Ikke glem de i kveld…

Det er ikke rakettene jeg mener, husk på dyrene i kveld – for dem som er det 3. Verdenskrig som starter når rakettene skytes opp.


 

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Der er så uendelig mange hunder, katter, hester, kaniner osv osv, som trenger ekstra omsorg og nærhet av deg i kveld. Ikke nærhet av deg som sørpe full, men som en person som er istand til å redde de fra den 3. Verdenskrigen som braker løs..
Noen av dere har vært i kontakt med veterinær og fått beroligende til katten eller hunden, men har du tenkt å la hunden være alene hjemme og du ute – kanskje på byen eller hos gode venner – mens hunden er alene hjemme? Vet du med sikkerhet at preparatet du har fått hjelper, og vet du hvordan det hjelper hunden?

Noen preparater fungerer slik at det roer ned kun kroppen til hunden, men hodet er like klart.. Altså så er dette en type preparat som kan gjøre at hunden blir veldig traumatisert ved en nyttårs feiring o.l.
Og så finnes der de preparatene som roer ned hodet til hunden, mens den likevel har full kontroll over kroppen sin. Ved bruk av denne typen klarer hunden å være roligere iom den er såpass rolig i hodet.
Men uansett hva type preparat du skal bruke til hunden eller annet dyr, så vær så snill å ikke la de være alene hjemme…

Selv har jeg hatt begge typer hunder,- de som er redd fyrverkeri og de som simpelthen elsker denne kvelden på året! Da har de ligget klistret i vinduet og sett etter farger og bevegelser på Himmelen. 
Nå skal jeg starte på nytt, og har et het blankt ark her hjemme som det skal tegnes minner på. Gode minner og mindre gode minner.
I kveld er første gang vi skal tegne fyrverkeri på arket,- jeg er veldig spendt på hva farger vi skal bruke, og hvordan tegningen kommer til å bli seende ut.
Men en ting er sikkert, jeg skal være hjemme og tilstede fullt ut i hele kveld. Hverken han eller de andre dyrene våre er alene i kveld.Men nå er vi så heldige at hverken hestene eller kaninene er redd fyrverkeriet.

Om hunden din er redd :

Skru gjerne opp radioen om du vet at dyret ditt er engstelig eller redd for fyrverkeri. Dra for gardiner og heng gjerne opp tykkere pledd eller noe, foran vinduene så de slipper å se så mye til det som skjer ute.
Hunder som er stresset klarer ikke spise, og dermed hverken få i seg kveldsmaten sin ( om rakettene allerede er begynt å bli skutt opp. Du vet,- der er de som ikke klarer vente.. ) eller spise godbiter. Så gi gjerne kveldsmaten noe tidligere, og bruk stemmen som ros istedenfor godbiter om den ikke vil ha godbiter på kvelden.
Sitt med hunden og snakk med den, jeg vet det er ikke lett å forsøke å nå inn til hunder som har blokkert helt. Det eneste du kan gjøre er å være tilstede for den. Jeg vet det er sent å si det nå, men ha gjerne noe preparat liggende som du gir hunden om du vet den reagerer på fyrverkeri! Om du ikke vet at den reagerer, om dette er ditt hunden din nye hund sin aller første nyttår slik som med Rocco og meg – så ha gjerne noe beroligende liggende klart.
Beroligende skal helst gies tidligere på kvelden slik at det får virke ordentlig til fyrverkeriene skytes opp. Men jeg mener uansett at litt roligere hode for hunden er bedre enn ingenting!

Her i huset venter middagen på å få bli klar og komme seg i ovnen, og hester skal ha mer lunch. Hunder skal luftes og katter og kaniner skal ha mat.
Så jeg skal ikke skrive så mye mer nå. Men husk å ikke la dyrene dine bli igjen alene på en kveld som dette…. Bli hjemme med dem. Det er tross alt du som har anskaffet deg det eller de dyrene du har, og det betyr ansvar 365 dager i året.

GODT NYTT ÅR ALLE LESERE! 🙂

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

Slik lager du godbitene selv

Våre hunder elsker disse godbitene, så jeg håper at der er mange hunder der ute som også liker disse godt.

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Hva er vel ikke bedre enn å ha sånn noenlunde kontrollen selv over hva hunden får i seg av godbiter og dens næringsinnhold? Nå må jeg ærlig si at jeg vet ikke hvordan næringsinnholdet forandrer seg etter de er ferdige i ovnen. Det er derfor jeg skriver ” sånn noenlunde “.
Våre hunder elsker disse godbitene, så jeg håper at der er mange hunder der ute som også liker disse godt.

Det du trenger er pølser, evnt litt hvitløk om du ønsker og et stekebrett.
Det er viktig å presisere at hunder skal ikke ha noe særlig med hvitløk! For mye hvitløk er ikke bra for de. Så vær måteholden med dette, og lag gjerne disse godbitene uten hvitløk – jeg vet de smaker veldig godt uten også. Jeg har nemlig spist noen ferdige pølse godbiter selv.

Slik gjør du :

Forvarm ovnen til 180 grader.
Skjær pølsene opp i biter ( jeg pleier å dele de på langs to ganger, og skjære på tvers så det blir passe små biter ), legg bitene på et stekebrett med bakepapir i. Om du ønsker hvitløk, så fordel to – tre teskjeer over bitene, og plasser brettet mitt i ovnen på 180 grader i 45 minutter. Senk deretter temperaturen til 150 grader de siste 15 minuttene. ( tilsammen 60 minutter )
Rør litt i bitene en gang i blant underveis.

Ta brettet ut og la bitene kjøle seg mens du finner frem et nytt bakepapir som du heller de over på. Så de ikke blir liggende i pølsefettet mens de kjøler seg ned, for nå skal bitene bli helt harde. Dette er lommetørre godbiter, så skal jeg skrive og dele oppskrift på myke godbiter litt senere.
Men nå skal du bare la de få kjøle seg, og så er de klar for å brukes!

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

Lek og moro med klikkertrening ( inkl film )

Premiere filmen til Rocco og meg – klikk deg inn om du vil se hvor flink han er.

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Nå har Rocco bodd hos oss i tre dager, og han er en mester i å snappe opp ting som jeg velger å forsterke hos han, med klikkeren. Det er så kjekt å være rundt Rocco npr han tar ting så lett. Men jeg er klar over at der kommer tilbakeslag der han fremstår som at han ikke kan noe som helst. Helt vanlig det, men fortvil ikke om du opplever dette,- når du da bare fortsetter med innlæringen, så sitter det etter kort tid. Og da sitter det for godt.

I dag har vi forsøkt å filme litt av det Rocco kan, og litt av det vi holder på med. Sitt kan han på kommando allerede, det kan du se mitt i filmen. Så er der et par ting som jeg diller litt med uten å si noe, bare lede han klart og tydelig med godbit og klikker.
At han har lært seg å bli værende på kjøkkenet og ikke gå ut i vindfanget når vi har vært ute, har vi ikke filmet. Og litt andre småting som han kan inne. Det tenker jeg kan bli til en annen film.

Håper dere liker filmen – det er Rocco og min sin første film sammen. Så det er litt som premiere dette her hehe.
SNURR FILM, dere som vil :

Siden du tilbyr – så jatakk!

” Hva om noen tilbyr deg ting selv om du ikke fryser, er sulten eller tørst. Sier du jatakk eller neitakk da? Som regel sier vi neitakk, men i denne situasjonen som jeg er i nå – så sier jeg jatakk sikker tusen ganger til dagen og kvelden! “

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Om du er på besøk hos noen og du er tørst eller sulten,- hvis de tilbyr deg noe mat eller drikke så sier du jatakk ikke sant? Og hvis du er ute en vinterkveld – eller dag for den saks skyld. Du fryser fælt og noen tilbyr deg et pledd rundt deg – ja da sier du jatakk ikke sant?
Hva om noen tilbyr deg ting selv om du ikke fryser, er sulten eller tørst. Sier du jatakk eller neitakk da? Som regel sier vi neitakk, men i denne situasjonen som jeg er i nå – så sier jeg jatakk sikker tusen ganger til dagen og kvelden!

Lille store Rocco på 2 mnd tilbyr meg så enormt mye! Han tilbyr og gir så utrolig, og det er hele tiden – konstant. Jeg har alltid klikkeren rundt håndleddet mitt, og litt godbiter i lommen. Når jeg ser at han tilbyr noe som jeg vil fremheve, så klikker jeg, roser masse og gir godbit.
Ofte så setter han seg ” på plass ” når vi er ute, kontakt gir han meg i ett sett. Så i kveld begynte jeg å klikke for kontakten, og nå sitter kommandoen nesten helt allerede! 

Det er en ting å se hvor fort og godt hundene lærer bare ved å bruke ros og godbiter, en leke eller lek. De lærer raskt og godt på denne måten, så lenge en jobber med positiv innlæring. Da tenker jeg ikke på positiv innlæring der ikke man sier fra om hunden gjør noe den ikke har lov til, enkelte ting kan jo faktisk være livsfarlig for hunden og da er det viktig å kunne si fra til hunden på en rolig og grei måte.
Jeg har aldri trengt å røre hundene mine opp gjennom årene om jeg har gitt dem nei kommandoen. Jeg har bare kunnet si ” nei “ helt vanlig, rolig og i et rolig og lavt toneleie. Likevel har hundene mine gått bort fra situasjonen som jeg har bedt dem om å gå vekk ifra.


Hva betyr å tilby?

Når valpen eller den voksne hunden tilbyr deg noe, så er det enkelt og greit at den gjør ting. Den kan f eks sette seg, legge seg, se på deg, se på en gjenstand, løfte en labb i været, komme løpende mot deg, ta en leke i munnen, sette seg idet du skal sette ned matskålen osv osv osv.
Da tilbyr hunden deg momenter og øvelser som du kan rose frem og tilføye et kommando-ord etterhvert når du ser at hunden begynner å forstå hva du ønsker av den.
Da roser du frem det du ønsker i hunden, hver eneste gang du ser at hunden tilbyr deg det momentet eller øvelsen.
Et moment er det samme som en liten del av en hel øvelse. F eks om du vil at hunden skal sitte og bli sittende, at du kan gå noen meter fra deg ( la oss si rundt 20 – 30 meter )  og deretter skal hunden komme løpende og sette seg ” på plass “. Det er en hel øvelse. Et moment er en av de tingene jeg beskrev der. At hunden kommer løpende f eks.

Selv elsker jeg å bruke klikkeren! Hvordan jeg bruker den, og hvordan jeg lærer valpene hva klikker går ut på, skal jeg fortelle om i en annen blogg.

Og dette kan mitt lille store gull, geni, prins – du vet,- kjært barn har mange navn…

Nå har jeg hatt Rocco siden sent Julaften kveld. Vi kom vel hjem i 23 tiden om ikke senere.. Så det var ikke så mye tid til å bli kjent med hverandre, men jeg sov sammen med Rocco nede i stuen den natten.
Så på disse tre dagene jeg har hatt denne herlige gutten her hjemme, så har han lært sitt, innkalling, navnet sitt, sitt utenfor ved trappa når jeg skal løfte han opp og bære han i trappa ( han får ikke lov å gå i trapper enda ), at han ikke skal oppholde seg i vindfanget etter lufting ( fordi vindfanget vårt er så utrolig bitte lite!… ) og han driver og lærer seg kontakt nå. Da skal han ha blikkontakt med meg.

Altså la meg bare få skryte litt til,- 
alt dette har han tilbudt meg og lært seg ordene til, på bare disse 3 dagene!…
Ferdig skryta hehe.

Det er helt rart hvordan jeg merker at Rocco elsker å trene og ønsker så inderlig å trene hele tiden. Og at jeg må stoppe opp med å rose frem ting. Han søker med de herlige øynene sine etter kontakt med meg, ros, klikk og godbit. Og jeg skal love deg ikke er lett å motstå. Men han er bare 8 uker, en søt liten herlig sjel som bare vil gjøre ting som han syntes jeg superkult og morsomt.
Så får jeg heller bare fortsette med å plukke frem leker å leke med han, så han får utløp for at annet. Min sukkersøte herlige lille store Rocco.

Jeg skal få filmet en del av de momenter og øvelser som Rocco kan allerede. Så dere får se min nydelige rottweiler gutt i aksjon. 
Så sant noen har lyst å se da?

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

#rottweiler #hann #rottweilervalp #valp #valpelisens #puppy #rottis #lp #lydighet #flinkbisk #flinkhund #flinkvalp #goodpuppy #klikker #klikkertrening #positivinnlæring

Nå finner de tonen ( inkl film )

Huset fylles med latterkrampe fra en liten tre årig barnemunn, leken vil ingen ende ta. Og en annen liten firbent bestevenn, er nå blitt en venn for livet!
Ja de finner til og med tonen sammen, i ordets rette forstand.

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

 

Vi er ikke noen musikalsk familie i dette huset, men elsker musikk likevel. Musikk har en stor betydning i livene våre, og særlig Adeline elsker å synge høyt i bilen og hjemme. Det går ikke i barnesanger her i huset nei, men sanger fra hit listene! Coldplay sin siste sang som de er kommet ut med, og den helt store helten og idolet henne er Katastrofe! Hun simpelthen elsker Katastrofe og kan alle hans sanger!

Nå har hun funnet seg en venn for livet i rottweiler valpen min Rocco! De to er uadskillelige. For et par kvelder siden så ble Adeline dårlig og endte opp med å sovne på sofaen. Rocco som hadde flyttet hjem til oss samme kveld, la seg på gulvet like under den delen av sofaen som veslejenta lå og sov – og passet på henne. Han rikket seg ikke derfra før han måtte på do!
De leker så fint sammen, og latteren henger løs her i huset.

I går så slo Adeline seg og begynte å gråte høyt. Rocco ligger og sover men våkner av gråten hennes. Mens han ligger der og bare løfter på hodet for å sjekke hva som skjer, så peker han plutselig opp i luften med snuten sin og uler den vakreste tone han har. Den er faktisk i samme toneleie som Adelines gråt.
Hun sluttet å gråte på sekundet, og brøt ut i den latterkrampa i stedet!
Ja vi skrattlo alle sammen av det hele.

De to små er venner for livet, og min datter filmet de der de virkelig finner tonen sammen. Ta en titt på filmen under her :

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

#valpesang #valpemusikk #barnoghund #bestevenner #bestiser #lekevenner #friends #rottweilerogbarn #finnertonensammen #uling #rottweilersang

Når usynlige bånd er synlige

” Det finnes bare en som deg, Rocco. Alt annet er kopier, og det er bare du som er ekte. “


Two souls, one mind?

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

 

Første natten uten sin mamma og søstre er over, en natt sammen med meg for aller første gang – og ikke hans ” pappa ” som alltid har vært den trygge ved siden av mammaen. Det var veldig sent da vi kom hjem i går kveld med min  Fra meg selv, Til meg selv – gave.
Det hadde hele dagen føltes som om dagen sneglet seg avsted, selv om vi knapt nok fikk tid til å gjøre våre vanlige gjøremål her på smårbuket, i tillegg til å åpne et helt hav av julegaver som lå under juletreet. Adeline ( mitt barnebarn på 3 år ) fikk så mange gaver at hun måtte ha seg en pause mitt oppi all utpakking! Mange små-gaver fra hennes mamma, meg og min mamma. Noe til henne selv og noe til henne dukke Sossefine.

Jeg er jo som mange av dere allerede vet,- strikke – og heklegal! Og endte opp med å få en plass mellom 60 og 80 nøster med garn fra min herlige datter! Heklenåler med lys, mappe til oppskrifter med tilhørende ” linjal ” med kraftig magnet som viser meg hele tiden hva linje jeg er på i oppskriften. Dette er noe jeg har savnet fælt..Jeg fikk masse mer, noe mer til strikking og hekling og mye flere nydelige og unike gaver fra familie og herlige venner.
Min gave til meg selv i år, kostet ganske så enormt mye. Såpass mye at jeg en kveld bestemte meg for at om jeg skulle klare å spare nok penger til ny hund, så måtte jeg slutte å røyke.. Selv om jeg absolutt ikke var klar for det, eller ønsket det. Men jeg hadde ikke råd til å røyke og samtidig spare til ny hund.
Så dagen etterpå skulle jeg til legen. Der sier jeg bare enkelt og rett frem at ” Jeg trenger å slutte å røyke fordi jeg skal spare penger til en rottweiler valp. Jeg ønsker ikke å slutte å tøyke, så jeg har null viljestyrke egentlig. Men jeg må! Kan du hjelpe meg? “
Svaret fra legen var et helt enkelt og selvfølgende ja tilbake. Og det ble altså starten på min røykeslutt,- nå har jeg vært røykfri i snart 18 uker, altså 4,5 mnd.
Kjenner enda mye røykesug og savner røyken utrolig mye…. Men viljen er sterkere enn forstanden, så jeg tillater meg selv ikke å røre mer røyk! Nå har jeg sluttet, enkelt å greit. Jeg sier nei til å ende opp med kolls o.l., så jeg ikke kan klare turer i naturen sammen med hunden min Rocco og hesten min Etanec.


Men ferdig snakka om det.
Tenk,- nå er papirene underskrevet, pengene overført og Rocco er min og bare min!… Det føles så uvirkelig, at ventetiden er over, at jeg nå er hundeeier igjen, at denne vakre fantastiske prinsen er min.. 
Klumpen i halsen vil ikke la seg svelge ned igjen, en slik klump som jeg kaller gledesklump. Gledestårene presser på i øyekroken, øynene svetter pleide min lillebror å kalle det.

Vi våknet ganske tidlig i dagtidlig, tidlig for meg men sikkert ikke for Rocco. I seks tiden var han våken og måtte på do. Flinke prisen min har * bank i bordet * ikke tisset eller bæsjet inne enda. Men flink til å være med meg ut å gå på do, så oppdretterne har gjort en super jobb der som vi kjøpere har som en solid og god start på stuerengjøringen.

Så var det masse leking på planen før vi skulle smake litt på frokosten. Så var det leketid i evigheter etterpå. Det er ikke vanskelig å merke at han har vokst opp med søsken, så jeg forsøker å leke ” søster ” på en måte, og leker å tuller med ham. Men jeg kan selvfølgelig aldri erstatte hans nydelige søsken.
Heldigvis skal oppdretterne beholde den ene tispevalpen, så da kan de to vokse opp sammen. De er jo tross alt nærmeste naboer med hverandre.

Han er så enormt herlig og snill, så forstandig og rolig. Han elsker når jeg legger meg ned på gulvet sammen med han, da kryper han formelig opp i meg. Når vi tar tisseturene hans, valser han like i bena mine hele tiden. Jeg flirer godt av ham til tider.
Han er et et nydelig vesen, en kar som er lett å knytte seg til.
Da vi kom hjem og ble alene, og vi satt på gulvet her i stuen å ble kjent med hverandre, Ja da var det som om jeg kunne se vår connection bli synlig, det føltes som om vi begge kunne strukket ut labb og hånd, og kjent helt fysisk på båndene som knyttes mellom oss.
Dette merker jeg skjer fort mellom oss, fort meg gøy og viktig.

Din fremtoning er bare helt unik, du er den eneste som er nettopp deg Rocco! Som det står i et dikt eller sang i en av gavene til min datter, fra hennes datter :
Det finnes bare en som deg, Rocco. Alt annet er kopier, og det er bare du som er ekte.

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

#rottweiler #vlp #puppy #rottweilerpuppy #rottweilervalp #henteklar #mylife #mydog #twosoulsonemind #stolt #kry#klarforhenting #venterispenning #rottweilerliv #rottweilerlife #training #trening #rottweilerlove #rottweilerkjærlighet 

Nå starter livet mitt igjen!

I dag starter livet mitt på nytt, ja det er sånn det føles. Det er som om jeg har vært i limbo de siste mnd. Nå er tiden over, jeg begynner å leve igjen!

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

 

I sommer opplevde jeg det verste som kan skje, ja hvertfall for min del – i mitt liv. Jeg opplevde å miste noen, det aller verste er når vi mister noen av våre nærmeste mennesker. Det er det hvertfall jeg er opplært til å si, det er ikke lov ( etter hva jeg har lært i min oppvekst ) å sammenlikne dødsfall og tap/sorg over et dyr, og et menneske. Det var ikke lov!
Men jeg opplever at mine dyr blir som mine barn, jeg har like stor kjærlighet til dyrene mine som jeg har til andre levende vesener – inkludert mennesker.
Så da jeg mistet samojedhunden min Kiwi i sommer, var sorgen og tapet over henne helt enormt.. Da slet jeg maks med å klare å holde meg samlet og på bena over en lengre periode.

Så dukket en perfekt mulighet opp for meg! Jeg hadde egentlig bestemt meg for å kjøpe en valp fra et kull som skulle komme borte på Østlandet. Men da tispen gikk tom, var der ei annen tispe hos naboen vår som kom hjem ferdig parret fra Danmark. Jeg kjenner jo tispen, deres andre hunder, hester og naboene veldig godt så jeg visste egentlig enda bedre hva jeg gikk til.
Så da jeg bad på mine knær om å få lov til å stå på valpelisten hos dem, og få kjøpe en valp fra dem .- var svaret deres ja. JEG JUBLET HER HJEMME!!
Nå skal det sies at det er langt ifra en samojed jeg skal ha denne gangen. For aller første gang har jeg kjent etter i hjertet mitt, der hodet og forstanden har samarbeidet på lag med hjertet. Resultatet ble en formelig ” nyforelsket ” Bente som svevde på rosenrøde skyer etter at jeg en dag forstod at det er rottweiler som er min rase!


Liten og søt – Rocco 
 

Jeg hadde aldri i livet trodd at jeg skulle noen sinne ha en rottweiler, det er langt fra noen rase jeg opp gjennom årene har sett noe særlig mye på og lest om. Jeg har heller likt utseendet til dobberman og drømt om den rasen om jeg skulle velge mellom de to. Men som jeg skrev,- likte utseendet best, ikke at jeg hadde studert de to rasene opp mot hverandre.
Når vi etter en ferie i sommer skulle hente Kiwi og min datters tibbe Dumle på hundesenteret, opplevde jeg hvordan rottweilere er. Jeg fikk for aller første gang få ordentlig nærkontakt med denne rasen, få lære mye om de, få ligge på gulvet og kose med tre rottweilere som formelig tynte livskiten utav meg hehe.

I dag, om få timer, skriver jeg under på en kontrakt som sier meg at jeg eier en rottweiler valp fra en kennel og oppdretter som jeg stoler hundre prosent på.
Om få timer jeg jeg hundeeier igjen, livet mitt begynner på nytt igjen og løpingen med valp som må tisse hver halvtime er jeg klokkeklar til å gjøre.
Klikkerne ligger klar ( jeg bruker mye klikkertrening ), hundesengen står klar, blå leker venter på små valpetenner like ved siden av meg her, julestrømpen til Rocco som han skal kalles – henger klar her.
Viktigst av alt,- JEG er klar for et liv igjen med hund, mye treninger, turer i marka, i heia, med overnattinger og dagsturer, med kløv og ryggsekk og med kamera som skal ta bilder og filme alle våre herlige nye eventyr og opplevelser som jeg skal dele med alle dere!

Er dere klar for en del blogging med hund herfra? Dere skal få mye bilder og ikke minst filmer fra alt vi foretar oss.
Nå begynner livet mitt igjen! Sammen med min kommende nye bestevenn,- rottweileren Rocco!


Nå er jeg hel igjen, nå starter livet igjen for meg. Mitt liv, mitt hundeliv, mitt friluftsliv – akkurat der sjelen min – og sjelen til Rocco – sammen velger å være,

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

#rottweiler #vlp #puppy #rottweilerpuppy #rottweilervalp #henteklar #mylife #mydog #twosoulsonemind #stolt #kry #klarforhenting #venterispenning #rottweilerliv #rottweilerlife #training #trening #rottweilerlove #rottweilerkjærlighet 

Fy filla så dårlig behandling…

” Her står der to kvinnfolk som er lette å lure, enkelt og greit! Hadde vi hatt med oss en mann så hadde prisene vært annerledes! 
Hva er det som gjør at de skal utnytte uvitende kvinnfolk på denne måten?! Jeg blir så eitrende sinna at jeg kunne fløyet i flint!….  “

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

 

Noe jeg ikke har sagt så mye om, er at jeg og min datter var utsatt for en bilulykke for noen uker siden. Jeg skulle ta en forbikjøring, og så skulle visst bilen foran oss svinge til venstre. Siden bilisten ikke brukte blinklys, så endte det i et relativt godt smell kan en si.
Volvoen våres ( XC70 ) ble kondemnert etter dette smellet, og min datter sliter veldig mye med nakkesmerter for tiden. Så hun er under legebehandling og undersøkelser.
Etter denne ulykken, så fikk vi leiebil men ventet i evigheter på å få vite om bilen våres skulle fikses eller kondemneres..
Så helt sånn random telefeon en kveld, skulle vise seg å være avgjørende for oss og bil… Da får vi plutselig vite fra en person i andre enden av telefonen – som ikke var den personen som skulle ha gitt oss denne beskjeden – om at ” Bilen deres blir kondemnert, men det visste dere vel “.
Well,- nei det visste vi ikke… Jaja, nå visste vi det så da var det bare å kaste seg rundt og begynne å se etter ny brukt bil. Finn.no ble trålet opp og i mente, vi ringte på biler og venner av oss + familie ringte på biler. 

Om en person mente nettopp den bilen var bra, så sa den andre at den bilen måtte vi styre unna pga bla bla bla….
Vi holdt jo på å bli helt tussete til slutt, for hvem skulle vi høre på? Vi satte oss ned, jeg og min datter, og pratet sammen etter flere dagers leting, ringing på biler og diskuteringer, dager der både dag og det meste av natten var tatt i bruk til leting. Leieavtalen av bilen vi nå hadde, var i ferd med å tå ut og vi trengte bil…
Jeg kunne kjenne hvordan panikken begynte såvidt å komme snikende.
Vi pratet sammen vi to, og kom frem til at de eneste vi kunne stole helt på var oss selv. Alle ville oss det beste, men alle sa jo hverandre imot. Så vi bestemte oss for å stole på hverandre, og kjøre å se på de bilene vi valgte ut selv.

En av dem hadde blitt ringt på, og prisen var presset ned flere tusen kroner! Og nettopp dem bilen var en av de bilene vi hadde tenkt å se på denne dagen.
Vi tok oss en tur og så litt rundt forbi, og jeg glemte helt bort at den ene bilen var blitt prutet ned noen tusen. Men prisene stod jo på bilene og hverken jeg eller min datter er noen prutere, og kan heller ikke noe særlig om biler og motorer. Alle de forskjellige typer biler og årsmodeller har sine svakheter, men siden jeg er null og nada interessert i biler så kan jeg ingenting om noen av dem eller deres svakheter heller. Noe som burde vært et supert pressmiddel når man vil prute litt.

Så der står vi da,- min datter og jeg. Mitt i bilforhandler butikk og ser på priser og biler. Jeg spør om det er mulig å presse prisen litt iom vi ikke kan bruke så mye penger til bil? Svaret er på samtlige butikker,- ” nei vi har presset prisene så langt ned så det lar seg gjøre – beklager “
Beklager? Beklager meg i rævva!!!
Her står der to kvinnfolk som er lette å lure, enkelt og greit! Hadde vi hatt med oss en mann så hadde prisene vært annerledes! 
Hva er det som gjør at de skal utnytte uvitende kvinnfolk på denne måten?! Jeg blir så eitrende sinna at jeg kunne fløyet i flint!…. 

Husker du bilen som var prutet ned? Den hadde også like stiv pris da vi var og så på den, og det var min pappa som prutet på den..
Dessverre husket jeg ikke det da vi var der inne. For da skulle jeg virkelig ha spurt om det er fordi vi er uvitende kvinnfolk som han ser sitt snitt til å utnytt økonomisk?? Fordi min pappa nemlig hadde fått en mye penere pris på nettopp den bilen der, og da lurer jeg fælt på hvorfor jeg ikke får samme tilbudet?! Er det fordi jeg ikke kan prute, men spør rett ut etter en bedre pris fordi jeg ikke kan bruke så mye penger på bil? Eller er det fordi han ser at han kan lure meg.
Dette får jeg aldri svar på, og ikke gidder jeg hverken vente på noen mulighet til å få svar på det – ei heller fundere noe mer over det heller.

Nå har vi funnet bilen våres, ved hjelp av min pappa har vi fått en super avtale også. Men det beste av alt var nok bilen som vi fikk låne gratis av bilforhandleren vi kjøper bil av For bilen vi låner er nemlig en Ssangyong tivoli 2015 modell. Den har varme i rattet, i setene fremme og bak i bilen, varme i ryggen, sier fra når man bør gire, kan startes uten nøkkel osv osv osv. Jeg er helt i Himmelen når vi nå låner denne bilen – denne typen bil skal jeg virkelig ha en gang i livet mitt! Du å du for en drøm den er å kjøre.
Men i morgen er siste dag med denne herlige bilen, da skal den leveres tilbake og vi får den bilen som vi har valgt å kjøpe. Satser på at vi blir godt fornøyd med den bilen også, selv om jeg enda sitter igjen med den følelsen av at det ( fra min side hvertfall ) var et fullstendig panikk kjøp….
Likevel så landet vi på en bilbutikk der sjefen virkelig er snill og ikke ute på å lure oss. Jo, nå var jo pappa med oss da, men likevel så ser man mye i øynene til folk. Og disse øynene forteller meg at dette er en mann med hjertet på rett sted.
Uansett,- i morgen henter vi hjem bilen våres. Og før vi henter den, skal vi avsted og rydde utav de tingene vi vil ha fra Volvoen.. Det gruer jeg meg til, for jeg blir så utrolig sentimental når jeg ser og er rundt Volvoen jeg kræsjet… Tårene renner uavbrutt når jeg er der, og tankene flyr tilbake til dagen da vi endte i lyktestolpen..


Slik så Volvoen vår ut etter ulykken. Forhjulstillingen er skjev, radiatoren er ødelagt, i tillegg til de utvendige skadene. Dette er bare hva man kunne se med det samme, så hva mer som er ødelagt vet jeg ikke.

Men nå er det snart Jul, og på selveste Julaften får jeg min aller største gave! Den er fra meg selv og til meg selv, og er en nydelig valp ved navn Rocco, som jeg har ventet noen mnd på nå. Min aller første rottweiler kommer i hus, og dermed blir der nok mange blogger som omhandler hunder og trening, turer i skog og mark, og sikkert overnattingsturer osv også.
Stay toon!

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

#bil #bilkjøp #car #buy #bilforhandler #motor #kvinnfolk #biljakt

3 åring og med stjernestatus

” Jeg var så stolt av henne, mitt lille herlige barnebarn .- så liten og så tøff som turde synge alene på en fremmed plass. “

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

 

Turen vår var i ferd med å komme til en ende. Men der var en butikk igjen som vi skulle besøke før vi dro hjem, en butikk som skulle få oppleve en liten herlig jentes lille med akk så store og flotte sangstemme! Vel var hun litt sjenert i starten, så jeg tok mikrofonen og sang litt først. Men det var ikke mange strofene jeg fikk presset ut, før en liten barnehånd grabbet mikrofonen.
Nå er det min tur å synge, momma “, sa hun.
Løveloven ljunget ut fra mikrofonen, både en to og tre ganger! En klar og vakker liten barnestemme som fylte hele butikken, og faktisk så fikk hun et lite publikum også! 
Jeg var så stolt av henne, mitt lille herlige barnebarn .- så liten og så tøff som turde synge alene på en fremmed plass. Under her kan dere se film fra da hun sang, flinke lille gullet mitt..

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

#music #musikk #sang #barnesang #kindsplay #løveloven #kanduløveloven #stolt #kry #toddlersinging #barnemusikk 

Tommelhull,- slik gjør jeg det ( inkl.film )

Der finnes mange måter å gjøre dette på, men her er min måte – den måten jeg syntes er desidert enklest. Og siden den er såpass lett å gjøre, vil jeg dele den med dere så dere også kan få hentet tilbake maskene til tommelen så lett som en plett.

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

For nærmere 10 år siden strikket jeg min aller første vott. Det var en vott i rent ullgarn som jeg skulle tove. Jeg frøs så på fingrene da red turer på hesten min, og trengte noen som kunne holde meg varm.
Dermed ble mine herlige og supervarme tova ridevotter laget! Jeg utviklet ikke bare ridevotter ( votter med hull og finger til lillefingeren ), men også kjørevotter av alle typer, pluss de vanlige vottene. Bilder og slikt kan du se inne på Facebooksiden min Toving for hest og rytter.

I en oppskrift som jeg brukte for lenge siden, leste jeg denne teknikken som jeg skal vise dere i dag. Det er godt mulig at den brukes av alle dere lesere som driver med håndarbeid, men om jeg klarer å vise noe nytt til minst èn person – så er jeg fornøyd.
Jeg har satt sammen noen bilder som viser hvordan jeg startet, og så har jeg filmet litt når jeg skal hente tilbake maskene.

Her kan dere se hvordan jeg har strikket inn en annen tråd og hentet maskene tilbake på strikkepinnen.

Og her kan dere se hvordan jeg hentet tilbake maskene med strikkepinnene. Det er aller første gang jeg filmer slike ting i et heletatt, så bær over med meg og min måte å lage film på. Jeg ser at det nok er litt mørkt i filmen, men håper at dere likevel ser hva jeg gjør, og at jeg har klart å lære minst èn person noe nytt med dette blogginnlegget.

Jeg har planer om å lage litt slike filmer – bare med bedre lys hehe, en gang iblant. Så for dere som liker å se på filmer om strikking og hekling,-
Spør meg gjerne om jeg kan filme når jeg strikker eller hekler slik og sånn. Det er så mye lettere for meg å lage filmer når jeg vet hva dere leser ønsker hjelp til. Så spørs det da om jeg kan hjelpe hehe, men jeg skal gjøre så godt jeg kan. Såpass skal jeg love dere!

Neste filmblogg blir om hvordan jeg lager dusken, for jeg har fått mange henvendelser der de spør om jeg kan filme og vise dem etter at de leste bloggen min Mitt hemmelige dusk triks avsløres! ( Linken åpnes i nytt vindu )

Ønsker dere at jeg skal prate og forklare ting i filmene? Eller er det greit nok slik som på denne filmen der jeg ikke prater? 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

 

#hentemasker #settavmaskeredtråd #håndarbeid #strikking #strikke #knit #knitting #film #filme #filmenårjeghentermaskene #video #filming #håndarbeidsfilming