Julegavetips,- Prikken over i `en ( gratis hekleoppskrift )

Jeg har i evigheter ønsket meg dette selv, og nå klarte jeg ikke holde meg lenger! Oppi all julegaveshopping – og alt jeg lager i julegaver, så stoppet jeg opp en dag og heklet meg denne nydelige prikken over i `en som jeg har valgt å kalle den. Denne hekler du på bare en dag, og i tillegg så har du tid til litt juleshopping og middag!

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Denne nydelige kurven hekles noe helt overraskende fort, siden du bruker heklenål nr. 15 mm !
Garnet jeg brukte var interiørgarnet fra Europris : Trysil Big Interiør, og heklet med dobbel tråd.

OPPSKRIFT :

Omg 1 : Magisk ring og 8 st.
Omg 2 : 2 st i hver m ( 16 st )
Omg 3 : * 1 st i første, 2 st i neste * runden rundt ( 24 st )
Omg 4 : * 1 st i 2 første m, 2 st i neste m * runden rundt (32 st )
Omg 5 : * 1 st i 3 første m, 2 st i neste m * runden rundt * ( 40 st )
Omg 6 : * 1 st i 4 første m, 2 st i neste m * runden rundt * ( 48 st )
Omg 7 : * 1 st i 5 første m, 2 st i neste m * runden rundt * ( 56 st )

Nå er du ferdig med bunnen, hvis du vil ha den bredere så hekler du bare videre rundt og bare øker antall enkle st før du har 2 st i samme m.
Nå skal du hekle neste runde i kun den bakre maskehullet, slik at du får en pen kant nederst på kurven.

Omg 7 : Hekle 1 st i hver m, men bruk kun bakre maskehull.
Omg 8 – 15 : 1 st i hver m ( 56 st )
Bytt farge etter 4 runder med hver farge.
Omg 16 : 1 st i de 11 første m, 6 lm og hopp over 6 m, hekle deretter videre med 1 st i 22 m, 6 lm og 1 st i de siste 11 m. ( 56 st )
Omg 17 : Hekle 1 st i hver m. Når du kommer til hanken du heklet sist runde, så hekler du 6 st rundt hele lm slik at du dekker lm med stavene. ( 56 st )
Omg 18 : 1 st i hver m.
Fest tråden og kurven er ferdig til bruk.

Garnmengde : Jeg brukte 8 nøster med grå, 4 nøster med hvit og 4 nøster med beige.

Copyright :

Dette er et originalmønster av Bente Broberg og blogggen min Benteslilleverden. Vær vennlig og ikke gjengi dette som ditt eget mønster. Dersom du ønsker å dele oppskriften, vær så snill å lenke tilbake til dette mønsteret. Du kan beholde en kopi til eget bruk, men du kan ikke selge oppskriften.
Derimot kan du lage og selge eller gi bort i gave, produktet/produkter fra denne oppskriften.
Mine bilder er copyrighted og skal ikke brukes av andre uten min skriftlige tillatelse som skal skje over mail. Ved bruk av bilder ulovlig, vil det påløpe en viss sum som kreves inn. Copyright loven er veldig streng og stiller utrolig sterkt ved ulovlig bruk av f.eks. bilder.
Deler du dine egne bilder på nettet eller sosiale medier, så blir jeg glad om du linker til min blogg. Vær så snill å ikke ta æren for noe du ikke har designet selv, men er ærlig og skriver hvem designer er.

Spør meg gjerne om det er noe i oppskriften som du ikke forstår, så skal jeg hjelpe deg med hva det skulle være!

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#kurv #basket #hekletkurv #heklakurv #interiør #diy #homemade #crochet #crocheting #hekling #hekle #hekletinteriør #prikkenoverien #interiørgarn #trysilgarn #trysilbiginteriør

Husk å ta vare på de små i kulden!

Vi elsker å høre på dem, og vi elsker å se på dem. Men for at de skal overleve, så er det utrolig viktig at vi husker å gi dem mat! Kulden kan være enormt hard for de små, og særlig nå i førjulstiden er der heldigvis mange som husker på å gi dem mat. De husker godt, og husker derfor utrolig godt hvor de fikk mat i fjor. Og kommer stadig tilbake år etter år for å få mat av deg. Husker du på dem år etter år?

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Det er så utrolig viktig å lære de små å ta vare på de små forsvarsløse fuglene som synger så vakkert ute, som flyr rundt i sin blendende vakre prakt, fargerike og elegante. Vi må huke å lære barna våre at vi må vise empati og medfølelse overfor disse små skjønnhetene. Nå som frosten og vinteren er kommet, klarer de ikke finne mat selv. Så da er det utrolig viktig at vi henger ut mat til dem.
Bare husk å være litt kreativ med hvor og hvordan du henger maten opp, om du har katt/katter. Slik at ikke fuglene blir leketøy og mat for kattene.
Jeg skal gi dere to veldig enkle og greie oppskrifter til å lage og henge ut på samme kveld.
Det eneste du trenger er :

Delfiafett 
Solsikkefrø

Peanøttsmør
Doruller
Dype papirtallerkener o.l.

Da har du det du trenger til 2 forskjellige oppskrifter allerede!
For å lage delfiafett-snacks til fuglene, gjør du slik :

Smelt delfiafettet i en liten gryte. Mens det smelter, heller du solsikkefrø i en dyp papirtallerken. Du kan hive oppi andre ting du vet fugler elsker, slik som havregryn for eksempel. Når fettet har smeltet, så heller du dette over i tallerkenene med fuglematen. Og deretter lar du dette kjøle seg ned i kjøleskapet til fettet har stivnet.
Lag et hull til å feste tråden i, og heng de ut til fuglene.

Den andre oppskriften er faktisk enda enklere, tro det eller ei.
Peanøtt-snacks :

Smør peanøttsmøret over hele dorullen, og velte dorullen i en dyp tallerken med masse solsikkefrø. Vips så er det klart for å henge ut til sultne små fugler!
Lett som fot i hose.

Hva pleier dere å gi til fuglene om vinteren? Jeg syntes det er veldig morsomt å lage slike ting som dette til fugler, det går så fort å lage og er så gøy å henge ut. Særlig når du ser fuglene tørr komme og spise, og du kan sitte inne god og varm og se på fuglene som spiser seg gode og mette!

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#birds #bird #fugler #fugl #fuglemat #birdfood #vintermat #winterfood #villfugler #wildbirds #foodforbirds #homemadefood #hjemmelagetmattilfugler

Julebaksten er igang ( gratis oppskrift )

Første søndag i advent, og hvor blir tiden så av? Denne dagen har jeg viet til mitt overivrige barnebarn som elsker å få være med meg på kjøkkenet og bake. Hun er så ivrig og energisk at jeg må le litt av henne, der hun hopper rundt og smella går i et bankende kjør. De er herlige de små, så fri for bekymringer og stress.

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Julebrødene er tradisjon her i huset!
Disse julebrødene elsker jeg å spise når de er varme, og med smør og brunost på. Min datter elsker å ha makrell i tomat på de, så her er det bare å finne frem til din egen favoritt til å ha på dem. Du kan også ha suketter oppi deigen, men jeg kan ikke fordra suketter så de styrer jeg lett unna. Smaken er som baken vet du hehe.
Men her kommer oppskriften til verdens aller beste :

JULEBRØD

250 gr smør
5 dl melk
1 dl vann
1-2 ss lys sirup
1 pk rosiner
2 pk gjær
280 gr farin
1,5 kg hvetemel
1/2 ts hornsalt
litt salt
litt kardemomme

Heves godt før og etter.

Stekes på 180 grader i ca.45 minutter.

Fremgangsmåte :
Bland alt det tørre i en stor bolle, smelt smøret og ha oppi lys sirup og rosiner når smøret skal kjøles litt. Varm melken og vannet sammen i en gryte, og kjøl ned til fingertemperatur. Hell smøret og melken over det tørre, og rør og elte sammen til en deig. Sett den til heving i godt og vel en halvtime, før du elter den og lager to store boller av deigen.
Sett den til heving igjen i godt og vel en halvtime, og deretter inn mitt i ovnen i ca.45 minutter.
Du kan gjerne pensle de to ferdige brødene med et egg eller lunket vann før du har de i ovnen.

Du kommer til å finne fort ut at du trenger aldeles ikke gå på butikken og kjøpe julebrød, disse er mye bedre enn de du kjøper på butikken syntes jeg.
Jeg tåler ikke hvetemel, så jeg bytter alltid ut hvetemel med speltmel i all gjærbakst og kakebaking. Jeg har aldri merket noe forskjell på maten om jeg bruker hvete eller spelt.


Å svive den store bollen så den blir enda rundere og finere, er et teamwork.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#julebakst #julebrød #xmasbread #christmasbread #sirup #rosiner #brød #bread #baking #bake #deig #gratisoppskrift 

Fra meg – til meg

Noen julegaver lager jeg fra meg selv til meg selv – lapper på. Gjør dere slikt?
Det hender at jeg noen Jul gjør det, og denne julen er intet unntak. Men hva kommer til å ligge under juletreet vårt av slike pakker i år tro? Denne gangen er ikke min julegave fra meg selv til meg selv, innepakket engang.

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Hvem kan vel pakke inn en eske med en slik herlige ” liten ” bedårer vel?
Jeg er helt betatt, han er bare så enormt nydelig og skjønn! Jeg misstenker at han kommer til å leve lenge på valpelisensen sin her i huset haha.
Klikkerne er funnet frem etter flere års dvale, for her skal det klikkertrenes så det ljomer etter! Så får vi se hvordan han liker vanlige hundesnacks, eller om jeg skal finne frem oppskrift boken til hundesnacks også eller.

Rocco, som vi skal kalle ham, er født den 28.11.16
Og han er fra det aller første kullet som hans pappa noen sinne har valgt å få, her i Norge. Ja hvertfall foreløpig da, ikke aner jeg hva deres planer er fremover og deres tanker om Norge osv. Jeg bare elsker tankern på at herlige Rocco skal komme hit og bo hos oss, og at jeg skal få ha mange mange år sammen med denne nydelige gutten. Vi skal ha en helt hav av herlige turer i skog og mark sammen, vi skal trene LP, sikkert kanskje på litt utstillinger og enda flere skogsturer med bæremeis til barnebarnet mitt, kløv, ryggsekk og telt.

Planene har vært klar i lange tider, nå er det bare å vente på at Rocco skal vokse seg stor, få masse solid kunnskap, og få godt nok muskelsett kropp med sterkt god skjelett. Og så bærer det avsted med kløv og telt, langt innover i de grønne skogene for å fiske litt mat, overnatte og se månen langt der oppe på Himmelen.
Rocco bor faktisk såpass nærme oss, at vi kan se opp til han fra stuen vår. Han bor nemlig i nabohuset vårt, siden naboene våre driver oppdrettet som han er født på. Men masse mer om deres oppdrett, hundesenter og slike ting skal jeg fortelle dere om i en annen blogg som kan omhandle kun dem. Slik som denne bloggen kun omhandler verdens søteste, snilleste og råeste Rocco.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#dog #rottweiler #rottweilerdog #hund #vakthund #mellomstrhund #guardiandog 

Slik kan garn hjelpe deg med søvnen ( gratis hekleoppskrift )

Hva er vel ikke kjedeligere enn når man ligger våken halve natten og ikke klarer finne søvnen? Da kan kanskje denne idèen hjelpe deg. 
Jeg har prøvd og feilet noen ganger ( som vanlig når jeg skal forsøke å lage nye oppskrifter ), men føler selv jeg klarte å få sluttresultatet til på en ganske grei måte. 

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Da jeg hadde laget denne sove – uglen til meg selv, ble mitt lille barnebarn helt vill da hun så den. Og hadde lyst på en selv også. Så da var det bare å sette seg ned og forsøke å lage noe kult til henne også.Hun ville ha med åpne øyne, og slike øyne som jeg laget mot henne ( altså der de ser inn mot nesen sin ).
Jeg gikk litt i tenkeboksen og dermed ble et nytt par med øyne til, og heldigvis husket jeg å skrive ned oppskriften på øynene.

Forkortelser :
lm = luftmaske
fm = fastmaske
hst = halvstav 
st = stav
d st = dobbelstav
tr st = trippelstav

Garn : Bambus fra Sparkjøp
Heklenål : 4,0 mm ( G )

OPPSKRIFT til den voskne utgaven :

Bakre øyedel

Omg 1 : Magisk ring med 16 st ( 16 )
Omg 2 : 1 fm i alle m ( 16 )
Omg 3 : 2 st i hver m ( 32 )
Omg 4 : 1 fm i alle m ( 32 )
Omg 5 : * 1 st i første m, 2 st i neste m * gjenta hele runden ( 48 )
Fest tråden og hekle en til.

Når du har heklet to like, så hekler du de sammen slik :
lm de første 7 m, deretter fm rundt begge øyedelene. Fest tråden.

Fremre øyedel 

Omg 1 : Magisk ring med 16 st ( 16 )
Omg 2 : 1 fm i alle m ( 16 )
Omg 3 : 2 st i hver m ( 32 )
Fest tråden og lag en til.

Bruk svart tråd til å sy øyevippene. Og sy øyedelene fast til hverandre.

Nebbet 

6 lm, snu
hopp over en m, lm i andre m fra heklenålen, fm i 2.m, hst i 3.m, st i 4.m, d st i 5.m

Fest tråden og sy nebbet fast til sove – uglen.

Du kan bruke strikk til masken, eller du kan hekle to remser med staver og ha strikk over et lite område bak. 

OPPSKRIFT til barne utgaven :

Bakre øyedel

Omg 1 : Magisk ring med 16 st ( 16 )
Omg 2 : 1 fm i alle m ( 16 )
Omg 3 : 2 st i hver m ( 32 )
Fest tråden og hekle en til.

Når du har heklet to like, så hekler du de sammen slik :
lm de første 5 m, deretter fm rundt begge øyedelene. Fest tråden.

Fremre øyedel 

Omg 1 : Magisk ring med 16 st ( 16 )
Omg 2 : ( bytt til annen farge ) 1 lm i først m, 1 fm i 2.m, 2 hst i 3.m, 2 st i 4.m, 2 d st i 5.m, 2 tr st i 6. og 7.m, 2 d st i 8.m, 2 st i 9.m, 2 hst i 10.m, 1 fm i 11.m, 1 lm i 12.m. 
Fest tråden og lag en til.

Sy et par sting med hvit tråd i den svarte delen av øyet, fest øyedelene til hverandre og sy noen øyevipper.

Nebbet 

5 lm, snu
hopp over en m, lm i andre m fra heklenålen, fm i 2.m, hst i 3.m, st i 4.m.

Fest tråden og sy nebbet fast til sove – uglen.

Du kan bruke strikk til masken, eller du kan hekle to remser med staver og ha strikk over et lite område bak. 

Copyright :

Dette er et originalmønster av Bente Broberg og blogggen min Benteslilleverden. Vær vennlig og ikke gjengi dette som ditt eget mønster. Dersom du ønsker å dele oppskriften, vær så snill å lenke tilbake til dette mønsteret. Du kan beholde en kopi til eget bruk, men du kan ikke selge oppskriften.
Derimot kan du lage og selge eller gi bort i gave, produktet/produkter fra denne oppskriften.
Mine bilder er copyrighted og skal ikke brukes av andre uten min skriftlige tillatelse som skal skje over mail. Ved bruk av bilder ulovlig, vil det påløpe en viss sum som kreves inn. Copyright loven er veldig streng og stiller utrolig sterkt ved ulovlig bruk av f.eks. bilder.
Deler du dine egne bilder på nettet eller sosiale medier, så blir jeg glad om du linker til min blogg. Vær så snill å ikke ta æren for noe du ikke har designet selv, men er ærlig og skriver hvem designer er.

Spør meg gjerne om det er noe i oppskriften som du ikke forstår, så skal jeg hjelpe deg med hva det skulle være!

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#sleep #sleepless #søvnløs #fårikkesove #soveugle #garn #hekling #yarn #crochet #crocheting #barnebarn #grandchild #cottonyarn #bomullsgarn #håndarbeid #owl #crochetowl

Jeg skulle hatt en septober…

Tarmene formelig vrir seg til høyre og venstre, på kryss og tvers og opp å i minte. Mens feberen herjer i kroppen som om jeg bare er et bittelite leketæy for den.
Hodet hamrer og alle musklene i kroppen skriker mayday mayday!
Men ingen hører, enkelt å greit fordi det er ikke noen som kan gjøre noe for å hjelpe. Omgansyken er kommet og her har den tenkt å bli værende til den har hakket meg opp, tygget og svelget meg, for så å gulpe meg opp igjen å gjenta det samme en gang til. Omgansyken er en drøvtygger med andre også altså…

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Da min datter var liten og skulle lære seg månedene i året, så kom hun alltid til 13 mnd uansett hvordan hun forsøkte.. ” September, septober, oktober, november, desember “…. Ja du dette året skulle jeg virkelig ønsket å ha en mnd som heter septober også, en ekstra mnd til å få gjort unna alle julegavene jeg skal lage og ikke minst alle de bestillingene jeg har liggende på tova ridevotter o.l.
Først så inntraff bilulykken med påfølgende hjernerystelse, deretter denne omgangsyken. Det er ikke rart at barnehagene her hvor vi bor nå går ut med aat barna må være hjemme 48 timer etter siste oppkast, og ikke 24 timer. For denne gangen er den hard altså!
Heldige dere som slipper unna for denne gang.

Vi fikk oss jo endelig en leiebil da, en positiv og super ting som skjedde oss. Jeg og mitt barnebarn kaller bilen for Perten. Det er en bitte liten Ford Fiesta som er så liten at når jeg er og handler så når posene helt opp i taket + hele trunken er stappa. Så bilen bærer navnet sitt med rette haha.

Jeg er så enormt takknemlig for alle dere som likte bloggen min om den super enkle halsen man kan strikke! Mye mer oppskrifter kommer her på bloggen, så følg med for plutselig kommer der ut noe nytt å lage til deg selv eller noen du er veldig glad i.
Jeg legger ut litt bilder av NOE jeg har laget oppskrifter på selv, som er tova. Men jeg kommer ikke til å kunne ta mot noen bestillinger med det første dessverre. Men mulig mulig jeg legger ut litt oppskrifter for salg, jeg har ikke bestemt meg enda helt.
Enda flere produkter kan du se inne på Facebooksiden min “ Toving for hest og rytter “.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#syk #sick #omgansyke #anothermnth #endaenmåned #tidengårforfort #håndarbeid 

Super enkel hals å strikke ( gratis strikkeoppskrift )

Denne halsen er så lett og enkel å strikke, samtidig som den er så utrolig nydelig! Med kun bare rette og vrange masker, strikket i en vakker vifteform så varmer den både de små halsene, skuldrene og overkroppene.

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Jeg strikket denne halsen i Drops Nepal, slik at jeg kunne bruke den sammen med Oslo anorakken med Olaf fra Frozen, på mitt lille barnebarn Mina Adeline.
Samme farger og samme garn altså. Jeg hadde utelatt å strikke hetten på Oslo anorakken, slik at det ikke skulle være ubehagelig i rygg og nakke når vi var ute og kjørte bil.
Denne halsen strikker du på en dag vil jeg tippe, jeg strikket den på en kveld foran tv`en.
Jeg hadde tenkt å gi dere link til gratis oppskriften til Oslo anorakken, siden jeg strikket etter nettopp den oppskriften ( minste str ). Men jeg tror ikke den er ute på nett gratis lenger, så derfor får dere link til Pickles hvor dere kan kjøpe oppskriften til Oslo anorakken( linken åpner seg i nytt vindu )

Oppskriften :

Legg opp (løst) 56 m på rundpinne nr 5. Strikk 2 r og 2 vr. Når arbeidet måler ca 10 cm begynner man å øke.
Økning: Øk med en vrang i hvert “vrang-parti”. Unngå hull ved å strikke den masken man tar opp vridd-vrang. Jeg har økt til sammen 6 ganger (= 84 m), så på slutten hadde jeg 2 r og 8 vr. Økningene er gjort litt pø om pø. (Sånn ca hver 3 omg de 3 første økningene, og deretter hver 4.-5. omg.)  Når arbeidet måler 19 cm strikker man 1 omg rett, 1 omg vrang og 1 omg rett. Fell løst av.

Halsen kan brukes på begge sider, her er bilde av den andre siden enn hva jeg har tatt bilde av i øverste bilde. Så det er fritt fram og smak å behag hva side du vil bruke. Lykke til, håper jeg får muligheten til å se bilder av deres halser som dere strikker, gjerne link i kommentarfeltet av deres bilder. Det hadde vært kjempe koselig!
Jeg har funnet oppskriften til denne halsen i denne bloggen( åpnes i nytt vindu ) hun har tatt utgangspunkt i en kjøpeoppskrift og gjort den om til sin egen oppskrift.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#hals #strikkahals #strikkethals #oppskrift #gratisoppskrift #gratisstrikkeoppskrift #freepattern #knit #knitting #freeknittingpattern #gratishalsoppskrift #dropsnepal #garn #yarn #dropsgarn #dropsyarn #viftehals #ull #wool 

Når man tror man kan stole på fotografen

Både jeg og min datter er så heldige å ha hver vår egen fotograf, nemlig hverandre. Fotografering er noe vi begge liker utrolig godt, og som er en stor hobby som vi har felles. Men her om dagen fikk jeg erfare medaljens bakside ved å være på ” feil ” side av kamera ( ok, denne gangen var det bare mobilkamera, men uansett ).

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Jeg skulle bare ha noen tåpelige bilder til bloggen Verdens dårligste hint til ny gratis hekleoppskrift, da jeg altfor sent begynner å lukte lunta av at Michelle driver med noe helt annet enn å ta bilder. Men når jeg oppfatter dette, har jeg blitt fanget på film i det som jeg føler er en hel evighet!
På filmen under her, er jeg opptatt av at hun skal få med øynene på pc`en også i bildene. Slik at folk klarer se hintet med mine øyne litt bedre. 
Og selvfølgelig måtte jeg ha med det mørk orange som jeg skulle bruke til å hekle nesen til uglen med.

Det hele ble jo bare å teit at jeg syntes det fortjente en egen blogg. Bare for å vise hvor lite høytidelig jeg tar meg selv hehe.

Dere husker kanskje jeg nevnte i en blogg at vi hadde vært utsatt for en bilulykke? Etter to ukers venting på at forsikringsselskapet skulle finne ut det jeg og vedkommende som var i andre bilen, hadde sagt ( og skrevet under på begge to ),- at vedkommende var den skyldige. Så har vi endelig fått leiebil.
Det føles som at jeg har holdt pusten i to uker og endelig kan puste ut igjen nå.
Det er herlig å være selvhjulpen igjen nå. Mitt barnebarn ( som heldigvis ikke var i bilen da ulykken inntraff! ) og jeg har gitt leiebilen navnet Perten.
Det er en liten lys brun/gull Ford Fiesta, som altså heter Perten mens den er her.

Nok vas, nå skal håndarbeidet frem igjen og etterhvert kommer der en ny blogg om strikkng eller hekling – så her er det bare å følge godt med om du vil ha gratis oppskrifter osv.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#sillyme #dummesegut #rundlurt #filma #caughtoncamera #bilulykke #caraccident 

Det øyet ikke kan se..

Dagen er over, et lite barnesinn har falt til ro. Tankene har stille vandret over til Drømmeland, og leker videre med overganger mellom fantasi og virkelighet. Små trette øyne har lukket seg for natten, månelyset gav dem sitt lille forsiktige blås med sovestøv idet de stille og rolig laseg over øynene til en liten jente.
Barnekinnet møter puten, den bløte herlige silkehuden har lagt eg godt tilrette for natten. Nå skal den hvile, nå skal et aktivt lite sinn og barnekropp fly inn i Drømmeland og se hva nattens fantasier vil bringe av lek og morro.


Bildene er tatt av min datter,- Xtine Michelle. ( Linken åpnes i nytt vindu )

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

 

Stillheten i huset blir plutselig brutt av at min datter roper på meg idet hun løper ned trappen fra andre etasje. ” Kan du hjelpe? Adeline kaster opp “, sier hun idet hun svinger inn som en vind på badet for å hente noen håndklær som Adeline kan kaste opp på. Det er det første hun kommer på, og det som er nærmest som hun kan gripe fatt i.
Mens jeg løper opp trappen for å se hvordan det er med mitt førstefødte barnebarn, raser tankene fort gjennom hodet mitt. Jeg klarer ikke ” wrappe ” tankene mine omkring det med at hun kaster opp?! Jeg tenker ikke på at hun kan være syk, den tanken popper ikke opp som en reell tanke i det heletatt.
Det eneste jeg tenker på et refluxen hennes, men skjønner ikke hva som skjer – for den har jo vært helt perfekt den siste tiden!.. Hun har jo til og med sluppet medisinering for refluxen.

Idet jeg entrer soverommet, og ser den lille barnekroppen som ligger der.. Ja da skjønner jeg plutselig at jenta er syk! Det har ingenting med reflux å gjøre dette her. Hun setter seg opp når jeg kommer inn til henne, øynene er sløve og med stivt blikk. Det renner suggel fra munnvikene hennes, og der  å da vet jeg at det handler om sekunder før oppkastet kommer. For sånn er det med katter og hunder også når de er kvalm nemlig.
Michelle kommer inn med hendene fulle av håndklær, vaskekluter og en rosa potte!

” Se her lille venn, bare kast opp i denne du “, sier Michelle med en myk og kjærlig stemme til sin lille skatt. Adeline er for dårlig til å protestere på det med å kaste opp i en potte, og til å med hennes potte! For selv om hun er flink til å gå på do når hun må gjøre nr 1 og 2, så skal ikke potten brukes til slike ting som oppkast. Jeg kjenner mitt barnebarn såpass.
Den lille kroppen gir fra seg noen rykninger, og så kommer det.. Ikke bare en gang, men gang på gang på gang gjennom hele kvelden og natten.
Stakkars liten, spysyken er noe dritt å få…

Heldigvis er det ikke noe man er syk av lenge, som regel er det over etter 24 timer om man er flink til å ikke innta mat eller feil drikke.
Så i dag er den lille raketten hjemme fra barnehagen, huset lever og man kjenner selv at man lever. Særlig når man er blitt bestemor uansett hvolken ung eller gammel alder man er i. Det kommer mer enn noe annet, an på helsetilstanden som mormor og ikke så mye alder.
Men forstå meg rett,- jeg elsker å være momma til denne lille skjønne raketten min! Kunne ikke tenkt meg livet uten momma-rollen! Det å være momma er blitt hva jeg er, den rollen forteller hvem jeg er. Hverken mer eller mindre egentlig. Og jeg elsker det!

Nå skal vi kose oss her hjemme, vi skal sørge for at lille propell blir frisk og rask – og ha en strålende dag sammen både oss to – og firbente på den lille søte gården våres.


Bildet er tatt av Adelines mamma og min datter,- Xtine Michelle. ( Linken åpnes i nytt vindu )

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#syk #spysyke #syktbarn #holdesengen #sovemye #sick #feelingsick #sleeping #drømmeland #wonderland #barnebarn #syktbarnebarn #grandma #mormor #bestemor #momma 

U-huuugle pulsvarmere – gratis hekleoppskrift

Som jeg skrev i sist blogg,- det er så utrolig spennende å designe egne ting og tang. Finne på idèer som ikke noen andre har kommet på enda, hvertfall ikke helt like idèer som en selv finner på.
Det kan være en prøvelse å klare finne de rette maskeantallene, men du all verden så morsomt det er når man klarer knekke kodene! Her skal dere få en rykende fersk oppskrift av meg. Det er noen vidunderlig herlige passe korte pulsvarmere med et litt barnslig preg over seg, mens de samtidig er perfekte til oss voksne. Og hvem vet,- kanskje jeg en dag har klar oppskrift til barn også, og forskjellige str til voksne.
Følg gjerne med og se hva jeg finner på!

# Inneholder reklamelinker #
If you wanna translate this blog, feel free to use
 Google Translate( Link opens in new window )

Garn : Drops Nepal ( 50 gr =  ca. 75 m )
Garnforbruk :
Lys grønn : ca. 150 gram
Litt hvit 
litt blå
litt mørk orange

Heklenål : 4 mm ( G )
Safety eyes : 16 mm.

Forkortelser :
MG = magisk ring
lm = luftmaske
fm = fastmaske
hst = halvstav
hst sm = halvstav sammen
st = stav
d st = dobbelstav

Kan du ikke krokodille mønsteret? Det kunne ikke jeg heller før jeg skulle hekle dette designet, og fant ut at nettopp dette mønsteret ville passe perfekt til mitt design! Så da var det bare å forsøke seg på mønsteret, og det er veldig enkelt å lære seg altså. Bare gi det et forsøk, ha hekletøyet klart mens du ser videoen jeg legger ut under her. 
Skulle det være noe du lurer på, så må du mer enn gjerne spørre meg. Så skal jeg hjelpe så godt jeg bare kan.

