Supergode sjokolademuffins

Fikk så lyst på noe godt og mumse på i kveld, så da ble det disse knallgode sjokolademuffinsene. Jeg valgte å ha oppi biter av mørk kokesjokolade i dem, noe som jeg liker bedre enn når jeg lager de uten disse bitene oppi.

Oppskriften :

100 g malte hasselnøtter

100 g malte valnøtter

80 g smeltet smør

80 – 100 g mørk sjokolade (gjerne 86 %)

1/2 dl sukrin ( selv liker jeg best å bruke Tagatesse. Da halverer jeg mengden som står i oppskriftene )

frøene fra en vaniljestang (eller tilsvarende vaniljeekstrakt )

120 g kremost

3 store egg (eller 4 små)

1 toppet ts bakepulver

Slik gjør du :

Mal nøttene i en blender. Smelt smør og sjokolade sammen over svak varme. Visp sammen egg, kremost og sukrin, gjerne i blenderen. Bland sammen alle ingrediensene til slutt.

Smak på røra. Det er mulig du vil ha litt mer sukrin/tagatesse. Det kommer litt an på hvor søt eller bitter sjokolade du bruker.

Ha røra i muffinsformer ( jeg bruker som regel store former).
Stekes på 180 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl før du spiser. Håper muffinsene faller i smak hos dere også.

 

Xoxo Bente Vanessa

Lavkarbo lasagne oppskrift

Denne lasagnen er uten tvil den beste jeg noen sinne har smakt! Den er så absolutt verdt tiden på kjøkkenet, og mye bedre enn den vanlige høykarbo lasagnen! Så om du vurderer om du skal prøve deg på denne lasagnen, så har jeg bare en ting å si : go for it!

Jeg har dessverre ikke så mye bilder fra prosessen, men jeg lover å oppdatere dette blogginnlegget med masse fremgangsbilder så snart jeg skal lage denne igjen. Så om du er en person som føler at bilder er nødvendig for å lage den, så kommer der bilder etterhvert.

Kjøttsausen

1/2 – 1 pakke bacon i terninger

400 g kjøttdeig

1 stor gul løk – finhakket

2-3 fedd hvitløk – finhakket

smør til steking

1 boks hermetiske tomater

2-3 ss tomatpuré

1-2 ss kalvefond/grønnsaksfond

1 ss worcestershiresaus

1 ss rødvinseddik (eller en liten klunk rødvin om du har noen rester)

1/2 ts timian

1 ss oregano

(evt. finhakket sellerirot, paprika, stangselleri og/eller sopp)

Lasagneplater
4 egg

125 g kremost

1/2 dl fiberhusk

Ostesaus

2 dl fløte
4 dl revet ost (gjerne en blanding mellom parmesan og vanlig gulost)
revet muskat
hvitpepper
salt (dersom du ikke har brukt parmesan)
ekstra ost til gratinering
_______________________________________________________________________________

Tilberedning av kjøttsausen

Stek bacon i en stekepanne og ha det i en kjele.

Stek løken i fettet etter baconet til løken er myk. Ha hvitløken i sammen med løken mot slutten av steketiden til løken. Ha løk og hvitløk i kjelen sammen med baconet.

Ha evt. mer smør i stekepanna om nødvendig og stek kjøttdeigen. Ha tomatpureen i kjøttdeigen og stek sammen med kjøttdeigen på slutten av steketiden til kjøttdeigen. Ha kjøttdeigen over i kjelen sammen med løken og baconet.

Tilsett alle de andre ingrediensene i kjelen og kok opp. La alt sammen koke i minst en halv time – helst lenger. Jo lenger, dess bedre faktisk. På slutten kan smake om det er nødvendig å salte. Både bacon og fond inneholder salt, så for min del pleier det ikke være nødvendig.

Tilberedning av lasagneplater
 
Sett ovnen på 150 grader.

Visp sammen egg, kremost og fiberhusk (jeg kjører det sammen i blenderen). La svelle i 10 minutter. Etter at røra har fått svelle skal den ha konsistens omtrent som vaniljekrem.

Det er stor forskjell på de ulike fiberhuskmerkene, og noen merker tykner deigen mer enn andre. Det kan derfor være lurt å holde litt igjen på fiberhusken (halvparten) første gangen du lager pastaen for å sjekke om du trenger mindre fiberhusk enn det som står i oppskriften.

Bre røra tynt utover på en bakepapirkledd stekeplate. Ta et nytt ark bakepapir og smør et tynt lag olivenolje på den ene siden. Legg dette bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot eggeblandingen og bruk fingrene til å spre røra enda tynnere utover mellom de to lagene med bakepapir.

Sett plata inn i ovnen, og la steke i 10 minutter.

Når lavkarbopastaen er ferdig stekt kan du dra det øverste bakepapiret forsiktig av. La pastaleiven avkjøles før du drar den av det underste laget bakepapir.

Skjær pastaleiven i passe store lasagneplater.

Tilberedning av ostesaus

Kok opp fløten og la den koke til den har redusert til 2/3 – 1/2 av opprinnelig mengde. Bland osten ned i fløten, og rør rundt til osten er helt smeltet sammen med fløten. Vær litt forsiktig med mengden parmesan. Du bør trolig ikke bruke mer enn 1/3 parmesan, da parmesanen gjør at lasagnen blir salt. Smak til med muskat og hvitpepper.
Når både kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus er ferdig skal lasagnen monteres. Legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis, og strø revet ost på toppen. Stek lasagnen på 200 grader i ca. 20 – 30 minutter, eller til osten på toppen begynner å bli gylden.
Server for eksempel med salat ved siden av.
Håper maten smaker.
Xoxo Bente Vanessa