Lavkarbo müsli/frokostblanding

Jeg har søkt og søkt rundt på nettet for å finne en god oppskrift på müsli blanding, som jeg kunne lage her hjemme. En blanding som jeg vet kommer til å bli spist opp her i huset! Nå er jeg jo så å si den eneste som spiser lavkarbo her i huset da, så dette er mer enn mindre en blanding som jeg kommer til å ha for meg selv – tenker jeg.
Også mye fordi ingen andre i huset er så veldig begeistret for nøtter..
Jeg skal gjøre noen små endringer neste gang jeg lager denne blandingen, men slik som den er nå, er den super god altså! Absolutt ingen tvil om det.

Her har du oppskriften til en stor beholder: 

 • 2 dl. mandler
 • 2 dl. valnøtter
 • 2 dl. hasselnøtter
 • 2 dl. solsikkekjerner
 • 2 dl. hele linfrø
 • 3 dl. sesamfrø
 • 2 dl. tørket kokos
 • 2 dl. vann
 • 1 dl. kaldpresset rapsolje
 • Sukrin ( jeg bruker alltid Tagatesse, da dette er en type som smaker eksakt som farin )
 • kardemomme ( valgfritt )
 • 1 ? 2 ts. salt

Slik gjør du: 

Forvarm ovnen på 200 grader. Grovhakk valnøtter, hasselnøtter og mandler. Bland deretter inn resten av frøene / nøttene og kokos.
Ha alt i en stor bakebolle, og bland inn 1-2 teskjeer salt ( jeg brukte 2 ) sammen med 5 spiseskjeer Tagatesse ( eller sukrin ). Ha over oljen og vannet, og rør godt. Hell alt utover en bakeplate, du trenger ikke bakepapir. Strø et lag med Tagatesse over blandingen ( ikke bland ) og sett bakeplaten inn i midten av ovnen. La blandingen stå i 15 minutter før du tar den ut, da er det viktig at du blander alt godt igjen, slik at det som ligger i bunnen kommer på toppen, og slik at kantene ikke blir brent. Når du har gjort dette strør du et nytt lag med Tagatesse over, gjerne også et lag med kardemomme ( om du liker det, kan droppes ).

Sett det hele inn i ovnen i 15 nye minutter, før du tar det ut og gjør det samme. Jeg gjorde dette i 4 omganger, så blandingen stod i en hel time, og det ble altså 4 forskjellige lag med Tagatesse, og 2 med kardemomme. Når dette er gjort, lar du blandingen stå til avkjøling en god stund. Etter ca. 1 time på kjøkkenbenken, er den ferdig. Nå er det SÅ sprøtt og godt at du vil ikke tro det! Og smaken er helt fantastisk! I bunnen har den kanskje også laget små, glaserte nøtteklumper som er helt nydelig å spise alene.
Jeg tilsatte litt jordbær oppi skålen, og dette var bare rett å slett helt Himmelsk godt! Virkelig noe jeg kan anbefale alle dere andre til å smake også!
I morgen skal jeg kjøpe litt blåbær også å tilsette, det tror jeg kommer til å bli som prikken over i`en.
Dersom du liker din müsli litt mildere, kan du med fordel skru ned temperaturen på ovnen.

Følg meg gjerne også på Instagram : Roccoandbente og Facebook : Benteslilleverden.blogg.no
Og ikke minst Dream Life By Bente Vanessa – klikk deg gjerne inn og bli medlem!
 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg