Varme strikkeluer med en morsom vri!

Disse luene er så kjappe og morsomme å strikke, at jeg bare måtte lage en blogg om dem – så jeg kunne få dele de med dere! En slik lue strikker du glatt på en dag, maks to ( kommer an på hvor mye du sitter og strikker pr dag ), samtidig som de gir både deg selv og de rundt deg – noe så smile av.

  

  Boken heter ” Dyreluer for barn og voksne ” og er skrevet av Vanessa Mooncie. Ser at boken er utsolgt akkurat nå, men       håper den kommer inn igjen. Om ikke så går det hvertfall an å finne den på engelsk.
Selv fant jeg min bok på en Kiwi butikk, så ta en titt rundt der du bor – i tilfelle den er å finne i matvarebutikk i ditt nærområde også. Så du slipper å evnt bestille på nett.
 Oppskriftene i boken er utrolig lette å skjønne, og siden det er tykt ullgarn som er gjengangeren i alle oppskriftene – er luene   både varme og gode å bruke på kalde vinterdager.
 

 Selv har jeg til nå strikket fem ulike dyreluer, og kommer ikke til å stoppe med dette fremover heller. Det er jo morsomt å   kunne gi folk noe så le eller smile av når de ser meg eller mitt barnebarn ute med disse luene, eller hva?
 Jeg hadde litt utfordringer med øynene til figurene, da jeg ikke hadde ” ferdige ” øyne men valgte å bruke knapper sammen   med safty eyes.  Men der fant jeg en grei teknikk egentlig.
Jeg tok en saks og fikk laget knapphullet større, slik at jeg kunne dytte oppi en safty eyes, og til de øynene hvor jeg ikke ønsket å ha hvite og svarte – tok jeg frem neglelakk og lakket de til ønsket farge.

Av og til så passet det ikke med bakdelen til safty eyes, om knappen var noe tykk. Men den fikset jeg lett med å bruke limpistolen på innsiden av luen. Evnt kan man også feste et lite tøy/filt stykke på innsiden av luen der man skal ha øynene, sy stykket fast til luen og deretter bruke limpistol.
Øynene sitter godt festet på denne måten har jeg funnet ut.
Men man kan også få kule og pene øyne ved å bare ha knappene hvite også, se bare her :

Jeg er sikker på at løveluen er såpass varm, at man kan bruke den på nordpolen – no kidding! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg