Gorgeous sheep drawstring bag ( gratis hekleoppskrift )

” Denne hekleteknikken kan jeg ikke, så det får jeg helt sikkert til. ” Det er lov å ta seg en Pippi Langstrømpe en gang iblant, og det er hva jeg har gjort denne gangen! Jeg har lenge sett på denne så utrolig nydelige bagen, og tenkt at en dag skal jeg klare sette meg ned og studere hekleteknikken.

Har du noen gang heklet en teknikk som heter popcorn eller boble teknikk?
Det var mye lettere enn hva jeg hadde trodd. Jeg klikket meg inn på en link i oppsktiften, der jeg kunne se på youtube hvordan .man hekler popcorn teknikk.
Jeg har ikke kommet så langt enda, men jeg tenkte om noen av dere lesere også hadde lyst til å hekle en popcorn gymbag?
Usikker på om enkel tråd av Spargarnet, eller om jeg skal hekle med dobbel tråd så jeg er sikker på at Adeline får plass til sin lille ballerina gymdrakt og gymsko. Men foreløoig kan vi ta en liten opersjon.

Oppskriften er fra bloggen Repeat crafter me, Ta en titt innom bloggen hennes, for å se litt mer bilder av bagen.
Om litt så skal jeg oversette den til norsk og legge den ut i egen blogg, så følg med her på bloggen om du vil hekle men ikke tørr begi deg ut på engelsk oppskrift!
Så hva sier du? Blir du med og hekler slik bag med meg?

Forkortelser :

SC = Single Crochet
HDC = Half Double Crochet

DC = Double Crochet

Finished Size = Approximately 8 inches tall and 7 inches wide when laid flat.

Bobble Bag:

with winter white yarn

Magic Ring, chain 2, 8 HDC in magic ring, join to first HDC, chain 2 (8 HDC)

Round 2: HDC and then Bobble in first stitch and in each stitch around, join, chain 2 (8 HDC + 8 Bobble = 16)

Round 3: 2 SC in each stitch around, join, chain 2 (32 SC)

Round 4: HDC in first stitch, Bobble in next stitch, repeat around, join, chain 2 (16 HDC + 16 Bobble = 32)

Round 5: 2 SC in first stitch, SC in next 7, repeat around, join, chain 2 (36 SC)

Round 6: HDC in first stitch, Bobble in next stitch, repeat around, join, chain 2 (18 HDC + 18 Bobble = 36)

Round 7: SC in each stitch around, join, chain 2 (36 SC)

Round 8-16: Repeat round 6 and 7.

Round 17: DC in each stitch around, join, chain 2 (36 DC) ? This will be the row your drawstring is woven through.
Round 18-20: Repeat around 6 and 7 (ending on a bobble round).

Fasten off and weave in ends.

Drawstring:

with any color desired- I used pink and tied it into a bow when bag closes :)
Chain 85, slip stitch in second chain from hook and the rest of the way down chain. Fasten off and weave in ends.
Weave in and out of DC crochet stitches from row 17.

Sheep Ears:Refer to my Lamb Hat Pattern for a more detailed tutorial if needed.

Outer Ear: (Make 2) ? use winter white yarn

Chain 8, HDC in second chain from hook and in the next 6, make 2 HDC in last chain

now work your way up the other side of the chain with HDC?s (7 HDC), join to first HDC, Chain 2

Round 2: 2 DC in the first 3 stitches, 2 HDC in next stitch, 2 SC in the next 8, 2 HDC in next stitch, 2 DC in last 3, join, fasten off leaving long tail to sew ear onto hat.

Inner Ear: (Make 2) ? use accent color (beige or gray)

Chain 6, SC in second chain from hook and in the next 4, make 2 SC in last chain

now work your way up the other side of the chain with SC?s (5 SC), join to first SC, chain 2

Round 2: 2 DC in the first 2 stitches, 2 HDC in next stitch, 2 SC in next 6, 2 HDC in next stitch, 2 DC in last two stitches, join, fasten off leaving long tail to sew inner ear inside the outer ear.

Sew ears onto bobble bag right under round of double crochets.

Sheep Face:
with your accent color

Magic ring, chain 1 and make 10 SC in ring, join to first SC, chain 1
Round 2: 2 SC in first, SC in next, repeat around, join, chain 1 (15 SC)
Round 3: 2 SC in first, SC in next 2, repeat around, join, chain 1 (20 SC)
Round 4: 2 SC in first, SC in next 3, repeat around, join, chain 1 (25 SC)
Round 5: 2 SC in first, SC in next 4, repeat around, join, fasten off leaving long tail (30 SC)

Attach safety eyes and stitch on a mouth if desired.

Sew onto front of bobble bag right under the round of double crochets.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#hekle #hekleoppskrifte #crochet #crochetpattern #pattern #oppskrift #hekleglede #hekledilla #popcornteknikk #sheepdrawstringbag #sauegymbag #sau #sheep #safetyeyes

 

Når 4 blir til 5!

Sterke følelser blir satt i sving, jeg trodde ikke denne dagen skulle komme så fort. Vel var jeg godt forberedt på denne dagen, trodde jeg…. Men en kan aldri være forberedt nok, den kom som kjerringa på julaften likevel. Gubbanoa, 4 blir til 5!

Jeg hadde nedtelling til dagen skulle komme, jeg var klar over at det snart ville skje. Men jeg tror at uansett hvor forberedt man mener man er, så kommer dagen og tiden likevel veldig overraskende på deg. Plutselig var dagen her! Plutselig skulle det skje…. 
Beskjeden om at fødselen var igang gjorde at jeg begynte å formelig trave som en annen dust rundt på stuegulvet vårt mens jeg hoppet og sang av ellevill glede! Jeg er glad det bare var min datter som så meg da. Ventetiden fra du får beskjeden om at nå er tiden kommet,- til beskjeden om at den lille håpefulle verdensborgeren er poppet ut, ja den er trasig lang altså….
Den 28.10.16 ble verdens aller søteste, peneste og tøffeste gutt født!

Timene gikk, men egentlig var det snakk om minutter, det var bare jeg som følte det som timer. Helt utrolig hvordan minutter kan bli til timer!
Plutselig kom beskjeden, en jente og en gutt foreløpig! Gutt! Gutten min var kommet, HURRA!!
Jeg var så stolt at jeg visste ikke hva fot jeg skulle stå på! Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre meg hen rett å slett.. Noe måtte jeg gjøre, for energien hadde flydd gjennom taket hos meg og jeg trengte å få utløp for all glede og energi! Så jeg danset og sang meg ned i stallen, for å feire den nyfødte lille håpefulle verdensborgeren våres sammen med Etanec og Dropi ( hestene våres, for dere som ikke er kjent med de to navnene fra før av ).

Mange tanker fikk tid til å svive litt rundt i hodet mitt mens jeg jobbet i stallen, og jeg ransaket meg selv følelsesmessig, for å trippelsjekke at jeg er klar for ny soulmate ved min side, ny bestevenn, ny turkompis, vaktvenn for livet, enda et liv å ta vare på på beste måte. Uansett hvordan jeg vred og vendte på alle mine spørsmål til meg selv, så var svaret ja.
Selv om jeg ikke har verdens beste helse, så føler jeg meg klar. Det er en herlig følelse å kunne svare ja til meg selv, uansett hvordan og hvor kritisk jeg var overform meg selv med spørsmålene.

Jeg har hatt en slik soulmate siden jeg var 13 år, så det er både uvant, trist, tomt og veldig ensomt å leve uten.. Nå har jeg vært uten hund siden sensommer, da jeg mistet min herlige samojedjente gjennom 11 år, Kiak`s Kiwi Of Dancer ( Kiwi ).
Plutselig er ventetiden over, min kommende bestis er kommet til verden! 

Og det som er for godt til å være sant,- 
han bor bare et halvt steinkast unna oss! Ja ikke noe mer enn en spytteklyse unna oss, for å si det på en noe eklere måte men mene det med kjærlighet.
De er nemlig naboene våre, og våres utrolig gode venner! Henne har jeg kjent i en årrekke siden vi begge er hestejenter inn til beinmargen. Men så er vi så utrolig like i tanker, meninger og oppfatninger også! Hun er ei jente som ” gets me “!!
Mannen hennes ble vi kjent med da vi flyttet bort hit, og han er verdens beste!! Og lille Adeline pleier å si at ” Ole er bare min “. De to er utrolig gode venner, og det er alltid like gøy å se dem sammen!
Virkelig venner for livet, og venner til å stole på! Ikke ofte man opplever å få så gode venner inn i livene våre, så de har en helt spesiell plass i hjertet mitt altså!

Jeg er ganske sikker på at kallenavnet til min lille snart store turvenn er bestemt, så får vi se hva oppdretterne ønsker at skal stå på stamtavlen. Men tenker at kallenavnet hans blir Rocco. En maskulin og flott kar som denne lille verdensborgeren, trenger et maskulint og flott navn.
Jeg gleder meg så jeg nesten ikke kan vente, til å få se og holde den lille i hendene mine.. Men jeg vil heller ikke plage den førstefødte mamsen, så derfor vil jeg ikke på besøk før det er gått en god stund. Det er så fort gjort å trigge beskyttelses instinktet hos mamsen hans, og da er det ikke lett for noen å besøke dem når valpene er små.
Så derfor nøyer jeg meg med bilder og gjerne litt filmsnutter fra valpekassen, og lar oppdretterne få æren av å nusse og susse på den lille, fra meg. Tror ikke de har noe som helst imot akkurat det.

I kullet ble der født kun en hann, resten tisper. Så vesle gutten her er sent fra Himmelen! Han er rett å slett en Gudegave vil jeg si! 
Han kommer til å gi mye fra seg, men jeg skal passe på å gi mye tilbake til ham også. Vi skal få så mange gode og fine år sammen fremover, jeg kan ikke vente til guttebass kan flytte ned til oss! Men misstenker at vi kommer til å spøke med delt omsorgsrett og slike ting, i ganske mange år fremover – oppdretterne og oss. 

Her er et lite utdrag fra bloggen Når hjertet gråter blod, klikk deg gjerne inn på linken og les om du vil. Linken åpner seg i nytt vindu.

” Tankene har stoppet å virke, kroppen føles tung og energiløs, hjertet er knust og det føles som jeg kan kjenne blodet som drypper som avlange dråper.. Tårene er brukt opp, selv om jeg vil gråte kommer det ikke flere tårer – men øynene bærer en sorg som kommer fra et sted dypt inni hjertet mitt. Min beste og herligste sjelevenn er borte, det føles som hun ble revet bort fra meg! Men sannheten er at jeg på en måte var klar over at det kom til å skje nå.
Hva skal jeg gjøre nå? Jeg føler meg alene i en stor verden, ingen firbent ved min side lenger som er som henne….. Ingen kan erstatte hennes plass ved siden av meg, jeg føler meg alene… “

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#fødsel #fødes #verdensborger #nyverdensborger #nyttliv #giliv #oppdretter #valp #rottweiler #rottweilervalp #valpefødsel #kennel #nysoulmate #minsoulmate #turkompis #fravalpekassen #spenning 

Verdens søteste bølgetøfler! ( gratis strikkeoppskrift )

Disse er så kule å strikke, man strikker faktisk alt i ett før man monterer/syr den sammen. I det ene øyeblikket er det en har strikket, som en lang rar remse. Men i neste øyeblikk har remsen blitt til verdens søteste og vakreste tøffel.

Jeg strikket dem i babyull garnet fra Nille. Men du kan strikke dem i hvilket garn du måtte ønske. uansett garn og pinner så er prinsippet på tøflene det samme.

Denne oppskriften er faktisk så gammel som 1945, men den er stadig like attraktiv å strikke! Ikke verst det?!

 

Størrelse 0-3 måneder, 3-6 måneder, 6-9 måneder og 9-12 måneder.

 

Legg opp 24, 27, 30, 33 masker og strikk 28, 30, 32, 34 riller.
Fell 11, 12, 13, 14 masker og strikk videre over de 13, 15, 17, 19 maskene slik:
Strikk 4 pinner med glattstrikk med den glatte siden mot retten og så 4 pinner glattstrikk med den glatte siden på vrangen. På denne måten lager du boblene ved tærne.

Gjenta disse to variantene til du har 10 bølger med glattstrikk mot retten og 9 bølger med vrangstrikk mot deg.

 

Monteringen :

sy sammen den siste omgangen med bølgestrikk mot andre siden av der du har strikket rillestrikk.
Sy så sammen rillestrikken under foten, men ikke over der du har strikket bølgestrikken.
Ta en dobbeltråd og trekk den igjennom bølgesidene både opp og nede. Trekk godt sammen og fest de godt.
Brett så ned kanten på rillestrikken og så er tøflene ferdige.
For hele montering kan dere trykke her, for her vises det hvordan dere gjøre det fra start  til slutt.

Lykke til alle som prøver på disse søte små.

Link til original innlegget til disse tøflene tror jeg må være denne bloggen.

Disse strikket jeg noen par av, til mitt barnebarn da hun var liten bebis. De var nydelige på bena hennes!

I de kommende bloggene som omhandler gratis oppskrifter, så kan jeg vise dere en liten bildecollage av hva dere har i vente :

video:video1477729778

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#strikketøy #strikkeglede #strikkeoppskrift #babytøfler #tøfler #babyboots #boots #knit #knitting 

 

Når man kombinerer hekledilla med fotoglede

Vannet sildrer nedover og vasker de halvstore steinene. Sjøauren står i bekken, leker med strømmen og kreftene sine. Løvet fra trærne farger bakken i en uendelig vakker fargeskala fra knall gul og til orange, mens en liten søt grønn frosk sitter ved bekkekanten og fisker!

Jeg er så utrolig heldig å få være testhekler for Vibeke Fantoft Magnesen, som kommer ut med ny heklebok til våren! Jeg er snart ferdig med de oppskriftene jeg skulle hekle, og da er det tilbake til hverdagen igjen – for å si det sånn.. Jeg storkoser meg virkelig som testhekler! Så dette er virkelig noe som har gitt mersmak!

Men å være overtrett samtidig som man er ferdig med noen av disse nydelige og artige figurene som jeg skulle testhekle, tja,- det kan by på litt annerledes bilder av produktene enn hva jeg ellers pleier poste på Instagram og her i bloggen min.
Men det er hvertfall hevet over enhver tvil at jeg og min datter har hatt en utrolig morsom dag mens vi har tatt disse bildene da.


danser musene på bordet..


” Kan du spare meg, om jeg slutter å fortelle kattevitser? Pleaseeeee “…

Dessverre så har hele blogg.no ligget nede i hele dag.. Så det er ikke kommet ut noe blogg fra min kant før nå. Der skulle jo virkelig ha kommet en blogg i dag fra meg, en blogg om en fødsel som har vært i kveld! En fødsel om i aller høyeste grad angår oss i dette lille huset!
Blogg om hvem det er, kommer i morgen så følg med!
I tillegg så skal jeg gi dere en ny gratis oppskrift også, så her er det bare å følge med altså!

Du kan følge Vibeke på Facebook  Amigurumi Scandinavia og Instagram Vibeke Magnesen design

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#artigebilder #hekledilla #funnypic #funnypics #amigurumi #katt #cat #mus #mouse #frosk #frog 

 

My Little Pony Unicorn heklemønster

Hvem liker vel ikke slike søte herlige og myke kosebamser som er hjemmelaget? Jeg elsker dem! Og derfor har jeg også heklet denne skjønne og søte enhjørningen til mitt lille barnebarn.

Jeg heklet denne skjønnheten i garnet som heter Heavy Cotton 8/8 ( selges hos Stof og Stil ), med heklenål nr.4 mm

Forkortelser :
sc = fastmaske
hdc = halvstav
sc2tog = fastmasker sammen
fm = fastmske
kjm = kjedemaske
m = maske

HODE :

*** Begynn med rosa / nese garn. 
Runde 1: Sc 6 inn i en magisk ring(6) 
Runde 2: Strikk 2 fm i hver maske rundt. (12) 
Runde 3: Arbeids * 1 fm i neste maske, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (18) 
Runde 4: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (24) 
Runde 5: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 3 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (30) 
Runde 6: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 4 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (36) 
Round 7-8: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (36) 
Round 9: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 5 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (42) 
Round 10: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 6 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (48) 
. *** Bytt til hvit / body garn 
Round 11-12: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (48) 
Round 13: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 7 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (54) 
Round 14: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (54) 
Round 15: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 7 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (48) 
Round 16-21: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (48) 
Round 22: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 6 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (42) 
Round 23: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (42) 
Round 24: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 5 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (36) 
Round 25: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (36) 
Round 26: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 4 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (30) 
Round 27: Arbeid 1 fm i hver maske rundt. (30) 
Round 28: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 3 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (24) 
Round 29: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (24) 
På dette punktet, vil du ønsker å brodere på neseborene med brunt garn. Det er plassert 2 rader ned fra den rosa / hvit kant, og spiraler over 2 p. Stuff hodet og deretter feste sikkerhets øynene mellom rad 21 og 22, ca 3 masker fra hverandre. 
Runde 30: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (18) 
Round 31: Arbeid * 1 fm i neste maske, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (12) 
Round 32: * sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (6) 
Lukk og fest av.

ØRER:

*** Med hvit / body garn: 
Runde 1: Hekle 6 fm i en magisk sirkel. (6) 
Runde 2: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (6) 
Runde 3: Arbeids * 1 fm i neste maske, 2 fm i neste maske * 3 ganger. (9) 
Runde 4: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, 2 fm i neste maske * 3 ganger. (12) 
Round 5-6: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (12) 
Round 7: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, sc2tog neste 2 masker * 3 ganger. (9) 
Runde 8: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (9) 
Fest av, forlater en lang hale. Flat stykket sammen og sy på hodet. Det er ditt valg om du vil ørene pekte innover eller utover.

HORN:

Runde 1: Sc 4 inn i en magisk sirkel. (4) 
Runde 2: Hekle * 1 fm i neste maske, 2 fm i neste maske * 2 ganger. (6) 
Runde 3: Arbeids * 1 fm i hver av de neste 2 masker, 2 fm i neste maske * 2 ganger. (8) 
Runde 4: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (8) 
Runde 5: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 3 masker, 2 fm i neste maske * 2 ganger. (10) 
Round 6-7: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (10) 
Runde 8: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 4 masker, 2 fm i neste maske * 2 ganger. (12) 
Round 9: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (12) 
Round 10: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 5 masker, 2 fm i neste maske * 2 ganger. (14) 
Round 11: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (14) 
Round 12: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 6 masker, 2 fm i neste maske * 2 ganger. (16) 
Round 13: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (16) 
Fest av, forlater en lang hale. Ting hornet og sy på hodet sentrert over øynene og mellom ørene.

KROPP:

Runde 1: Sc 6 inn i en magisk sirkel. (6) 
Runde 2: Strikk 2 fm i hver maske rundt. (12) 
Runde 3: Arbeids * 1 fm i neste maske, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (18) 
Runde 4: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (24) 
Runde 5: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 3 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (30) 
Runde 6: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 4 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (36) 
Round 7: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 5 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (42) 
Runde 8: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 6 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (48) 
Round 9-10: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (48) 
Round 11: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 7 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (54) 
Round 12: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (54) 
Round 13: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 8 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (60) 
Round 14-23: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (60) 
Round 24: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 8 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (54) 
Round 25: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (54) 
Round 26: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 7 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (48) 
Round 27: Arbeid 1 fm i hver maske rundt. (48) 
Round 28: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 6 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (42) 
Round 29: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (42) 
Round 30: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 5 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (36) 
Round 31: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (36) 
Round 32: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 4 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (30) 
Round 33: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (30) 
Round 34: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 3 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (24) 
Round 35-37: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (24) 
. Begynn å stappe kroppen her 
Round 38: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (18) 
Round 39: Arbeid * 1 fm i neste maske, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (12) 
Round 40: * Sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (6) 
Fest av, forlater en lang hale for å sy i hodet, ca 3 eller 4 rader ned fra toppen av hodet.

FØTTER:

*** Med rosa garn: 
Runde 1: Sc 6 inn i en magisk sirkel. (6) 
Runde 2: Strikk 2 fm i hver maske rundt. (12) 
Runde 3: Arbeids * 1 fm i neste maske, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (18) 
Runde 4: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, 2 fm i neste maske * 6 ganger. (24) 
Runde 5: Strikk * 1 halvst i hver av de neste 2 masker, 2 hst i neste maske * 8 ganger. (32) 
Round 6-9: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (32) 
*** Endre til hvitt garn: 
Round 10: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (32) 
Round 11-12: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (32) 
Round 13: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 6 masker, sc2tog neste 2 masker * 4 ganger. (28) 
Round 14: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (28) 
Round 15: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 5 masker, sc2tog neste 2 masker * 4 ganger. (24) 
Round 16-18: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (24) 
Round 19: Arbeid * 1 fm i hver av de neste 2 masker, sc2tog neste 2 masker * 6 ganger. (18) 
Round 20: Hekle 1 fm i hver maske rundt. (18) 
Fyll med fiberfill og sy på kroppen ved hjelp av en pisk sting, sikring tett. Mengden av stuffing du velger å bruke vil bestemme hvor dangly beina er.

HALE:

Hekle så mange lm du ønsker, med tanke på hvor lang du vil ha halen. Start i andre masken fra heklenålen og hekle 3 halvstaver i hver maske.
Fest tråden tilslutt og så den på hesten. Gjenta så mange som du ønsker å ha til hale, og varier gjerne med farger også i halen.
Du kan forsøke deg med 30 lm til halens lengde og se om det passer. 

Oppskriften har jeg funnet i denne bloggen her.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#unicorn #rainbow #horse #enhjørning #hest #hekle #hekleglede #crochet #lovecrochet #colors #farger #barneleke #babytoy

Hekle en Skipp ? ( gratis hekleoppskrift )

For aller første gang i mitt liv har jeg forsøkt meg på å dikte en heklet oppskrift selv. Jeg er egentlig mønsterslave, syntes jeg selv da. Men denne gangen har jeg forsøkt meg litt selv. Det ble som jeg hadde sett for meg hvertfall, så jeg skal si meg ganske godt fornøyd med denne!
Nå skal jeg forsøke å tyde kråketærne jeg har rablet ned i boken min, og se om jeg kan få til en oppskrift som dere også klarer å forstå dere på.
Det er rart med det,- det er så mye lettere å lage oppskrifter slik at de er for kun deg selv å forstå seg på.


Navnet var ganske lett å komme seg frem, siden Fersken – katten min – er skipskatt. Derav navnet Skipp.

Forkortelser :
lm = luftmaske
fm = fastmske
kjm = kjedemaske
fm sm = fastmasker sammen
m = maske

Det du trenger er :
Garn ( jeg har brukt Drops Muskat  50 g = 100 m )
heklenål nr.4
bjelle
fjær
dorull

Hekle 25 lm med dobbel tråd på heklenål nr.4. Nå skal du hekle rundt, ikke frem og tilbake.
Omg.2 : 2 fm i 1.m, 12 fm, 2 fm i den 13.m, fm i resten av runden. (27 m )
Omg.3 : 1 fm i alle m, men hekle kun i den innerste løkken i masken. ( 27 m )
Omg. 4-17 : 1 fm i hver maske. ( 27 m )

Sett inn dorullen nå.

Omg. 18 : Hekle kun i den innerste løkken av masken. 2 fm sm i 1.maske, 12 fm, 2 fm sm i 13.m, fm i hver m resten av runden. ( 25 m )
Omg.19 : * 4 fm, 2 fm sm * x 5 ( 20 m )
Avslutt med en kjm i første m.

Halen :

Fortsett deretter med å hekle 50 jm uten å brykte tråden fra det du heklet på. 
Snu og start i 2 lm fra heklenålen. 3 hs i hver lm, for å få krøll effekten.

Bytt til annen farge, og hekle likt som over – men med 40 lm denne gangen.
Vil du ha flere haler, er det bare å hekle så mange du ønsker. Jeg heklet en på 50 lm, 40 lm og en på 35 lm.

Sy på bjelle, og/eller lim på fjær med limpistol. 

Tips :

Feste slike haler rundt forbi på leken
Sy eller lim på små lette ting som du vet katten din elsker
Bruk flere farger enn hva jeg har gjort her
Hekle gjerne på noen ører, øyne, Olaf-nese ( eller annen nese som stikker ut fra leken )
, ansikt, smiley o.l.
Gni gjerne inn Skipp med catnips ( tørket kattemynte ) om du har.

Spør gjerne om du lurer på noe, så hjelper jeg så godt jeg bare kan.
Du må også mer enn gjerne dele denne oppskriften min, men vær så snill å linke tilbake til bloggen min og ikke ta all ære selv for det jeg har lagt mye arbeid ned i. Bildene i bloggen må du gjerne bruke, men spør meg først så jeg har litt kontroll over hvor de blir brukt hen!

Det var en sliten og trett liten Fersken som ville leke litt da jeg var ferdig å hekle Skipp til ham. Så det ble en koselek i stedet for slik ellevill lek på gulvet der det aller meste flyr omkring han, der han freser rundt! Jeg må ærlig innrømme at slik lek som på filmen her, er den typen lek jeg liker best inne.
Og det er vel ikke vanskelig å se at han elsker bjellen?

 


Min bedårende  “lille ” skipskatt, Fersken. Snart 6 mnd gammel.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#hekle #hekleglede #hekledilla #hekleleke# katteleke #bjelle #fjær #feather #bell #cattoy #cat #crochet #lovecrochet #crochetforlife #høstsysler #håndarbeid #handcraft #hobby #crocheting #høsthekling #crochetinthefall #oppskrift #hekleoppskrift #crochetpattern #pattern #skipskatt #minkatt #mycat #norge #norway

Supersokkene uten hæl ( gratis strikkeoppskrift )

Er du en av dem som ikke for ditt bare liv klarer å få til den hælen, når du skal strikke sokker? Kanskje du har en fast person som tar over strikkepinnene for deg, når hælen skal strikkes? Eller kanskje du er en av dem som absolutt ikke strikker sokker i det heletatt,- enkelt og greit fordi du ikke orker å sloss med strikkingen av hælen lenger?
I såfall,- her er sokkene du bare må strikke! Disse er geniale, lette å strikke, og det er noen sokker som passer lenge til føtter som er i vekst!

Disse tubesokkene er bare helt geniale! Nå er jeg veldig glad i å strikke vanlige sokker også, men å kunne ha muligheten til å lage noen sokker hvor hæl utelates – gjør at de passer over mye lenger tid til babyer og små barn. De vokser jo så fort, så da er det greit å ha noen sokker som varer en stund. Noen sokker som følger den lille måned etter måned.
Oppskriften er også veldig lett og enkel, så dette er på mange måter noen helt geniale sokker!

OPPSKRIFT :


Garn : Drops Alpaca
Vekt/lengde: 50 g = ca. 167 m
Anbefalt pinne: 2,5 – 3,5 mm
Strikkefasthet: 10 x 10 cm = 23 m x 30 p

Størrelse: 1/3 – 6/9 – 12/18 mnd (2 – 3/4) år
Fotlengde: ca 10-11-12 (14-15) cm
Materialer: 50-50-50 (100-100) gram

Forkortelser :
vr = vrang
r = rett
vrbord = vrangbord
omg = omgang
m = maske

Vrbord: * 2 r, 2 vr *, gjenta fra *-*.

Legg opp 44-48-52 (56-60) m på strømpep 2,5 med Alpaca. Strikk vrbord i 2 cm.
Deretter strikkes det 1 omg der vrborden forskyves 1 m til venstre slik: over 2 r, 2 vr blir det 1 vr, 2 r, 1 vr. * Strikk 3 omg med r over r og vr over vr, forskyv vrborden 1 m til venstre *, gjenta fra *-* til arb måler 18-19-20 (22-23) cm, nå strikkes alle vrang-m 2 og 2 sm, strikk 2 omg med r over r og vr over vr, deretter strikkes alle rett-m sm 2 og 2, strikk 2 omg med r over r og vr over vr og strikk deretter alle m sm 2 og 2 = 11-12-13 (14-15) m. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, fest godt. Sokken måler ca 20-21-22 (24-26) cm.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#Strikke #strikking #strikkesokker #tubesokker #sokkerutenhæl #twistersocks #strikkeoppskrift #gratisstrikkeoppskrift #babysokker #knitting #knittingwithlove #yarn #garn #loveknitting #grandmaknitting #norway #norge #warmfeet #varmeføtter 

Ny heklebok ser dagens lys!

# Inneholder reklame

Denne dagen har jeg ventet lenge på! Da første heklebok kom ut, tok det ikke så lange tiden før jeg begynte å leve i håpet om at der skulle komme enda en heklebok fra denne superflinke personen. På sosiale medier kunne man nemlig etter kort tid se nye figurer som ble tryllet frem, men som ikke hadde noe oppskrift i hekleboken å gjøre.
Vi var flere som spurte etter oppskrift til flere av figurene hun tryllet frem, og plutselig en dag,- ny bok er klar for ” å fødes ” snart!

Boken ” Hekling til småfolk ” er det mange som kjenner til, det er hekleboken til Vibeke Fantoft Magnesen. Nå er hun nemlig klar med ny heklebok! Nye søte artige figurer har fått sett dagens lys hos henne, og oppskriftene er endelig klar for å trykkes.
Selv er jeg så hoppende jublende glad for at det endelig skjer, at Vibeke kommer ut med ny heklebok – for dette har jeg ventet på siden jeg kjøpte den frste boken hennes! Dette er nemlig figurer som passer meg helt perfekt, dette er figurer som jeg elsker å hekle, elsker utseendet på, og som er så utrolig artige og enkle å hekle.
Jeg er egentlig ikke en drevet hekler, det er strikkepinnene som har vært min lidenskap gjennom alle år. Men etter å ha heklet litt fra denne boken, er jeg fullstendig hekta på hekling også! Så ny bok blir så spennende og gøy!

Jeg er så utrolig heldig som har fått være en av dem som har testheklet noen av oppskriftene som kommer ut. Figurene er lette å hekle, slik som de i ” Hekling til småfolk “, siden Vibeke er såpass flink til å skrive selve oppskriftene på en slik måte at du får en veldig god oversikt over hver omgang du skal hekle. Og det er kort og lett forklart for hver omgang.
Jeg har hekler fra andres oppskrifter også, og der er mye forskjellig der ute når det kommer til forklaringer pr omgang. Selv liker jeg Vibeke sine aller best, og jeg tror ikke jeg er alene om nettopp dette! 
For ikke å snakke om utseendet til disse herlige figurene som trylles frem? Søte, bedårende, uskyldige og sjarmerende er noen av ordene som dekker, syntes jeg.

Nå må vi bare vente, vente i spenning på å få vite hva dato som settes for at der blir bokutgivelse! Jeg gleder meg helt sinnsykt, og kommer til å stå i bokhandlerbutikken den morgenen og vente på at de skal åpne butikken. Trippe av spenning og iver, og deretter kaste meg i bilen og kjøre hjem for å starte med heklingen av disse flotte figurene i den nye boken hennes!

Du kan følge Vibeke på Facebook  Amigurumi Scandinavia og Instagram Vibeke Magnesen design

Gleder du deg til de nye boken kommer da?

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#heklingtilsmåfolk #vibekefantoftmagnesen #vibekemagnesen #veibekemagnesenblogg #hekling #crochet #nybok #newbook #nyheklebok #newbookofcrochet #amigurumi #dropsgarn #dropsyarn #garn #yarn #bomullsgarn #cottonyarn #hekletøy #hekling #håndarbeid #bestemorhekling #heklenål #heklegarn #yarn #crochet #crocheting #lovecrocheting#lovecrochet #elskerhekling #heklingerlivet #norway #norge #babyleke #hjemmelaget #hjemmelagetbabyleke #vognpynt #handwork#homemade #hjemmelaget

Stay-on babybooties, sokkene som aldri faller av! ( gratis strikkeoppskrift )

Jeg sier det bare,- disse sokkene blir sittende på foten! Uansett hvor mye babyen beveger på de søte små bena sine, så er dette sokker som blir sittende godt på foten uansett. Aldri har jeg før opplevd noe så gode sokker som disse! Så trenger du å strikke gode varme sokker til noen små babyføtter, så aldri nøl med å kaste deg over denne oppskriften her!
Dette er en oppskrift som jeg fant for et par år siden og lagret, til jeg skulle strikke flere. Håper denne blir brukt og til glede for andre også.

Garn: Dalegarn Babyull, (evt alpakka, regia, annet tynt ullgarn)
Pinner: 2,5 – 3mm
Masker: (24m) / 36 masker
Str: ca (0-3 mnd) / 3-6 mnd

Legg opp (24) 36 masker og strikk rillestrikk (8) 9 cm. 
Str så kun over de midterste (10) 12 maskene til arb måler (12) 14 cm. 
Plukk opp (12) 14 masker på hver side av fotlappen og strikk nå alle maskene på pinnen igjen = (48) 64 m. 
Strikk 12 pinner med alle maskene.

Nå skal du starte avfelling under foten. 
Strikk over de (10) 12 midterste maskene, men på slutten av hver omg strikker du den (10) 12 masken sammen med sidemasken.  SNU arbeidet. Fortsett slik med å strikke to masker sammen hver omgang, 
Strikk til det kun gjenstår 4 masker i hver side i tillegg til de (10) 12 midtmaskene.
Fell av og sy pent sammen. 

Brett sokken ned. Lag gjerne en fin kant ved å hekle rundt nederst på brettekanten.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#stayonbooties #strikkeoppskrift #strikke #strikkpinner #sokkersomaldrifallerav #knit #knitting #knittinglove #yarn #garn #dalegarn #dalebabyull #wool #ull #woolyarn #fall #høst #fallinnorway #høstinorge #tidforullpåbena #timeforwoolonthefoot #norway #norge #babyføtter #babyfeet 

Med hjerte av gull og baller av stål # del 2 ( gratis oppskrift )

Hjerter,- de kommer i så mange forskjellige typer, størrelser og fasonger. Noen er varme mens andre er kalde, noen er harde mens andre er myke.
Disse jeg skal vise der her, er myke og utrolig vakre! 

# Inneholder reklamelinker #

Dette er en oppfølger blogg fra bloggen som heter ” Hekle broren til Dumbo? “.
I den bloggen lovet jeg dere at jeg skulle skrive en blogg om hvordan man hekler slike flotte hjerter, og også kulene.
Dette er definitivt de flotteste hekla hjertene jeg har funnet oppskrift til. Der er liksom så mye mer fasong i disse hjertene enn mange av de andre man kan finne oppskrifter til.
Så her kommer oppskriftene til hjertene og kulene!
Her er link til fremgangsmåten i bildeform.

Forkortelser :
lm = luftmaske
fm = fastmske
kjm = kjedemaske
fm sm = fastmasker sammen
m = maske

Garn : Timeless cotton 8/4 ( 50 gram = 80 m ) – fra Stofogstil.no
Heklenål : 2 mm

Stort hjerte :

( Lag to humper )

Omg 1 : magisk ring med 5 fm
Omg 2 : 2 fm i hele omgangen = 10 fm
Omg 3 : * 1 fm i første m, 2 fm i neste m * x 5 = 15 fm
Omg 4 : * 1 fm i de første 2 m, 2 fm i neste m * x 5 = 20 fm
Omg 5 : * 1 fm i de første 3 m, 2 fm i neste m * x 5 = 25 fm
Omg 6 -8 : 1 fm i alle m i 3 omganger = 25 fm

Fest tråden og behold en lengde på tråden til å sy hullet mellom denne og den andre humpen.
Lag en hump til på samme måte!

Omg 9 : 1 fm i alle 50 m
Omg 10 : 1 fm i de første 10 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 20 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 10 m = 46 fm
Omg 11 : * 1 fm i de første 9 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de neste 7 m, 2 fm sm * x 2 = 40 fm
Omg 12 : 1 fm i de første 7 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 14 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de siste 7 m. =                  36 fm
Omg 13 : * 2 fm sm, 1 fm i de neste 4 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de siste 6 m * x 2 = 30 fm
Omg 14 : 1 fm i de første 5 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de neste 10 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de siste 5 m = 26 fm
Omg 15 : * 1 fm i de første 4 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm * x 2 = 20 fm
Omg 16 : 1 fm i de første 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 4 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de siste 2 m = 16               fm
Omg 17 : 1 fm i de første 2 m * 2 fm sm * x 2, 1 fm i de neste 4 m * 2 fm sm * x 2, 1 fm i de siste 2 m = 12 fm 

Fyll med vatt, men ikke helt full riktig enda.

Omg 18 : * 1 fm i de første 4 m, 2 fm sm * x 2 = 10 fm
Omg 19 : * 1 fm i de første 3 m, 2 fm sm * x 2 = 8 fm

Fyll ferdig med vatt. Stapp den ganske godt så hjertet blir hardt og får en fin form.

Omg 20 : * 1 fm i de første 2 m, 2 fm sm * x 2 = 6 fm

Avslutt med en kjm, og sy fast enden av tråden.

Medium hjerte :

( Lag to humper )

Omg 1 : magisk ring med 5 fm
Omg 2 : 2 fm i hele omgangen = 10 fm
Omg 3 : * 1 fm i første m, 2 fm i neste m * x 5 = 15 fm
Omg 4 : * 1 fm i de første 2 m, 2 fm i neste m * x 5 = 20 fm

Fest tråden og behold en lengde på tråden til å sy hullet mellom denne og den andre humpen.
Lag en hump til på samme måte!

Omg 5 : 1 fm i alle 40 m
Omg 6 : 1 fm i de første 7 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 14 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de siste 7 m = 36                  fm
Omg 7 : * 2 fm sm, 1 fm i de neste 4 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 6 m * x 2 = 30 fm
Omg 8 : 1 fm i de første 5 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de neste 10 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de siste 5 m = 26 fm
Omg 9 : * 1 fm i de første 4 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm * x 2 = 20 fm
Omg 10 : 1 fm i de første 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 4 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de siste 2 m = 16                   fm
Omg 11 : 1 fm i de første 2 m * 2 fm sm * x 2, 1 fm i de neste 4 m, * 2 fm sm * x 2, 1 fm i de siste 2 m = 12 fm

Fyll med vatt, men ikke helt full riktig enda.

Omg 12 : * 1 fm i de første 4 m, 2 fm sm * x 2 = 10 fm
Omg 13 : * 1 fm i de første 3 m, 2 fm sm * x 2 = 8 fm

Fyll ferdig med vatt. Stapp den ganske godt så hjertet blir hardt og får en fin form.

Omg 14 : * 1 fm i de første 2 m, 2 fm sm * x 2 = 6 fm

Avslutt med en kjm, og sy fast enden av tråden.

Lite hjerte :

( Lag to humper )

Omg 1 : magisk ring med 5 fm
Omg 2 : 2 fm i hele omgangen = 10 fm
Omg 3 : * 1 fm i første m, 2 fm i neste m * x 5 = 15 fm
Omg 4 : 1 fm i alle m = 15 fm

Fest tråden og behold en lengde på tråden til å sy hullet mellom denne og den andre humpen.
Lag en hump til på samme måte!

Omg 5 : 1 fm i alle 30 m
Omg 6 : 1 fm i de første 5 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de neste 10 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de siste 5 m = 26 fm
Omg 7 : * 1 fm i de første 4 m, 2 fm sm, 1 fm, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm * x 2 = 20 fm
Omg 8 :  1 fm i de første 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 4 m, 2 fm sm, 1 fm i de neste 2 m, 2 fm sm, 1 fm i de siste 2 m = 16                   fm
Omg 9 :  1 fm i de første 2 m * 2 fm sm * x 2, 1 fm i de neste 4 m, * 2 fm sm * x 2, 1 fm i de siste 2 m = 12 fm

Fyll med vatt, men ikke helt full riktig enda.

Omg 10 : * 1 fm i de første 4 m, 2 fm sm * x 2 = 10 fm
Omg 11 : * 1 fm i de første 3 m, 2 fm sm * x 2 = 8 fm

Fyll ferdig med vatt. Stapp den ganske godt så hjertet blir hardt og får en fin form.

Omg 12 : * 1 fm i de første 2 m, 2 fm sm * x 2 = 6 fm

Avslutt med en kjm, og sy fast enden av tråden.

Kuler :

Omg 1 : magisk ring med 6 fm
Omg 2 : 2 fm i hele omgangen = 12 fm
Omg 3 : * 1 fm i første m, 2 fm i neste * x 6 = 18 fm
Omg 4-6 : 1 fm i alle m i 3 omganger = 18 fm
Omg 7 : * 1 fm i første m, 2 fm sm * x 6 = 12 fm

Fyll ballen med vatt

Omg 8 : 2 fm sm hele omgangen = 6 fm

Avslutt med en kjm, og sy fast enden av tråden.

Om du vil ha større kuler, så hekler du kulene slik at de har f.eks. 24 fm, 30 fm eller høyere antall fm på midten.

Jeg håper at denne bloggen er til glede og hjelp for dere lesere. Og om det er noe dere lurer på, som dere ikke skjønner eller får til, så spør meg mer enn gjerne. Så skal jeg forsøke å hjelpe så godt jeg bare kan.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#hekletøy #hekling # håndarbeid #bestemorhekling #heklenål #heklegarn #yarn #crochet #crocheting #lovecrocheting #lovecrochet #elskerhekling #heklingerlivet #hjerte #hjerter #hekledehjerter #crochetheart #heart #hearts #kuler #hekledekuler #crochetball #norway #norge #babyleke #hjemmelaget #hjemmelagetbabyleke #vognpynt #handwork #homemade #hjemmelaget