Slik hekler baby converse ( gratis oppskrift )

Om ikke mange mnd så blir jeg bestemor igjen, denne gangen til en liten gutt! Så derfor er jeg i full gang med både strikking og hekling for tiden, noe som faktisk er bevist at senker stress.
For en liten stund siden, heklet jeg disse søte små converse baby skoene. Jeg har heklet de i to forskjellige str, et par i petite og et par i baby str.

De er ikke vanskelige å hekle, så disse kan også nybegynnere få til å lage.
Skoene er veldig solide og gode, siden de har ekstra såle slik at de blir mer stive som en sko og ikke at man får følelsen av å træ på en sokk på små babyføtter.
Selv heklet jeg skoene med Glitter som jeg kjøpte på Rusta.

Hvis du også har lyst til å hekle disse søte converse skoene, så finner du film med hele oppskriften og fremgangsmåten på Youtube, her er direktelink.
Karens channel har litt forskjellige str på disse skoene, og ellers har jeg funnet masse kult der inne som jeg skal hekle fremover. I tillegg syntes jeg det er utrolig kjekt og også koselig å høre på når hun forteller om historien til hvordan hekling ble til, og hvem som startet med denne flotte tekninkken. Slike ting forteller hun om mens hun viser og forklarer oppskriften til disse converse skoene, så bare gled dere til å sette igang!

Lavkarbo avokado-snack

Dette er blitt min favoritt hver dag! Det er herlig mat å starte dagen på, du er god og mett i mange mange timer etter dette lavkarbo måltidet!
Jeg sjonglerer litt mellom å ha keto kaffe som frokost, og ha dette som frokost andre morgener.

Dette trenger du :
1 avokado
2-3 egg
4-5 strimler med opphakket bacon

Valgfritt :
Soltørkede tomater
Fetaost
kantareller eller traktkantareller

Ta ut innmaten fra en avokado, hardkok eggene og stek bacon ( og evnt. stek soltørkede tomater på slutten av steketiden ). Sprøstek kantarellene om du har vært ute i skogen og plukket selv, eller kjøpt på butikken. ( Personlig elsker jeg traktkantarellene, og er ute hver sensommer/hørt og plukker. Tørker disse i dehydratoren, og legger de i lufttett krukke. )
Bland alt sammen ( inkl. fetaost om du også elsker denne osten ). Og kos deg med et godt måltid laget på 1-2-3 som holder deg god og mett lenge – og som gir deg mye å gå på utover dagen!
Håper dette faller i smak for dere lesere også.

Lavkarbo fylt paprika

Disse er så utrolig gode, at her i huset har de blitt laget to dager på rad – og de kommer til å bli laget OFTE her hos meg!
Smaken er bare helt vanvittig god, og paprikaen setter prikken over i’en.
En slik er faktisk mer enn nok som en porsjon for min del, så de er ganske mektige vil jeg påstå.

FYLT PAPRIKA :

Fyllet :
1 kjøttdeig (vi brukt kylling kjøttdeig)
1/2 rødløk
6 skiver med bacon
Litt squash
1 tomatpuré
1/2 tomatpuré-glass med vann

Revet ost på toppen ( selv la jeg fyll og revet ost lagvis i paprikaen, siden jeg er litt i overkant glad i ost ).

Stek fyllet og fyll paprikaen.

La den stå mitt i ovn som er 175 grader i 25 min.

Så lett å fantastisk godt!
Håper denne oppskriften faller i smak.

Lavkarbo cloud breads

Jeg kan bare ikke få nok av disse saftige og amazing brødene – og DEN deilige lyden når du trykket på disse brødene!
Dette er noe vi kommer til å spise hver eneste dag fremover i lang lang tid, og både kjapt og enkelt å lage også.
Du kan bruke cloud breads som erstaning for skiver, men du kan også bruke de som hamburgerbrød eller som pizzabunn til porsjonspizza.
Har du andre tips til hva disse herlige ” brødene ” kan bruker til, så tips meg mer enn gjerne.


CLOAD BREAD 

Dette trenger du ( 6 stk ) :

3 egg
3 ss krydderost
½ ts bakepulver
1 klype salt ( kan sløyfes )

SLIK GJØR DU:

1. Skru ovnen på 150 grader, over- og undervarme.

2. Separer eggehviten fra eggeplommen, og pisk eggehvitene stive med en håndmikser. Sånn om du skulle laget marengs, viktig at de blir helt stive!!

3. I en annen bolle, pisk sammen eggeplommene, krydderost, salt og bakepulver til en helt jevn blanding uten klumper. Hvis du vil ha en mer nøytral smak på brødene, kan du bruke naturell kremost istedenfor krydderost.

4. Fold eggeplomme blandingen forsiktig inn i de stive eggehvitene. Her er det viktig å ikke slå ut luften av eggehviten, siden det fører til flate cloud breads. Best å bruke en slikkepott til dette.

5. Dekk et stekebrett med bakepapir, og legg små hauger med røren på brettet. Denne oppskriften gir cirka seks cloud breads på størrelse med et burgerbrød. Sett midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er gylne. Pass på slutten av steketiden, de blir plutselig veldig ferdige.

6. Ta brettet ut, og la brødene kjøle seg ned på brettet. De kommer til å synke litt sammen under avkjølingen. Når de er klare har de en fluffy og god konsistens. Smør på med ditt favoritt pålegg.

Bon appetit!

Lavkarbo sjokoladeis med sjokoladebiter

Mmmm, denne isen elsker jeg! Jeg har ikke tall på alle de gangene jeg har laget denne gjennom denne sommeren, men det er ikke få ganger hvertfall.
Egentlig så er den veldig lik den forrige isen jeg la ut oppskrift til, men siden jeg ble lei den vanlige isen valgte jeg å prøve meg frem til en sjokoladeis variant denne gangen.

Denne oppskriften doblet jeg denne gangen, og da ble det nok is til en 2 liters isboks.

OPPSKRIFTEN :

  • 3 eggeplommer
  • 2 spiseskjeer Natreen ( jeg bruker Tagatesse om jeg har det hjemme )
  • 1 teskje vaniljepulver (eller 2 vaniljestenger) smak til
  • 3 dl. kremfløte
  • 2 spiseskjeer kakaopulver
  • revet mørk eller sukkerfri sjokolade ( jeg brukte kokesjokolade, kun 1 gram med karber )

FREMGANGSMÅTEN :

Pisk eggeplommene og søtningsmiddelet til en ganske tykk masse.

Deretter stivpisker du kremfløten, kakaopulver og vaniljepulveret.
Når fløte, kakaopulver og vaniljepulver er stivt, tilsetter du den ferdigpiskete gule massen. Riv eller hakk mørk kokesjokolade og hell oppi den stivpiskede fløten samtidig med den gule massen. Vend inn med en slikkepott.

Hell røren oppi en bolle eller noe som tåler å bli fryst ned, og husk å dekke bollen med lokk eller plastfolie først. Krystallisering på isen er ikke noe som smaker godt.
La isen stå i frysen i 3-4 timer, og deretter er den klar for servering! Håper isen faller i smak.

Supergode lavkarbo lapper!

Siden håndskriften min er så som så pga leddgikt, tenkte jeg å legge ut litt oppskrifter her på bloggen, Slik at både min datter og mine barnebarn kan lese de, og bruke de.
Ja, og dere andre også såklart!

Her om kvelden fikk jeg så utrolig lyst på lapper som kveldsmat, og kom over denne oppskriften som gir deg supergode lapper.

4 egg

1 dl fløte

1/2 ts vanilje

1/2 dl smeltet smør

1 ss fiberhusk

1/2 ts sukrinmelis ( selv pleier jeg å bruke Tagatesse, men hadde bare Natreen i huset og brukte derfor det )

Pisk sammen egg fløte smeltet smør. Tilsett vaniljen, fiberhusk og sukrinmelis eller annet søtning. La det svelle i 5 minutter -virker det veldig tynt da tilsett litt mer fiberhusk – forsiktig den tykner fort. Stek lappene.

De smaker himmelsk med syltetøy eller sirup.