Denne lasagnen er uten tvil den beste jeg noen sinne har smakt! Den er så absolutt verdt tiden på kjøkkenet, og mye bedre enn den vanlige høykarbo lasagnen! Så om du vurderer om du skal prøve deg på denne lasagnen, så har jeg bare en ting å si : go for it!
Jeg har dessverre ikke så mye bilder fra prosessen, men jeg lover å oppdatere dette blogginnlegget med masse fremgangsbilder så snart jeg skal lage denne igjen. Så om du er en person som føler at bilder er nødvendig for å lage den, så kommer der bilder etterhvert.
1/2 – 1 pakke bacon i terninger
400 g kjøttdeig
2-3 fedd hvitløk – finhakket
1 boks hermetiske tomater
2-3 ss tomatpuré
1-2 ss kalvefond/grønnsaksfond
1 ss worcestershiresaus
1 ss rødvinseddik (eller en liten klunk rødvin om du har noen rester)
1/2 ts timian
1 ss oregano
(evt. finhakket sellerirot, paprika, stangselleri og/eller sopp)
125 g kremost
1/2 dl fiberhusk
Ostesaus
Tilberedning av kjøttsausen
Stek løken i fettet etter baconet til løken er myk. Ha hvitløken i sammen med løken mot slutten av steketiden til løken. Ha løk og hvitløk i kjelen sammen med baconet.
Ha evt. mer smør i stekepanna om nødvendig og stek kjøttdeigen. Ha tomatpureen i kjøttdeigen og stek sammen med kjøttdeigen på slutten av steketiden til kjøttdeigen. Ha kjøttdeigen over i kjelen sammen med løken og baconet.
Tilsett alle de andre ingrediensene i kjelen og kok opp. La alt sammen koke i minst en halv time – helst lenger. Jo lenger, dess bedre faktisk. På slutten kan smake om det er nødvendig å salte. Både bacon og fond inneholder salt, så for min del pleier det ikke være nødvendig.
Visp sammen egg, kremost og fiberhusk (jeg kjører det sammen i blenderen). La svelle i 10 minutter. Etter at røra har fått svelle skal den ha konsistens omtrent som vaniljekrem.
Det er stor forskjell på de ulike fiberhuskmerkene, og noen merker tykner deigen mer enn andre. Det kan derfor være lurt å holde litt igjen på fiberhusken (halvparten) første gangen du lager pastaen for å sjekke om du trenger mindre fiberhusk enn det som står i oppskriften.
Bre røra tynt utover på en bakepapirkledd stekeplate. Ta et nytt ark bakepapir og smør et tynt lag olivenolje på den ene siden. Legg dette bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot eggeblandingen og bruk fingrene til å spre røra enda tynnere utover mellom de to lagene med bakepapir.
Sett plata inn i ovnen, og la steke i 10 minutter.
Når lavkarbopastaen er ferdig stekt kan du dra det øverste bakepapiret forsiktig av. La pastaleiven avkjøles før du drar den av det underste laget bakepapir.
Skjær pastaleiven i passe store lasagneplater.
Tilberedning av ostesaus
Xoxo Bente Vanessa
Hei. Skal man skjære lasagneplatene når de er avkjølt? Eller mens de er varme?