Vinterens must have ( gratis strikkeoppskrift )

Enkelte ting bare man ha! Slik som disse tova vottene. Ikke bare har jeg laget til små barnehender, men jeg lager også til voksne hender som trenger varme votter selv om vottene så blir kliss klass ute i regnevær, snøvær eller om man har snøballkrig. 
Hvordan andre lager slike tova votter som dette, vet jeg ikke. Men jeg har funnet min måte å lage de på, og deler gjerne med dere lesere slik at flere barn kan få gode varme hender gjennom hele vinteren.

 

Her er gratis oppskrift på dem, jeg har tatt utgangspunkt i en annen oppskrift men gjort den litt mer til min egen siden jeg har valgt annet garn slik at størrelsene ble annerledes.
Her er min utgave av det jeg kaller barnehagevottene :

Garn : Tove fra Sandnes Garn ( 50 gram = ca 160 meter )
Strikkepinne : 5 og 3,5
Størrelse : 0-1 år, 2-3 år, 5 år, 8 år, 12 år, dame

Legg opp 26, 28, 30, 32, 34, 40 masker, på pinne nr 5. Strikk fram og tilbake på to pinner, til du har 3 riller. Sett maskene på fire pinner, og strikk med glattstrikk 9, 9, 10, 12, 12, 12 omganger. Bytt til pinne 3,5 og strikk 8 omganger.

Bytt til pinne 5 og strikk 7, 8, 9, 12, 13, 15 omganger glattstrikk. Sett de første 6, 6, 6, 7, 8, 8 maskene på første pinne på en tråd til tommel.
OBS! På venstre vott setter du de siste maskene, tilsvarende antall, på pinne 4 på en tråd. 
Legg opp like mange masker over tommelhullet og strikk til votten måler 7, 8, 10, 12, 14, 15 cm fra tommelhullet, eller til den dekker langfingeren.

Felling:
Pinne 1 og 3: strikk en maske, strikk to masker sammen.
Pinne 2 og 4: strikk til det er tre masker igjen, strikk to masker sammen, strikk en maske.
Strikk slik på hver omgang til det er 8 masker igjen. Trekk tråden gjennom maskene og fest godt.

 

Tommel:
Sett maskene på tråden på en pinne, plukk opp like mange masker på oversiden av hullet + en maske i hver side. Fordel maskene på 2 pinner ( eller flere pinner om du heller liker det best ) og strikk til den måler 6, 7, 7, 8, 8, 9 cm eller til den dekker tommelen.

Felling:
Pinne 1 og 3: strikk to masker sammen på begynnelsen av pinnen.
Pinne 2 og 4: strikk til det er to masker igjen, strikk de sammen.
Fell slik til du har 4 masker igjen. Trekk tråden gjennom maskene og fest trådene godt.

To – farget :

Fremgangsmåten jeg brukte når jeg skulle lage de med to farger, var å strikke med den ene fargen frem til omgang 17. Altså fire runder inn på antall runder med strikkepinne nr.3,5.
Der byttet jeg til den andre fargen og strikket votten ferdig.
Når jeg så skulle maskesy stjernen på, så passet jeg på at jeg fikk en runde med hver farge i midten av stjernen. I stedet for å kun ha en maske i midten på mønsteret, valgte jeg å maskesy en maske av hver farge like ovenfor hverandre i midten. For å forsøke å få en mer sammenhengende og penere overgang mellom fargene.


Se bort fra rundingene og streken jeg har tegnet på bildet. Det er bare mine tanker og måte å finne utav hvordan jeg skulle gå frem for å få det slik jeg ville på vottene.

Toves i maskinen med vaskepulver på 40 eller 60 grader. Dette må du prøve deg fram til hvordan din maskin tover, det er stor forskjell!! Forskjellige farger toves forskjellig har jeg funnet ut. Jeg tover på 40 grader kort vask, sammen med et dongerybukse eller håndkle en eller to ganger. 
Et annet tips er å bløte vottene og tove dem i tørketrommelen sammen med et håndkle, men her må du hele tiden sitte og passe på. For plutselig kan de ha tovet seg litt for mye, men du har likevel den beste kontrollen over tovingen ved å gjøre det på denne måten!

Følg meg gjerne også på Instagram : Benteslilleverden og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no

#tovavotter #barnehagevotter #vottermedmønster #feltetmittens #mittens #kindsmittens #yarn #knitting #knit #strikking #strikke #strikkepinner #garn #ullgarn #tovegarn #sandnesgarn #sandnesgarntove #woolyarn #winter #vinter #winterinnorway 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg