Rowanberry jelly

Rognebærene er ofte modne allerede nå i august, men den beste tiden å høste rognebærene på – er i september/oktober, etter den første frostnatten.
Frosten gjør om syrene i bærene til sukkerstoffer og mildner smaken.
Bærene får også en mildere og mindre bitter smak om man fryser dem først. Mine har ligget noen mnd i fryseren, det er derfor jeg nå kan lage gelè av de frosne bærene jeg hadde liggende i frysen.

Rognebær inneholder mye C – vitaminer, og er rike på blant annet kalsium og jern.

Gelèen er herlig som erstatning for tyttebærsylt, til kjøttmiddager. Gelèen smaker himmelsk godt!

OPPSKRIFT :

6 dl vann
1 kg rognebær
1/2 kg syrlige epler i biter
800 gram sukker pr liter saft

Kok opp bær og frukt i vannet. La det koke til det har saftet seg.
Sil fra væsken og mål opp hvor mye saft du har, og hell tilbake i gryten. Tilsett passe mengde sukker og kok i minst et kvarter.
Ta en gelèprøve ved å helle litt av gelèmassen på en kald asjett. Dra en skje gjennom massen. Hvis den ikke renner sammen igjen, er gelèen ferdigkokt.
Fjern skum og urenheter. Fyll på rene, varme glass med tett lokk.

Serveres til kjøtt – og viltretter.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg