Hvordan finne tilbake?…

” … Musklene rundt leppene begynner å slappe litt mer av, men enda er de stramme. Pusten min,- utpusten samler seg og kommer opp gjennom lungene mine og presser seg vei ut gjennom leppene. 
Det blir til et blås, som at pusten skal få fart på kysset som sikkert enda henger i luften like foran meg.
Jeg later som at jeg kan se kysset fly avsted mot målet sitt. … “

Hendene former seg til et hjerte, og øynene samler seg i midten av hullet mellom hendene mine. Musklene i leppene strammes og jeg kjenner hvordan de former seg og slipper ut et ekte og kjærlighetsfylt kyss i luften mot den som øynene mine kan se inni hjertet som hendene mine har formet seg til.
Musklene rundt leppene begynner å slappe litt mer av, men enda er de stramme. Pusten min,- utpusten samler seg og kommer opp gjennom lungene mine og presser seg vei ut gjennom leppene. 
Det blir til et blås, som at pusten skal få fart på kysset som sikkert enda henger i luften like foran meg.
Jeg later som at jeg kan se kysset fly avsted mot målet sitt. Det lander ikke på leppene til en mann jeg elsker, kysset treffer istedet en firbent sjelevenn som har vært ved min side og fulgt meg gjennom tykt og tynt i hele 16 år nå. 

Til denne hesten kjenner jeg en uendelig kjærlighet, en kjærlighet som er så intens og så uendelig sterk. Det føles som at vi to har et bredt usynlig bånd mellom oss, som ikke er mulig å hverken klippe over eller skjære over på noen måte.
Vi to hører sammen uansett hva vi opplever, og jeg skal love deg,- vi har opplevd MYE på både godt og vondt sammen! Våre veier skulle egentlig ha vært skilt, han skulle egentlig ha vært død og det skulle egentlig jeg også… Men vi to har likevel overlevd, og tro det eller ei – dette høres både klisjè og eventyrlig ut, men dette er sannheten : Vi er begge årsaken til at vi begge har overlevd!

Mange som leser bloggen min kjenner meg, og for å beskytte personer som har vært mine venner tidligere i livet mitt, så må jeg velge hvordan jeg skriver. Derfor er det deler av mitt liv som må forbli usagt, ikke fortalt i bloggen. Hvertfall foreløpig, til dess jeg er såpass tøff at jeg kan tørre stå opp mot dem og stå for hvem jeg er og hva som skjedde i det jeg vil kalle ” mitt tidligere liv “.

Bloggen er mitt sted, det er mine tanker, mine meninger og mine følelser jeg skriver om. Så om noen føler seg støtt på noen måte, så er det viktig å huske at dette er meg som sitter bak tastaturet. En person med egne tanker, følelser, meninger og oppfatninger.
Så derfor har jeg gitt meg selv lov til å si at ting er skjedd i livet mitt som har gjort at jeg ofte har stilt spørsmål ved ekte kjærlighet mellom to mennesker.. Finnes det virkelig? Og når noen sier at ” Du vet når du finner den rette “..
Vel,- ja jeg fant min store kjærlighet i ung alder, allerede da jeg gikk på videregående og var under full utdannelse. Det var fra min side, kjærlighet ved aller første blikk! Jeg visste der og da at HAN er min store kjærlighet, det var noe jeg kjente i hvert eneste fiber i min kropp.
Vi var sammen, gjorde det slutt, var sammen igjen – ja du skjønner tegningen,- mer slik som ganske så unge mennesker pleier ha det tenker jeg.
Min kjærlighet for denne flotte gutten var uendelig, og jeg kunne gjort hva som helst for han. 
Vi var så like, og jeg var så forelsket.. Men han følte ikke det samme som meg, han følte ikke på at her er den store kjærligheten- overfor meg…

Våre veier skiltes, og mange år senere møttes vi igjen. Min kjærlighet til han boblet frem idet jeg så han. Mange år eldre, rynker i det vakre ansiktet sitt vitnet om et langt men flott liv. Håret var lysere av alderen, men likevel like vakkert og flott. Og smilet….. Der var endelig det samme smilet som jeg så da vi var unge og forelsket i hverandre! Det smilet som alltid fikk meg mo i knærne, det smilet som smeltet meg uansett hvor sint eller lei meg jeg hadde vært på forhånd, det smilet som smeltet mitt hjerte..
Enda følte jeg på den samme følelsen som da jeg gikk på skole og utdannet meg, ” her er den rette “. Og enda følte han på at jeg ikke var den rette..

  Et eller annet sted på veien i livet mitt, så mistet jeg vel egentlig troen på kjærligheten.  Ikke fordi jeg ikke fikk min store kjærlighet den gangen, eller de gangene.
 Men fordi jeg levde et liv som gjorde at jeg ikke klarte å beholde troen på kjærlighet  mellom to mennesker, mellom en mann og en dame.
 Og i mange år syntes jeg det var helt som det skulle være, for jeg skulle jo ikke finne  meg noen mann?! 

 Jeg lærte meg selv å utvikle meg igjen, lære meg selv å finne tilbake til hvem Bente  egentlig var, hvem hun hadde vært og finne mitt sted i verden. Mitt sted i livet og mitt  sted i samfunnet.
 Og hver gang noen mann så to ganger på meg, eller viste mer interesse enn vanlig  vennskap – ja da fikk jeg noia og gjorde med vilje vennskapene mer distansert!
 Dyrene var mine kjærligheter, og de var meg det jeg trengte,- gjensidig kjærlighet, ubetinget og uten svik.
Men etter noen år begynte jeg å stille spørsmål ved det å leve resten av mitt liv alene… Var det virkelig det jeg ønsket?…
Risikere å bli gammel alene, ja kanskje til og med dø alene?…… Ingen hest, hund, kanin eller fisk kunne hjelpe meg gjennom slikt.. De kunne jo ikke snakke, og det å risikere å ha en rottweiler ved siden av meg på dødsleiet – som slikket ansiktet mitt som trøst, med sin enormt svære klissvåte tunge? Nei, ikke noe jeg ønsket i det i heletatt!
Jeg snakker i fortid nå merker jeg, men det bør være i nåtid. Men det er nok hjertet mitt som forsøker å ta avstand fra hva jeg forteller dere…

Joda, jeg har jo både verdens herligste datter og verdens herligste barnebarn rundt meg. Og jeg elsker de begge to så høyt at jeg kunne faktisk dø for de begge, men det er ikke den type kjærlighet jeg føler at hjertet mitt har støtt ut i flere år.. Det er ekte kjærlighet for en annen mann som hjertet ikke klarer å ordne selv lenger..

Hvordan skal jeg klare fikse dette alene? Hvordan i all verden skal jeg klare å finne tilbake til det å tørre tro på kjærligheten mellom en mann og en kvinne?
Svarene hjemsøker meg hele tiden, svarene har jeg dypt inne i mitt hjerte. Jeg kjenner svarene så inderlig vel, men jeg kan ikke innrømme dem for hverken meg eller noen andre. Og nei, jeg er ikke lesbisk, bifil eller noe i den duren altså, om du begynte å lure.

Men hvordan skal jeg kunne klare tørre på kjærligheten igjen tro… Og hvordan skal jeg tørre slippe noen inn i hjertet mitt igjen? Hvordan skal jeg klare se kun det gode og fine i et menneske, uten å forvente at noe vondt er i vente..

Først må hjertet mitt heles, og det må bli sterkt nok til å tåle å motta kjærlighet igjen tror jeg.
Og jo jeg har jammen meg forsøkt å forsøke meg, finne den rette, u name it. Men hver eneste gang kjenner jeg at jeg må få puste igjen, jeg må få leve og kjenne at jeg kan klare å gjøre de forskjellige gjøremålene i hverdagen alene.
Jeg er veldig redd for å bli uselvstendig. Jeg må kjenne på den at jeg kan takle de utfordringene som kan oppstå ved å eie og bo på et småbruk, ta meg av dyrene våre og ordne de gjøremål som oppstår ved det å ha et hus og en låve, uteplass og forskjellige dyr.
Som f eks nå som badet fikses opp, at det er noe jeg og min datter har klart å fikse alene. Selv om vi har hatt andre til å gjøre ting, og fikse badet – så er det vår fortjeneste at de er her og jobber.

 Så hvordan jeg skal klare å finne tilbake til det å kunne TRO på kjærligheten igjen, det vet jeg ikke..
 Av og til tror jeg ikke der er noen mann ” der ute ” som kan elske meg som jeg er, og en mann ” der ute ” som jeg kan  klare å elske like mye og på samme måte som den store kjærligheten jeg en gang fant….

 Jeg har mine to jenter,- min herlige datter og mitt herlige barnebarn. Jeg har våre dyr, og deres ubetingede kjærlighet. Det  må kanskje være nok i mitt liv, jeg vet ikke. Men ønsket om å tørre tro på at den store kjærligheten finnes der ute et  sted, ja det er tanker som sniker seg inn i hjernen min til tider.
 Jeg tror bare at jeg må klare å få hjernen og hjertet til å jobbe på lag, kanskje det er det som er det største problemet og  den største jobben min.
 Årene går så utrolig fort, og alderen går kun en vei merker jeg. Man kan ikke bli yngre igjen, takk og lov hehe.
 Jeg håper bare jeg kan klare å fikse meg selv, og i tillegg finne en type kjærlighet overfor en mann som kan klare å elske Bildet skal symbolisere meg og       meg betingelsesløst – før det er for sent. Og finne en type kjærlighet som jeg kan kjenne at jeg kan være istand å leve to mine to herlige jenter.                     med og godta.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Eget design, egne oppskrifter og egne idèer

” … Fremover nå i høst, kommer jeg til å legge fokus på klær som holder de små varm på høstkvelder og på litt vindfulle dager i barnehager og ute hjemme. Jeg kommer til å lage oppskrifter på alt fra pannebånd til leggvarmere og pulsvarmere, varmere kule bukser både til jenter og gutter, cardigan og kanskje jeg skal prøve meg litt på jakke eller kåpe også?
Og hvis dere kjære lesere har noen tips eller ønsker om plagg, så si gjerne fra til meg. Jeg elsker å leke meg idèer og tanker, og se om jeg klarer knekke koden til hvordan jeg skal strikke for å få plaggene til å både se bra ut og til å passe godt til de små herlige barna. … “

Som en del av dere vet, så har jeg i alle år vært mønsterslave de luxe. Jeg har ikke turd å strikke noe som helst uten å ha et mønster å lese meg frem i hele tiden. Den eneste gangen jeg laget noe uten oppskrift, var da jeg så sårt trengte noen ullvotter å ri med. Jeg kjøpte et par av ei som hadde laget dem selv, men de var faktisk ikke verdt de pengene jeg la ut for dem…
Så kalde, altfor lange til min størrelse og ” slafsete “.. Så jeg bestemte meg for å lage min egen oppskrift og eget design. Kjøpte inn Fritidsgarn og satte igang med å strikke, skrive opp fremgangsmåter og tove. Noen ble litt merkelige i starten, men jeg klarte fort å rekne meg frem til hvordan jeg skulle strikke dem for at de skulle bli perfekte. 
Så etter litt hadde jeg oppskriften til ridevotter, kjørevotter, vanlige votter osv, i alle str. Jeg begynte å lage og selge, og tjente enormt på dette!

Disse er faktisk testet ned i -30 pluss effektive minusgrader ( vind ), og de holder deg god og varm hele tiden.
Noen år sendere begynte jeg å lage tova votter til barn også, men det er ikke helt min oppskrift da. Jeg har bare gjort små endringer på min utgave, men ikke nok til at jeg vil kalle det for min oppskrift – det blir å stjele og det gjør jeg absolutt ikke.

Nå de siste mnd har jeg turd for aller første gang i mitt liv, å designe plagg! Jeg har turd å komme meg ut fra comfortsonen, og utfordret meg selv en god del.
Så det aller første plagget jeg designet selv var M.A.`s jumpsuit. Et lett og godt sommerplagg som gir akkurat passe hud for sol og varme, og akkurat nok strikkeplagg på kroppen til å holde på varmen så de små ikke fryser.

Deretter ble capribuksen ” født “, mens jeg enda holdt på å strikke et annet plagg. Nemlig min siste oppskrift så langt, men bare vent å se,- jeg skal lage mye mye mer som dere skal få muligheten til å strikke gratis fremover!
Min siste oppskrift så langt, er trampolineskjørtet. Jeg klarer bare ikke den tanken på at der er mennesker der ute som er veldig opptatt av små barn på måter som gjør meg direkte kvalm! Så når mitt lille barnebarn er ute på offentlige steder og leker, passer jeg hele tiden på at ingen truse vises på noen som helst måte! 
Og det var faktisk i den forbindelse at jeg kom på det å lage en capribukse med skjørt. Ikke nok med det, men jeg hadde enda tilgode å se bukse og skjørt strikket sammen i ett. Så hvorfor ikke prøve seg på det?

Fremover nå i høst, kommer jeg til å legge fokus på klær som holder de små varm på høstkvelder og på litt vindfulle dager i barnehager og ute hjemme. Jeg kommer til å lage oppskrifter på alt fra pannebånd til leggvarmere og pulsvarmere, varmere kule bukser både til jenter og gutter, cardigan og kanskje jeg skal prøve meg litt på jakke eller kåpe også?
Og hvis dere kjære lesere har noen tips eller ønsker om plagg, så si gjerne fra til meg. Jeg elsker å leke meg idèer og tanker, og se om jeg klarer knekke koden til hvordan jeg skal strikke for å få plaggene til å både se bra ut og til å passe godt til de små herlige barna.

Dette trampolineskjørtet er mitt lille barnebarns favoritt, hun simpelthen elsker å løpe rundt med denne på seg!

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Mitt eget design,- Trampolineskjørtet ( Gratis strikkeoppskrift )

Barn løper og hopper, herjer, slår hjul og tuller rundt uten tanker som vi voksne skal ha for oss selv og ikke utsette barn for i så liten alder. Nemlig å passe på om du hopper og slår hjul med skjørt. Hvertfall er jeg en slik person som er påpasselig med at barn ikke får vise trusen under lek på offentlige steder.
Man vet aldri hva personer som sitter og ser på barna, og hva deres tanker og behov er..
Så det er på bakgrunn av dette at jeg utviklet Trampolineskjørtet – en capribukse og skjørt der du strikker alt i et stykke faktisk.

Endelig er alt klart for å gi dere en ny oppskrift! Den har egentlig ligget klar en stund her, selve plagget.. Men som jeg skrev i sist blogg så er der så utrolig mye som er skjedd på privafronten, at jeg har måtte roe ned litt av alle mine gjøremål for en liten periode.
Nå er jeg tilbake, og klar for å gi dere min oppskrift i str. 4 år – der jeg har mikset og trikset litt med det hele, slik at jeg har kunnet strikke buksen og skjørtet i ett! Lett som en plett når man har tenkt så hodepinen har fått rommestert som en tornado, og testet ut metoder til langt ut i de små nattetimene.

Garnmengde til skjørtet :
150 gram KlompeLOMPE tynn merinoull
50 gram Sandnes Garn Silk Mohair

Størrelsen er fortsatt 4 år, og jeg kommer til å lage denne oppskriften i flere str som jeg kommer til å selge til dem som måtte ønske seg den.

Capribuksen som er starten på oppskriften, kan dere lese oppskriften til HER. ( Linken åpner seg i nytt vindu )
Men du skal ikke strikke HELE linningen om du skal ha skjørtet med også. Her er hva som står i bloggen med oppskriften til Capribuksen :

Bukselinningen :

Sett en MM ved starten av bukselinningen og strikk rett til den måler 1 cm. Nå skal det strikkes hullrad,- Neste omg,- * strikk 3 m, kast, 2 m smn *
Gjenta fra * til * runden ut. Strikk deretter videre 1 cm rett, så en omg vrang, , og til slutt 2 cm rett.

DU STARTER RETT OG SLETT MED BUKSELINNINGEN OG STRIKKER DEN SLIK :

Bukselinningen :

Sett en MM ved starten av bukselinningen og strikk rett til den måler ca. 2 cm. 
Nå skal det strikkes * 1 r, 1 kast, 2 r smn * Gjenta fra * til * runden rundt.
BYTT FARGE, om du skal ha forskjellig farge på skjørtet enn buksen. 

Det er her den lille nye vrien min kommer inn i oppskriften, den lille nye vrien som min kjære pappa hjalp meg med å finne utav.
Nå skal du nemlig VRENGE hele arbeidet, og deretter strikke videre som at du skal strikke tilbake. Altså starte med å strikke den siste masken du strikket med forrige farge.

Strikk * 1 r, 1 kast, 2 r smn * gjenta fra * til * runden ut.
Strikk ca. 1 cm rettstrikk, som da blir forsiden til linningen, og lag deretter hullraden til icordeb slik : * 2 r smn, 1 kast, 7 r * gjenta fra * til * runden ut.
Og strikk ca. 1 cm rettstrikk, en omg vrang som viser overgangen mellom linningen og selve skjørtet.

 Neste omg skal det økes til 180 m ( øke 27 m tilsammen ). Strikk denne omg rettstrikk  uten mønster.
 Omg 2 skal du begynne å strkke mønster,- mitt framme, mitt bak og på begge sidene.
 20 m rettstrikk mellom hver rapport på 25 m. Det blir da tilsammen 180 m.

 Start med midten av mønster rapporten, og strikk 1 vr, 11 r, 1 vr, 20 m rettstrikk, og  mønster videre som beskrevet. Bilde av rapporten ligger under dette sidebildet. 
 Du startet med å strikke halve mønsteret mitt bak først, og skal da avslutte med  starten av mønsteret og strikke halve mønsteret.

 Strikk 3 cm ( husk mønsteret som vanlig ), og så skal det økes med 7 m på hver  rettstrikk mellom mønstrene.
 Du har da øket med 28 m på runden.
 Slik øker du totalt 3 ganger. 

 Strikk til arbeidet måler ca. 15 cm fra vrangkanten til linningen.
 Du skal ha et slags ” underskjørt ” nede på skjørtet, og i den forbindelse valgte jeg å  strikke inn en annen farge og tråd i siste mønster rapporten. Den er en veiledning til når  du skal strikke inn det fluffy garnet under skjørtet.

 Etter de ca. 15 cm, ( Siste omg skal du felle 12 m )
 Nå skal du begynne med havskum mønsteret :

 1. omg : 2 r smn 6 ganger, 1 kast, 1 r 12 ganger. 2 r smn 12 ganger.
 2. og 3. omg : Rett alle masker
 4. omg : Vrang alle masker

 Gjenta 1.- 4.omg 3 ganger. Avslutt med 2. – 4. omg. 
 Fell løst av og feste tråden.

 Hent opp hver 2. maske med fluffy garnet og strikkepinne nr. 5,5. bak ca. den 5 omg  før havskum mønsteret starter.
 Selv syntes jeg det er best å bruke heklenål og hente opp maskene med, men her må  du se hva som fungerer best for deg.
 Strikk ca. 15 omg med denne tråden og fell løst av. Fest trådene.

 Icorden strikker du SLIK og lag den ca. 90 cm lang.

 

 

Mønsteret til skjørtet :


Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Er du klar for GRATIS strikkeoppskrift igjen?

 

Det har gått lang tid nå, altfor lang tid.. Mye er skjedd i mellomtiden, men jeg har klart å beholde gleden og kosen ved å strikke oppi alt som er skjedd. Tanter og onkler på sykehus, alvorlige sykdommer, personlig kræsj oppi alt av følelser og tanker.. U name it….
Noe kommer jeg til å dele med dere, mens noe er best å forbli i det stille..

Uansett,- er dere klar for min gratis oppskrift nummer 3?
Tenk så morsomt egentlig, å klare å lage sine helt egne mønstre – jeg som i alle år har vært fullstendig mønsterslave og turde ikke strikke en eneste maske feil, eller øke/minske med en maske fra mønster og oppskrift.
Nå diller jeg og leker meg med mine egne tanker og idèer, her i huset tegner vi opp hvordan klær skal se ut og nye klær for ” født “.  Alt garn kjøper jeg uavbrutt på det som jeg mener er verdens aller beste garnbutikk, nemlig Hos Mona i Flekkefjord!

Lille M.A. simpelthen ELSKER sin nye ” høyvannsbukse ” med skjørt! Og den er strikket i garn som ikke klør, selvfølgelig.
Selve oppskriften på denne superherlige buksen med skjørt ( jeg har navngitt plagget, som også kommer i neste blogginnlegg ), skal jeg publisere og dele med dere i løpet av kvelden! 
Så følg med!

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

Barnas design

” ….og bare tenk deg hvor stolt barnet kommer til å være i barnehage og på skole når de får vise frem sine egne…. “

Jeg satt og tenkte litt på en ting tidligere i dag, da jeg var så utrolig heldig å få denne nydelige tegningen av lille M.A.
Jeg har jo gitt dere linker til et par supre nettsteder hvor man kan lage sitt eget design ved å enten bruke bilder som gjøres om til mønster. Eller at du rett å slett sitter og lager dine egne mønstre.

Denne tegningen viser altså lille M.A. som er ute og rir på ponnien sin, Felix, som løper i full fart.
Den grønne flekken bak på halen er et sår, sier hun. Jeg tipper det er sommereksemen hun tenker på, som lille Felix sliter litt med om sommeren. Men vi smører og bader han i forskjellige gode remedier som hjelper han godt.

Slike tegninger bør man jo forevige, og dermed setter vi de ofte i ramme og ferdig med det….
Hva med å gjøre litt mer enn som så med de? Hva med å si til barna, at de skal få lov til å designe en genser selv – en genser du tenker å strikke de barnet.
Når barnet er ferdig å tegne det de ønsker å ha på genseren sin, så legger du bilde av tegningen inn i f eks programmet Free Pattern Wizard.

Vips så har barnet sitt helt eget design på sine egne hjemmestrikka klær, og bare tenk deg hvor stolt barnet kommer til å være i barnehage og på skole når de får vise frem sine egne hjemmelagede klær da! Jeg syntes at hjemmestrikke, hjemmehekla og hjemmesydde klær og andre ting burde komme mer frem i lyset, og mer frem på mote snart. Det er jo så enormt nydelige klær alle lager, ja vi som har tid og overskudd til å strikke, hekle, sy.
Men husk oppi det hele,- håndarbeid senker pulsen din og blodtrykket. Ja det kan til og med hjelpe for PTSD, har jeg lest.
Så frem med trikkepinner, folkens! Men dette gjelder altså alt av håndarbeide.


Her har lille M.A. på seg M.A.`s jumpsuit, som du kan finne GRATIS oppskrift på HER ( <— Klikk deg gjerne inn, linken åpnes i nytt vindu )
Dette er ikke M.A.`s design, men mitt eget design.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente – klikk deg gjerne inn og bli medlem!