke er Blekkulfblå…
Det er en litt trett men søt Blekkulf som er i ferd med å innta et søtt lite barnerom, sammen med hele heklegjengen som jeg har heklet til mitt lille deilige barnebarn siden Vibeke begynte å gi ut heklebøker.

Jeg vil anbefale dere som tenker på å kjøpe boken, eller til dere som TENKER på å anskaffe deg en heklebok. Kanskje der er noen som sitter de rute som ønsker å lære seg å hekle? Til dere alle sammen har jeg et knallbra tips :

Invester i heklebøkene til Vibeke Fantoft Magnesen, disse bøkene er hekleverdens bibler!

Dette sier jeg som privatpersonen Bente, som hekleentusiasten Bente, som bloggeren Bente og alt det der… Jeg får IKKE betalt for å skryte av bøkene hennes, og heller ikke noen form for sponsing for å si dette om bøkene hennes. Det er jo nok med å bare se på hva mesterverk hun har tryllet frem i bøkene?! Se hvor utrolig søte alle figurene er, de er jo til å dåne av.

Nå venter jeg bare på at lille M.A. skal komme hjem fra barnehagen, slik at hun kan få Blekkulf – og slik at jeg kan få et nytt oppdrag av henne å hekle.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!

 

Dette hadde jeg aldri trodd at jeg skulle si…

” Denne dagen hadde jeg aldri i mitt liv trodd skulle komme! Eller jo,- selve dagen i dag visste jeg jo selvfølgelig at skulle komme da,
men selve innholdet i dagen..
Hadde noen sagt dette til meg for et par uker siden, hadde jeg blånektet på at det var mulig å få meg med på! “

Denne dagen hadde jeg aldri i mitt liv trodd skulle komme! Eller jo,- selve dagen i dag visste jeg jo selvfølgelig at skulle komme da, men selve innholdet i dagen..
Hadde noen sagt dette til meg for et par uker siden, hadde jeg blånektet på at det var mulig å få meg med på!

Jeg har tidligere skrevet blogger som ” Neitakk til flere frosker ” og ” Hjerte og hode i ubalanse “. Jeg hadde gitt opp alt håp om å finne noen jeg ville engang gi et aldri så lite snev av sjanse om å bli bedre kjent med meg, om enn å forsøke å finne noe kjærlighet sammen med. Ja foruten min kjærlighet for dyrene mine og for familien min da.
Men i dag sitter jeg her, med en puls på nærmere 200 og nervøs langt opp etter ørene….

Dette er slikt som jeg aldri noen sinne har fortalt før jeg har turd kjenne nærmere etter på følelsene mine. Men tankene sviver i hodet mitt hele tiden, så jeg må bare få det ned på ” papir ” likevel.
Den siste tiden har jeg hatt kontakt med en person som jeg har skrevet en del med og snakket med på tlf.
I dag, om noen få timer, skal vi møtes for aller første gang…. Og jeg er så nervøs at jeg snart dør på meg!.. Samtidig som jeg gleder meg, selvfølgelig. Det blir så kjekt å endelig få treffes og prate ansikt til ansikt, for aller første gang.

Det mest komiske oppi hele historien, er at vi har vært så å si naboer i et år tidligere – uten å engang vite at vi var det!
Er det ikke rart hvordan folk møtes NESTEN, for så å møtes på et annet nivå noen år eller mnd senere?! 

Jeg har ingen som hest anelse om hva jeg skal ha på meg, føler jeg løper rundt meg selv og er totalt idiot oppi nøtta – mens sannheten er den at jeg løper ikke i det heletatt men sitter godt plantet i sofaen. Stressfaktoren er skyhøy, men likevel er jeg ikke på bena og stresser som en gal. Det er indre stress jeg kjenner på.
For en uke siden lot jeg han vente på svar om jeg ville møtes, jeg ventet et døgn før jeg sendte han svar. Jeg ville helst bare kaste bena på nakken og løpe langt vekk, og aldri tørre møte ham. Men så har jeg to stae og herlige døtre som fikk meg på andre tanker, og dermed valgte jeg å skrive at jeg kunne gå med på å møtes. Jeg er litt usikker på hvem jeg overrasket mest,- meg selv eller han!
Men så snart jeg turde ta tlf når han ringte meg en kveld, forsvant all frykt for å treffes. Han virker så snill og utrolig høflig!

Såh, jeg burde egentlig komme meg opp fra sofaen og endevende kleskapet mitt nå. Jeg er den type person som elsker treningsbukser, både vide og tights utgavene. Singlet og store gensere. Så utvalget av klær til en date er ikke noe å rope hurra for. Jaja, han får ta meg for den jeg er – og i de klærne jeg finner som er brukenes.
Det er jo personligheten som er viktigst, ikke hva klær jeg går i – ikke sant?.. 

Æsj, hva er greia med å være så nervøs gitt?.. Blir snart helt tussete av meg selv jeg!
Og hvis jeg overlever daten, så kan jeg fortelle hvordan det gikk senere i kveld. Hvis dere lurer og vil vite?


 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!

Morgendugg og positive tanker

” I dag er en god dag, og det håper jeg inderlig gjelder for nettopp deg også. Og i morgen blir en spennende dag! Hvorfor? Det skal jeg kanskje fortelle dere om senere i dag! Jeg skal nemlig gjøre noe som jeg aldri har gjort før, oææææ….. “

 

God morgen kjære lesere.
Jeg tenkte jeg ville stikke innom bloggen min og gi dere noen positive og fine ord før denne dagen starter for fullt for alle sammen der ute i dette vidstrakte flotte landet vårt. Mange av oss våkner om morgenene med en vondt klump i magen, sorg i hjertet, stive og vonde kropper eller på andre måter en morgen som kan være utfordrende og vanskelig.
Vi mennesker er gode til å tilpasse oss, klare oss og komme oss gjennom det meste på en ok måte.
Min måte å komme meg gjennom mine morgener på, er å finne noe positivt å holde fast ved. Og det er derfor jeg har kommet på at jeg vil dele en quote eller to med dere denne morgenen.

Jeg begynte med slike quotes på IG for noen uker siden, og jeg har lagt merke til hvor mye bra de kan gjøre for min egen del. Så hvorfor ikke dele slike fine stunder med dere lesere også?
I dag er en god dag, og det håper jeg inderlig gjelder for nettopp deg også. Og i morgen blir en spennende dag! Hvorfor? Det skal jeg kanskje fortelle dere om senere i dag! Jeg skal nemlig gjøre noe som jeg aldri har gjort før, oææææ…..

Hva planer har dere for dagen? 
Selv skal jeg en tur til Lyngdal er planen hvertfall. Og deretter tenker jeg å plukke frem strikketøyet igjen og strikke ferdig en liten overraskelse til en liten skjønnhet som fortjener en liten gave i hverdagen. Når jeg er klar med strikketøyet, skal jeg vise dere hva jeg har laget ved å lage en blogg om det.
Ellers så skal jeg ha litt Bones maraton, trene rottweilerne, blogge og gjøre litt småjobber som trengs her på småbruket vårt.

HA EN STRÅLENDE DAG, KJÆRE LESERE! 😀

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!

#mininstagram : Slik klargjør jeg bildene mine

Her røper jeg steg – for – steg hvordan jeg klargjør bildene til IG og andre sosiale medier.
Hvilke apper jeg bruker, og eksakt hvordan jeg bruker dem.

Jeg fikk spørsmål fra ei koselig jente, om jeg kunne vise steg-for-steg hvordan jeg gjorde bildene mine klar for Instagram eller nettet generelt. Og selvfølgelig kan jeg lage det til dere, bare en glede å vise dere min måte å gjøre bildene klar for sosiale medier. HER kan du lese bloggen jeg laget tidligere i dag om IG kontoen min, og hvordan jeg bygger den opp osv.
De appene jeg bruker er disse :

LightX er den eneste som koster noe, mener å huske at jeg betalte kr.22,- for den. Men den er verdt hver eneste krone, den er som en liten miniutgave av Photoshop. ( Guri malla så jeg savner Photoshop!… )
Jeg starter med å legge bildet jeg vil fikse, inn i Snapseed. I dette programmet legger jeg på et filter som heter ” drømmende “. Jeg elsker dette filteret.


Når du skal lagre bildet,kan du velge mellom lagre ( da lagrer du over original bildet ) eller du kan velge å lagre en kopi.

Etterpå henter jeg bildet frem i LightX. Klikk på pennen nede i hjørnet som du ser på første bildet under her. Når du klikker på pennen, så kommer det opp det til venstre under her. Først går jeg inn på Filter og finner frem effekten ” Drømmende “.


Etterpå justerer jeg litt på Curve. Den finner du like under ikonene ” form ” ( se bildet over ). Juster i curves slik som du selv syntes blir bra.

Om bakgrunnen er uryddig o.l., så duser jeg den ut ved å gå inn på ” Sprut “. Da drar du fingertuppen over det/de områdene du ønsker å duse ut. Ved å dobbelklikke på ” uklar “, så kan du justere hvor uklar du ønsker det skal være. Der er også andre typer du kan bruke istedenfor ” uklar “.
Finn hva du liker best og hva som passer til bildet ditt.

Nå er jeg nesten ferdig med bildet, men før det så klikker jeg meg inn på ” selfie ” og ” skjønnhet “. Der er der utrolig mye du kan velge mellom, og på dette bildet har jeg valgt å bruke ” solfylt “. Og helt til slutt skarper jeg opp bildet ved å klikke meg inn på ” gjør skarpere “.

Så lagrer du bildet.

Det kan være veldig greit å legge på navnet ditt på bildene dine. Da bruker jeg appen som heter WordSwag.


Du velger selv hva font du vil bruke, og her inne er der en god del å velge mellom. I tillegg kan du velge mellom 1 – 5 på de forskjellige fontene, da blir der små endringer i fontene. Veldig praktisk og greit.

Når du har valgt font, hva du skal skrive, plassering av teksten og farge – så lagrer du det og vipps så er bildet ditt klart for sosiale medier.

