Hello, ready for some Kitty?

” Siden så mange likte utgaven av monsterbuksen med ape, så tenkte jeg at der sikkert er noen som ønsker å lage monsterbukse og evnt genser med Hello Kitty på også? Siden jeg har strikket Hello Kitty monsterbukse og Marius Hello Kitty genser….. “


 

# Reklamelinker “
If you wanna translate this blog, feel free to use
 Google Translate( Link opens in new window )

 

Siden så mange likte utgaven av monsterbuksen med ape, så tenkte jeg at der sikkert er noen som ønsker å lage monsterbukse og evnt genser med Hello Kitty på også? Siden jeg har strikket Hello Kitty monsterbukse og Marius Hello Kitty genser – så tenkte jeg at jeg skulle vise litt hva og hvordan jeg har gjort dette.

Utgangspunktet på monsterbuksen finner dere HER – inne hos Smoochie som har så utrolig mange supre og gode oppskrifter, at her er det bare å flytte inn på den bloggen altså. Jeg bare ” advarer ” dere! Og mønsteret til Hello Kitty bak på rompa til buksen, har jeg maskesydd på etterpå. På den måten så slipper du å måtte ta med deg den hvite tråden rundt hele omgangene på buksen, før du skal bruke hvitfargen igjen.
Det er både tungvindt og unødvendig å gjøre. Maskesting er lett, det er godt mulig at jeg legger ut en blogg med film i morgen om hvordan man maskesyr. I tilfelle noen ikke vet hvordan det gjøres.

Mønsteret til Hello Kitty på rompa til buksen er denne :

Bare husk å maskesy med enten dobbel tråd, eller med en tykkere tråd enn den du har strikket med. På den måten blir mønsteret du maskesyr mye tettere og penere. Jeg visste ikke det i den tiden jeg laget denne buksen, så jeg brukte enkel tråd og samme tråden som jeg strikket med. Så det angrer jeg på nå, selv om buksen er blitt for liten til snuppa nå da..

Genseren har jeg tatt utgangspunkt i Marius genseren, men her kan du jo egentlig bare ta utgangspunkt i hva du måtte ønske av genser oppskrift. Og mønsteret som jeg brukte på genseren legger jeg ut her til dere. Her har jeg ikke maskesydd, siden du strikker inn mange HK rundt hele genseren. Mønsteret har jeg IKKE laget selv, men funnet hos Elisabeths hobbyside.

Jeg strikket også en nydelig søt liten HK lue til mitt barnebarn, og oppskriften til den finner du HER.
Der er også HK pulsvarmere, votter osv som du kan strikke. Ta en kjapt lite google søk, og du finner helt utrolig mye kult til små HK galne herlige småjenter.

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

DIY : Pom pom teppe til små hjerteknusere

” Litt kult å tenke på at jeg var så nær ved å komme på å finne på noe slikt allerede for så mange år siden.​ “

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Jeg ble sittende og se på youtube etter forskjellige paracord metoder, eller metoder for å knytte forskjellige mønstere. Plutselig kom jeg over hvordan man kan selv kan lage pom pom tepper, og de var rett å slett enormt nydelige!
Da jeg var liten laget jeg underlag til varme gryter, og det var nesten helt likt som dette. Den eneste forskjellen er at jeg klippet ikke noen ting, hadde jeg klippet så hadde jeg faktisk laget pom pom gryteunderlag. Litt kult å tenke på at jeg var så nær ved å komme på å finne på noe slikt allerede for så mange år siden.

Jeg skal så absolutt lage slike pom pom tepper øyeblikk. De er rålekre og nydelige å se til.
Her kan dere se en video av hvordan man går frem for å lage et slikt vakkert teppe :

 
Ganske så kult, ikke sant?
 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

#pompom #pompomteppe #pompomblanket #diy #håndarbeid #wool #ull #blanket #babyblanket

Det gjør godt å glede andre!

” Han danser og hopper, løper og slenger seg ned på gulvet. Hele tiden med den nye……. “

 

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

De siste kveldene har jeg blitt sittende og dille litt med både diverse tykkelse på tau, og med fleecepledd. Sistnevnte har jeg ikke hatt rundt meg, men jeg har sittet med strimler av fleece og knyttet knuter. 
Ved siden av meg har jeg hatt en meget utålmodig rottweiler gutt på 5 mnd! Øynene hans er som om de spør meg utålmodig,- ” Er du ferdig nååå daaaa?……”

Og så snart en ny leke er ferdig laget, er det stor jubel og glede i stuen skal jeg si dere! Rocco danser og hopper, løper og slenger seg ned på gulvet. Hele tiden med den nye leken i munnen sin, og faktisk har han ofte to hjemmelagede leker i munnen sin også. Jeg har aldri sett han ha to leker i munnen på en gang, så dette er noe han aldri har gjort før jeg begynte å lage hundeleker selv.


Slik leke som rett over her, elsker han! Dette er definitivt favorittlekene hans! Så det er ikke så veldig lenge han får leke med slike før jeg må ta de vekk, siden vi bruker disse som belønning når vi trener. Trener alt fra lydighet til å leke oss litt med ettersøk. Da er det veldig viktig å ha noe som hunden elsker veldig høyt, slik at det formelig blir bursdag, Julaften og Nyttårsaften samtidig, når han gjør noe som fortjener belønning.
Disse ” Monkey fist ” kan jeg knytte uten å følge med på youtube nå. De er superkjekke å lage, og tro det eller ei men jeg syntes de er ganske lette å lage også nå. 
Det eneste er at jeg må trene mer på selve strammingen på slutten, men øvelse gjør jo mester sies det.

Disse har jeg lært å lage nå i kveld, og brukt litt fantasi i tillegg. Så da endte jeg opp med to slike til slutt, ganske kule om jeg så skal si det selv. Eller hva mener dere?
Disse er knyttet av fleece tepper som jeg har klippet opp i remser. De har overlevd en overlykkelig rottweilers små valpetenner en hel kveld, så jeg er litt nysgjerrig på å se hvor godt de holder en rottweilers lek fremover. Heretter må jeg begynne å samle på noe nytt; fleecetepper! Jeg må rett å slett lage meg et lite lager med fleece, så jeg har noe å ta fra når jeg skal lage flere slike kule hundeleker.
Nå har jo Rocco fått to stk, og hele tre leker tilsammen i kveld. Så i morgen må lille Kevin ( chihuahua ) få litt slike leker tenker jeg.


Gårsdskveldens resultat, meg og min datter som har laget litt forskjellig.

Men det å se Rocco sine nydelige øyne lyse av glede og stolthet hver gang han får en ny hundeleke. Å se Rocco løpe rundt på den måten, hvor uendelig stolt han er – det varmer langt inn i hjerteroten! Det gir lyst til å lage enda mer, og det er jammen meg mer enn nok av knytteteknikker å ta av på youtube.
For dere som ikke har sett min forrige blogg om hundeleker, og med filmer som viser hvordan – så kan dere klikke dere inn og se å lese her :
DIY : Slik lager du solide og gode hundeleker selv!

Så snart jeg har fått bestilt hjem de rette fargene på paracord tauene, så skal jeg knytte en hundelenke til Rocco som inneholder bl.a. muttere! Høres det merkelig ut? Bare vent å se, denne blir like rå og stilig som det Rocco er selv.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

#paracord #macramè #makrame #knytting #hundeleke #dogtoy #fun #dogfun #puppy #rottweiler #rottweilerpower

DIY : Slik lager du solide gode hundeleker selv!

Å lage leker til våre firbente venner er både kjapt, lett og billig måte å gi de noe gøy og nytt. I tillegg får man brukt fantasien, om man vil sette sitt eget preg på det man lager. Du kan også lage både halslenker og kopler med de samme teknikkene – er ikke dette genialt vel?


 

# Reklamelinker #
If you wanna translate this blog, feel free to use
 Google Translate( Link opens in new window )

Da jeg var liten var det en ting min pappa lærte meg som jeg virkelig gjorde mye av, nemlig å lage makramè! Jeg laget en god del forskjellige ting innen makramè, og mye av det gav jeg bort til bingopremier og slike ting. Ikke fordi jeg likte bingo selv, men fordi min bestemor heklet og gav til bingopremier – så da hang jeg meg på denne fine gjerningen.

Makramè betyr kunsten ved å knytte knuter til bruks – eller pynteformål. Teknikkene antas å ha blitt utviklet av arabiske håndverkere omkring 1300-tallet, og siden spredt via sjøfarende folk som så seg nytte av det. Og de vanligste knutene en brukte var båtsmannsknop, kjerringknop, og variasjoner med halvstikk.

Nå for tiden brukes makramè eller paracord som mange også sier, av fjellklatrere, fallskjermhoppere o.l.  Siden dette er solide knuter og produkter som garantert holder! Men mange lager også mye pene ting av paracord, både i form av figurer og kunst, til ting som f.eks. hundeleker slik som jeg har valgt å gjøre.

Nå er det jo mange år siden pappa lærte meg en av enormt mange teknikker og knuter, og nå er jeg ute på helt ny grunn innen denne hobbyen som var en stor del av min hverdag før. Så jeg har kun lært fra Youtube, det jeg har laget som dere skal få se i denne bloggen.

Jeg tok meg en tur på Europris og kjøptelitt forskjellig tau. Litt forskjellige mm på noen av dem. Prisen var ikke til å klage på, fra kr.20,- og oppover!
Så den første knuten jeg trente meg på var en som heter Square Stitch paracord, disse to lekene er firkantet og kan brukes både som tyggeleke og som apportbukk. Jeg laget en liten til Kevin ( chihuahua ) og en større til Rocco ( som er rottweileren min ).
Jeg har en rottweilervalp som klør i tennene sine enda, siden han er i tannfelling nå. Og disse har overlevd munnen hans – da burde det være godkjent eller hva mener dere?

Square stitch paracord :

En knute som dette har jeg ønsket å lære meg i lange tider! Endelig har jeg klart å finne ut hva den heter og at den faktisk er ganske lett å søke frem på youtube.. Ja jeg vet, jeg kan være noe treg til tider.. Unnskyldningen min er at jeg ikke har hatt den ringeste anelse om hva den heter eller hva jeg skulle søke på for å finne den.
Men nå har jeg sett en del ganger på youtube hvordan den lages, og dermed satte jeg bare igang og forsøkte meg her den ene kvelden. Uten mer hjelp av youtube underveis, klart ejg uten problemer å knyte den. Og den lille feilen jeg gjorde da jeg skulle stramme knuten, gjorde at jeg fikk det håndtaket som jeg ønsket å ha, så jeg har noe å holde i når jeg har drakamp med hunden.

Monkey fist paracord :

WcWaKWWviu0

Denne lille søte hundeleketøyet satt jeg og knyttet i gårkveld mens vi så på Paradise Hotell. Nok en gang uten å ha youtube foran meg som hjelp, men jeg følte denne var såpass lett å huske at jeg ikke trengte noe ekstra hjelp med denne.

4 Strand Braid :

cNZ9AOtgPdw

Det trenger ikke være dyrt å lage ting og tang til hundene selv, ta deg litt tid til å søke litt og se på youtube – så skal jeg love deg at du finner mye kult å lage og at du kommer til å bli helt hekta! Hvertfall er jeg blitt det, og hundene her i huset trenger ikke få noen kjøpeleker med det første nei.

Det neste blir å lage halslenker og kopler, det gleder jeg meg noe helt vilt til.

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

#paracord #makrame #diy #hundeleke #dogtoy

Monsterbukse med ape ( gratis oppskrift )

Monsterbuksene er kommet for å bli, det er jeg helt sikker på! Jeg tror de aldri kommer til å gå av moten, for de er jo bare helt råkule og geniale, både å se til og til å ha som en base til nye idèer til litt forskjellige utgaver av monsteret.

 

# Reklamelinker #
If you wanna translate this blog, feel free to use
 Google Translate( Link opens in new window )

Monsterbuksene er kommet for å bli, det er jeg helt sikker på! Jeg tror de aldri kommer til å gå av moten, for de er jo bare helt råkule og geniale, både å se til og til å ha som en base til nye idèer til litt forskjellige utgaver av monsteret.
Jeg strikket en monsterbukse med Hello Kitty ( om det er av interesse så kan jeg legge ut bilder og mønster i en ny blogg ) til mitt barnebarn for to år siden, som hun nå har vokst utav. Så nå var det på tide med ny bukse, men nå har hun mer enn mindre vokst ifra hele Hello Kitty også – så da var det å finne noe annet enn monster og HK.

Hun er veldig glad i både Dora, Vennebyen, Stor og Liten + en masse flere animalsjonsfigurer på tv. 
Valget falt på Apa fra Vennebyen, som hun ville ha bak på rompa. Jeg lette litt etter mønster av Apa, siden jeg enda ikke har fått summe meg til å finne et godt men veldig enkelt program hvor en kan gjøre bilde om til mønster. Gosh, det ble lang setning det….
Men jeg syntes jeg fant et ganske så stilig mønster av en kul apekatt likevel. 

Oppskriften strekker seg fra str 6-12 mndr, (1-2 år) og til 3-4 år. Klikke deg gjerne inn på bloggen Smoochie og se hele oppskriften til monsterbuksen der.
Og inne hos Christina Handmade fant jeg mønsteret til apen. Mønsteret legger jeg ut bilde av lenger nede i bloggen min også.

Garnet jeg har brukt er det supergode Hobbygarnet fra Europris, til kun kr.8,-  Mitt barnebarn er 3,5 år, og til hennes str brukte jeg 2 nøster med rosa ( 100 gram ), et nøste med lilla ( 50 gram ), et nøste med turkis ( 50 gram ), et nøste lys grå ( 50 gram ) og et nøste med hvit ( 50 gram ).
Så der fikk jeg en bukse til henne for bare ca. kr. 60,- !

Det er jammen meg ikke verst eller hva? I tillegg var Hobbygarn utrolig herlig å strikke med, så dette er garn jeg skal lage mye mer i. Jeg har hamstret inn på alle de fargene de har i dette garnet, for det er jo bare et parti de har – og de får visst nok ikke inn mer i butikkene etter hva de sier her på Europrisen.
Synd det, for det var så godt garn og herlig å ha et billig tilbud som kommer ned i samme prisklasse som SparKjøp….

Jeg skal lete og finne noe program som kan gjøre bilder og tegninger om til mønster, så om noen av dere har tips til godt men lett program for dette – så gi meg mer enn gjerne beskjed. Jeg tar imot all hjelp med stor takk altså. 

Mitt barnebarn ble hvertfall hoppende glad for monsterbuksen sin med ape bak på stompen. 
Og i morgen skal vi gjøre noe kjempekult! Jeg og mitt barnebarn skal nemlig sette oss ned og tegne/farge en bukse som jeg skal strikke til henne! En bukse der hun skal få bestemme farger og evnt mønster på buksen, helt selv.
Jeg gleder meg noe helt enormt til dette, og kan nesten ikke vente med å sette igang å strikke hennes egenkomponerte bukse.

Jeg lover dere bilder av den, så følg med her på bloggen for å se bilder av den.
Denne monsterbuksen strikke tjeg på bare 2 dager.

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

Tusen mange takk alle sammen!

 ” Siden min kjære mamma har alltid vert der for meg, støttet meg, og gjort en hel stor del for meg som jeg er henne evig takknemlig for, samt også opplevd mye vanskelig og mange fartshumper som hun har måttet jobbe seg over, ønsket jeg så gjerne å glede hun. Jeg så hvordan hun ble trist og jeg så hvordan fortvilelsen kom frem i øynene hennes, når beskjeden ang pc en hennes kom. ” – Et lite utdrag fra sitat fra min herlige datter

 

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Det har seg slik at dere bør se den nederste filmen først! Den forklarer litt om hva det hele går ut på,-
Den gamle røde gode herlige pc`en min tok natta plutselig. Dette skjedde i fjor, så den nederste filmen er fra april i fjor. Faktisk den 4.april, på min vidunderlige hest, Etanec, sin bursdag.
Hun hadde innsamling på Facebook uten at jeg visste noen verdens ting.

I går kom hun med nok en gave… Jeg var ikke klar over at hun hadde noen planer foruten å handle litt mat, så da hun kom med denne gaven holdt jeg på å miste munn og mæle! Nå kan dere se den første filmen, den som er fra i går. Så kan dere se hva de som ville være med på innsamlingen i fjor, hva mer de var med på. De var alle klar over dette visst nok, alle foruten om meg da…

Jeg kan ikke annet enn å bøye meg i støvet og takke så uendelig mye til dere alle sammen, som gjorde dette mulig! Dere vet hvem dere er, og dere fortjener så uendelig mye en hjertevarm klem fra meg! Jeg er målløs, jeg pleier ALDRI få noe gratis på noen som helst måte. Så å oppleve slikt som dette hadde jeg aldri trodd jeg noen sinne skulle oppleve!
Nok en gang,- tusen hjertelig mange takk til dere alle, dere er unike og fantastiske <3

 

 

Overraskelse innsamling til mamma ( Bente Broberg )

Posted by Xtine Michelle Broberg on 11. mars 2017

 

Her er hva min fantastisk herlige datter skrev på Facebook siden, da hun postet direktesendingen den 4.april 2016 :
Det har seg slik at min fantastiske og kjøre mamma dessverre ente opp med en pc som har tatt totalt natten i sist mnd. Vi fokk beskjeden om at det ikke var håp for hennes pc. Dette medført vanskeligheter, ettersom i dagens samfunn er enn av hengi av å ha en pc. Mange kan se på det å ha pc som en luksus vare, og vell kan det også være det. Men om vi tenker bedre etter må vi faktisk ha en pc for å betale regninger, mota og svare på viktige mail, osv. Det er jo ingen hemmelighet at min kjære mamma også elsker å ta bilder, jobbe med bilder, blogger, osv. Men det er ikke de tingene som er i fokus, det er behovet som enn har i hverdagen med å kunne klare å opp følge alle viktige gjøremål med betalinger, osv. Siden min kjære mamma har alltid vert der for meg, støttet meg, og gjort en hel stor del for meg som jeg er henne evig takknemlig for, samt også opplevd mye vanskelig og mange fartshumper som hun har måttet jobbe seg over, ønsket jeg så gjerne å glede hun. Jeg så hvordan hun ble trist og jeg så hvordan fortvilelsen kom frem i øynene hennes, når beskjeden ang pc en hennes kom. Jeg ønsket derfor så gjerne å prøve å få til å kjøpe en ny pc til hun. Det er ingen hemmelighet at hun er ufør, og at de som dessverre er ufør i dagens årstid ikke har den beste inntekten. De lever i en hverdag der de føler seg ubrukelige for dagens samfunn, og ikke har muligheter til å gjøre inntekten sin bedre på de store måtene. Derfor ønsket jeg gjerne å hjelpe min mamma i hemmelighet, ved å spare opp penger å få kjøpe en ny pc til hun. Jeg laget til en hemmelig gruppe og la til venner, familie og nære kjente, og starter å samle inn penger. Jeg sparte også, samtidig som dem som ønsket også kunne delta. Dette gikk over all forventning og Gud så herlige og flotte venner og familier vi har! ❤️ på under 1 mnd klarte jeg å få nokk penger takket være de fantastiske menneskene som vi er heldige og har rundt oss, og i dag hadde jeg samlet opp nokk penger og fikk kjøpt PC til min kjære mamma. Hun var ikke klar over noe, og hennes reaksjon fikk jeg på film. Jeg vil takke dere alle som deltok og dere som ønsket å delta så uendelig mye. Dere er fantastiske mennesker med et hjerte av gull ❤️ dere gjorde dette mulig for meg, og det er takket være dere at jeg i dag kunne overraske med slik gave. Så tusen hjertelig millioner takk 😘❤️ dere ble både nevnt på film og dere andre som ønsker å delta ble også nevnt etterpå, og jeg skal love dere! – Det var ikke slutt på gledes tårer når kamera var skrudd av heller og jeg fortalte mer om det hele og sa igjen dere som deltok og også sa dem som ønsket å delta. Så tusen millioner takk, det var ikke jeg som klarte det – det var vi 😘❤️

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

Kongens eller Kevins nye klær?

” Lille Kevin er så kul og artig, han er så diggbar at barometeret skyter til værs!
I dag fikk han overraskende nok noen klær, egentlig veldig trengende iom han fryser fort ute for tiden. “

 

# Reklamelink #
If you wanna translate this blog, feel free to use
 Google Translate( Link opens in new window )

Han er jo på en måte en liten konge her hjemme, han ruler hele stua hihi. Lille Kevin er så kul og artig, han er så diggbar at barometeret skyter til værs!
I dag fikk han overraskende nok noen klær, egentlig veldig trengende iom han fryser fort ute for tiden.
Noen av klærne er litt store enda, men da har han noe å vokse inn i. Han er jo bare 3 mnd enda, så han kommer til å strekke seg de neste mnd.
Regndekkenet passer perfekt akkurat nå, så det må han ha litt større etterhvert.
Alt sammen er kjøpt på Hundedesign. Ta en titt innom der, de har mye fint til hele 50% nå.

Jeg blir ikke sponset eller tjener noe som helst på denne reklamen for nettbutikken! Dette er reklame for super service og flotte varer som kom kjapt i postkassen våres.

 

Så, hva syntes dere – kult eller hva?
Han elsker å ligge i vesken sin! Selv har jeg aldri vært noe fan av slike vesker, men han elsker den og den er jo ikke så dum å se til heller. Faktisk ganske så pen å se til, syntes jeg. Men en ting er sikkert,- Rocco får aldri slik veske av meg hehe.
Å forsøke å bære rundt på nærmere 30-40 kg, den dagen er jeg blitt bodybuilder tenker jeg.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

Mine topp 10 favoritt strikke/heklebøker

Min liste over de topp 10 bøkene som jeg har som favoritter, og hvorfor de er blant favorittene mine! Hvilke bøker er dine favoritter?

 

# Inneholder reklamelink #
If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Jeg har en hel haug med strikkebøker, så mange at jeg må ha de stående på to forskjellige steder i huset. Men satser på at nå som vi fikser opp, at jeg kan få samlet alle sammen på et sted. Og forhåpentligvis i samme rom som jeg har lageret mitt med garn.
Denne listen min er ikke ranket fra best til mindre bra av bøkene mine! De ligger helt random etter nummer på listen, bare så det er sagt.

Først av alt, så har jeg helt dilla på å kjøpe slike hefter som på bildet over her, når jeg handler. Der er så utrolig mange kule og stilige oppskrifter der, at de er virkelig verdt å handle en gang iblant. Ofte er der oppskrifter fra hefter som man kan få kjøpt på garnbutikker eller oppskrifter som man har sett i et ukeblad. Nå er jeg ikke noe ukeblad-fan, men har sett på forsiden at der er noen oppskrifter av og til.

1. Klompelompe er jo de herligste bøkene jeg vet om,- eller det vil si, jeg elsker designet deres på klærne og utseendet til deres klær. Men selve oppskriftene er til tider vanskelige for nybegynnere å forstå seg på, så jeg vet om flere som faktisk har strikket i mange år ( mange flere enn meg ) – og som kvier seg for å strikke fra disse bøkene. Pga vanskelighetsgraden på oppskriftene. 

Selv syntes jeg ikke at noen av de oppskriftene jeg har strikket til nå, har vært noe vanskelige. Men jeg har kanskje ikke enda valgt noen av de som kan være vanskelige å tyde? Jeg digger bøkene, og jeg digger designet til Klompelompe.
Klompelompe kan du kjøpe HER, for kun kr179,- Og litt lenger ned på den siden kan du også bestille den nyere boka deres.

2. Paelas! Jeg kan ikke lage en favoritt strikke/heklebok uten Paelas. Selv om jeg ikke har strikket like mange plagg fra denne boka som fra Klompelompe, så må jeg innrømme at Paelas har mye flott de også. Lette og gode oppskrifter syntes jeg.

Klærne i Paelas er elegante og flotte, selv om mange av klærne er hverdagsklær så passer de så innmari perfekt til selskaper og penere besøk også.
Paelas boka kan du bestille HER, for kun kr.149,-

3. Strikk til mamma og mini er en knallstilig bok med utrolig mye flott til både mammaen og jenter/gutter.
Denne halvpatent genseren er en av mange andre plagg som jeg har på ” to do ” listen min, av strikkeprosjekter!

Det er jo litt sånn 80-tall stil over slike gensere syntes jeg. Da disse og de helpatent strikkede genserene var veldig inn i den tiden jeg var ungdom. Nå er de kommet tilbake, og jeg kan faktisk plukke frem en helpatent lysblå genser som jeg strikket da jeg var 13 år. Like pen og fin i formene enda, så det må bare tyde på at jeg brukte et godt garn i den tiden jeg strikket den.
Strikk til mamma og mini kan du bestille HER for bare kr. 318,- ( normalpris kr.349,- )

4. Strikk til barnehagebarn er et must om du har barn eller barnebarn som er i barnehage!
Denne boka inneholder så enormt mange supre og geniale oppskrifter at jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne! Her har de alt som barna trenger i barnehagen for å holde seg gode og varme over alt, fra tærne til hodet.

Heldressen i ribbestrikk f.eks., er jo bare helt nydelig! Det er bare så synd at jeg har et barnebarn som er så varm hele tiden.. Så å strikke noe slikt til henne så hadde hun ” kobnet “.. Men jeg har jo tantebarn da, så jeg kan strikke til!
Strikk til barnehagebarn kan du kjøpe HER for bare kr.179,-  ( veil pris er kr.349,- )

5. Klassisk småbarnstrikk er en bok som jeg har hatt mye fremme og strikket fra. Ribbestrikkede bukser til glattstrikkede bukser er bare noe av det jeg har strikket fra denne flotte boka! Denne boken inneholder så enormt mye flott at jeg kan bare sitte og krysse av i ett sett, om jeg skulle forsøkt å velge ut noe å strikke herfra.

Disse buksene som er på bildet over, har jeg strikket mange av de siste årene! Supergode bukser som vokser i takt med barnet, iom du bretter bare ned på buksekanten helt nederst etterhvert som barnet vokser.
Klassisk småbarnestrikk kan du bestille HER for kun kr.149,- ( veil pris er kr.399,- )

6. Jeg er jo mest glad i å strikke til de små, men denne boka har bare så utrolig mye tøffe luer til både voksne og barn – at den bare måtte jeg kjøpe!
Lette, superkule og røffe luer i dyremotiv til noen og enhver.

Dyreluer for barn og voksne kan du bestille HER for kr.199,-

7. Hekling til småfolk kommer man bare ikke utenom altså! Vibeke Fantoft Magnesen er et naturtalent ut av de helt få, som lærte seg å hekle i voksen alder, og begynte å lage sine egne oppskrifter og søte figurer i løpet av få mnd! Det er virkelig bemerkelsesverdig hva denne dama har fått til.
Av heklebøker er denne den eneste jeg følte var riktig å vise frem i denne listen min. For denne er ” ingen over og ingen ved siden! “-bok!

Jeg har heklet nesten alle disse figurene over her, og de er like søte og vidunderlige alle sammen! Skulle jeg likevel plukke ut en favoritt å hekle, så måtte det nok kanskje ha blitt kaninen Kanutte. Den er så utrolig søt, men grisen Gerd kommer også høyt opp på listen over favoritter.
Og jeg er veldig stolt over å ha fått være med å være testhekler for Vibeke, til nye oppskrifter som hun har laget. Jeg kan røpe at de er minst like herlige og superlette oppskrifter å lære seg, som de i denne boka!
Hekling til småfolk kan du bestille HER for kun kr.129,- ( veil pris kr.249,- )

8. Denne boka kommer nesten inn under den samme som Dyrelue boka. Men se da bare på den løvelua nede til høyre oppe på bildet her. Er den ikke søt og bedårende vel?

Barnebarnet mitt har en fantasihest, en sebra som heter Fartstripa. Denne hesten har vært med henne i flere år nå, så for henne så er den jo på en måte reell. 
Så derfor tenkte jeg å strikke denne sebraluen til henne, var den ikke kul vel?
Mer morsom strikk til små sjarmtroll kan du bestille HER for kr.244,- ( veil pris kr.279,- )

9. Strikk til nøstebarn er en bok jeg ønsket meg lenge. Plutselig fikk jeg den i gave fra min lillebror og hans familie, gjett om jeg jublet?!
Jeg syntes denne boken har så mye flott å strikke til både gutter og jenter, for det er noe jeg savner i flere andre strikkebøker – nemlig mer å velge i til gutter. Denne boka har det!

I tillegg har den størrelser som går fra de helt små til de større barna.
Strikk til nøstebarn kan du bestille HER for kr.170,- ( veil pris kr.199,- )

10. Helt til slutt må jeg bare vise dere Strikk enkelt til barn. For selv om dette er en pocketbok, å inneholder den så mye som over 30 oppskrifter på varme gode plagg til barn! Blant annet herlig Skappel-ich genser til små barn, som er bare helt bedårende flott. Denne skal jeg så definitivt strikke til mitt lille barnebarn snart!


 

Strikk enkelt til barn kan du bestille HER for kun kr.157,- ( veil pris kr.179,- )

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

Heklet apeteppe – Julius og hans venner invaderer stuen!…

Bak klipper jeg av spissen, og pusset det helt ned med litt sandpapir. Det går fort og greit å gjøre dette, og så syntes jeg det blir såpass mye penere også.

# Inneholder reklamelink #
If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Jeg sitter her og knoter med en oppskrift til et supersøtt og supernydelig vognteppe. Normalt sett pleier jeg aldri ha noen som helst problemer med å lese og tyde engelske oppskrifter, men enten så er ikke hodet helt med meg i dag – eller så er denne oppskriften noe vanskelig å tyde. 
Men jeg har jo google translate, så jeg har fått det til.

Jeg tørr ikke tenke på hvor mange slike små lapper jeg måtte ha heklet, om dette skulle være vognteppe til en baby… Men heldigvis så skal jeg lage dette vognteppet til to små herlige babyborn dukker,- Sossefine og Aline. Så det skal ikke så mange lappene til for å ha dekket nok i vognen deres.
Link til apeteppet kan du klikke deg inn på HER.

Er vel ikke apen søt vel? Jeg digger den! Jeg syntes han er super søt. I stedet for å sy øynene, valgte jeg  å bruke safety eyes. Bak klipper jeg av spissen, og pusset det helt ned med litt sandpapir. Det går fort og greit å gjøre dette, og så syntes jeg det blir såpass mye penere også.

Hva strikker eller hekler dere på i dag da?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.

Mine topp 10 favoritt gratis – strikke – og hekleoppskrifter

Jeg har så lyst å vise frem mine favoritter innen gratis strikke – og hekleoppskrifter! Så her kommer en liten fortelling fra meg til deg, om du bare vil lese og se hva jeg har å si deg.


 

If you wanna translate this blog, feel free to use Google Translate( Link opens in new window )

Jeg har ofte blitt sittende og tenke over oppskriftene jeg har lagt ut her, noen har jeg laget selv mens andre har jeg ikke laget selv. Hva er det jeg liker best av alle de jeg har lagt ut? Der er et sted mellom 20 og 30 gratis oppskrifter som ligger ute under kategorien ” gratis strikke og hekleoppskrifter “.
Vel, den første og mest brukte oppskriften var lett egentlig. Samtidig som jeg føler at den første og andre ligger tett tett opp til hverandre. Utrolig gode oppskrifter og plagg begge to!

1. Sjyvotter/barnehagevotter : Vinterens must have.
   Det er ingen tvil om at dette måtte være den som kom på aller første plass! Disse vottene er helt geniale, hun som har designet disse vottene burde få en premie i gull altså. Vottene er tovet i Tove garn, et garn som gjør at etter toving er vottene akkurat passe tykke til små barnehender! 
De er myke og veldig behagelige, og jeg har aldri fått noe tilbakemelding på at de klør heller.

Du kan velge å strikke mønster på de om du vil, eller du kan ha de helt ensfarget. Du har mange muligheter her, så bruk fantasien og sett ditt eget preg på disse amazing vottene. Selv har jeg laget de både ensfarget ( i starten når jeg begynte å lage disse vottene ) og med mønster på. Etterhvert skal jeg forsøke å nålefilte på disse vottene også, det gjør jeg jo på de store vottene jeg lager til voksne.

2. Stay-on-booties, sokkene som aldri faller av! Jeg sier det bare,- disse sokkene blir sittende på foten! Uansett hvor mye babyen beveger på de søte små bena sine, så er dette sokker som blir sittende godt på foten uansett. Aldri har jeg før opplevd noe så gode sokker som disse! Så trenger du å strikke gode varme sokker til noen små babyføtter, så aldri nøl med å kaste deg over denne oppskriften her!
Dette er en oppskrift som jeg fant for et par år siden og lagret, til jeg skulle strikke flere. Håper denne blir brukt og til glede for andre også.

3. Når sauene invaderer stuen… Denne oppskriften er jeg stolt over å kunne si at jeg har laget selv. Denne ryggsekken bruker mitt barnebarn når hun skal på turn, og den rommer overraskende nok ganske god plass. Hun har plass til turndraken sin og turnskoene. Om man vil ha mer plass kan man bare hekle sekken bredere og/eller høyere.
Du kan velge å sette på klips spenner på remmene, slik at du kan justere de. Det er noe jeg satte på i ettertid, når jeg fikk kjøpt hjem noen i riktig str.

4. Når sauene invaderer stuen… Del ll  Selvfølgelig. Her er leggvarmere og pulsvarmere i samme ” familie ” som ryggsekken. Disse kan jeg også stolt fortelle at jeg har designet selv. Jeg håper at så mange som mulig vil lage dette settet, og også mer enn gjerne dele bloggene mine med oppskriftene.
Om du trenger å låne noe bilder så spør meg først, da får dere som regel et ja til svar.

5. U-huuugle pulsvarmere er knallstilige syntes jeg! Jeg har en veldig stor forkjærlighet for ugler av en eller annen grunn. Digger de! Så da jeg laget denne oppskriften ble jeg sittende oppe til det nesten begynte å lysne ute, før jeg tok meg tid til å få meg litt søvn. Jeg rett og slett storkoste meg med prosjektet mitt.
Disse er gode og varme, siden jeg har heklet de i rent ullgarn.
Hva syntes dere om de?

6. Tarkus sin favorittlue
Å lære barna om sikkerhet er det viktigste vi lærer fra oss, og det er nok mye derfor at beltedyret Tarkus har blitt til. Han lærer barna om trafikksikkerhet, og jeg vet at han til tider er på besøk i barnehagen til mitt lille barnebarn. Barna i barnehagen elsker denne lille fyren, og det skjønner jeg jo godt! Han er jo en bedårende søt liten fyr da.
Men for å hjelpe litt til med sikkerhet rundt barn og også voksne, så har jeg laget denne oppskriften til noen kule luer. Jeg bruker min hele tiden, og i dag fikk mitt barnebarn også sin Tarkus favorittlue.

7. Prikken over i`en er bare helt herlig! Denne flotte store kurven hekler du faktisk på bare en dag, siden det er så tykt og herlig garn.
Dette er en herlig kurv som jeg elsker å legge oppi gode varme ullpledd, som jeg kan hente frem på ekstra kalde vinterkvelder.

8. Slik kan garn hjelpe deg med søvnen
Hva er vel ikke kjedeligere enn når man ligger våken halve natten og ikke klarer finne søvnen? Da kan kanskje denne idèen hjelpe deg. 
Jeg har prøvd og feilet noen ganger ( som vanlig når jeg skal forsøke å lage nye oppskrifter ), men føler selv jeg klarte å få sluttresultatet til på en ganske grei måte. 

Da jeg hadde laget denne sove – uglen til meg selv, ble mitt lille barnebarn helt vill da hun så den. Og hadde  lyst på en selv også. Så da var det bare å sette seg ned og forsøke å lage noe kult til henne også.Hun ville ha med åpne øyne, og slike øyne som jeg laget mot henne ( altså der de ser inn mot nesen sin ).
Jeg gikk litt i tenkeboksen og dermed ble et nytt par med øyne til, og heldigvis husket jeg å skrive ned oppskriften på øynene.

Og ei vidunderlig jente som jeg er så heldig å være tante til, bruker sin nesten hver gang hun skal sove. Jeg får av og til bilder tilsendt fra mamsen hennes, og det varmer og gleder langt inn i hjerteroten.

9. Med hjertet av gull og baller av stål
Hjerter,- de kommer i så mange forskjellige typer, størrelser og fasonger. Noen er varme mens andre er kalde, noen er harde mens andre er myke.
Disse jeg skal vise der her, er myke og utrolig vakre! Dette er definitivt de flotteste hekla hjertene jeg har funnet oppskrift til. Der er liksom så mye mer fasong i disse hjertene enn mange av de andre man kan finne oppskrifter til.
Dette er en oppfølger blogg fra bloggen som heter ” Hekle broren til Dumbo? “.

10. Pulsvotter som holder deg varm
På milde vinterdager eller litt kaldere høstdager er disse helt geniale å bruke! De er strikket i et utrolig behagelig og herlig garn, myke og veldig behagelige pulsvotter å ha på seg. Disse elsker jeg!

Hvilken oppskrift liker du best? Der er så enormt mange flere oppskrifter jeg vil dra frem og si litt om, men føler jeg har fått vist frem de aller aller størst favorittene mine. Og det er utrolig kult at flere av favorittene er oppskrifter som jeg har designet selv.

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

Facebooksiden min til Toving for hest og rytter ( men der er mer enn kun til hester og ryttere ). Titt gjerne innom og lik siden min.