Forbilde…

” … Hva er skipet ditt lastet med? Appelsiner? Bananer? Familie? Venner? Gode karakterer? Hunder og katter? Kjæreste og sex? Drømmer om å bli lege? Hvor mye skal til før at skipet ditt synker? Mitt skip er en rosaboble. Min rosaboble er lastet med Hello Kitty, Barbie-dukker, selfies, selvskading, selvbruning, angst, blogginnlegg, overfladisk glede og dyp sorg. En rosaboble synker ikke…. “

Jeg hadde lenge planer om å kjøpe boka til Sophie Elise og lese den, men det ble liksom aldri at jeg kom på å kjøpe boka når jeg var og handlet…
Men en dag kom min datter hjem med boka, og da jeg hadde bladd litt i hennes, var det bare å skrive huskelapp og få hjem en utgave selv også!
Det er godt og vel 2 år siden boka kom ut, om jeg husker rett. Men det er jo aldri for sent å kjøpe og lese, det er en av de tingene som er så fint med akkurat bøker.

Ikke var jeg klar over hvilket tøft liv Sophie Elise har hatt.. Jeg har felt mange tårer for denne søte herlige og vakre jenta mens jeg har lest side etter side i boka hennes. Side etter side om livet hennes.. Det føles som om jeg er en flue på veggen når jeg leser hva hun forteller i boken, hun går så enormt dypt inn i situasjonene og forteller om de små detaljene som jeg selv er så unikt opptatt av når jeg forteller selv.
Sophie Elise er et naturtalent til å skrive, og hun er et naturtalent til å bringe frem budskap, fortelle og fortelle på en helt spesiell og utrolig levende måte!
Jeg lover deg,- du kommer ikke til å klare å legge boka ifra deg med det aller første.

Dere som fnyser av denne lille men så uendelig sterke jenta,- dere burde virkelig sette dere ned og lese denne boka! 
Jeg har fulgt hennes blogg i noen år nå, og jeg har hele tiden heiet på henne. Jeg har følt med henne når hun har fått stygge bemerkninger eller kommentarer, for de er alltid så utrolig unødvendige. Ja det er alle stygge og nedverdigende kommentarer uansett hvem sin blogg det er!
Men likevel så har hennes tøffe liv gjort henne til den sterke personen hun er i dag. For ikke bare er Sophie Elise en utrolig vakker jente både innvendig og utvendig, men hun er en helt enormt stor inspirasjon for så uendelig mange av oss ” der ute “.

Boka er gull verdt, og en bok jeg kommer til å lese mye mer enn en gang! Og selve Sophie Elise er like gull verdt, samfunnet og Norge trenger en slik frittalende og jordnær talskvinne for kampen mot pelsindustrien, mot testing på dyr, kampen for å redde regnskogen osv osv.
Den store stemmen i den lille kroppen er noe vi lytter til – og så har hun alltid slike kule morsomme og herlige små kommentarer som hun slenger ut helt plutselig. Kommentarer som kan få enhver stiv samtale til å løse seg opp i latter og gode vibber. 
Er det rart vi elsker denne jenta?! Og selv om jeg skulle ønske der fantes mer enn en Sophie Elise, så er jeg utrolig glad for at vi har kun en av henne – resten hadde jo bare blitt kopier uansett?! Kopier trenger vi ikke, bare les boka hennes så skjønner dere at ingen kan klare å fylle hennes sko på samme måte som henne! 
Vel er hun liten og spinkel ( med nydelige muskler selvsagt! ), men fy fader den jenta har ikke hatt et lett liv – fantastiske foreldre til tross! Mobbing, voldtekt, kutting er bare litt av hva hun har slitt med opp gjennom årene. Likevel har hun taklet livet bak bloggen sin, og som kjendis – du er tøff, Sophie Elise!!
Boka endte faktisk opp med å få terningkast 5 da den kom ut, helt fantastisk!

Boka kan dere kjøpe i de aller fleste bokhandler butikker, Narvesen, og de aller fleste bok nettbutikker. Eller du kan bare klikke deg inn HER og bestille den, mye mer lettvint og bare klikke inn på en link vel.

Nå skriver hun på ny bok, og jeg skal hvertfall være en av de første i køen her i kommunen når boken hennes slippes!

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Jeg bygger hus!

 

Da jeg var liten, var jeg alltid med min snille gode pappa når han snekret hjemme. Han bygget ut på huset, hevet taket og bygget soverom til to av oss søsken, og ikke minst så snekret vi opptil flere kaninbur sammen også. I den tiden var vi dessverre ikke klar over kaninenes behov og adferd på samme måte som nå.. Noe som derfor medførte at kaninene mine vokste opp alene i hver sitt bur, og det var slike vanlige bur som alle hadde før. Relativt små bur med sovekasse. Ingen isolasjon eller varme i kassene, foruten den lille varmen flis og høy kunne gi.
Men jeg lærte mye av min pappa! Han lærte meg å snekre, å tenke fremover og planlegge det jeg skal lage – selv om det planlegges underveis mens det blir til.
Han lærte meg å rekne ut forskjellige mål, når det er best med skruer vs spiker osv osv.

I voksen alder har jeg plutselig funnet ut at det er jo kjempegøy å lage ting selv! Så siden hundene våre trenger hundehus, og siden jeg ikke finner noen på kjøp og salgsider i nærområdet her. Så var det bare å ta sag og skruejern i sving og lage noe selv.
Dermed får man jo hundehusene akkurat slik som man ønsker også!
Jeg og min datter har vært en del inne på Pinterest og sett, og fått mange gode idèer derfra. Så da jeg satte igang og bygge noe til lille chihuahuaen, Kevin, storkoste jeg meg når jeg kunne ha helt frie tøyler og tenke ut hvordan hans hus skal se ut!
Så får min datter hente frem symaskinen sin igjen og sy noen myke gode puter til ham, for han elsker comfort den hunden! Mykt, fluffy, varmt og cosy – der har du Kevin!

Huset er ikke ferdig enda, men jeg tenkte å vise dere litt fra hvordan det ser ut så langt. Men jeg håper det blir ferdig i løpet av helgen. Selv om jeg har planer om noen små detaljer som jeg er litt usikker på om jeg skal lage selv, eller om jeg skal få noen andre til å lage for meg. Jeg heller mest mot det siste, men vi får se. De detaljene er vel verdt å følge med her på bloggen for å få med dere, for jeg lover dere,- de er rålekre!!


Det skal isoleres inne der han skal sove om dagene. Da skal jeg bruke isopor som isolasjon, og plater utenpå.


Jeg har slik tettningslist over hele flaten på toppen her, og også i hullet som vannskålen står oppi.


Taket skal bestå av et lite gjerde rundt det hele, og en god og cosy hjemmesydd pute å ligge på på taket til huset hans.


Starten på trappen her, og underveis pusser jeg alt sammen med pussepapir/sandpapir, for vi vil ikke ha noen flis i fingrene hverken under byggingen eller etterpå. 

Jeg gleder meg så vilt til huset er ferdig bygget! Men jeg storkoser meg med byggingen også da. Og etterpå når dette huset er klart, har jeg likevel enda to hus til å lage; et til rottweileren min Rocco, og et til rottweileren Baby som er min datters hund. De rekner jeg med kommer til å se litt annerledes ut enn dette, for de må jo ha noe som står til deres personlighet?!
Men med huset til Kevin nå da, så er det nå fremover at de søte kule og pene detaljene skal komme. Så der kommer en del 2 av denne DIY bloggen, så følg med!

Inne i stuen har vi slike bur som på bildet over her. Selve burene er jo ikke så pene at det gjør noe, så derfor skal jeg bygge de inne som et bord! Var det ikke er super idè de har kommet opp med her? Jeg gleder meg noe helt utrolig til å bygge disse, det kommer til å bli så mye penere i stuen vår, lettere å bruke taket til burene som bord og selve burene får seg et aldri så lite designerløft på en måte.

Men følg med, jeg har mye tanker og idèer jeg vil dele med dere. Både som handler om kaniner, katter, hunder osv. Ikke bare ting og tang med materialer som treverk, men også innen strikking og hekling blant annet.
Masse kult og stiligt, så følg med!

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Det blinker i en ny stjerne…

……. ” Er der slik du vil kaste bort pengene dine? ” Stemmen min skar i øret til min datter, idet jeg med streng og klar stemme spurte henne dette spørsmålet. 
” Kaste pengene rett i fanget til …… “

” Er der slik du vil kaste bort pengene dine? ” Stemmen min skar i øret til min datter, idet jeg med streng og klar stemme spurte henne dette spørsmålet. 
” Kaste pengene rett i fanget til pornoindustrien? “ Hun hadde vært på tur og der hadde hun altså kjøpt seg noen Playboy puter.
I tillegg hadde hun tidligere kjøpt både Playboy øredobber, smykke, singlet og u name it!

Dette var mitt første møte med alt som hadde med Playboy og Hugh Hefner å gjøre, om jeg kan si det på den måten.
Ikke lenge etterpå så kom serien ” The girls next door ” med Kendra, Holly og Bridget. I starten så jeg ikke noe på serien, jeg syntes bare alt det som hadde med Playboy å gjøre var noe man ikke skulle blande seg inn i. Men etterhvert som serien spilte og gikk på pc`en og tv ( siden min datter var så fan av serien ), så var det som om jeg senket skjoldet og tittet litt mer og mer bort på skjermen likevel.
En dokumentar om Hugh Hefner kom på tv, og av en eller annen grunn følte jeg veldig for å få med meg denne. Dette skulle vise seg å bli vendepunktet mitt for hva jeg tenkte og følte overfor Hef, hans Mansion og Playboykonseptet hans.

Det er rart hvordan man kan endre syn på noe når man bare får på en måte bli litt mer kjent med folk! Det samme opplevde jeg også med Ozzy Osbourne.
Men Hef var jo ikke en fæl person, faktisk var han jo så utrolig snill og god at han visste jo ikke hva godt han kunne gjøre for jentene sine og dem rundt seg.
Godlynt, rolig og avbalansert – alltid i sin røde slåbrokk og med pipen sin enten i munnen eller i hånden.
Og jeg vil alltid huske gode gamle Hef sammen med de nydelige jentene Holly, Kendra og Bridget! Det var liksom den firerbanden som var The Mansion for meg.

Hef endret synet til mange når det kommer til sex og det å ha et friere og videre syn på dette. Bladet hans, Playboy magasinet inneholdt forskjellige artikler om mote, sport, TV & film, musikk, politikk, kunst og sex. Men mest kjent ble jo bladet for de nakne damene, ikke overraskende det da.
Og jeg? Jeg endte opp med å se hele sesongen med ” The girls next door ” opptil flere ganger! Jeg elsker Kendra, og så snart hun kom ut med en tv serie om seg selv, så var både jeg og min datter foran tv skjermen og fikk med oss hver eneste en av episodene!

I dag sovnet Hef inn hjemme hos seg selv, med sine aller nærmeste rundt seg…. Jeg velger å tro at det var like rolig og god atmosfære i det rommet, som Hef alltid utstrålte mens han var på tv skjermen! En fantastisk herlig mann er gått bort, og jeg vet at han har etterlatt seg en enormt stort tomrom som aldri kan fylles igjen på noen måte, hos enormt mange mennesker…..
Men vi har alle våre former for minner om han, og de må vi ta vare på og glede oss over.
Sov godt nå, Hef, du har gjort et enormt inntrykk på oss mennesker – og du har åpnet mange sine øyne om ikke bare sex men om politikk og andre viktige saker. Du har provosert mange opp gjennom årene, men du har også gledet og hjulpet mange mennesker.
Det var et hjertevarmt menneske som nå gikk bort, og jeg sender mange varme tanker til de som stod han nærmest.

Jeg tenker han skal minnes her i huset med en liten reunion med ” The girls next door ” – marathon i kveld/natt.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!