Jeg er også veldig glad i slike positive fine quotes, så hvert 3. bilde på Instagram hos meg er et quote.

Var denne blogggen til hjelp for noen? Det håper jeg inderlig, for det er så fint å kunne få hjelpe minst en person med det jeg formidler til dere.
En annen ting er at jeg det er herlig å få spørsmål og tips til blogger jeg kan lage. Så si veldig gjerne fra om det er noe du/dere ønsker jeg skal skrive om.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!

#mininstagram

Jeg røper hvordan jeg klargjør bildene mine til Instagram. Hvilke apper jeg bruker og hvordan jeg bruker hver enkelt app.
Kanskje jeg har noe å fortelle som kan hjelpe nettopp deg?
Her er hvertfall mine hemmeligheter innen etterbehandlig av bildene jeg tar med mobilen min.

De aller fleste nå til dags har en Instagram konto. Det er jo et nettverksted som er utrolig populært og gøy  være inne på, et  samfunn der du lett kan bli kjent med folk fra hele verden. Sånn sett ganske likt Facebook syntes jeg, men likevel er det lettere å komme i kontakt med folk på Instagram.

Jeg pleier å poste alt fra et til fem bilder pr dag, det kommer litt an på hvor hektisk dag jeg har egentlig.
Til Facebook har jeg en app som hjelper meg å poste innlegg som jeg klargjør kvelden i forveien. Mens til Instagram har jeg  ikke noen app hjelp. Føler på en måte det er litt kjappere og lettere å poste der egentlig.

Men før jeg legger ut bilder på IG, fikser jeg alltid på dem i noen programmer jeg har lastet ned.
Jeg husker ikke om alle er gratis, lurer på om LightX kostet kr.22,- Men den er verdt hver eneste krone.
I programmene gjør jeg alltid bildene lysere, siden jeg elsker når bildene er lyse og innbydende. Men det er klart,- hvis jeg poster et bilde som omhandler noen sterke følelser fra en blogg jeg har lar skrevet – eller skriver på. Der innholdet i bloggen er dypt og kanskje noe dystert, så lar jeg bildene være noe mørkere.

 


  Slik klargjør jeg bildene til IG :

  Det første jeg gjør, er å åpne bildet i Snapseed, hvor jeg elsker å legge på et filter som heter ” glamorglød “. Det hender at   jeg en sjelden gang bruker et annet filter også, som heter ” drama ” – for å gjøre bildet noe lysere. Men det filteret bruker     jeg sjeldent nå egentlig.

  Deretter sender jeg bildet gjennom en annen app som heter LightX. Jeg digger denne appen! Det er som en liten mini         Photoshop på en måte, for der er så utrolig mye du kan gjøre med bildene i denne appen.
  Jeg anbefaler på det sterkeste å se den lille filmsnutten av appen, som du kan se på Appstore. Der kan du se noe av hva   du kan gjøre med bildene i denne appen. Men tilbake til hva jeg gjør med bildene før de publiseres på IG..
Jeg bruker først et filter der inne som heter ” drømmende “. Deretter et annet filter som heter “skjønnhet “. Du kan glatte ut bildet med denne appen, bleke tenner, fjerne flekker på bildet osv osv.
Jeg gjør bildet så lyst som jeg ønsker det, ved å bruke ” curve “, har jeg en noe rotete eller mindre pen bakgrunn i bildet, så duser jeg den ut ved å bruke ” sprut “. Og til slutt skarper jeg bildet opp litt.
Jeg mener å huske altså at denne appen koster kr.22,- Men den er så inderlig verdt pengene, jeg lover deg!

For å skrive på bildene, sender jeg bildet gjennom WordSwag. Denne appen har utrolig mange flotte fonter i forskjellige variasjoner, og du kan plassere teksten akkurat slik som du måtte ønske på bildet.
Her pleier jeg å bruke min blogg adresse eller om det er jobbrelaterte bilder så bruker jeg nettside adressen min på bildene.

Nå er bilde klart for å publiseres på IG, det høres sikkert ut som masse arbeid som jeg gjør før jeg publiserer bilder. Men det er så utrolig kjekt, og også så kjekt å se hvor mye penere bildene blir også. Lyse bilder gjør meg veldig glad.

De siste ukene har jeg også begynt med å poste positive ord og setninger på kontoen min. Dette er ord som jeg håper kan løfte opp og hjelpe andre som titter innom min konto på IG. Jeg elsker slike bilder med positive og oppløftende setninger og ord. Hva syntes dere? Blir dere glad for å lese slike quotes?
Jeg syntes det er så morsomt å lage slike mønstere med quote bilder og vanlige hverdagsbilder.
Inne på Instagram deler jeg utrolig mye av hverdagen min, sammen med min herlige familie. Mine to døtre, barnebarnet mitt, treningsbilder, mine hobbyer som hekling, strikking, DIY prosjekter, hesten og hundene mine +++

Håper inderlig at dere lesere vil titte innom Instagramen min, og om dere begynner å følge meg så lover jeg å følge tilbake!
Hva er DITT Instagram konto sitt navn?

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!