Omg 1 : Hekle 38 lm
Omg 2 : 1 hst i hver m rundt ( 38 )
Omg 3 : 1 hst i hver m ( 38 )
Omg 4 : 2 hst sm, * 3 hst, 2 hst sm, 3 hst, 2 hst sm * x 7, 1 hst ( 30 )
Omg 5 : 1 hst i hver m ( 30 )
Omg 6 – 13 : som omg 5 ( 30 )
Omg 14 : 2 hst i samme m i de 3 første m, 1 hst i de neste 24 m, 2 hst i samme m i de 3 siste m ( 36 )
Omg 15 : 1 hst i alle m ( 36 )
Omg 16 : 1 st i de første 18 m, krokodille mønster i de neste 18 m. 
Omg 17 : fm i de 18 første m, krokodille mønster i de siste 18 m. ( 18 fm + 18 krok.m. = 36 )
Omg 18 – 23 : Som runde 16 og 17.
Klipp tråden, og fest den.
Omg 24 : Start i siste krokodille maske, hekle 2 lm. fortsett så i 7. m fra start og hekle 2 lm i den 7, m. Deretter st i de første 12 m, krokodille mønster i de neste m.
Omg 25 : fm i de første 12 m, krokodille mønster i de neste 12, og fm i de siste 2 lm. ( Disse to lm skiller tommel fra resten av hånden, og skal alltid hekles slik som inni håndflaten )
Omg 25 – 29 : Som runde 16 og 17, men med annerledes antall m.
Klipp tråden og fest den.

Viktig : Husk å hekle den venstre pulsvarmeren speilvendt når du kommer til tommelen. Da hekler du krokodille mønsteret først og stavene/fm etterpå. Altså i omvendt rekkefølge enn hva du gjorde med høyre pulsvarmer.

Øynene :

Omg 1 : ( blå tråd )  MG, 6 hst
Omg 2 : 2 fm i hver m ( 12 )
Omg 3 : ( bytt til hvit tråd ) 1 lm, 1 fm, 2 hst i samme m, 2 st i samme m, 2 d st i samme m, 2 st i samme m, 2 hst i samme m, 1 fm i de to neste m, 1 lm i de to neste m. Fest tråden.
Omg 4 : ( svart tråd ) 1 lm i hver m  f.o.m. de 2 st, og rundt t.o.m. to blå m. 

Fest på 16 mm safety eyes, og sett to hvite sting ved siden av safety eyes.
Sy øynene fast til pulsvarmeren.

Nesen :

Om 1 : Hekle 6 lm, + 1 lm ( til å snu med )
Omg 2 : 1 hst i 6 m, + 1 lm
Omg 3 : 2 hst sm, hst i de neste 2 m, 2 hst sm ( 4 )
Omg 4 : 2 hst sm, 2 hst sm ( 2 )
Omg 5 : 2 hst sm ( 1 )
Fest tråden, og sy nesen til pulsvarmeren. Lag en bue utover på nesen når du syr den fast, så den stikker litt ut fra øynene.

Klipp 4 remser med grønn tråd, og 2 remser med hvit tråd – fest dem i sidene til pulsvarmeren. Og klipp dem passe korte.

Copyright :

Dette er et originalmønster av Bente Broberg og blogggen min Benteslilleverden. Vær vennlig og ikke gjengi dette som ditt eget mønster. Dersom du ønsker å dele oppskriften, vær så snill å lenke tilbake til dette mønsteret. Du kan beholde en kopi til eget bruk, men du kan ikke selge oppskriften.
Derimot kan du lage og selge eller gi bort i gave, produktet/produkter fra denne oppskriften.
Mine bilder er copyrighted og skal ikke brukes av andre uten min skriftlige tillatelse som skal skje over mail. Ved bruk av bilder ulovlig, vil det påløpe en viss sum som kreves inn. Copyright loven er veldig streng og stiller utrolig sterkt ved ulovlig bruk av f.eks. bilder.
Deler du dine egne bilder på nettet eller sosiale medier, så blir jeg glad om du linker til min blogg. Vær så snill å ikke ta æren for noe du ikke har designet selv, men er ærlig og skriver hvem designer er.

Spør meg gjerne om det er noe i oppskriften som du ikke forstår, så skal jeg hjelpe deg med hva det skulle være!

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#crochet #crocheting #hekle #hekling #hekleoppskrift #pattern #patterns #owlpattern #pulsewarmer #pulsvarmer #hekletpulsvarmer #dropsnepal #garn #yarn #godtogvarmt #håndarbeid #hjemmelaget #handmade #homemade #krokodillemønster #crocodilepattern